Eltim.

kimiko

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
35
0
36
İstanbul
Kızlar benim sorunum eltimle. Sözlendigimden beri beni arayıp halimi hatrımı sorması tas catlasa 5 keredir simdi nisanlıyım ve hala aynı mesela evine gidince cok misafirperverdir cok konuskandır. Bu konuda sıkıntım yok. Tek sıkıntım ilgisiz olmaları. Benim kaynım biz sözlüyken sevgilisini getirdi tanıstırmaya mesela daha arada söz, nisan yokken bile eltimin sık, sık araması oturmaya cagırması vs. falan vardı. Bende sözden önce de olmadı sonrada..

Simdi kaynım 1,5 yıllık evli ve eltim hala aynıdır. Diger eltimi ilk zamanlar iki günde bir caya, yemege falan cagırıyordu simdi diger eltim calısıyor. Ayrıca diger eltiminde arama sorma huyu yoktur ama kimseyi arayıp sormaz büyük eltimi de. Mesela eltim calısmadıgı zaman da büyük eltim davet etmeden gitmezdi ya cok azdır geliyorum deyip te gittigi hep karsı taraftan bekler. Aynı zamanda büyük eltimi kendisi de hic evine cagırmaz cook nadir 1,5 yılda toplasanız 5 defadır 2 sokak vardır aralarında. Yani karsılıklı da degil.

Ben nisanlıyım suan 2 ay olur ne onlar arar ne ben. Yengem sadece seninki neden gelmiyo der nisanlıma. Eger nisanlım isleri var dese hiic ikiletmez uzun bir süre gene sormaz. Sizce de sacma degil mi? Ben mi yanlıs düsünüyorum yoksa. Evlenmis oldugu halde diger eltimi her zaman arar, sorar ilgilenir. Ama ben daha nisanlıyım sadece neden hic gelmiyo der.

Ben gene öyle sürekli davet bekleyen insan da degilimdir ilk zamanlar bana cok samimi cok icten gelmisti eltim cok sevmistim onu biz sözlendikten sonra yaz tatilinde köye gitmisti bir kac kez aradım nasılsın diye. Karsılıksız yaptım bunu o bana 3 ay icinde sadece bir kere nasılsın diye msj attı cok hosuma gitmisti. İstanbula döndüklerinde ziyaretine gittim eltimin kızı gönderilen msj'lardan bana güzel msjlar atacaktı bir gördüm bütün gönderilen msj'ları yengem eltime göndermis. Üzüldüm tabiki. Ona göndermesine degil kontörü oldugu halde sadece benim bir kere aklına gelmis olmama.

Bastan hic böyle düsünmemistim ilk oldugumdan yadırgamadım ama diger eltim ortaya cıktıgında gördüm herseyi. Simdilerde daha bir tuhaf evine bu davranısı yüzünden daha az gidiyordum 2-3 ayda bir gibi. Gitmedigim zaman sadece ''o gene gelmiyoo '' diyormus. Diger eltim arayı biraz acsa ne oldu gene gelmiyo, niye böyle yapıyo diye üzülüyormus. Kanka gibi olsalar normal ama eltimi az cok tanıdıgım kadarıyla anlattım size.

Kaynımla eltimin evliliklerinin ilk aylarında diger eltim büyük eltimin arkasından dedikodunu yapmıs ve büyük eltimin kulagına gitmis ve bildigini eltime söylemedi biliyormusunuz cook üzüldü hatta. Simdi gene aynı hic birsey olmamıs gibi davranır. Ama 5 gün gitmese hemen eline telefonu alır ne yapıyorsun neden gelmiyorsun diye arar. İcine dert olur gitmemesi.

Takıldıgım nokta benim ona hic bir kötülügüm olmamısken bide daha nisanlılık evresindeyken bana olan davranısları.. Sonra bide gelmemi beklemesi sen evlendigi halde eltini bile sürekli oturmaya cagırırken ben daha dıs kapının dıs mandalıyım neden sürekli benim geliyorum müsaitmisin deyip gelmemi bekliyorsun kız evi naz evidir.

Kaynanam ve kayınpederim köydeler ve en büyük olarak hersey kaynım ve büyük eltimle konusulur bir kac kez onlardayken acıldı konu diger eltimin erkek tarafından istekleri fazlaca olmustu altın olarak. Bizim istedegimiz seyler cok normal olmasına ragmen adetimize laf uzatır, yapamayız durumumuz yok der. Hep te bir baskası varken yapar sonradan böyle oldu.

Mesela benim söyledigim birseyi diger eltim mutalaka duymustur. Ama diger eltim hakkında birseyi ben asla duymam hatta bazen konusurken bildigim birseyse önce benden dinler o seyi eger dogru biliyorsam söyler bunu en son gittigim de anladım.

