• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltııııden bıktım

İş ve yemek yapmayı bilmeyene cahil denildiğini ilk defa sizde duydum... Üniversite mezunuyum, çeşitli kurs ve seminerlere katıldım... Niye aldıysam hala anlamıyorum çeşitli eğitim programlarından 5 tane sertifika aldım gelgör ki yemek yapmayı bilmiyorum, yaptıgım yumurta bile kuş yemi gibi oluyor demek ki çok cahilim...:KK45::KK45:
Eltimle arama mesafe koymak istiyorum ısınamadım desen anlarım ama siz bir insanı cahil diye yaftalarsanız burada tepkiyi alırsınız... Hem de yemek bilmiyor diye komik sebeplere sunarak cahil demeniz çok yersiz... Bence asıl gösterdiği işi söylene söylene ögreten,evlendirdik diyeceğine gelin getirdik ibaresini kullanan birisinin bilgeliğinden şüphe ederim...Şunu da unutmayın lütfen eltinizin genç olabilir o toylugun verdiği iradeyle böyle davranıyor olabilir... Size söylenmek değil sabırla yol göstermek düşer... Kayınvalideniz sizle uğraşmayı bırakmış ama siz uğraşcak birisini bulmuşsunuz....

Sizin asıl yazdıgınız konuya cevap olarak yorum yapıyorum farzedelim ki eltiniz cahil... Bunun cahiliğini düşünmek size kalmamış... Sizin kullandıgınız ibareyle gelin getirene kadar farketmediniz mi yada kaynınız farketmedi... Kaynınınız eşinin cahilliğiyle mutluysa bunu dert edinmeniz yersiz..Kısaca konunuza nereden bakarsam bakıyım sizi haklı göremiyeceğim...

Dünyanın en önemli sorununun ev işi yemek olduğunu düşünen bir Türk kadını daha :D
Ev işini yemeği en fazla 2 sene içinde oturtur.
Ama aşk, sevgi, samimiyet sıcaklık varsa zaten kimse evine mevine bakmaz baksa da pisi kiri de görmez
Pardon birileri bakar o da asıl çekemeyen kişiler :D
Milletin onu sevmemesi de siz aman öf diyorsunuzdur onlarda aa evet biz de öyle düşünüyoruz diyordur.
O kızda buraya konu açarsa şaşırmam büyük eltim kıskanıyor diye kayınvalidem onun yanında samimi davranmayacağını söyledi, kendini bir şey sanıyor bana hep büyüklük taslıyor, öğrenemeyince kızıyor diye.

Bu arada bir şey aldınız mı aynısı alması muhabbeti artık geçti. Çünkü moda ne olursa çarşı pazar avm market her yerde aynı desen aynı tarzın başka rengi yani:) Bir de aynı yerden alılveriş yapıyorsanız napacak kız mecbur benzeyen bişeyler alacak. Öyle bir anlatmışsınız ki sanki kırmızı halıda pişti olmuşsunuz :D

Şu büyük eltilerin kendini kaynana yerine koyup yeni gelinleri yönlendirmeye eğitmeye ehlileştirmeye çalışma çabalarına sinir oluyorum kaynananın bile karışmaya hakkı yokken size ne oluyor da nu düzeltemiyorum diyorsunuz size ne kocası memnunsa size laf demek düşmez. Yok ihtiyacını alsınmış sana mı soracak bunu alabilir miyim diye insan ihtiyacı olduğu için bazen sırf beğendiği için de bir şeyi alabilir para ortak diye karışamazsınız kocası karışır. Hamileyken yemeği siz yapmışsınız yapmayın hamile kız evinin işini yemeğini mi yapsın kaynanasın mı insaf. Oraya hizmetçini olmaya gelmedi bu kız yemek bilmiyorsa öğrenir, cevap veriyormuş size ne yapacak her dediğinize tamam ablacım mı diycek büyük eltisiniz diye gereksiz beklentilere girmişsiniz aile onu sevmiyormuş hadi yaa hep öyle derler zaten size neee eşi seviyor yaa olay bitti.

Çok kötü niyetli ve fesatsınız.
Eltinizin aile içerisinde dışlanması içinde elinizden geleni arkanıza koymadığınızı düşünüyorum.
Biraz daha insancıl olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Onu düzeltmek istedim ama artık kaldıramıyorum
Yaşı genç tecrübesiz olabilir.Yemek yapmayı bilmiyor olabilir.Yeni evlendiği için evlilik ortamına alışamamış olabilir.Gereksiz konuşan diyorsun da,kızı cahil diye ezerseniz,sevgisizlik gösterirseniz,o da kendini kanıtlama çabasına girer.Sen tutumlusun diye,o istediğini alamaz gibi bir şart yok.
Asıl cahillik ne biliyor musun?İnsanların evlenip barklanıp ayrı yuva kurdukları halde,kendi yaşam haklarını sınırlayıp,"para bir"adı altında birbirine bağımlı yaşamaları.Para bir ne demek ya.İnsanın zevkleri de hevesleri de evinin ihtiyaçları da huyları da ayrı ayrıdır.Kurtulun bu cehaletten.

