Eltime karşı nasıl davranmam gerekecek?

ben de zaten hastalık dışında kapısını açmadım ki onun dışında gidip geldiğimi mi yazmışım ben de mi var anormallik...

Okuduklarımdan aklımda kalanlar,pasta börekle ta evine geçmiş olsun gitmeniz,hastayken çocuklarına bakmak istemeniz...vs. Bunlar elbette yanlış ve kötü şeyler değil.Ama karşınızdaki net bir biçimde sizinle arasına mesafe koyuyorsa zorlamanın alemi yok diye düşünüyorum.

Aman ne ısrar ediyorsun seni sevmemiş sende mesafeli ol adı üstünde e-l-t-i kızkardeş değil!

beni sevmediğini çok iyi biliyorum canım ben de bayılmıyorum ona ısrar falan da etmiyorum derdim barışmak yada yanına sokulmak değil. eğer gerçekten ben suçlu olsaydım eşim de beni kabahatli bulurdu sonuçta onun teyzesinin kızı arada bağı da var eşim benden destek ama bu iş başka ağır ameliyat geçirecek zor zamanlar yaşıyor eşimle ben sedece bir geçmiş olsuna gideceğiz bir de çocukları bakabillriz gibi teklifte bulunacağız. o çocuklar bana deli oluyorlar yenge dediler mi bir dha demezler ben de onları seviyorum... anneleri kötü diye hepten elimizi ayağımızı çekmek de istemiyoruz... en azından şu an durum böyleyken... yoksa başka türlü bir araya gelmiyoruz biz de mecburen bir ortamda karşılaşmamız oluyor o zaman da ben yine herkese sarılırken ona da sarılıyorum mesela onu hiçten saymak bana göre değil ama özel olarak hal hatır sormuyoum o nasıl konuşmuyorsa benimle... o da geçen biz kayınvalidemde karşılaştık biz girdik o çıktı yanımızdan selamlaşmadık bile...
kayınvaliden nasıl bakıyor derseniz olaya ozaten üvey hiç umrunda bie olmaz ki olmuyor da.... oraya da yine kayınpederimin hatrına eşimin hatrına gidiyoruz... aynı ailede olunca mecburen bir araya gelmeler oluyor o zaman da herkes olgun davranmalı diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Okuduklarımdan aklımda kalanlar,pasta börekle ta evine geçmiş olsun gitmeniz,hastayken çocuklarına bakmak istemeniz...vs. Bunlar elbette yanlış ve kötü şeyler değil.Ama karşınızdaki net bir biçimde sizinle arasına mesafe koyuyorsa zorlamanın alemi yok diye düşünüyorum.

inanın benim için de hiç ama hiç kolay değil... şirin görünmek için yapmıyorum yapmak zorunda hissettiğim için yapıyorum kendimi... ben başka şehirden gelin geldim buraya kimsem yok burada... eşimden başka da kimse destek olmadı zaten bana. çok zor zamanlar geçirdim halada alışabilmiş değilim buraya bu aileye... ama işte ben aileye gerçekten çok önem veren bir insanım... benim için aile herşey demektir. ben burada da istedim ki aile bağı güzel olsun ilişkiler seviyeli olsun ama olmadı işte... o kendine layık olduğu gibi davransın ben de son kez kendime düşeni yine yapıp içimi rahatlatmak istiyorum... bu da ellerine koz olmasın hem de o kadar hatları var ki zaten bir yüzleşme olduğunda hepsini kusucam eşi ve kendisine... ben yine ameliyat günü ziyarete gidip dönerim bir de çocuklarla ilgili teflifimi yaparım... verirse çocuklarını ki vermezde mis gibi bakarım onlar eşimin bir parçası sonuçta onlardan öc alamayız... allahın izniyle ameliyat durumu bitsin yine herşey aynı olacak bir araya yine gelmeyiz... bir hastalık bir cenaze vs. olduğunda öyle kayıtsız kalamıyorsun bilmiyorum ya :50:

