• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim ve oyunlari

siz ciddiyetten hoşlanıyorsunuz diye onlar da ciddi olmak zorunda mı?
yanınızda yakın davranmalarının ne mahsuru olabilir ki, onlar karı koca hem de eşinizin kardeşi yani... kız doğal olarak kıskandığınızı düşünmüş,
empati kurmaya çalışıyorum, eşim yanımda kaynımı öpse yapacağım son şey bunu görümceme şikayet etmek olur,
ya da aksi durumda eltim beni görümceme söylese ortalığı ayağa kaldırırım...
neyse özetle bundan sonra görüşmeyin, ne siz onların ilişkisine karışmış olursunuz ne de onlar gerilir.

ben de en büyük görümceme biraz ögüt vermesini,esimin yaninda bazi hareketlerinin hos olmadigini (cünkü yanimizda neredeyse kocasinin agzinin icine düsecek) onu uyarmasini rica ettm.

Bu yaptiginiz hadsizlik. Yani size ne? Niye zorunuza gidiyor? Insanlara bu sekilde karismaya hakkiniz yok. Bir de kendiniz niye direkt soylemediniz de araya gorumce koydunuz? Kotu olursa onunla olsun diye mi? Akillilik yapmaya calismissiniz ama tutmamis sanki.

tavsiye ve elestirileriniz icin hepinize tesekkür ederim
elestirilerle kendi hatalarimi da görme firsatim oldu
beni tanimadiginiz icin tabi sizler de kendi cevre ve kültürünüze göre yazdiniz
arada kirici olanlar vardi ama yine de sagolun
inanin biraz rahatladim
Sizi tanımıyorsak da siz bize kendinizi ve olayı tanıttınız ve yazdıklarınıza binaen cevap veriyor insanlar başkasından duymuyor yalan yanlış okumuyor. Yine kendi yazdıklarınıza göre de bana biraz eltiliği aşıp kaynanalık yapmışsınız gibi geldi aranızda yaş farkı olması onun kocasının yenge olarak size saygı duyması size bir şeylere karışma hakkı vermez. Zaten kaynınız karışma demiş ben bunu okusam hata ettim deyip sineye çeker susardım bir noktadan sonra. Siz hala buraya gelmiş bu eltiyle nasıl uğraşacağım derdindesiniz. Görüşmeyin efendim iyi niyetli olmasam kocasıyla arasını açardım vs bunlar nasıl konuşmalar sanki kocasıyla arasını açmayarak lutfetmişsiniz.

ben iyi niyetli olmasaydim onun pek cok terbiyesizligini kocasina söylerdim
kocasiyla arasini acardim ama ben hep erkekler duymasin olaylar büyümesin diye üstünü kapattim ama hata etmisim
eger bir kuyu kazmissam merak etmeyin elbet icine düserim
kocasiyla yakinligi beni ilgilendirmez ama hepimiz evliyiz
cok özür dilerim o zaman ailelerimizin ,arkadaslarimizin yaninda her halti diyelim öyle mi
edep yahu dedim hata mi ettim

Sanki cocugu babasına sikayet ediyorsunuz.kocasına söyleseniz ne olacaktı ki? Ne kadar da iyi niyetlisiniz gercekten.insanları rahat bırakın karısmayın.büyük olmanız herseyi biliyor oldugunuz ve saygı göreceginiz anlamına gelmez.saygı hakedilir.istenilmez.yaşla hiç olmaz

esim görüyordu ve arkasindan sinirli sinirli konusuyordu ama krdesime kiyamam diyordu
ben ne diyebilirim ki yanimizda kocanin agzinin icine girme diyemedim
birkac kere laf cakmaya calistim ama umursamadi
evet haklisiniz görümceye söylemekler hata ettim
Bence bu mevzuya Şu karismamaliydiniz soyleyeck kişi esinizdi hata yapmssiniz

