eltimden tanımadan neden nefret ediyorum?

Bence sizin eltibizde kıskandıginiz bir şey var. Ondan dolayı bu şekildesiniz. Kadın size yakın olmaya da çalışıyor daha ne yapsın. Suratsiz olsa seni görmezden gelse daha mı iyi olurdu yani.

Ayrıca okumamış, ev hanımı, hayatta tek gayesi evlilik olmuş cümlesi hiç hoş değil yani. Sende şimdi evleneceksin ya o zaman seninde eninde sonunda gayen evlilik olmadı mı? Okumamış olabilir bu onu küçük görmen anlamına asla gelmez. Onun kaderi öyleydi öyle yaşadı. Sen asla onu ve onun gibileri kucumseyemezsin. Ben yüksek lisans mezunuyum mesala ama okumamış biri için asla ve asla içimden bile kotu şeyler düşünmem. O ne yaşadı da okumadi, benim gibi azimli olmayabilir, hayatta herkesin önceliği farklıdır diye düşündüm. Seninde bu şekilde düşünmeni öneririm.

Ayrıca benim anneannem kötü karakter. Annemi okutmamis. Annemi tarla da calistirmis parasini yemiş biri. Annem yıllarca annesine bu konu da kızar beni okutmadi diye. Şimdi senin söylediğine göre benim annemde okumamış , hayatta tek gayesi evlilik olmuş oluyor. Öyle değil mi? Ve sen annem ve annem gibi olanlara asla ve asla laf atamazsin. Olayi kisisellestirmek istemem ama yanlış düşündüğünü sana göstermek istiyorum. Yanlış düşündüğün yerleri kendi içinde duzelirsen eltine karşı icsel huzurun daha iyi olur ve bu senin yararına olur. Yoksa daha şimdiden böylesin ilerde kesin aranızda sorunlar çıkar. Ve bu sorunlar yüzünden eşin ile tartışma yaşanabilir. Bunu kendine yapma bence.

Bir de demez mi ogretmenligimi hangi curetle sorguluyorsunuz diye. Hayatimda ogretmen olupta bu kadar vizyon fakiri bir ogretmen gormedim. Insallah cocuklari da kendiniz gibi yetistirmezsiniz. Zaten yeterince şuursuz var memlekette bir de onlari eklemeyelim.

Peki Sen hangi curetle eltinin hayatinda verdigi kararlari, istekleri sorguluyorsun? Eltinin okumamasini sorgulayamazsin, erkenden evlenip cocuk yapmasini sorgulayamazsin. Ne biliyorsun belki o da cocuklari yapmak icin cok badireler atlatti belki cok caba gosterdi. Sen dedin ya ogretmen olmak icin neler yaptim diye o da anne olmak icin caba gostermis olabilir. Bunu yargilamak kimsenin haddine degil.

Kendinize tahammulunuz yok. Biz size sizin davrandiginiz gibi cevaplar verdik. Dedik ki eltinin hayatini neden sorguluyorsun cevaben "ogretmenligimi sorgulayamazsiniz" dedin. Eee sen yargiliyorsan biz neden yargilayamiyoruz? Biz yargilayamacaksak sen neden yargiliyorsun? Hangi hakla? Hangi curetle?

Sizin yerinizde olsam ben de kendime katlanamazdim.

Ya arkadas hicmi baska isini yok elti 23 yasin da okumamis iki cocuk dogurmus isi yokmus eeeee?
Sizene bundan velisimisiniz..
Insanlara ve hayatlarina saygi duymayi ogrenin.
kocisiyle foto paylasiyormus demmeki ay ne paylasti diye takibindesiniz .paylassin ayrica size ne??
Herkes kendiñe bakmayi ogrense hic sorun kalmayacak aslin da.

Az önce senin konularına baktim da. tektasim çok mu küçük konusunu acmissin. Ve orada sozlunuzun aldığı yüzükten bahsederken bence alakasizca canimdan çok sevdiğim demişsiniz yanlış hatırlamıyorsam. Yani sizde övgü dolu sözler söylemişsiniz. Şimdi soruyorum size sizin yaptığınız da eltiniz ile küçücük de olsa aynı şey olmuyor mu? O da kocasını seviyor paylaşıyor işte. Çok fazla bunu yapıyor olmasını bende doğru bulmam ama bunu çok yapıyor diye karşı tarafa çok sinirlenmek yerine karşı tarafın bildirimini görünmez yapar görmem sürekli. Bir kuzenim vardı mesala o da ayni anlattigin gibi cok paylaşım yapıyordu. Sürekli surekli görmekten bunaldim. Bildirimi görünmez yaptım. Hiç görmüyorum mutluyum. Sen de öyle yap da rahatla.

Back
X