Eltilerimin Bana Düşman Kesilmesi

ben eş ailesine karşı bu kadar stratejik olmayı doğru bulmuyorum. aman mesafeli olayım da şöyle böyle olmasın düşüncesi çok stratejik geliyor bana. tamam tanışırsın, fazla kafan uyuşmaz o zaman koy mesafe. ama daha baştan samimi davranmadım mesafe istiyorum diyorsan da onlarda da suç bulamadım pek. hepimiz insanız sonuçta, bir aileye giriyoruz. daha en baştan aman samimi davranmayayım diye uzak dursa biri, bende yanaşmam. diğerleriyle iyi anlaşıyorsam da, onlarla iyi anlaşmaya devam ederim samimi olmayana da samimi davranamam. her şeye kendi penceremizden bakmamalıyız bence. eşimin ailesiyle tanışırken de hiç samimi olmayayım diye düşünmedim, gayette aramızda saygı vardır 10 dakika mesafede olduğumuz halde sık sık görüşmeyiz ama her görüştüğümüzde her gün görüşüyor gibiyiz. sırf mesafeli olalım diye de kendimizden ödün vermeyelim, sırf samimi olalım diye de kendimizden ödün vermeyelim. olduğumuz gibi olmak en iyisi. ama yok ben normalde herkese karşı mesafeliyim diyorsanız, huyunuz buysa onların da size samimi davranmamaları sizi üzmesin.

İyide ilişkimiz mesafeli olsun diyen sizsiniz. Gayet mesafeli işte ne bekliyordunuz mesafe isterken?

Mesafe bu mu?
yokmuşum gibi tavırlar sergileyip, benim olduğum ortamda sohbete mecbur kaldıklarında ise kendilerini övüp , hatta bana kendi eşimi övüp beni yermeye çalışıyorlar.

Sizi alıntıladım ama genel yazıyorum, bir çok kişi "sen mesafe koymuşsun, onlara yanaşmamişsin onlar da sana yanaşmamiş" vs yazmış.

Konu sahibinin derdi "bana yanaşsınlar" değildir sanıyorum. Mesafeli olmak, mesafeli olmanin karşiliği yokmuş gibi davranmak, yermek, saygisizlik yapmak değildir. Karşındaki nasıl bir mesafe koyduysa sen de koyarsın.
Konu sahibi saygısızlık yapmıyordur herhalde, öyle olsa aldığı karşilığa şaşırmaması gerekirdi.

Baxı ınsanlar var herkesle anlasamıolar .

Mesafe bu mu?

Sizi alıntıladım ama genel yazıyorum, bir çok kişi "sen mesafe koymuşsun, onlara yanaşmamişsin onlar da sana yanaşmamiş" vs yazmış.

Konu sahibinin derdi "bana yanaşsınlar" değildir sanıyorum. Mesafeli olmak, mesafeli olmanin karşiliği yokmuş gibi davranmak, yermek, saygisizlik yapmak değildir. Karşındaki nasıl bir mesafe koyduysa sen de koyarsın.
Konu sahibi saygısızlık yapmıyordur herhalde, öyle olsa aldığı karşilığa şaşırmaması gerekirdi.
Bence çevresine karşı çok soğuk biri olabilir. Bu yüzden insanlar mesafesine soğukluğuna böyle karşılık veriyor olabilir ki konu sahibi kardeşinin eşi hastanelik olunca bile laf olsun torba dolsun diye mesaj atıp gelen cevabı bile bir hafta açmayıp sallayan biri bu konuda bile kendini haklı bulan yani belli ki tavırlarında sorunlar var sadece eltileri ile ilgili sorun değil bu yüzden eşi böyle bir cümle bile kullanmışta olabilir

Merhaba,
Hani yeni bir ortama girersiniz de eskiler birleşip sizi dışlamaya çalışırlar ya, eltilerim ve görümcem de birleşip bana bunu yapıyorlar. Farklı şehirde yaşıyoruz buna rağmen bayram seyranda izinde denk geldiğimizde sanki ben yokmuşum gibi tavırlar sergileyip, benim olduğum ortamda sohbete mecbur kaldıklarında ise kendilerini övüp , hatta bana kendi eşimi övüp beni yermeye çalışıyorlar.
Düşünüyorum sürekli ben bu insanlara ne yaptım diye, yapmadığım tek şey samimi olmaktı. Şu olay oldu bu olay oldu diye anlatacağım bir şey de olmadı.
Ben hep mesafeli yaklaştım seviyeli bir ilişkimiz olsun laçkalaşmasın diye. Sanırım bunu “kötü biri” olduğuma yorup beni dışlayıp bununla besleniyorlar. Ellerine malzeme vermiyorum ama eşim bana diyor ki hepsi seninle anlaşamıyorsa belki de sorun sendedir. Çok acımasızca değil mi bu yorum? Onlar beni günah keçisi ilan etti birleşip beni tek bıraktılar diye ben mi suçlu oldum?
Mesafe koymuşsunuz işte . Hem sizinle can ciğer sohbet muhabbet edipte hemde mesafe koyulmaz ki. Sizi nasıl dışlıyorlar daha açık anlatırsanız belki yorum yapabiliriz.. Siz alınıyor olmayın , ayrıca görümcenizle elitiniz sizden önce tanışıyorlarsa daha samimi olmaları da normal.

