ben de kısmen arkadaşlara katılıyorum, görevinizi yapmışsınız, iyilikten anlamıyorsa onun problemi.
bu durum eşler için kötü olmuştur, ne olursa olsun onlar kardeş ve ister istemez etkilenirler. eltiniz birazcık eşini düşünseydi sizi sevmiyorsa bile eşinin hatrına biraraya gelmek zorunda olduğunuz durumlarda daha uyumlu olabilirdi, sonuçta bu durum huzursuzluk gerginlik yaratıyordur ortamda.
ben sizin arayı düzeltme çabanızı olgunca buldum çünkü onu sevmeseniz dahi eşinizin hatrı var. en azından haklı olan siz oldunuz, siz elinizden geleni yaptınız, eşiniz kayınvalideniz ya da aileden herhangi biri size bu konuda bişey diyemez, onun adı geçimsize çıkar.
o sizin bu iyiniyetli çabanıza o şekilde karşılık vermişse, bundan sonraki yaklaşma çabanız artık diğer arkadaşların söylediği gibi yaranmaya çalışmak gibi algılanabilir, eltiniz kendini bişey sanmaya başlar. aile huzurunu korumak adına çabalamışsınız fakat bu kadarı yeterli, insan olmayan ne yaparsanız yapın anlamaz hatta çok farklı yorumlayabilir bu durumu.
tabi hastalık durumu başka. ciddi bir operasyon geçirecekse yine de insanlık adına hastanede bir ziyaret yapmanız iyi olur diye düşünüyorum. fakat hastaneden önce gitmek, sonra evine gitmek vs. öyle bir insan için gereksiz bence. hatta bahsettiğiniz çocuklara bakma olayını hastanede kaynınıza yine 'insanlık' adına söyleyebilirsiniz. eşinizin de hoşuna gider. ama daha fazlasına gerek yok diye düşünüyorum. öyle bir insanı bu denli kafanıza takmaya bile değmez bence...