Binbir türlü insan huyu var çözsende boş ne yapacaksın onu olduğu gibi kabullenmek en kolayı

dediğin gibi bir bir türlü insan modeli var. bilimyorum hayırlısı ben kin güdemiyorum o orada hastayken zor bir ameliyattan geçecekken ben burada banane beni sevmiyor bana öyle yaptı böyle yaptı diyemiyorum işte... duyunca mecbur geçmiş olsuna gittim herkes gibi bir de ameliyat olacağı zaman yapmam gerekeni yaparım sonra sen sağ ben selamet... gidip ayaklarına kapanıcam demiyorum ki...
ama şu var bazı arkadaşların da dediği gibi ona değil de kaynıma derim o kadar...

o sadece benimle değil görümcemle de konuşmuyorlar o na da eften püften kızmış yıllardır kapısını açmıyor kızına halasını tanıştırmıyor kızı halasını bilmiyor... içini kin bürümüş... ben de zaten koymam gerekn mesafeyi koydum bir araya gelmiyoruz ama işte bu iş başka yine de hatalı mı düşünüyorum?

ya zaten seninle görüşmek istemeyen biri ile görüşmek için neden bu kadar çaba harcıyorsun.. boşversene.. sende onu hiç takma.. yokmuş gibi davran... çünkü bazı insanlara insanlık yaramıyor...onların dilinden konuşmak gerek böylelerine...

bir çok kişi yalakalık yapmakla cici olmaya çalışmakla suçlamış beni ama asla niyetim o değil. benim eltime kullandığım kelimeyi çirkin bulan insanlar peki nasıl diyebiliyor eltide kimmiş aileden bile saymayın... elti evet bence de hiç bişey ama mecburen aileden işte mecburen ortamda denk geliyorsunuz arada bir aile bağı var ne yazık ki... ben de size peşinde gezeyim mi diye sormadım ağır bir ameliyattan geçecek ne yapmalıyım diye sordum sordum size kalsa hastaneye de gitmeyeyim yalakalık oluyor ya da cici görünmeye çalışıyorum di mi...asıl ben yapılan yorumlara acıdım şimdi....

Sizin gerçekleri görme gibi bi sorununuz var sanırsam.
O bayan sizi görmüyor istemiyor sevmiyor.
Böyle bir durumda tabiki muhatap olma elti kimmiş diye.
Çok meraklıysanız buyrun kapısında köle olun.
Büyük bir ısrar ve hırs var o bayana karşı içinizde.
Bir sürü hakaret ediyorsunuz ama hala evine gitmeyi düşünüyorsunuz peki ne yüzle?
Her neyse sizin durumunuza emin olun ki biz acıdık asıl:34:

çok hoşsun ya nasıl düşünmek istersen öyle düşün mydonose arkadaşım bu kapısında kalmak değildir... neyse daha fazla maydonoz olma o zaman mydonese cim olur mu

yerinde olsam bidaha yüzüne bile bakmam kendimi ağardan satarım o yokmuş gibi davran kayınvalidende gördüğün zaman hastneye falan geçmiş olsunada gitme sen yapacağaını yapmışsın daha uğraşma seninle görüşmek istemediği apaçaık ortada zaten kendini küçük düşürme bence

Son düzenleme:
çok hoşsun ya nasıl düşünmek istersen öyle düşün mydonose arkadaşım bu kapısında kalmak değildir... neyse daha fazla maydonoz olma o zaman mydonese cim olur mu

hahaha şimdi eltinin size karşı olan hislerini daha iyi anlıyorum
Bence kadın sizin tarzınızı çözmüş ve ondan kıyı bucak kaçıyor sizden galiba:31:
Bu şartlarda sanmam ki çocuklarını size emanet etsin.
Neyse Allah eltinizi şerlerden korusun inşallah.
Mydonose kaçar o zaman:64:

güle güleeee:58:

bilmem insanlıktan nasipini almasa da karşıdaki ben aldığımı düşünüyorum bu da bana yeter...
ben 2 ay önceden memleketime gitmek için bilet almıştım onun ameliyat tarihle çakışıyor diye şuanda 15-20 gün erteleteceğim biletimi... o hastanedeyken zor bir ameliyattan geçecekken ben aileme keyfi gitmek istemedim... bu durumda herkes kasıt arar ya da çirkin değerlendirirler diye...
bilmem siz on numarasanız ben çiş kakayım herhalde gerçekten garip:44:
ona onun gibi davranırsam ondan ne farkım olur ki neyse ben yolumda devam

