Eltim ve annesi!!!! Acilllll!!!

annenler de gelsin hep beraber aile yemeği olsun.çağır gitsin 1 kadın nasılsa olmaz bi şey.kadın ısrarla gelecek zaten orası belli kabul etmezsen şimdi kv bi şey der bi de.sen de onlara anneni al git hiiiiç danışmadan aynen kv ne söylersin annem de geliyor diye.
Benim ailem istemiyor,bu gelin daveti diyor...saçma buluyorlar...

Bence problem edecek bi durum yok.. Eltini ara, araya annesini de dilerse getirmesini soyle, annesi de gelirse misafire yapman gerekeni yap.. Ne buyuk sevap misafir agirlamak.. Hem oyle bi sorununuz skntnz da yokmus Allah'a sukur..
Bence senin annenler de gelsin ayrica..
Anneni cagirmazsa kendini yiyip bitirme.. Huzur cok pahali bsy; bozma hemen oyle : )
Oyle yaparsa bi daha cagirmazsin, eltine kibarca vurgularsin hatta seni ve esini bekliyorum, 4 lu takiliriz vs diyerek..

Bazen gerçekten insanları anlamıyorum. Çağırma gelirse surat as falan nedir yahu. Kv çağır diye rica etmiş, o gün zaten o hazırlığı yapacaksın. Kasmaya ne gerek var ki. Eltine annende gelmek istiyomuş diye duydum, iletirsin canım buyursun gelsin dersin. Hem sen sıranı savmış olursun hem de kötü gelin pozisyonuna düşmemiş yeni elti ve kv ya koz vermemiş olursun. Kendi aileni de tekrar davet edersin siz de buyurun diye. Gelen gelir gelmeyen gelmez... Sonra davet sırası onlarda olacak mesafeni koymak istersen o zaman düşünürsün. Hayat kısa, dert çok... Bunları kendine dert etme bence arkadaşım. Bırak hazırlayacağın bi yemek ha üç kişiye ha beş kişiye. Sen kimse için değil eşin için ağırla misafirlerini ki eşinin yanında değerin artsın. Bu benim görüşüm tabikisi :KK51:

Aslinda Yazilacak coksey varda simdi nasil toparliycam bilmiyorum yani akil mantik isi degil kizi yeni gelin olmus el kapisina gitmis bir anne daha yeni evli ciftin yaninda her onlari davet eden kisilere giderken niye yanlarinda gider,,kaynananda her nekadar sonradan mecbur degilsin desede basta gelip annesinide cagiracaksin tarzinda duyurmaya calismasi ne?? Babasi evde anasi kiziylami geziyor ben cok sacma buldum hic etrafimda böyle birsey görmedim duymadim,, cnm sana tavsiyem icinden nasil geliyorsa öyle yap,, sana gelmek istiyormusda bilmem ne peki digerlerine giderken onlarida cok görmek istedigi icinmi gidiyor tamam gelebilir misafir bir tabak fazla koyarsin birsey yok ama benim sinir oldugum emir vaki seklinde önceden duyurmalar onuda cagir demeler yani dedigim gibi cagirmak istersen cagir ama yok ben sadece eltim ve kaynimi cagirip agirlamak istiyorum dersen ilk böyle davetinde basbasa oturun kalkin derim..

Benim ailem istemiyor,bu gelin daveti diyor...saçma buluyorlar...
ya normalde gelinle damat alınır yemeğe zaten ama madem annesi falan gelecek söylersin ailene onlar da gelir.ya da istemiyorsan kadını kesin olarak eltini ararsın ay genç gence otururuz hep anneler oluyor rahat konuşamıyoruz.tabu falan mı alsak ki oynarız gibi laflar et.bunun üzerine de annem gelecek derse yapacak bi şey yok artık.

Ben olsam çağırmam, ne alaka yani?

Sorarsa da bu aile yemeği, başka zaman da onu ağırlarız derim.

