Eltim ve cicilikleri(!)

Ucuz olsun sizin olsun, bir yeri zarar görür başınız ağrımasın.
Ben olsam almazdım..

Canımsın ya :)
Seni çok iyi anlıyorum. Ben de eşimin abisinden bir parça eşya almak istemiyorum. Allah muhtaç bırakmasın ama insan lafının edildiğini duyunca sinir oluyor, verdiklerinin de bir kıymeti kalmıyor.
Benimde kayınvalidem benzer karakterde, eşimle tatile gidecektik, kayınvalidem de denize gitmez hiç, ama bi peştamalı varmış kullanmadığı paketli. Bana verdi, sonra getirirsin dedi. Aldım, paketi açmadan geri verdim tatilden dönünce, kullanmadım gerek olmadı benim vardı dedim.
Eşimin abisi de hep çocuğuna marka ve kaliteli şeyler alıyor hep pahalı... Abisi lafını etmiyor ama, kayınvalidem hep ''abinler en pahalısını aldı şu fiyat bu fiyat '' diye bize anlatıyor. Hal böyle olunca ben onlardan bir iğne alsam, iki gün sonra ''en pahalısını aldılar dikkatli kullan, geri ver, biz verdik bunu sana '' vs bi ton laf.
Bence eşini ikna edebiliyorsan et, alma o beşiği...

Aman kalitelerini yesinler.. :)
Ben işimi gördükten sonra marka aramam ama var işte öyleleri. Bunlardan biride benim eltim..

Bence alma. Emanetin sorumluluğu büyük olduğu gibi zarar gelirse pişmanlığı da büyük.

2.
İlk bebeğimin doğuma bir ay kala kalbi durdu :KK43:

Anladım canım inşallah sağlıkla kavuş bebeğine. Ama amcasının ilk yeğenine kullanılmış esyayı hediye teklif etmesi hiç hoş değil bence. Bunlar için canını sıkma. Al yeni kullan ilk bebeğinmiş, beşik dediğin kac lira sanki. İcabında işin görüldükten sonra satabilirsin intde. Herkes satıyorda alıyorda ayıp değilki. Ama yaklaşımlaro çirkin ben olsam bi çöp almam onlardan.

Butcenin yettiğini al
Kimsenin malina tenezzül etme.
Hediye geldi dersin
Ya da emanet mal insanın kendisininki gibi olmaz de geçistie

Aman kalitelerini yesinler.. :)
Ben işimi gördükten sonra marka aramam ama var işte öyleleri. Bunlardan biride benim eltim..
Ya bi de kimin bütçesi neye yeterse. Ben de tabi eşime dedim rahatsız oluyorum bu söylemlerden diye. O da annesine demiş ben eksik miyim bu kadar yapıyorum övme marka aldılar pahalı aldılar diye.

Bir laf vardır. Kasaba minnet etmektense keser şeyimi yerim diye. Yanlış anlama beni. Bence laf edecek evirip çevirip hatirlatacak bir insansa alma , kabul etme. Eşinle konuş iyi kötü kendin al. Annem almış hediye olarak de bana da söylemedi yeni haberim oldu de veya kibarca biz aldık sağol de ama alma. Bence alma yani. En sevmedigim şey birinin yaptığı şeyi dillendirmesi. :*

Back
X