Sasırdım kaldım ailem bilmiyor tabiki de söylersem üzülürler tatsızlık cıkar nisanlım az cok biliyor onu da arada bırakmak istemiyorum nisanlımı devreye soksam bu sefer büyük eltimin davranısları zoraki olacak arayacak falan öyle olacaksa hic olmasın daha iyi.

kesinlikle mesafenizi korumalısınız,size zarar verebilirler,arkanızdan iş çevirmeye başlamışlar bile şimdiden,
kim ne düşünürse düşünsün bu insanlarla samimi olmanın anlamı yok,hiçbişeyinizide paylaşmayın onlarla
mutluluklar dilerim ayrıca

kesinlikle mesafenizi korumalısınız,size zarar verebilirler,arkanızdan iş çevirmeye başlamışlar bile şimdiden,
kim ne düşünürse düşünsün bu insanlarla samimi olmanın anlamı yok,hiçbişeyinizide paylaşmayın onlarla
mutluluklar dilerim ayrıca

Tesekkür ederim yorumunuz icin de aynı zamanda. Kendimi soyutlayabildigim kadar soyutladım 3 ayda bçr görüyorsam 6 ayda bir görecegim artık ne düsünürse düsünsün diyorum artık.

canım senı bayagı soyutlamıslar bunlar. benım eltımde hıc aramz sormazdı benı bende salak gıbı her durumda arardım. halısı evıne gelır aradım hayırlı olsun derdım, kaynımı ısten kovdular bır sure ıs bulamadı bız cok daha uzulduk ne yapacaklar dıye, sonra kaynım işe gırdı hemen aradım hayırlı olsun dıye. ama maglesef ektıgını her zaman bıcemıyorsun.
1,5 senedır ortada olmayan kaynım ve eltım kendı caplarında eglenıyorlar.
hıc umursama derım ben yapabılırsen eger :34:

canım senı bayagı soyutlamıslar bunlar. benım eltımde hıc aramz sormazdı benı bende salak gıbı her durumda arardım. halısı evıne gelır aradım hayırlı olsun derdım, kaynımı ısten kovdular bır sure ıs bulamadı bız cok daha uzulduk ne yapacaklar dıye, sonra kaynım işe gırdı hemen aradım hayırlı olsun dıye. ama maglesef ektıgını her zaman bıcemıyorsun.
1,5 senedır ortada olmayan kaynım ve eltım kendı caplarında eglenıyorlar.
hıc umursama derım ben yapabılırsen eger :34:

Enteresan. Bazı insanları daha sıcak bulursunuz,nedensiz daha fazla seversiniz,onunla daha sık görüşmek istersiniz. Bu çok normal bir şey. Siz kız evisiniz diye size poh pohlayacak elti değil ki. Kadının diğer eltiye kanı ısınmış,onunla daha sık görüşüyor. Ama anlattımlarınızdan çıkarttığım,size de bir kötülüğü yok.
Dışlanmak olarak algılamayın bunu,gayet normal bir şey.

aman boşverin yaa
ne kadar mesafe o kadar huzur
ben bundan yanayım
benim eltimde nişanlı yani mayısta düğünü olacak
ben kaynımı dürtüp laf sokmasam ben arayacağı yok sağolsun kaynım
destekler bu konuda beni.
kayınvalidemi falan bile aramıyormuş düşünsene eltimin ailesi bile kayınvalidemleri pek arayıp sormazlarmış
şaştık kaldık valla :30:
o yüzden bende beni arayanı ararım düşüncesindeyim her zaman....

Tatlım hiç sıkma canını. Ben de nişanlıyım ve nişanlımın kendinden 6 yaş büyük evli-çocuklu bir ablası var, başka da kardeşi yok. ben nişanlanalı 4 buçuk ay oldu ve ne öncesinde ne de nişandan sonra asla görümcemden davet almadım. Düşün yani daha evini hiç görmedim, nerde oturduğunu dahi bilmiyorum. Aramak sormak desen zaten yok. İlk başlarda içime çok oturuyordu ama daha sonra umursamamaya başladım ve hatta işin olumlu yanlarına bakıyorum sadece. Mesela benim zaten görümcemle sık sık görüşmek gibi bir planım yok. Sen de öyle düşün. Bak şimdiden sana tutumu belli olmuş ve bu Allah'ın bence bir lütfu. Gerçek yüzünü göstermeden seni incitecek şeyler yapsaydı ne olacaktı? Boşver. İlerde de bayramdan bayrama belki bi ramazanda iftarda görüşürsünüz. Hem sana kaynanalık da yapmaya kalkamaz böylelikle, kafan rahat olur.