çok komik yazılanlar yaa bende iş yerinde 15 kişiyi idare ediyorum..kpss 94 alarak yerleştim..insanlar arasında sevilen sayılan birisiyim yani kısaca kendi ailem açısından bakılınca mükemmel bir evladım..eşimde öyle görüyor.. normal doğum yaptım kızım 3800 gram 52 cm doğdu.. tek başıma baktım tek başıma doğum yaptım sayılır evde 8 cmlık açılmayla gittim hastaneye kimseye yük olmadım..yani kısaca arkadaşlar dışardan bakan birisi için mükelim ama iş eşimin tarafına gelince daha salatalık soymasını bile beceremeyecek kadar cahil beceriksizimm..onlar köyde yaşadıklarından herseyi ev işi yapmak zannediyorlar:-) ben aşçımyım onlara çeşit çesit yemek yapacak ben hizmetçimiyim yılda 20 gün tatil hakkımı onlara temizlik yaparak geçireceğimm..kii ben büyük gelinim.. asla eltime karışmam.. niye mutsuz olsun ki benim yüzümdenn.. kim nasıl mutlu olacaksa öyle davransın bence:)

gelininizin yaşını yazmamışsınız küçük mü 20 den, merak ettim

ay korktum hemen yemek öğreneyim ilerdeki yıllarda cahil diye konum açılırsa elti görümce tarafından, amaaağn neme lazım ( ..):110:

Bir insana yemek ev isi yapmayi bilmiyor diye ve size kendini ezdirmeyip laf soyluyor diye cahil demeniz cok ayip gercekten de ... Kusura bakmayin ama konunuzdan anladigm kadari ile sizde hic egitimli gorgulu ne konustugunu bilen biri gibi gorunmuyorsunuz.Hem bende ne goruyor sa aynisini aliyor demenizi cok sacma buldum.Ne var ki bunda sizde gorunce ozenmis hosuna gitms olabilir.Belkide tesadufen oyle almistir.Ben olsam sevinirdm aksine demek ki benim zevkimi begeniyor diye...Siz kusura bakmayin ama ya kaynanaliga ozendiniz ya da kiskaniyorsunuz eltinizi.Valla son olarak soyleyecegim o kizcigazin yerinde olmak istemezdim.Allah yardimcisi olsun.

Ben anlamıyorum bu ilk gelinlerin kendilerini böyle yüksekte görmesini.yok en iyi gelin benim,en çok beni seviyorlar vs.valla üzüldüm eltinize cidden bende aynı onun gibi ikinci gelinim benim eltimde triplerd favori benm şöyle böyle..bikere daha yeni girmiş aileye nasıl hemen sevilsin yada sevilmesin kiiii..emin olun kv ve kp yeni gelini sevip sevmemesi konusunda ilk gelinin çok etkisi oluyoo.ayrıca belki kızın fırsatı olmamıştır yemek yaptığını,iş bildiğini gösterecek..mesela bende çalıştığım ve daha eşimin ailesine hiç yemek yapmadığım için eminim benimde beceriksiz olduğumu düşünüyorlardır ama ben eltimden de kv den de çok daha güzel yemek yapıyorum eşimde onayladı bunu ama onların haberi yok bu durumdan o_O gösterme ihtiyacıda duymadım şahsen..bence biraz kendi haline bırakın kızı ayolllll:KK47:

Ben anlamıyorum bu ilk gelinlerin kendilerini böyle yüksekte görmesini.yok en iyi gelin benim,en çok beni seviyorlar vs.valla üzüldüm eltinize cidden bende aynı onun gibi ikinci gelinim benim eltimde triplerd favori benm şöyle böyle..bikere daha yeni girmiş aileye nasıl hemen sevilsin yada sevilmesin kiiii..emin olun kv ve kp yeni gelini sevip sevmemesi konusunda ilk gelinin çok etkisi oluyoo.ayrıca belki kızın fırsatı olmamıştır yemek yaptığını,iş bildiğini gösterecek..mesela bende çalıştığım ve daha eşimin ailesine hiç yemek yapmadığım için eminim benimde beceriksiz olduğumu düşünüyorlardır ama ben eltimden de kv den de çok daha güzel yemek yapıyorum eşimde onayladı bunu ama onların haberi yok bu durumdan o_O gösterme ihtiyacıda duymadım şahsen..bence biraz kendi haline bırakın kızı ayolllll:KK47:

aynıııı ben yemin ederimki:) biz farklı kültürlerdeyiz herkes ayıla bayıla yiyor yaptıklarımı.. kvler cok komik yaa yaptıklarımı yemiyorlar ben farklı yapıyormuşum tatsız oluyormuş falan filan kaynım bile ben daha güzel yemek yaparım dedi cok komikk:) yarın misafirliğe geliyorlar bulunduğumuz şehire.. geçen sefer yaptıklarımı yemedikleri için bende bu sefer bisey yapmıycam:) ben istanbulda doğup büyüdüm simdi yönetici olarak kamuda çalışıyorum ve hala beni becereksiz olarak görüyorlar.. köye bir gittim herkes sen bisey bilmiyormussun falan dio cok komikk yaa eşimin arkadaşlari falan ayda bir kavaltıya geliyorlar.. geçen gün eşime demişler eşin cok güzel ağırlıyor bizi kavaltıda gene sizde olalım falan diye...kii benhiçbirini tanımıyorum servisi eşim yapıo.. tanımadığım insanların böyle düşünmesi beni mutlu edio ama kvler yüzüme bakabaka diyor yani:)

Back
X