Eltim geliyor ne yapmalıyım?

TALEM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
188
1
118
Adana
Eltim geçen yıl geldiğinde ben hoşgeldine gittim.pasta vb aldım.en sevdiği pastalardan
resmi tatilimi yanında geçirdim.telefonla bile hoşgeldin ettim.
o ise bir hayırlı olsun demedi yeni evimize
onun kızıylz benim kızım oyuncak için kavga etti.ki benimki 3 yaş küçük bebek laf anlamıyordu
inatla saklamadı benimki ağlıyor onunki oynuyor
kızıma taa nerden geliyorsun değilmi inssan bir oyuncak bir tişört getirmez mi?bir çikolata al bari
giderkende bana uğramadan bir telefonla hoşçakal dedi
kendinin yanına gitmeyen telefon açmayan eltininde ayağına gitti.
bir afra bir tafra.
ben üniveriste o ise ilkokul
benim akademik kariyerim var onun yok
onumu problem ediyor desemki değil.kaynanam bayılıyor ona
geçen yıl çok soğuk davrandı bilemiyorum nassıl davranmalıım?

Tüm misafirperverliğinizle misafir edin. Hiçbirşey beklemeden. Ne yaparsa yapsın. Ama bunları yaparken abartmadan belli ölçüler içinde

Herşeyi anladımda kariyeriniz veya okul okumakla bunun ne ilgisi var!!!
İlkokullu olan ve akademik kariyer edinmiş kişiler arasında bilmediğim fark mı var???

Son düzenleme:
İlkokullu olan ve akademik kariyer edinmiş kişiler arasında bilmediğim fark mı var???

arkadaşta zaten bunu kendisinin sorun yapmadığını eltisinin yapıyor olabileceğini düşündüğü için mi böyle yapıyor demiş hemen bu yazıya karşılık bunu yazmak zorunda deilsiniz
bence sen aynen misafirperverliğini göster herşey zamanla oturur elbet değerin kıymetin anlaşılır sende sevmesen bu insanı zaten içinden yapmak gelmez belki bikaç hareketine kızıyosundur ama unutmaki kusursuz insan olmaz cnım:15:

bencede sen misafirperverliğini göster belkı onu sorun edebılır ama sen yınede alçakgönüllü ol mütevazi ol bosver o ne düşünürse düşünsün..

1 ay evvel ameliyat oldum.geçmiş olsun diye telefon dahi etmedi

ben mütevaziliğimi saygından kusur etmem.ben böyle terbiye almışım.

ama böylsayılmamakta gücüme gidiyor.

ben fark var demedim sadece kompleksmi yapıyor dedim.

Yapıyorsa da çok suçlayamıyorum. Çok insani bir duygudur. belki size özeniyordur. Belki o da sizin gibi olmak istiyordur. Sizin yanınızda kendisini aciz ve eksik hissettiği için yapıyordur tüm huzursuzlukları.
Bu konuda onu rahatlatmaya çalışsanız.
En azından böyle bir sorun varsa giderilmiş olur.

1 ay evvel ameliyat oldum.geçmiş olsun diye telefon dahi etmedi

ben mütevaziliğimi saygından kusur etmem.ben böyle terbiye almışım.

ama böylsayılmamakta gücüme gidiyor.

O zaman gücenmeyin. O, onun bilgisizliğidir. Görüsüzlüğü ve kötü huyudur.
Demek ki beğenmediğiniz insan gibi davranmıyorsunuz. Aranızda fark var.
Bence bu farklar önemlidir. Diplomanızda ne yazdığı değil

konu dışı olacak ama elbette fark vardır , fark olmayacaksa insanlar neden akademik kariyer yapmak için senelerini veriyorlar ki....ama bu fark insanlıkla alakalı değildir kesinlikle çünkü akademi insanı insan yapmaz , sadece insanlığına donanım ekler ...
evet konu sahibinin eltisi bu durumu kendince sorun yapmış da olabilir , ya da başka sebeplerden kanı ısınmıyordur , gayet normal ...bence size nasıl davranıyorsa siz de öyle davranın ...o kasılıyorsa çok üzerine düşüp de şımartmanın anlamı yok ...o dışardan geldiği için hoşgeldine gidin , evinize de davet edin tabi ki, ama hayatınızı ona göre planlamayın ( eğer ondan böyle bir teklif gelmezse )

Yapıyorsa da çok suçlayamıyorum. Çok insani bir duygudur. belki size özeniyordur. Belki o da sizin gibi olmak istiyordur. Sizin yanınızda kendisini aciz ve eksik hissettiği için yapıyordur tüm huzursuzlukları.
Bu konuda onu rahatlatmaya çalışsanız.
En azından böyle bir sorun varsa giderilmiş olur
.

bence bu konuya hiç girmesin.yanlış anlaşılır.

"kaynanam bayılıyor ona"
işte tüm sorunun bu yazdığın cümlede! Boşver arkadaşım kaynanan ona bayılsın. Allah da senden razı olsun. Yaradanın rızasından büyük nimet mi var bu dünyada? Kaynanan en çok sana bayılmak zorunda değil, sizler de kaynananın sevgisini paylaşmak zorunda olan yarışçılar değilsiniz. Sen iyiliği kaynanan için yapmadığına göre, onun daha çok sevgisini kazanmayı da bekleme. Sen kendin için kendine duyduğun saygıdan ötürü, kendine yakışır şekilde eltini ağırladın. O da kendine yakışır şekilde karşılık vermiş. Bunda üzülecek birşey yok:34:

Son düzenleme:
Ben olsam,nezaketen yapmam gerekenleri yaparım ama daha fazlasını yapmam.
Mesela "hoşgeldin" diye ararım,1 kez de ziyaretine giderim.Tatlı veya pasta götürürüm,kısa oturup kalkarım.

Anlaşamıyorsanız çok yakın olmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

eltinizin diğer insanalara davranışları düşünceli,sevecen ve misafirperver ancak bir tek size böyle davranıyorsa sizden hoşlanmıyor demektir.

yok pek çok insana benim gibi davranıyor diyorsanız mizacı böyle huzursuzdur.

her iki durumda da nezaketinizi elden bırakmadan misafirperverliğinizi gösterin ve fazla sıcak davranmayın. keza böyle insanlar insanın ömrünü kısaltır.

bence bu konuya hiç girmesin.yanlış anlaşılır.

Şöyle ki.
Örneğin bir konudan bahsediliyor. "Senin de bildiğin gibi"yle başlayan bir cümle onu küçümsemediğini hissettirebilir. Kadın eğer kendini ona karşı ezik hissediyorsa. Ama bu karakteriyse, yani iyilikten anlamayan, böyle davranmayı seven biriyse onunla gerekmedikçe görüşmek en iyisi

[COLOR="#4B0082"]hiç umrumda olmazdı..:68:
arar hoşgeldin derdim okadar..:68:
ne yani ameliyat olduğumda bi geçmiş olsunu çok görene,
elimde pasta böreklemi gideyim..
nası davranıyosa öyle davranmakta fayda var..
yaptığınız iylikler karşılık görmüyor çünkü:10:
[/COLOR]

Back
X