Merhaba
ben de cok konu acan biri degilim hatta epeydir foruma girmiyordum.ama cok canim sikiliyor.gercekten de tavsiyelere ihtiyacim var.
alemden uzaktayim.12 yildir evliyim .esimin ailesi de uzakta.yanimizda bekar bir kaynim var.
2 sene önce evlendi.ben cok zorluk yasadigim icin eltim zorlanmasin diye elimden geleni yaptim
ama ufacik bir sürtüsmede ortaligi birbirine katti.ben de araya biraz mesafe koydum pek aramadim.
sürekli abuk subuk konusmalarla biraz zaman gecti.bir süre önce kayinvalidemlerin yanina gitmisti.ben de en büyük görümceme biraz ögüt vermesini,esimin yaninda bazi hareketlerinin hos olmadigini (cünkü yanimizda neredeyse kocasinin agzinin icine düsecek) onu uyarmasini rica ettm.ama görümcem beni neredeyse tersledi cünkü elti orada gayet saygili,edepliymis.esim de onlarla gitmisti ve annesi kalp hastasi diye bir sey anlatmamis.ve ben ylanci duruma düstüm.eltim yanimiza döndügünde daha bir soguktu.en sonunda 1,5 senenin sonunda evde esim var.bir tanidik erkek misafir var,kaynim var elti benden mutfakta tartismaya girdi.
sonra da hemen kocasini cagirdi mutfaga .bir sürü laf saydi ben ayip diye icerde esim ve misafir duymasin diye pek bir sey diyemedim.kaynim da sadece tamam canim,oldu canim deyip karisini sakinlestirdi.
1 hafta sonra arkadasim beni cagirdi evine,benim elti de geliyormus megerse.neyse orada yine laf vurmalar falan derken biz kavgaya tutustuk.cünkü arkadaslarimin yaninda bana diyor ki sen beni ve kocami kiskaniyorsun,sen beni cekemiyorsun.herneyse tabi yine hemen esini aradi ama bu arada beni de esimle tehdit etti.istersen esinin yaninda konusalim diye .ben de eve gidince esime dedim hadi beraber evlerine gidelim .gittik
esimin karsisinda diyorki benim kocam senin karinin ne oldugunui anladi.ve öyle basit sacma bir neden anlatti ki ...yazacak birsey bulamiyorum.kocasi herzaman ki gibi cit cikarmadi.
eve geldik gece 2 de kaynim bana mesaj atti yenge bize karisma diye
beynimden vurulmusa döndüm cünkü ben onu kardesim gibi görüp deger vermistim ve karisinin terbiyesizliklerine onun icin katlanmistim.ve inanin bana bir seylerine karismadim.esim dediki annem kalp hastasi bu kavgayi anneme anlatma .ben de anlatmadim
sonra yazin kayinvalidemlerin yanina gittik .kayinvalidem bana karsi tavirli gibiydi. en sonunda ben dayanamadim ve patladim.eltiyle kavga ettik dedim.biliyorum dedi ama bana hic sormuyor neden nicin
anladim ki bana hak vermiyor
bütün tatilim zehir oldu.üstelik elti cok yalanci .söylemedigim seyleri sööyledin diyor.
arkadaslarimin yaninda konustugu seyleri yanlis anladiniz,öyle demek istemedim diyor.
görümcelere yalakalik yapayim diye kirk takla atiyor.ve daha bir sürü sey
ben 37 yasindayim,elti 24
bir saygi görmedigim gibi 12 yillik gelinlik emegim de cöpe gitti.elti 2 yillik iyi gelin oldu.bense kötü oldum
kaynimla aram bozuldu.kaynanamla arama sogukluk girdi,esimle bir sürü kavgalar aettik
sinirlerim cok yiprandi
ben bu kadinla nasil basedecegim lütfen yardimmmm
Gorusmeyin mesafeli durun. Ilerde hepsi anlar ne mal oldugunu..

Kaynın eşinin arkasında
Kocan senin arkanda degil
Ne olmuşsa bundan olmuş
Ayrıca gereksiz davranmışsın ta görümcene dikkat etsin falan... sende akıllı olup alttan alttan görüşmeyi azaltabilirdiniz

Gelinlik emegi nedir bende sizin kadar evliyim hic emeklerim ziyan oldu durumu olmadi.
Eltimde benim kisiligime saygi duysun yeter kocasini opermi severmi beni ilgilendirmez.Rahatsiz olunca gorusmemek yerine niye sikayette bulunuyorsunuz.