Son düzenleme:
ben de kısmen arkadaşlara katılıyorum, görevinizi yapmışsınız, iyilikten anlamıyorsa onun problemi.
bu durum eşler için kötü olmuştur, ne olursa olsun onlar kardeş ve ister istemez etkilenirler. eltiniz birazcık eşini düşünseydi sizi sevmiyorsa bile eşinin hatrına biraraya gelmek zorunda olduğunuz durumlarda daha uyumlu olabilirdi, sonuçta bu durum huzursuzluk gerginlik yaratıyordur ortamda.
ben sizin arayı düzeltme çabanızı olgunca buldum çünkü onu sevmeseniz dahi eşinizin hatrı var. en azından haklı olan siz oldunuz, siz elinizden geleni yaptınız, eşiniz kayınvalideniz ya da aileden herhangi biri size bu konuda bişey diyemez, onun adı geçimsize çıkar.
o sizin bu iyiniyetli çabanıza o şekilde karşılık vermişse, bundan sonraki yaklaşma çabanız artık diğer arkadaşların söylediği gibi yaranmaya çalışmak gibi algılanabilir, eltiniz kendini bişey sanmaya başlar. aile huzurunu korumak adına çabalamışsınız fakat bu kadarı yeterli, insan olmayan ne yaparsanız yapın anlamaz hatta çok farklı yorumlayabilir bu durumu.

tabi hastalık durumu başka. ciddi bir operasyon geçirecekse yine de insanlık adına hastanede bir ziyaret yapmanız iyi olur diye düşünüyorum. fakat hastaneden önce gitmek, sonra evine gitmek vs. öyle bir insan için gereksiz bence. hatta bahsettiğiniz çocuklara bakma olayını hastanede kaynınıza yine 'insanlık' adına söyleyebilirsiniz. eşinizin de hoşuna gider. ama daha fazlasına gerek yok diye düşünüyorum. öyle bir insanı bu denli kafanıza takmaya bile değmez bence...

olgun düşünmüşsünüz ve haklısınız da ben de aynen böyle yapmayı düşünüyorum olmuyor bir yerde atsan atamazsın satsan satamazsın aynı soyadı altında mecburen bir araya gelinmesi gerekiyor bazen... onun dışında asla zatennnn

Son düzenleme:
bence sorun sensin...kesinlikle sorun sende..neden sende ? sen nasıl eltinin bu yaptıklarını hazmediyosun şaşırıyorum...

sen evliya ermiş filanmısın..bunca olana bitene rağmen hala insanlık bende kalsın diyosun...hem zten bunun insanlıkla alakası yokki ........ eltin yüzüne bakmıyor,seninle konuşmuyor,onu ziyaret etmene rağmen pastalar börekler yapmana rağmen ertesi günü suratına bakmadan yanından geçiyor ,sen hiçbişey olmamış gibi çocuklarına bakmaktan bahsediyosun....daha neler neler ve sen hala dosta düşmana karşı olmamalıydı diyip duruyorsun..iyide bunun tasası sanamı düştü..yapman gerekeni yapmışsın..36 yaşında koskoca kadın otursun o düşünsün bundan sonra....

bence sorun sensin...kesinlikle sorun sende..neden sende ? sen nasıl eltinin bu yaptıklarını hazmediyosun şaşırıyorum...