Merhaba,
Hani yeni bir ortama girersiniz de eskiler birleşip sizi dışlamaya çalışırlar ya, eltilerim ve görümcem de birleşip bana bunu yapıyorlar. Farklı şehirde yaşıyoruz buna rağmen bayram seyranda izinde denk geldiğimizde sanki ben yokmuşum gibi tavırlar sergileyip, benim olduğum ortamda sohbete mecbur kaldıklarında ise kendilerini övüp , hatta bana kendi eşimi övüp beni yermeye çalışıyorlar.
Düşünüyorum sürekli ben bu insanlara ne yaptım diye, yapmadığım tek şey samimi olmaktı. Şu olay oldu bu olay oldu diye anlatacağım bir şey de olmadı.
Ben hep mesafeli yaklaştım seviyeli bir ilişkimiz olsun laçkalaşmasın diye. Sanırım bunu “kötü biri” olduğuma yorup beni dışlayıp bununla besleniyorlar. Ellerine malzeme vermiyorum ama eşim bana diyor ki hepsi seninle anlaşamıyorsa belki de sorun sendedir. Çok acımasızca değil mi bu yorum? Onlar beni günah keçisi ilan etti birleşip beni tek bıraktılar diye ben mi suçlu oldum?
Ah eşini ne yapmalı bilmem. Damdan aşağı atmalı 😁

Kararı sen vericeksin. Ağzınla kuşda tutsan onlar sana hep eleştirel yaklaşıcak.kendini baştan rakip göstermişsin hiç tanımadığın insanlara ön yargıyla gardını alıp mesafeni koyup gitmişsin. Baştan böyle başlamış çünkü. Sen iş sahibiysen onlar ev hanımıyda ya da senin eşin sana ilgiliyse onlarınki odunsa. Senin bileziğin varsa onların yoksa… vs vs senin birşey yapmana gerek yok onlar sana karşı bilenmek için bişey bulurlar.

Ya böyle devam etcen ama kafaya takmıycan eşinede herkesin kimyası tutmaz onlar bni aralarına almak istemiyolar diycen. Yada iyi geçinmeye çalışcan şirinlik flan yapıp tek tek fethedicen hepsini.

Ben olsam amaan derim sevene gönlüm feda sevmeyene elveda. Bana insan mı yok hiç takmam.😁 Ama iletişim becerilerim iyidir. Baştan sıcak yaklaşırım ona rağmen değişik hallerdeyseler hiç uğraşmam kendimi sevdirmek için.

Bence çevresine karşı çok soğuk biri olabilir. Bu yüzden insanlar mesafesine soğukluğuna böyle karşılık veriyor olabilir ki konu sahibi kardeşinin eşi hastanelik olunca bile laf olsun torba dolsun diye mesaj atıp gelen cevabı bile bir hafta açmayıp sallayan biri bu konuda bile kendini haklı bulan yani belli ki tavırlarında sorunlar var sadece eltileri ile ilgili sorun değil bu yüzden eşi böyle bir cümle bile kullanmışta olabilir
Bu o üye miydi? 😯😯😯

Elektra hanım hatırlatana kadar görümcenize mesaj atıp sonra bakmadığınızı sizi haklı bulmuştum. Ama siz sadece mesafei bir ilişki içinde değil gerçekten uzaktan tanıdık insanlarmış gibi davranıyorsunuz.

Birlik olup sizin doğru şeyi söylemenize rağmen birleşmeleri yanlış ama insan ilişkisi kurmakta denge çok önemlidir.
İnsanlara mesafeli durun ama eşinizin kardeşi hastaysa arayıp hastanede geçmiş olsun demek sizin sınırlarınızı ihlal ettirmez.

Bende çok samimi bir insan değilim bir araya geldiğimizde nasıl olduklarını son anlattığı bir konu varsa bana onunla ilgili son durumu sorarım. Kendi hayatım ve yaptıklarım hakkında çok bilgi vermem . çalışıyoruz hayat telaşı işte der vs vs geçiştiririm. İnsanları kendinizden iterseniz dışlanırsınız. Diyorsanız ki dışlanmak umrumda değil hç birini sevmiyorum o zaman onlar konuşacak siz umursamayacaksınız.Eşinize durup durup bunu söylerseniz işte bu şekilde belki de sorun sendedir diye tepki alırsınız.

Bir adım atın bence kendinizi ezdirmeyin ama insanlar size zarar vermiyorsa aile ortamında çok huzur kaçırmanın alemi yok .