Merhaba
ben de cok konu acan biri degilim hatta epeydir foruma girmiyordum.ama cok canim sikiliyor.gercekten de tavsiyelere ihtiyacim var.
alemden uzaktayim.12 yildir evliyim .esimin ailesi de uzakta.yanimizda bekar bir kaynim var.
2 sene önce evlendi.ben cok zorluk yasadigim icin eltim zorlanmasin diye elimden geleni yaptim
ama ufacik bir sürtüsmede ortaligi birbirine katti.ben de araya biraz mesafe koydum pek aramadim.
sürekli abuk subuk konusmalarla biraz zaman gecti.bir süre önce kayinvalidemlerin yanina gitmisti.ben de en büyük görümceme biraz ögüt vermesini,esimin yaninda bazi hareketlerinin hos olmadigini (cünkü yanimizda neredeyse kocasinin agzinin icine düsecek) onu uyarmasini rica ettm.ama görümcem beni neredeyse tersledi cünkü elti orada gayet saygili,edepliymis.esim de onlarla gitmisti ve annesi kalp hastasi diye bir sey anlatmamis.ve ben ylanci duruma düstüm.eltim yanimiza döndügünde daha bir soguktu.en sonunda 1,5 senenin sonunda evde esim var.bir tanidik erkek misafir var,kaynim var elti benden mutfakta tartismaya girdi.
sonra da hemen kocasini cagirdi mutfaga .bir sürü laf saydi ben ayip diye icerde esim ve misafir duymasin diye pek bir sey diyemedim.kaynim da sadece tamam canim,oldu canim deyip karisini sakinlestirdi.
1 hafta sonra arkadasim beni cagirdi evine,benim elti de geliyormus megerse.neyse orada yine laf vurmalar falan derken biz kavgaya tutustuk.cünkü arkadaslarimin yaninda bana diyor ki sen beni ve kocami kiskaniyorsun,sen beni cekemiyorsun.herneyse tabi yine hemen esini aradi ama bu arada beni de esimle tehdit etti.istersen esinin yaninda konusalim diye .ben de eve gidince esime dedim hadi beraber evlerine gidelim .gittik
esimin karsisinda diyorki benim kocam senin karinin ne oldugunui anladi.ve öyle basit sacma bir neden anlatti ki ...yazacak birsey bulamiyorum.kocasi herzaman ki gibi cit cikarmadi.
beynimden vurulmusa döndüm cünkü ben onu kardesim gibi görüp deger vermistim ve karisinin terbiyesizliklerine onun icin katlanmistim.ve inanin bana bir seylerine karismadim.esim dediki annem kalp hastasi bu kavgayi anneme anlatma .ben de anlatmadim
sonra yazin kayinvalidemlerin yanina gittik .kayinvalidem bana karsi tavirli gibiydi. en sonunda ben dayanamadim ve patladim.eltiyle kavga ettik dedim.biliyorum dedi ama bana hic sormuyor neden nicin
bütün tatilim zehir oldu.üstelik elti cok yalanci .söylemedigim seyleri sööyledin diyor.
arkadaslarimin yaninda konustugu seyleri yanlis anladiniz,öyle demek istemedim diyor.
bir saygi görmedigim gibi 12 yillik gelinlik emegim de cöpe gitti.elti 2 yillik iyi gelin oldu.bense kötü oldum
kaynimla aram bozuldu.kaynanamla arama sogukluk girdi,esimle bir sürü kavgalar aettik
sinirlerim cok yiprandi
İyi de sana neydi ki. Koca onun kocsı ister agzina girer ister cebine. Siz baslatmissiniz. Ben de olsam gicik olurdum. Hatta kocamda gözü mu var diye düşünürdüm.

Hatalısınız siz büyüksünüz diye insanları yönlendiremezsiniz,çocuk şikayet eder gibi şikayet edemezsiniz çok mu rahatsız oldunuz biraz mesafeli olurdunuz

Bende küçük gelinim 16 yıllık evliyim sizin gibi benden yaşça çok büyük hayatımı yönlendirmeye çalışan kv görümcelerimin gözünde süper gelin olma merakı olan eltim yıllarımı kabusa çevirdi zaman zaman huzurumu bozdu küçük gelin iki yıllık siz on iki yıllık gelinsiniz siz nasıl isterseniz öyle olsun herşey herkes öyle davransın değilmi yapmayın lütfen