sen evliya ermiş filanmısın..bunca olana bitene rağmen hala insanlık bende kalsın diyosun...hem zten bunun insanlıkla alakası yokki ........ eltin yüzüne bakmıyor,seninle konuşmuyor,onu ziyaret etmene rağmen pastalar börekler yapmana rağmen ertesi günü suratına bakmadan yanından geçiyor ,sen hiçbişey olmamış gibi çocuklarına bakmaktan bahsediyosun....daha neler neler ve sen hala dosta düşmana karşı olmamalıydı diyip duruyorsun..iyide bunun tasası sanamı düştü..yapman gerekeni yapmışsın..36 yaşında koskoca kadın otursun o düşünsün bundan sonra....
çok haklısın gerçekten... 4 gün sonra ameliyat olacak evine olmadan önce gidip çocuklar içinde konuşmak istiyordum ama bir kere gittim yeterli tabi. artık son kez hastanede geçmiş olsuna giderim eller gibi orada da kaynıma söylersem söylerim o anki ruh halime bağlı... koskoca kadının içindeki nefret kin de koskaca malesef...
diyorum ya hastane cenaze vs. oldu mu hepten kayıtsız kalamıyorsun arada eşim var abisi var ne biliyim attığım son adım olacak zaten

Son düzenleme:
Aile kavramına çok önem verdiğini ve o şehirde yalnız olduğunu söylüyorsun.Keşke
herşey istediğimiz gibi olsa ben de çok severim gelinsin gidilsin can ciğer olunsun
amaaa malesef bu kadar toz pembe olmuyor hiçbirşey.Ben de zamanında çok değer verdim eltime kayınvalidemlere ama öyle bir hayalkırıklığı yaşattılar ki bana burda anlatmaya sayfalar yetmez.
Kestim tüm alakamı hepsiyle.Ben dahil kimse mutsuz olmak birilerinin kahrını çekmek için evlenmiyor.,
Eğer sabrına güveniyorsan o kötülük yapsa da yukarıda allah var ben elimden geleni yaparım diyorsun
sadece takdir ederim.Ama herkese hakettiği kadar davranacaksın inan yoksa kendini olayların merkezinde üstelik suçlu konumda buluyorsun kendini,olan sadece sana oluyor kendimden biliyorum.Şimdi çok rahatım mesafemi koydum sadece mlüm kalımda gidiyorum 5-10 dk o da çoğu zaman hast. de ziyaret ediyorum hatta.

Çok uzun oldu kusura bakma

ben 22 o da 36 yaşında. ben nişanlıyken de çok kaprisler yaptı herkes kendi etrafında dönsün istedi. ben alışverişe çıktığımda o ağlayarak eve döndü ortada hiç bişey yok... herhalde eşim beni bırakıp onu nazlayacaktı... kuzenler ya birde hep ben hep ben diyen bir insann... ben evlendiğimden beri kadın yedi kendini fesatlıktan... hasta diye yine de üzüldüm insanız sonuçta yine de düşmanım değil ya...

bu kadar hakaret ediyorsun,hakkında kötü düşünüyorsun.ama evine gittiğinde yüzüne bakmamış.:53:valla ben olsam bende bana bu kadar kötü düşünen birine aynı eltin gibi yaparım

"kol kırılır yel içinde kalır "yazmışsın.yanlış olmuş canım "kol kırılır yen içinde kalır olacak."

çok haklısın gerçekten... 4 gün sonra ameliyat olacak evine olmadan önce gidip çocuklar içinde konuşmak istiyordum ama bir kere gittim yeterli tabi. artık son kez hastanede geçmiş olsuna giderim eller gibi orada da kaynıma söylersem söylerim o anki ruh halime bağlı... koskoca kadının içindeki nefret kin de koskaca malesef...
diyorum ya hastane cenaze vs. oldu mu hepten kayıtsız kalamıyorsun arada eşim var abisi var ne biliyim attığım son adım olacak zaten

böyle yapmaya devam edersen senden hep böyle davranmanı bekleyecekler..alıştırma derim ben....seninde kendine göre bir ağırlığın olsun..kıymetin olsun...