Son düzenleme:
Enteresan. Bazı insanları daha sıcak bulursunuz,nedensiz daha fazla seversiniz,onunla daha sık görüşmek istersiniz. Bu çok normal bir şey. Siz kız evisiniz diye size poh pohlayacak elti değil ki. Kadının diğer eltiye kanı ısınmış,onunla daha sık görüşüyor. Ama anlattımlarınızdan çıkarttığım,size de bir kötülüğü yok.
Dışlanmak olarak algılamayın bunu,gayet normal bir şey.

Canım digerine ısınmıstır tabii o ayrı ama söyle bir sey var digeri de cok icli dıslı degil davet edilmeden gitmez vs. bir sürü sey sonucta ben daha aileye bile girmedim ben gitmeyince o gene gelmiyo oo diye söyleniyor arkamdan benim sessizce cıkıp ona oturmaya gitmem normal de onun beni arayacak halimi hatrımı soracak olmas mı anormal. Elti tabiki arayacak diye birsey yok ama anne baba burada degil. Biz gittigimiz de direkt onlara gideriz mesela. Onlarla tanısma faslı büyük eltimde oldu. İnsallah anlatabilmisimdir zaten zaman zaman kendini kaynana gibi görür.

aman boşverin yaa
ne kadar mesafe o kadar huzur
ben bundan yanayım
benim eltimde nişanlı yani mayısta düğünü olacak
ben kaynımı dürtüp laf sokmasam ben arayacağı yok sağolsun kaynım
destekler bu konuda beni.
kayınvalidemi falan bile aramıyormuş düşünsene eltimin ailesi bile kayınvalidemleri pek arayıp sormazlarmış
şaştık kaldık valla :30:
o yüzden bende beni arayanı ararım düşüncesindeyim her zaman....

Anladım canım en iyisi bosvermek. Ama dedigim gibi diger eltim de mesela birsey olsun hemen oraya gider mesela bayramın ilk günü onlardayız genelde orda olur diger kaynımlarda. Sonra onlar köye gider falan. Ben diger eltimi de gördügüm de sıcagımdır ama ne o ne ben birbirimizi aramayız. Hic te neden aramıyor yada dur ben arayım demedim.

Ama dedigim gibi kaynım ve eltim büyük oldugundan dolayı bu sıkıntım.

Tatlım hiç sıkma canını. Ben de nişanlıyım ve nişanlımın kendinden 6 yaş büyük evli-çocuklu bir ablası var, başka da kardeşi yok. ben nişanlanalı 4 buçuk ay oldu ve ne öncesinde ne de nişandan sonra asla görümcemden davet almadım. Düşün yani daha evini hiç görmedim, nerde oturduğunu dahi bilmiyorum. Aramak sormak desen zaten yok. İlk başlarda içime çok oturuyordu ama daha sonra umursamamaya başladım ve hatta işin olumlu yanlarına bakıyorum sadece. Mesela benim zaten görümcemle sık sık görüşmek gibi bir planım yok. Sen de öyle düşün. Bak şimdiden sana tutumu belli olmuş ve bu Allah'ın bence bir lütfu. Gerçek yüzünü göstermeden seni incitecek şeyler yapsaydı ne olacaktı? Boşver. İlerde de bayramdan bayrama belki bi ramazanda iftarda görüşürsünüz. Hem sana kaynanalık da yapmaya kalkamaz böylelikle, kafan rahat olur.

Keske benim de senin gibi olsa canım benim eltim cagırılmadan gitmemi istiyor sorun bu iste. Mesela 1 ay gitmeyim niye gelmiyo o falan diyordu. Simdi ise o niye gelmiyo o oldu. Neden hep ben cat kapı gdeyim yada müsaitmisin sana gelmek istiyorum deyipte gideyim. Böyle demese zaten hic umursamam .. Bende de gidip sorunumu söyleme gibi birsey yoktur.

bence ona buna takilma, esin ve sen disinda kimse onemli degil :51:
beni gorumcelerimin hic biri evlendigimde arayip tebrik bile etmedi dusunun...
baska bir ulkedeydiler o yuzden dugune gelemediler...sukur ki :60:
kiskanclik mi desem hayatta hic bir sey gormemisler dusuncesizler mi desem bilmiyorum...
ammann bosverin biz mutlulugumuza bakalim :1:

Son düzenleme:
Sunu da belirteyim diger eltimi de konuya dahil etme sebebim asla kıskanclık olamaz kıskanclık yapımda yoktur zaten sevdigini bile kıskanmayan cinstenim ben. Amacım aradaki farkı göstermekti diger eltimin ona davranısları gayet normal dedigim gibi o cagırmadan eltim sayılamayacak kadar az gitmistir ve kendine evine bir o kadar da az davet etmistir. Bazı seyler karsılıklı olur demekki benim büyük elti tek taraflı ısınma, cana yakınlık hissetti. Ne deyim baska birsey gelmiyor aklıma.