Bende 6 buçuk senelik evliyim ben tabiri caizse kaynanamlarin evinin hizmetçisiydim 5 sene evin içinde oturdum salak ben
Neyse ben 3 yıllık evliyken eltim gelin geldi oda evin içine 2 sene beraber oturduk eltim kendini o kadar iyi gösteriyordu ki bunun için resmen çalışıyordu didiniyor du başardı araya bir sürü kavga iftira yalanlar benimde hatalarım oluyordu tabi ama eltim fena bir insandır şuan ne desem boş onu tanımanız için onunla yaşamanız gerekir o zaman bana hak vereceksiniz bizde o gelmeyene kadar onu çok iyi melaike sanardik kendini öyle bir ovuyorduki sorma anne ben gelim sana şuna alıcam seni gezmelere götürecem sen benim annemsin ailemsin
Falanda filan neyse eltim bi geldi lafları duman oldu uçtu başlarda yine iyiydi Allah var yalakalığın alasını yaptı yapsın sorun yok ama hanfendimiz yükselmek için birilerinin üstüne basmaya çalıştı o kişi bendim
O beni ezdikce ben kendimi temize çıkarmaya onun yalanlarını açığa çıkarmaya çalışıyordum ama sonuç ben kıskanç yalancı iftiracı oldum dayanamadım evi ayırdık
İzlemeye doyma evin hizmetçisi gidince hizmet işi bizim biricik efendi güzel akıllı ağırbaşlı hanımefendi geline kaldı
Tabi iş bilmiyor yemek yapmayı bilmiyor leş gibi odasından tuhaf tuhaf küf kokuları gelen bir insan
Kaynana ma hizmet etmeyince bunlar sen birbirine düş evde hergün kavga hergün kıyamet kaynanam bana diyor senin yerin ayrı valla kızım sen başkaydın diyor dedim hani bana böyle böyle diyordun hani ben kötü o iyiydi ben onu kıskanıyordum çekemiyordum ne oldu enee sende eskiyi karıştırma ben onu allaha havale ediyorum diyor valla bana içi fesat diyeceksiniz belli ama bu hallerine üzülmüyorum çünkü ben eltim yüzünden ağlarken o gülüyordu oh olsun allah sizede sabır versin sen eltinden büyüksün ama benim eltim 30 yaşında ben 24 sen düşün çocuk gibi ama çok şükür görüyorlar yüzünü ben bugünleri görmek için hep sabır ettim kendi kendime her zaman zaman zaman dedim sizde öyle yapın zamana bırakın zaman iyiyide kötüyude ortaya çıkarır sadece biraz sabır

Hatalısınız siz büyüksünüz diye insanları yönlendiremezsiniz,çocuk şikayet eder gibi şikayet edemezsiniz çok mu rahatsız oldunuz biraz mesafeli olurdunuz

Bende küçük gelinim 16 yıllık evliyim sizin gibi benden yaşça çok büyük hayatımı yönlendirmeye çalışan kv görümcelerimin gözünde süper gelin olma merakı olan eltim yıllarımı kabusa çevirdi zaman zaman huzurumu bozdu küçük gelin iki yıllık siz on iki yıllık gelinsiniz siz nasıl isterseniz öyle olsun herşey herkes öyle davransın değilmi yapmayın lütfen
Sizin adınıza çok üzüldüm.bana karşı çok sert eleştiriler olmuş.kendi adıma da üzüldüm .ben sadece abla kardeş olalım istedim.demek ki karşıdan farklı gözükmüş.

Sizin adınıza çok üzüldüm.bana karşı çok sert eleştiriler olmuş.kendi adıma da üzüldüm .ben sadece abla kardeş olalım istedim.demek ki karşıdan farklı gözükmüş.
Belki iyi niyetlisiniz ama görümcenize söylemek konusunda hata yapmışsınız inanın iki günlük dünyada polemik yaşamak,kırılmak,küsmek o kadar anlamsızca ki zaten kardeşler böyle olunca üzülüyorlar arada kalıyorlar inşallah dilediğiniz gibi abla kardeş gibi olursunuz olmazsa da mesafeli davranırsınız

Benim eltimde içten pazarlıklı fesatın tekidir.tek derdi kim ne almış nerden almış onu gözetleyip onunda almaya çalışması.ailede herkez bahçeli ev aldı sorun yoktu ama bizde bahçeli ev alınca birden bende bahçeli ev istiyorum diye dolanmaya başladı.onunda evi var üstelik iki katlı altta kaynanamlar kirada ve türkiyedede evleri var ama kadın doymuyor mala mülke.görümcemin düğününde gidip bankasinın kasasından bileziklerimi almamıştım bir günlüğüne değmez diye ama baktım eltim abiyesinin kollarını katlamış sırf bileziklerini göstermek için çok gülmüştüm.ayrıca iki kere hacca gitti ama iftiracılıktan da geri kalmıyor allah hidayet eylesin.ama ailede herkez bilir sevmediğimi.söylerim çekinmem