RABBİMİN BİLE CENNETİ VE CEHENNEMİ VARDIR..HAKETTİĞİNİ SUNAR KULLARINA..KİM NEYİ HAKEDİYORSA ONA VARIR SONUNDA...

SENİNDE İYİLİĞİNİN KÖTÜLÜĞÜNÜN BİR EDERİ OLSUN...

olgun düşünmüşsünüz ve haklısınız da ben de aynen böyle yapmayı düşünüyorum olmuyor bir yerde atsan atamazsın satsan satamazsın aynı soyadı altında mecburen bir araya gelinmesi gerekiyor bazen... onun dışında asla zatennnn

Aynı soyadı altında:60::60:
Soyadı saplantı haline gelmiş:86:
Sizin konumunuz ne o ailede??
Ne haklı 36 yaşında bir kadın için atsan atamazsın satsan satamazsın diyebiliyorsunuz?
O bayanda sizi sevmiyor sizin için oda böyle düşünüyordur belkide..
Atsan atamazsın satsan satamazsın diye:)
Siz kendinizi çok feci önemsiyorsunuz o ailede belli ama yengeniz size konumunuzu ap açık bildiriyor zaten ama inatla kendinizi hala önemsiyorsunuz o ailede:97:

Aile kavramına çok önem verdiğini ve o şehirde yalnız olduğunu söylüyorsun.Keşke
herşey istediğimiz gibi olsa ben de çok severim gelinsin gidilsin can ciğer olunsun
amaaa malesef bu kadar toz pembe olmuyor hiçbirşey.Ben de zamanında çok değer verdim eltime kayınvalidemlere ama öyle bir hayalkırıklığı yaşattılar ki bana burda anlatmaya sayfalar yetmez.
Kestim tüm alakamı hepsiyle.Ben dahil kimse mutsuz olmak birilerinin kahrını çekmek için evlenmiyor.,
Eğer sabrına güveniyorsan o kötülük yapsa da yukarıda allah var ben elimden geleni yaparım diyorsun
sadece takdir ederim.Ama herkese hakettiği kadar davranacaksın inan yoksa kendini olayların merkezinde üstelik suçlu konumda buluyorsun kendini,olan sadece sana oluyor kendimden biliyorum.Şimdi çok rahatım mesafemi koydum sadece mlüm kalımda gidiyorum 5-10 dk o da çoğu zaman hast. de ziyaret ediyorum hatta.

Çok uzun oldu kusura bakma

çok haklısın canım en güzelini yapmışsın zaten.... benim de eyvallahım yoktur öyle kimseye kula kulluk etmem ne olursa olsun ama gerçekten el evine karışmak başka bişeymiş bekarken daha çok asar keserdim şimdi başka şeyler de giriyor araya... ben de zaten eşime dedim o haketmesede ben yine ölüm kalım hastane olursa yine gidicem ben değil o utansın ama onun dışında asla gitmem dedim... o öyle kinci ki bana bişey olsa o yapmaz bunu biliyorum herkes kendine napayım... bu etrafında kukla olmak değildir bence... o da bilir ki ben konuşmuoyrum o da konuşmuyor ben gitmiyorum o d gelmiyor ama o yine benden insan ki hastane postane biliyor burada da kin gütmüyor.... amannn neyseee...

3 ay önce kaynım eşime demişki al "fbyildizi" çay içmeye gelin bize konuşalım... onlar büyük ya ayağına çağırıyor bizi ki ben karısıyla yüzleşeyim gitmedim. eğer hevesli olsaydım onunla bir araya gelmeye giderdim. kaynım da daha sonra sorduğunda niye gelmedin diye ben de ona neden geleyim ki konuşmak için dedim sorunu olan habire tavır üstüne tavır yapan konuşmayan yengem ben karşıyım sorunu varsa söyleyecekti dedim o yüzden gelmedim dedim konu kapandı...
yoksa ne etrafında döneyim ki umrumda olmaz onun için kendimi de ezdirmem. ama hepten onun gibi de olamam

Back
X