Kendi davetsiz gelirse gelir, onu problem etmem ama.

Bazen gerçekten insanları anlamıyorum. Çağırma gelirse surat as falan nedir yahu. Kv çağır diye rica etmiş, o gün zaten o hazırlığı yapacaksın. Kasmaya ne gerek var ki. Eltine annende gelmek istiyomuş diye duydum, iletirsin canım buyursun gelsin dersin. Hem sen sıranı savmış olursun hem de kötü gelin pozisyonuna düşmemiş yeni elti ve kv ya koz vermemiş olursun. Kendi aileni de tekrar davet edersin siz de buyurun diye. Gelen gelir gelmeyen gelmez... Sonra davet sırası onlarda olacak mesafeni koymak istersen o zaman düşünürsün. Hayat kısa, dert çok... Bunları kendine dert etme bence arkadaşım. Bırak hazırlayacağın bi yemek ha üç kişiye ha beş kişiye. Sen kimse için değil eşin için ağırla misafirlerini ki eşinin yanında değerin artsın. Bu benim görüşüm tabikisi :KK51:
Ay Allah muradını versin...ne güzel söylediniz...ben zaten olması gereken neyse onu istedim...şükranlarımı sunuyorum...güzel fikriniz için...peki bi dipnot vereyim;nişanlılık arefesinde elti olarak bu kızın ailesi bşr tane eltisi var diye bişey yapmadı...hep Kv ile...buna rağmen mi çağırmalıyız?

Anladığım kadarıyla çağırıp çağırmamanızın hiç bir önemi yok. Her türlü kapıyı açınca karşınızda göreceksiniz. "A ben seni çağırmadım" deyip kapıyı yüzüne kapatamayacağınıza göre çağırın bari.

Ne de olsa gelecek,bari yarim agizla cagirmis ol da sonradan daha beter sinirlenme
Ya ne berbat adetlerimiz var, gelin yemegi nedir yahu ne sacma? Bunda bonus anasi da var

Anladığım kadarıyla çağırıp çağırmamanızın hiç bir önemi yok. Her türlü kapıyı açınca karşınızda göreceksiniz. "A ben seni çağırmadım" deyip kapıyı yüzüne kapatamayacağınıza göre çağırın bari.
:)) Önemi var aslında...fakat olması gereken nedir onu soruyorum arkadaşlarıma...

:)) Önemi var aslında...fakat olması gereken nedir onu soruyorum arkadaşlarıma...

Olması gerekeni konuşuyorsak siz haklısınız tabii. Sadece eltiniz, kaynınız ve kayınvalide gelmeli. Ama hayaller hayatlar durumu işte. En azından çağırırsanız kıymetli olursunuz.

Ay Allah muradını versin...ne güzel söylediniz...ben zaten olması gereken neyse onu istedim...şükranlarımı sunuyorum...güzel fikriniz için...peki bi dipnot vereyim;nişanlılık arefesin
Yaa canım düşünsene her çeşit insan var bu hayatta. Sen onlar için kendi kişiliğinden vazgeçer misin... Bırak herkes kendini yansıtsın. Sen ailenden aldığın terbiyeyle yapman gerekeni görgü göreneğini yap ki onlar düşünsün hatalarını eksiklerini... En iyi şekilde ağırla misafirlerini. Onlar öyle görmüş, görgüsüzler belki de ama sen onlarla aynı olmak zorunda değilsin ki. Hem düşünsene neyin eksilir, boşver herkesi. Sen yap ki için rahat olsun, yapmayanlar utansın... Huzurunu bozmaya değer mi, kocanın şerefi yükselir senin de değerin artar... Düşünsene söylendiği halde çağırmadığını... Kv ya ne diyeceğim derdine düşeceksin. Eltine gerileceksin belki, kocan sıkıntıya düşecek... Değmez be canım emin ol değmez. Missssler gibi hazırla sofranı elinden geldiğince yap hizmetini, yatağına yattığında huzurla uyu :)

