• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim...

zannediyorsunuzki bu durum evlendikten sonrada böyle gidecek şimdi sizi ayrı bir yere koyduğunu zannettiğiniz kayınvalideniz bakın nasıl değişecek birisi iyilik kumkuması yazmış sizin için doğru söylemiş ister içinizden gelerek yapın ister şirinlik olsun diye yapın evlendikten sonra onca iyiliğinize karşın ikinizede aynı gözle bakıldığını görünce bakalım ne düşüneceksiniz

Ben hiçbir zaman kayınvalidemin beni ayrı bi yere koyduğunu zannetmedim. Bana nasılsa eltime de aynen öyle davranıyor merak etmeyin. Dilerim bu adaleti de ömrünün sonuna kadar böyle devam eder. Birimize yi davranıp birimize kötü davranması taraftarı olmadım hiçbi zaman. Bugüne kadar hep eşit davrandı, bugünden sonra da eşit davranmaya devam eder inşallah. Başka da hiçbişey istemiyorum.

Ben kayınvalidemle eltimin dedikodusunu hiçbi zaman yapmadım. Eltim bigün kayınvalidemi arayıp "badeyle de aranızdan su sızmıyor maşallah, ne kadar da çabuk pabucum dama atıldı" diyip telefonu suratına kapattı. Anne ne oldu? diye sorduğumda o da anlattı haliyle. Melek gibi bi kadın, kimse hakkında kötü konuştuğunu görmedim bugüne kadar. Eltimin o tavrından sonra kayınvalidem çok üzüldü ve bana dediği şey aynen şu oldu;

"Ben bugüne kadar ikiniz arasında hiçbi zaman ayrımcılık yapmadım, kötü konuşmadım konuşturmam da. sadece seninle daha sık görüştüğüm için daha çok muhabbetimiz var ama bu demek olmuyor ki seni ondan daha fazla seviyorum. Ikiniz de eşitsiniz benim gözümde" dedi. Ben de dedim ki "anne boşver o zaman bundan sonra aradığında benim burda olduğumu olabildiği kadar söylememeye çalış boş yere kalpler kırılmasın" dedim. O bizim eltim hakkında ilk ve son konuşmamız oldu o gün kayınvalidemle.

Kısacası ben hiçbi zaman eltimin yüzüne gülüpte arkasından kötü konuşmadım. Kimseyi aptal yerine koyduğum yok. Off neyse yaa ben niye kendimi savunuyorum ki burda... Nasıl düşünmek isterseniz düşünün bunca şey arasında kalkmış size çocuk gibi kendimi kanıtlamaya çalışıyorum.

Kv nizi takdir ettim.biz senin ablalarınız senden çok şey gördük ve yaşadık.haklıyken haksız duruma düşmemen için istenmediğin hiç biryerde olmayacak kimseye hak etmediği değeri vermeyeceksin.bu genel kural.elti için ayrıca bir kural daha var ki "yılandan çıyandan kaçar gibi kaçacaksın" kuralı.herkes için geçerli olmasa da %90 geçerli bir kuraldır bilesin.

Ben kayınvalidemle eltimin dedikodusunu hiçbi zaman yapmadım. Eltim bigün kayınvalidemi arayıp "badeyle de aranızdan su sızmıyor maşallah, ne kadar da çabuk pabucum dama atıldı" diyip telefonu suratına kapattı. Anne ne oldu? diye sorduğumda o da anlattı haliyle. Melek gibi bi kadın, kimse hakkında kötü konuştuğunu görmedim bugüne kadar. Eltimin o tavrından sonra kayınvalidem çok üzüldü ve bana dediği şey aynen şu oldu;

"Ben bugüne kadar ikiniz arasında hiçbi zaman ayrımcılık yapmadım, kötü konuşmadım konuşturmam da. sadece seninle daha sık görüştüğüm için daha çok muhabbetimiz var ama bu demek olmuyor ki seni ondan daha fazla seviyorum. Ikiniz de eşitsiniz benim gözümde" dedi. Ben de dedim ki "anne boşver o zaman bundan sonra aradığında benim burda olduğumu olabildiği kadar söylememeye çalış boş yere kalpler kırılmasın" dedim. O bizim eltim hakkında ilk ve son konuşmamız oldu o gün kayınvalidemle.