Merhaba,
Boş verin hiç önemsemeyin
Aynı ortamda bulunmayın mesafeli olmaya devam

eşi hastanelik olunca bile laf olsun torba dolsun diye mesaj atıp gelen cevabı bile bir hafta açmayıp sallayan biri bu konuda bile kendini haklı bulan yani belli ki tavırlarında sorunlar var

şu an konuda bir aydınlanma yaşadım :D

konu sahibi kimseyi bi tarafına takmıyor ama karşıdan da sevgi bekliyor.
yani etki tepkiyi doğurur bir mesaja cevap vermezsen bu bir etki, onların da seni çekiştirmesi tepki olur.
daha bu çeşit bir takım olaylar da yaşanmıştır muhtemelen.
konu sahibi aslında eltilerden görümceden nefret ediyor bence ve bunu karşı taraf anladığı için rahatsız :D

Benim eltimde mesafeliliği soğuk davranmayla karıştıranlardan biridir.

Ben kv dem ile her gün telefonda görüşürüm , ben ararım ya da o beni ara. Kendi annemle de her gün tel de görüşürüz.
Şimdi benim kv dem sadece bana iyi değil herkese karşı iyidir , eltime karşıda iyidir. Ama eltim kv demi 2 haftada bir ararmış .Benim her gün kv demi arayıp sorduğumu bilir eltim. Şimdi şimdi kv demi 5 günde bir ararmış eltim söyler bunu. Kv dem ile kahvaltıya gideriz , eltimi de çağırmışımdır onu bunu bahane edip gelmemiştir. Ben de ona kv dem ile çektirdiğimiz bir fotoyu attım , "şekerim sen de gelseydin de gelin kaynana kahve keyfi der düşman çatlatsaydık" dedim , tek bir yorum dahi yapmadı , şimdi ona sorsan bu mesafe bana sorsan bu kendini üstün ırk ilan etme:)
Ne olur ben bir daha onu kahvaltıya , kahveye davet eder miyim etmem tabi ki. Ama kv dem ile bu etkinlikleri yaptığımdaki yorumu ne olur eltimin , "siz plan yapıyorsunuz da ben en son duyuyorum" ki bu sözü de söylemişliği vardır. Kendini bu şekilde ayrı tutarsan yapılan tüm etkinliklerde de ayrı kalırsın.
Eltim kendini el gibi görüyor . Kp derim 2 sene önce vefat etti , o sıralar benim yüksek riskli hamileliğim var ,kanamam var , işten çıkıp haftalarca her akşam kv deme geçtim , eltim evde olduğu halde ve yakın mesafede oturduğu halde , 2 akşam geçti sadece kv demin evine. Ve 22 yıllık gelinleri , kendini el gibi görürsen el gibi davranıldığında da şikayet etmeyeceksin derim. Acaba siz de bu şekilde davranmış olabilir misiniz ?

Son düzenleme:
Mesafe istemişsiniz onlarda mesafeli davranıyor sorun ne?
Ben mesafeli olayım ama onlar bana can ciğer olsunlar diye düşünüyorsanız karşınızda enayi yok herhalde. Kime nasıl davranıyorsanız karşılığında onu bulursunuz.
Siz mesafenin ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım.
Bir araya gelince güler yüz gösterince, iki kara kikiri yapınca mesafesiz olunmuyor, somurtup bir köşede oturuncada mesafeli olunmuyor.

Sizin elti biraz gelgitli galiba
Hem gelmeyip hem bana nite habee vermiyorsunuz dediğine göre

Ben de ona kv dem ile çektirdiğimiz bir fotoyu attım , "şekerim sen de gelseydin de gelin kaynana kahve keyfi der düşman çatlatsaydık" dedim
Ama şunu benim eltim de bana yapıyor
Gelin kaynana oturmak istesem zaten gelirim demek istiyorum olmuyor
Serde akrabalık var 😂
Gelmek istemeyen insanlara sonradan fotoğraf atmayın
İlgisini çekse gelirdi zaten 😂

Merhaba,
gitmeyeceksin canısı
kimse için kendini strese sıkıntıya sokmayacaksın eşinle kötü olmak istemiyorsan adet oldum kanamam çok numarası
yetmedi mi acile serum taktır zararı yok dersin vitamin takın diye 😃😃
aynı durumu bende yaşadım naptım sildim onları şimdi ben konuşmuyorum sallayın ya bunlar boş meseleler seninde samimi oldukların var o zaman sorun da onda mı oluyor yıldızının birleşmediyse uztmanın manası yok..

Sizin elti biraz gelgitli galiba
Hem gelmeyip hem bana nite habee vermiyorsunuz dediğine göre

Ama şunu benim eltim de bana yapıyor
Gelin kaynana oturmak istesem zaten gelirim demek istiyorum olmuyor
Serde akrabalık var 😂
Gelmek istemeyen insanlara sonradan fotoğraf atmayın
İlgisini çekse gelirdi zaten 😂
Banada gereksiz geliyor.
Meraklısı olsa gelirdi zaten

Back
X