Ne kadar küçük hesaplar yapıyorsunuz ya daha eltinizi tanımadan cephe almaya başlamış gibisiniz. Yok bi tane eltisi var diye bi şey yapmadılar falan siz biraz kendi ailenizin gazına geliyorsunuz anladığım kadarıyla. Hayatta her şeyi istediğimiz gibi yapmıyoruz ki bazen de birileri için yaparız. Eşinize sorun onun kardeşinin müstakbel eşi değil mi bu kişi ne istiyorsa ona göre çağırın annesini de. Ne olur ki hayatta her şeyi böyle karşılıklı mı yaparsınız?

Kızlar merhaba.kaynım yeni evlendi.onları yemeğe alacağım,kızın da annesi kız nereye davet edilirse her yere gidiyo...Kv, kızın annesi, kaynım ve eşi...ne nişanlılık döneminde ne de başka zaman ben ne gittim,ne karıştım,ne de çağırıldım...kızın annesi ne hikmetse bana gelmek istiyomuş.eltimleri yemeğe davet edeceğimi duymuş zannediyorum...Kv de de eltini yemeğe alacaksan annesini de çağır dedi,ben bişey demedim.sonra mecbur değilsin ama 1 tek kendi geliyo falan dedi.vel hasıl normalde o yemeğe Annemleri de çağıracaktım,annemler istemediler...kızın annesini de çağırmak istemiyorum çünkü şöyle düşünüyorum;Kv onlarla çok samimi olabilir fakat ne benim annemler ne de ben samimi değiliz...şimdi ben onun ailesini veya annesini çağırırken o benim annemi çağırmayacak ve ben bu duruma üzülebilirim, biliyorum...ön yargı değil bu görüşmüyorlar çünkü ...selam kelam...ben de eltimle şuan için öyleyim...sizce kızın annesini çağırmalı mıyım? Lütfen oluru neyse onu yazın? Nasıl olmalı? Bilmediğim için bilen kişiler yardımcı olursanız çok memnun olurum...vesselam...
o ne ya her seferinde kuyruk gibi. çağırma bence canım. ayrıca kadın seninle oturmayı çok istiyosa kendi evine davet etsin seni önce

Aslinda Yazilacak coksey varda simdi nasil toparliycam bilmiyorum yani akil mantik isi degil kizi yeni gelin olmus el kapisina gitmis bir anne daha yeni evli ciftin yaninda her onlari davet eden kisilere giderken niye yanlarinda gider,,kaynananda her nekadar sonradan mecbur degilsin desede basta gelip annesinide cagiracaksin tarzinda duyurmaya calismasi ne?? Babasi evde anasi kiziylami geziyor ben cok sacma buldum hic etrafimda böyle birsey görmedim duymadim,, cnm sana tavsiyem icinden nasil geliyorsa öyle yap,, sana gelmek istiyormusda bilmem ne peki digerlerine giderken onlarida cok görmek istedigi icinmi gidiyor tamam gelebilir misafir bir tabak fazla koyarsin birsey yok ama benim sinir oldugum emir vaki seklinde önceden duyurmalar onuda cagir demeler yani dedigim gibi cagirmak istersen cagir ama yok ben sadece eltim ve kaynimi cagirip agirlamak istiyorum dersen ilk böyle davetinde basbasa oturun kalkin derim..
Zaten işin en sinir olduğum noktasına değindiniz...nişanlılık arefesinde kızın annesi beni yok saydı...şimdi ne oldu da bana gelmek istediğini söyledi Kv.sonra sen bilirsin falan...her yere eşi ve oğlu olmadan yalnız gidiyor...bizde öyle değil...ailecek gidilir...annemler de bu sizin aile yemeğiniz bizim işiniz yok dediler...