bence ona buna takilma, esin ve sen disinda kimse onemli degil :51:
beni gorumcelerimin hic biri evlendigimde arayip tebrik bile etmedi dusunun...
baska bir ulkedeydiler o yuzden dugune gelemediler...sukur ki :60:
kiskanclik mi desem hayatta hic bir sey gormemisler dusuncesizler mi desem bilmiyorum...
ammann bosverin biz mutlulugumuza bakalim :1:

Haklısın canım ..
Mutluluklar dilerim darısı basıma artık :10:

şimdi konuyu senden dinleyince haksız görünüyolar tabikide ama acaba senmi ilgisizsinde mesafelisin de yada soguksun ondanmı böle acaba ısınammaış olabilirler...
allah başka dert vermesin cnm ama seninde kafay taktıgın şeye bak..nişanlınla mutluysan gerisi fasafiso..

şimdi konuyu senden dinleyince haksız görünüyolar tabikide ama acaba senmi ilgisizsinde mesafelisin de yada soguksun ondanmı böle acaba ısınammaış olabilirler...
allah başka dert vermesin cnm ama seninde kafay taktıgın şeye bak..nişanlınla mutluysan gerisi fasafiso..

Canım öyle mesafeli degilim konuskanımdır saka da yaparım yeri gelince ben sevdigini falan söylerdi ilk tanıstıgımızda konuskan cana yakınmıs demis nisanlıma hic bir yanlısımda olmamıstır kendisine dedigim gibi o degisti yani hep beni kücük düsürücü sakalar yapar ya mesela bi gün camın önünde duruyordum geldi actı yakamı icime baktı nisanlım karsımda nisanlım da yadırgadı ama ses etmedik.. Kimin gücü kime yeterse sessizim, uyumluyum. Bir kere teyzelerinin yanında kücük düsürdü beni o zamanlar saftım gülüyordum SAKA yapıyor diyordum.

Ayrıca nasıl takmayım sürekli kendimden ödün veriyorum niye gelmiyo o gene diyormus nisanlım gel falan diyo gitmek zorunda kalıyorum mecburen. Sırf tatsızlık cıkmasın diye daha bir cok sey varda cook uzun anlatmak isterdim ama gözümde büyüdü kelimeler.

Mesela her defasında biz fakiriz der durur cok sey yapamayız vs der. Onu alamayız bunu alamayız ona göre falan der istedigim seyler basit seyler her evde olması gereken seyler. Dügün zamanı herkesin yaptıgı seyler. Diger eltim baya bilezik istemisti kayınpederim benim o kadar gücüm yok demisti ama kız tarafı ısrar edinnce kıramadı yaptı eltim, ben olsam bende isterim haklılar dedi!! Mesela onları borcla yaptılar ben hic birsey talep etmedim ona ragmen istediklerim gözünde büyüdü.

Son düzenleme:
diğer eltin dedikodusunu yaptığı halde yinede onu arayıp soruyor senin hiç bi zararın yok ken senle ilgilenmiyor....valla var bi iş ççözemedim:19:

diğer eltin dedikodusunu yaptığı halde yinede onu arayıp soruyor senin hiç bi zararın yok ken senle ilgilenmiyor....valla var bi iş ççözemedim:19:

Sanırım artık cözdüm ben !!

Ben hep alttan aldım her söylenene tamam dedim. O kendini geri cekti mesela gidince shbet, muhabbet güzel ama eve gittiginde hersey bitiyor bir daha 20 gün kapısını acmadıgı oluyor tabii eltim dayanamayıp aramassa. Büyül eltim cocuklarını köye gönderdi göndermeden önce haber verdi bende gittim görmeye cocukları diger eltim gideceklerini biliyor kapının önünden gectigi halde ne yaptınız diye sormamıs bir ugramamıs 5 dk.

Cünkü bunu '' bak görüyormusun kapının önünden geciyor bir ugruyor mu ne yaptılar, ne ettiler '' diye dedi.

Son düzenleme:
hayatım bence boşuna üzülüyorsun..hayat bu bazıları sever bazıları sevemez kanı kaynamaz bunda büyütülecek bir şey yok ki..inan ilerleyen yaşlarında bu durumları hiç takmayacaksın kafana..boşver eltiyi meltiyi sen nişanlaına adapte ol sev sevil mutlu olll:)

sanki bana diğer eltinden çekinmiş korkmuş gibi geldi onun tatsızlık çıkarcağını bildiği için onu çağırıyor hoş tutuor sende mesafeni koru şaka yapma ciddi dur hem kafanada takma ben doğum yaptım görümcem gelmeyi bıra aramadı bile hemde sorunu bnle deil kardeşi ile sorunu vardı evlendm kınama geldi evim hemen üstte herkes baktı o bakmadı herkese laf etti bizim taraf o yüzden salla gits sende arama gitme uzak olması daha iyi

Back
X