Kısacası ben hiçbi zaman eltimin yüzüne gülüpte arkasından kötü konuşmadım. Kimseyi aptal yerine koyduğum yok. Off neyse yaa ben niye kendimi savunuyorum ki burda... Nasıl düşünmek isterseniz düşünün bunca şey arasında kalkmış size çocuk gibi kendimi kanıtlamaya çalışıyorum.

konunu istersen tekrar oku
sadece bir günlük bir konuşmadan ibaret olmadığı konunda yazıyor
sadece kayınvalideyle değil, kayınpederle ve nişanlınla da eltini konuşmuşsun
nişanlının yengesine karşı seni kışkırtması da ayrı bir konu

bize bir şey ispat etmek zorunda değilsin
konu açmışsın biz de yorumladık
burdan bakınca, evet sen, kv,kp ve nişanlınla eltinin dedikodusunu yapıyorsun. hatta oyle anlasılıyor ki bir araya geldiginizde gundeminizi eltiniz olusturuyor

Siz elinizden geleni yapmışsınız..
Oyuzden daha fazla üstüne gitmeyin derim ben..
Belli ki manyağın tekii.. Uğraşmaya bile değmez..
Birde siz onu aradıkça belirli aralıklarla, konuşmaya çalıştıkça kendini bi mok zanettmiş belliii..
Böyle insanları kendi haline bırakacaksınn tatlımm..
Ve ayrıca lütfen kayınvalidenizle onun hakkında artık konuşmayın..
Onun hakkında konuşmayın derken yalnış anlamayın..
Hani bana karşı soğuk aramıyor beni, telefonlarımı açmıyor gibi..
Sizin ona en büyük cewabınız, o yokmuş gibi dawranmak olucak..
Doğum gününde de sakın aramayın, aramadınız diyede kıyamet kopacak diye düşünmeyinn artıkkk yaa..
Kim o ya kim yaniiiii...
Nişanlısınız we ailesi onun nasıl biri olduğunu anlamışş, bırak kendi kendine havlasın dursun..
Sen kendi mutluluğuna bak, o yokmuş gibi dawran yeter..
Daha gıcık olcak eminimmm
:27::27:

Herkese tek tek yazmaya çalışıyorum cevap veremediklerim olduysa kusura bakmayın lütfen.

Son düzenleme:
şu dereyi görmeden paçayı sıvayanlarada cok sinir oluyorum ha. sen daha nişanlısın gelin ata binmiş ya nasıp demiş, sankı o nişanlı sen on yıllık gelın kıvamına burunmussun

masallah sen eltını nişanlınla ( nişanlınında tavrı hıc hosuma gitmedi eltin için şöyle söyle bunu say der gıbı senı fıtıllemesı cok enteresan ) kaynananla kayınbabanla cok fazla takmıssınız sız bır araya geldıgınızde en buyuk sohbet konunuz anladımgım kadarıyla eltın e o da bunun farkında demekkı sınırı cızmıs

Şu hiçbişey bilmeden yargısız infaz yapanlara da çok sinir oluyorum "haa"(!)

Benim 6 seneye yakındır ilişkim var ve şuan nişanlıyım evet. Eltim diye bahsettiğim kişi de kaynımın 3 senedir hayatında ve aralarında sadece söz var. Kim 10 yıllık gelin kıvamına bürünmüş bi daha düşünün isterseniz?

Bence tam tersine ben nişanlımın tavrında hiçbi şekilde yanlış bi hareket görmüyorum. Beni fitillediği falan da yok, bi laf edecekse kendi çekinmeden eder zaten. Siz kafanızı yormayın yani böyle şeylere.