Zaten işin en sinir olduğum noktasına değindiniz...nişanlılık arefesinde kızın annesi beni yok saydı...şimdi ne oldu da bana gelmek istediğini söyledi Kv.sonra sen bilirsin falan...her yere eşi ve oğlu olmadan yalnız gidiyor...bizde öyle değil...ailecek gidilir...annemler de bu sizin aile yemeğiniz bizim işiniz yok dediler...
Seni yok saymış birini sende yok say.ben olsam çağırmazdım galiba.

Ne kadar küçük hesaplar yapıyorsunuz ya daha eltinizi tanımadan cephe almaya başlamış gibisiniz. Yok bi tane eltisi var diye bi şey yapmadılar falan siz biraz kendi ailenizin gazına geliyorsunuz anladığım kadarıyla. Hayatta her şeyi istediğimiz gibi yapmıyoruz ki bazen de birileri için yaparız. Eşinize sorun onun kardeşinin müstakbel eşi değil mi bu kişi ne istiyorsa ona göre çağırın annesini de. Ne olur ki hayatta her şeyi böyle karşılıklı mı yaparsınız?
Çok enteresan bi yorum yapmışsınız...ben önyargılı olsaydım,kv yemeğe bile almazken ben almalıyım sıcak bi ortam olur diye düşünmezsim...sadece annesi kafamı karıştırıyor...çok herşeyde karışıyor,çok konuşuyor...bu beni rahatsız ediyor...ailem de zaten karışmıyor,onlar yerlerini ve be yapması gerektiğini iyi bilirler...bence siz yargılamadan önce okuduğunuzu iyi anlayın!

Zaten bu kayinvalideler laflarini sokarlar sonrada sen bilirsin,, Tabii sen bilicen senin evin senin davetin kiz sizin aileye gelin gelmis ve sen aileden biri olarak onlari agirlamak istiyorsun hem biraz daha kaynasma amacli hem hosgeldin yemegi annesi ne alaka?? Bak ailenin ince düsüncesine ki onlar bide kizinin evi oldugu halde böyle söylemisler Davet senin Davetin canim istersen bide annene danis ona göre sana uygun nasil olursa öyle yap

Ben bir kişi için de aynı şeyi yapıyorum,on kişi için de...misafir ağırlamak beni yormaz Allah'ın izniyle...ben insanların yaptıklarına karşı çağırmam ne derece doğru olur,kendi içimde bunu tartıyorum yorumlarınıza bakarak...
Olması gerekeni konuşuyorsak siz haklısınız tabii. Sadece eltiniz, kaynınız ve kayınvalide gelmeli. Ama hayaller hayatlar durumu işte. En azından çağırırsanız kıymetli olursunuz.

Yaa canım düşünsene her çeşit insan var bu hayatta. Sen onlar için kendi kişiliğinden vazgeçer misin... Bırak herkes kendini yansıtsın. Sen ailenden aldığın terbiyeyle yapman gerekeni görgü göreneğini yap ki onlar düşünsün hatalarını eksiklerini... En iyi şekilde ağırla misafirlerini. Onlar öyle görmüş, görgüsüzler belki de ama sen onlarla aynı olmak zorunda değilsin ki. Hem düşünsene neyin eksilir, boşver herkesi. Sen yap ki için rahat olsun, yapmayanlar utansın... Huzurunu bozmaya değer mi, kocanın şerefi yükselir senin de değerin artar... Düşünsene söylendiği halde çağırmadığını... Kv ya ne diyeceğim derdine düşeceksin. Eltine gerileceksin belki, kocan sıkıntıya düşecek... Değmez be canım emin ol değmez. Missssler gibi hazırla sofranı elinden geldiğince yap hizmetini, yatağına yattığında huzurla uyu :)
:)) inşallah...sadece bu durumun Kv tarafından hep sonrası için mecburiyet haline getirilmesinden endişe ediyorum o kadar...ama yazınızı ciddiye alıcam...teşekkür ederim...

Back
X