Ya boşluk, destek hepsi fasa fiso. Bu kadar samimi destek olmaz. Elti ile kayın arasında biraz mesafe olmalı, kaynı bekarda olsa mesafeli olmalı. Neler neler duyuyoruz. Omzunda resim çekilmeler filan ne iğrenç şeyler.
Sana en basitinden söyleyeyim, ben eşimle nişanlanacakken eşim bana hediye alacaktı, aynısından eltime de almak istedi, dedim ne münasebet ona da eşi alsın, senin böyle bir hediye alman uygun düşer mi, hem ne alaka biz nişanlanacakken eltime hediye almak??? Sonralarında da biz nişanlanınca her gün eltimi görüntülü arıyordu yeğenimi göster diye, içimden diuordum be adam sadece senin mi yeğenin var niye yengeni arıyorsun kardeşini ara, eltimde kameraya kapalı olduğu halde saçı başı açık, tişörtle vs her haliyke çıkıyordu açıkçası hoşuma gitmiyordu eşimin karşısında giyinişine vs dikkat etmemesi, hala da öyle. Daha sonra eşimle konuştum rahatsız oluyorum her gün yengeni aramandan, ben ablamın eşini her gün yeğenimi görme bahanesiyle arasam hoşuna gider mi, doğru olur mu diye, sonraları dikkat etti kardeşini aramaya başladı hep. Ama yinede eltime karşı olan yakın tavrı beni sinir ediyor. Bazen eltimi benden dsha çok düşünüyormuş gibi hissediyorum. Mesela kaynanamlarda kalıyorduk 2 haftalığına gitmiştik, eltimde gelmişti kaynım olmadan kaynanamın yanına kalmaya ama 2 çocuğu var, ben de hamileyim, eşim bana eltime yemem yapmadım diye kızdı ve tartıştık, ben hamileyim sabahları zor kahvaltı yapıyorum zaten midem fşlan bulanıyoe, kahvaltı sırasında benden eltimin bebeğiyle ilgilenmemi eltimin de rahat kahvaltısını yapmasını istiyor, ben ilgilenmediğim için de kendisi nerdeyse eltimin ağzına girecek gibi yanına gidip eltimin elinden bebeği alıp bebekle ilgilenio eltim çocuğy istedikten sonra kahvaltısını vs yapıyordu. Bu yüzdeb eşimle tartışmıştık. Bende sana herkes dışarıda da söylüyor sen hamile karını düşünmüyorsun dedim, başkaları senin için daha değerli, bana güvenipde mi geldi, ben de hamileyim neden hamile karını düşünmüyorsun da kardeşinin karısını düşünüyorsun, farkındaysan karnımdaki senin çocuğun tek başıma yapmadım ben onu dedim, biraz da eşine değer ver dedim. Yaa iki çocukla kocasız gelmeseymiş. Bir yere gezmeye gitsek ayy yengem alınır, yengeme ayıp olur, bir yere gideceğiz mesela denize veya gezmeye eltime diyor ki eşim istediği için gideceğim yoksa benimde canım gitmej istemiyor, eltimde ona bende kızım istediği için gidiyorum yoksa benimde iki çocukla gidesim yok diyor filan.

Beni hiçbir sorunum olmayan eltimden soğuttu.