Bende 6 buçuk senelik evliyim ben tabiri caizse kaynanamlarin evinin hizmetçisiydim 5 sene evin içinde oturdum salak ben
Neyse ben 3 yıllık evliyken eltim gelin geldi oda evin içine 2 sene beraber oturduk eltim kendini o kadar iyi gösteriyordu ki bunun için resmen çalışıyordu didiniyor du başardı araya bir sürü kavga iftira yalanlar benimde hatalarım oluyordu tabi ama eltim fena bir insandır şuan ne desem boş onu tanımanız için onunla yaşamanız gerekir o zaman bana hak vereceksiniz bizde o gelmeyene kadar onu çok iyi melaike sanardik kendini öyle bir ovuyorduki sorma anne ben gelim sana şuna alıcam seni gezmelere götürecem sen benim annemsin ailemsin
Falanda filan neyse eltim bi geldi lafları duman oldu uçtu başlarda yine iyiydi Allah var yalakalığın alasını yaptı yapsın sorun yok ama hanfendimiz yükselmek için birilerinin üstüne basmaya çalıştı o kişi bendim
O beni ezdikce ben kendimi temize çıkarmaya onun yalanlarını açığa çıkarmaya çalışıyordum ama sonuç ben kıskanç yalancı iftiracı oldum dayanamadım evi ayırdık
İzlemeye doyma evin hizmetçisi gidince hizmet işi bizim biricik efendi güzel akıllı ağırbaşlı hanımefendi geline kaldı
Tabi iş bilmiyor yemek yapmayı bilmiyor leş gibi odasından tuhaf tuhaf küf kokuları gelen bir insan
Kaynana ma hizmet etmeyince bunlar sen birbirine düş evde hergün kavga hergün kıyamet kaynanam bana diyor senin yerin ayrı valla kızım sen başkaydın diyor dedim hani bana böyle böyle diyordun hani ben kötü o iyiydi ben onu kıskanıyordum çekemiyordum ne oldu enee sende eskiyi karıştırma ben onu allaha havale ediyorum diyor valla bana içi fesat diyeceksiniz belli ama bu hallerine üzülmüyorum çünkü ben eltim yüzünden ağlarken o gülüyordu oh olsun allah sizede sabır versin sen eltinden büyüksün ama benim eltim 30 yaşında ben 24 sen düşün çocuk gibi ama çok şükür görüyorlar yüzünü ben bugünleri görmek için hep sabır ettim kendi kendime her zaman zaman zaman dedim sizde öyle yapın zamana bırakın zaman iyiyide kötüyude ortaya çıkarır sadece biraz sabır
Canım benim sen daha kötüsünü yaşamışsın. burada kayinvalidemin birkaç akrabasi var.zaman zaman yemeğe alıyorum.hiçbir zaman kayinvalideme filanı davet ettim demedim ama o birini yemeğe alsa hemen kayinvalidemi görüntülü arıyor.bak filanca bizde diye canlı yayın yapıyor.

Cok yuz goz olmusunuz.Ben seni hatali buldum.Gorumceni arayip eltine nasil davranacgini iletmisiniz.Koskoca kadin gorumcesinden mi ogrenecek saygiyi.Eltinle gorusme bir daha olanlarida esine anlatma bosyere araniz bozulur sen esinle iyi oldukca ona cevap vermis olursun.

Belki iyi niyetlisiniz ama görümcenize söylemek konusunda hata yapmışsınız inanın iki günlük dünyada polemik yaşamak,kırılmak,küsmek o kadar anlamsızca ki zaten kardeşler böyle olunca üzülüyorlar arada kalıyorlar inşallah dilediğiniz gibi abla kardeş gibi olursunuz olmazsa da mesafeli davranırsınız
eleştiriye tahammülü yok o nedenle yok yere kavga çıksın istemedim.görümcemle arası iyiydi görümcem 35 yaşında evin en büyük kızı olgundur eltiye yol gösterir diye düşündüm.ona söylemekle yanlış yaptığımı kabul ettim zaten.

Merhaba
sinirlerim cok yiprandi
Görümcen sizin amiriniz mi ? Neden ona şikayet ediyorsun ? Bir problem varsa eltinle cozmelisin. Eltinin eşiyle samimiyeti seni fazla rahatsız etmiş . Kadının nikahlı kocası ,iletisimine yada ten temasının ölçüsüne müdahale edemezsin . Çok batıyorsa görüşmeyi kesersin olur biter .bide 12 yıllık emeğim çöpe gitti ,2 yıllık gelin yerimi aldı gibi soylemlerine büyük bir kahkaha attım . Neyin yarışına girdiniz ? Kim daha çok iş yaparsa yada gorumcesinin gözüne girerse o günü +5 puanla mi kapatıyor ? Hayat bir gündür o da bugündür .seni daha cok sevsinler diye kimsenin hizmetciligine adama kendini .kendi hayatını yaşa ..

Back
X