Kızlar merhabalar biz eltimle bugüne kadar hiçbi zaman anlaşamadık. Eltim gerçekten kompleksli birisi, sürekli benimle bi rekabet içinde. Benim kayınvalidemle dialoğum çok iyidir, kayınvalidem de ben de çok güleryüzlü, çok konuşkan, insanlarla çok çabuk kaynaşan bi yapımız var o yüzden senelerdir ilk tanıştığımız günden beri aramızdan su sızmadı.

Ama gel gör ki eltim kayınvalidemi bile benden kıskanıyor. Kayınvalidem bugüne kadar eltimle beni hiç ayrı tutmadı ikimizi de eşit tuttu ikimize de aynı davrandı. Zaten öyle olması gerekiyor. Hatta sırf o kıskanmasın huzursuzluk çıkarmasın diye ailece hep beraber oturduğumuzda eltimle daha çok ilgilenir. Ben daha yakın oturduğum icin hergün kayınvalidemle görüşüyorum. Bazen eltim kayınvalidemi arıyor ben o sırada kayınvalideme; "anne benim burda olduğumu söyleme, boşuna kıskanıp huzursuz olmasın üzmesin kendini, boşver" diyorum. Çünkü biliyorum ki ben ne zaman kayınvalidemlerde otursam bana olan nefreti daha da büyüyor. Kızlar kelimelerle anlatmakta yetmez eltim o kadar suratsız o kadar soğuk birisi ki anlatamam size. Çevredeki herkeste bunun farkında. Ne zaman görüşsek suratı asık, kimseyle 2 kelime konuşmaz. Beni her gördüğünde mutlaka bi laf sokar.. Nişanlım da bunun farkında ve o da hiç sevmiyor eltimi. Bana her seferinde diyor ki "şu kadının laflarının altında kalma, sende cevabını ver. o alttan alttan laf sokuyosa sen de aynısını yap." diyor ama ben bilerek susuyorum kaynıma olan saygımdan sevgimden dolayı. Şimdi ben de eltimin bana yaptığı gibi ona laf soksam o konu büyür de büyür bu defa ailede huzursuzluk çıkar.

Kayınvalidem ve kayınpederim de eltimin bu soğukluğundan ve asık suratlılığından şikayetçiler ama "oğlumuz mutluysa bize laf söylemek düşmez" diyorlar.

Ben eltimle yakın olmak isterken, samimiyet kurmak isterken o her geçen gün daha da geri çekti kendini. Bayramda aradım açmadı, mesaj attım bayramın mübarek olsun diye cevap bile vermedi. Numaramı değiştirdim, sonra ona mesaj attım bu benim yeni numaram haberin olsun dedim cevap vermedi. Daha neler neler... Ona o kadar kırgınım ki ve buna rağmen bikez olsun ağzımı açıp hiçbişey söylemedim. Neden benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum. Benim ona hiçbi zararım dokunmadı bugüne kadar.

4 gün sonra doğum günü ama hiç içimden gelmiyor telefon açmak. Bugüne kadar bayram olsun doğum günü olsun bikere bile hiç aksatmadan kutladım ama hiç karşılık alamadım. Bu sefer hiç içimden gelmiyor doğum gününü kutlamak ama şunu çok iyi biliyorum ki kutlamazsam da ortalığı ayağa kaldıracak öyle bi yapısı var çünkü onun...

Sizce ne yapmam lazım lütfen bana akıl verin...

ayyyy eltim eltim diyince ben de sandım ki evlisin bi evlen gir aralarına ondan sonra kim nedir daha iyi anlarsın sana tavsiyem sende fazla kaynanacı olma senin durumunda bi antipatik geldi bana,evli değilsin bişey değilsin sürekli evlerine girip çıkma taş yerinde ağırdır

Benim 6 seneye yakındır ilişkim var ve şuan nişanlıyım evet. Eltim diye bahsettiğim kişi de kaynımın 3 senedir hayatında ve aralarında sadece söz var. Kim 10 yıllık gelin kıvamına bürünmüş bi daha düşünün isterseniz?

Bence tam tersine ben nişanlımın tavrında hiçbi şekilde yanlış bi hareket görmüyorum. Beni fitillediği falan da yok, kimilerinin kocası/sevgilisi gibi abisi/kardeşi uğruna ezdirmiyor hiç değilse beni ;) siz kafanızı yormayın yani böyle şeylere.

Bi dakka yani bu hikayede evli olan sadece kayınvalde ve kayınbaba mı? Eltin aslında sadece sözlüsü ve sen de sadece nişanlısın. Hiçbirinizin işi gücü yok da aile içi dinamiklerine mi sardınız?

Neyse sen bu konuda haklı da olsan haksız da olsan doğum gününü kutlama artık. Kayınpederinin hatrına dilersen tatsızlık çıkmasın diye biraraya geldiklerinizde alttan almaya devam et ama onun dışında özelden kimseyle muhatap olma. Ne gerek var. Bir denersin iki denersin olmadı mı bırak. Yani sen doğumgününü kutlamadın diye dünya durmaz, kayınpederin ağlamaz, hayat devam eder.

ayyyy eltim eltim diyince ben de sandım ki evlisin bi evlen gir aralarına ondan sonra kim nedir daha iyi anlarsın sana tavsiyem sende fazla kaynanacı olma senin durumunda bi antipatik geldi bana,evli değilsin bişey değilsin sürekli evlerine girip çıkma taş yerinde ağırdır

Canım elti de daha kayınbiraderin sözlüsüymüş zaten.

Biz nişanlımla çok yakın oturduğumuz için evde can sıkıntısından sürekli kayınvalidemlere gidiyorum, o da son derece mutlu zaten bu durumdan. Bunun ağırlıkla hiçbi alakası yok, birlikte güzel vakit geçiriyoruz istediğim kadar girip çıkarım evlerine kimseyi de ilgilendirmez. Sırf bununla antipatik olunuyorsa diyecek başka hiçbi sözüm yok valla.

bir de ikisi de evli değilmiş :52::52::52::52:

evlenince okuruz burdan çoşkuyu artık :51::51::51:

Ben olsam hayatta msj atmam aramam niye bukadar uğraşıyorsunuz anlamıyorum bir beklentinizmi var :ssz: of sinir oluyorum yahu böyle şeylere benimle görüşmek istemeyen biri için niye uğraşıcam sanki çok yakınınız görümceniz olsa anlıcam :51:

Sende çok zorlama şansını bence ,eltiniz uzak duruyorsa sizin doğum gününüzü vs.kutlamıyorsa sizde onu aramayın ki ders alsın: yada almasın anlasın tavır neymiş görsün

Bence tam tersine ben nişanlımın tavrında hiçbi şekilde yanlış bi hareket görmüyorum. Beni fitillediği falan da yok, bi laf edecekse kendi çekinmeden eder zaten. Siz kafanızı yormayın yani böyle şeylere.

daha ortada elti-k.valide-k.peder-kayınbirader durumları bile yok biri nişanlı diğeri sözlü.bende en azından bir taraf evli sandım.

buradan şunu anlıyorzu ki evlenmeden önce gereksiz yere çok samimiyet ve yüz-göz olunma gereksiz savaşlara yol açıyormuş.genç kızlara duyrulur :ssz:

tamam canım biz kafamızı yormayalım o zaman
madem yorum istemiyorsun yönetime ilette konuyu yoruma kapatsınlar

Ay kimse evli değilmiymiş :D ahhahahaha herkes gelin :D #direngelin :)

Son düzenleme:
Umursamayın gitsin... Kimseye kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz. Aramıyorsa aramayın, sormayın. Zaten vakti geldiğinde insanların tavırlarından neyin ne olduğu ortaya çıkar. Şuan bu yaşananlar için çok erken bunları yaşamak için önünüzde Allah kısmet ederse uzun bir hayat olacak. Naçizane tavsiyem ne olursa olsun Kayınvalideler annelerimiz gibi olamazlar bizi evlatları gibi çok sevemezler. İleride hezeyana uğramamak için kayınvalidenizle çok içli dışlı olmayın...

Back
X