• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin aşağılayıcı konuşmaları (!)

Aşağılayacak bişi söylememiş ki densiz densiz konuşmuş sadece. Fazla muhatap olmayın madem.

Aşağılamak : Hakir gören, hor gören, kibirli.Aşağılama veya küçümseme, bir insanın, bir durumu veya bir kimseyi, kendinden daha az sahip olduğu değerler için kendinden küçük görmektir. Bu kavram çoğu zaman kibir ile aynı anlamda kullanılmaktadır. Bir kimseyi aşağılayan insanlar için çoğu zaman "kibirli" sıfatı kullanılmaktadır.

Her ne kadar aşağılama duygusu, belli bakımdan üstün insanlar tarafından yapılsa da, bu; her üstün kimsenin kibirli olacağı anlamına gelmemektedir. Bununla beraber, bir durumda üstün olmayan herhangi kimse dahi bu duyguyu yaşayabilir. Kısacası kibir, bir durumdaki üstünlüğe göre değil, kişinin kendini gördüğü duruma göre değişkenlik gösterir.

Bana yapılan muamele tam olarak bu olduğu ve sözlük anlamında da aşağılama ile birebir uyuştuğu için o kelimeyi kullanmayı uygun gördüm Elmayra hanım. :3:

dimi, ne olur yani abla gibi, arkadaş gibi olsalar :31:

Sorsan aynı şeyi bizim için derler :) Benimki benden büyük ama yaptıklarını liseli kızlar yapmaz..
İçten pazarlıklı, şuan nişanlıyım ve sırf kıskanmasın diye kayıvalidemle alışverişe gizli gizli çıkıyoruz saçmalığa bakarmısnız :)

Sorsan aynı şeyi bizim için derler :) Benimki benden büyük ama yaptıklarını liseli kızlar yapmaz..
İçten pazarlıklı, şuan nişanlıyım ve sırf kıskanmasın diye kayıvalidemle alışverişe gizli gizli çıkıyoruz saçmalığa bakarmısnız :)

oda iyiymiş, böyle haset insanlara uyuz oluyorum, bunlar zaten insanı günaha sokuyor :31:
Ama kv nin bu durumu kabullenip senle de paylaşmış olması seni 1-0 öne geçiriyor en azından, benim kv ve görümcem farkında değiller bu durumun, çünkü yalnızken yapıyor, gidip bende anlatamam ki sonuçta :ssz:

Aşağılamak : Hakir gören, hor gören, kibirli.Aşağılama veya küçümseme, bir insanın, bir durumu veya bir kimseyi, kendinden daha az sahip olduğu değerler için kendinden küçük görmektir. Bu kavram çoğu zaman kibir ile aynı anlamda kullanılmaktadır. Bir kimseyi aşağılayan insanlar için çoğu zaman "kibirli" sıfatı kullanılmaktadır.

Her ne kadar aşağılama duygusu, belli bakımdan üstün insanlar tarafından yapılsa da, bu; her üstün kimsenin kibirli olacağı anlamına gelmemektedir. Bununla beraber, bir durumda üstün olmayan herhangi kimse dahi bu duyguyu yaşayabilir. Kısacası kibir, bir durumdaki üstünlüğe göre değil, kişinin kendini gördüğü duruma göre değişkenlik gösterir.

Bana yapılan muamele tam olarak bu olduğu ve sözlük anlamında da aşağılama ile birebir uyuştuğu için o kelimeyi kullanmayı uygun gördüm Elmayra hanım. :3:

Türk Dil Kurumunu acarsam bazı kelimelerin her zaman aynı anlam icin aynı cümlede kullanılmadığını ben de bulurum.

Ne yapalım istiyorsunuz siz?
-Elti ev hanımı, sen calısansın kıskanıyor,
-Elti şişman sen zayıfsın kıskanıyor,
-Elti X sen Y sin kıskanıyor,

Mu diyelim elkelle hanım :3:

Densizlik yapmış işte bu kadar net.

Daha evleneli bir ay olmamış bu ne samimiyet.

öyle mi dersin ? Neden kıskansın ki acaba :31:

nedenini tabii ben bilememde anlattığın kadarından öyle gözlemledim sadece bir varsayım ,olma ihtimali de var olmama ihtimalide
ama sana tavsiyem çok da dikkate alma derim..

Eltine maaşını niye söyledin ki ? herşeye neyse de ben ona takıldım.. söylemeseydin ..

ha söylemişsin olmuş bitmiş onun da aaaa azmış demesine karşılık " sen daha yüksek alıyorsun galiba "derdim.

eşini ve seni ilgilendirir bu durum. herşeyinizi anlatmayın...

bir de merhaba merhaba o kadar. daha ötesi böyle baş ağrısı yapar.

kendi ego savaşını sizde deniyor.

ya kısasa kısas yapacaksın ya da görüşmeyeceksin.

Türk Dil Kurumunu acarsam bazı kelimelerin her zaman aynı anlam icin aynı cümlede kullanılmadığını ben de bulurum.

Ne yapalım istiyorsunuz siz?
-Elti ev hanımı, sen calısansın kıskanıyor,
-Elti şişman sen zayıfsın kıskanıyor,
-Elti X sen Y sin kıskanıyor,

Mu diyelim elkelle hanım :3:

Densizlik yapmış işte bu kadar net.

Daha evleneli bir ay olmamış bu ne samimiyet.

siz neden "yapalım" diyerek kendinizi ve kk hatunlarını berabermiş gibi gösteriyosunuz, ben sizin yorumlarınızla çok sık karşılaşıyorum hep böyle iğneleyici, derdiniz ne bilmiyorum ama ? ben sizden bir şey istemedim şöyle bi geriye doğru bakarsanız siz hariç kimse bana bu şekilde yorum yapmadı demekki ben bu şekilde yorum hakedecek bir tavır da değilim. Bir de dönüp sizin tüm yorumlarınıza bakarsak her konu sahibesini bi iğneleme, bi irdeleme ? Bu sinir gerginlik neden ben anlamadım, umarım bi gün bana da denk gelmez diyordum ama geldiniz neyse hoşgeldiniz :15:

oda iyiymiş, böyle haset insanlara uyuz oluyorum, bunlar zaten insanı günaha sokuyor :31:
Ama kv nin bu durumu kabullenip senle de paylaşmış olması seni 1-0 öne geçiriyor en azından, benim kv ve görümcem farkında değiller bu durumun, çünkü yalnızken yapıyor, gidip bende anlatamam ki sonuçta :ssz:

Aynen benim şansım da o :) Kayınpederim görümcem kayınvalidem vs artık biliyorlar nasıl olduğunu öyle böyle idare ediyorlar.
Ben gerçekten bir kardeş gibi olmak isterdim ama hayatta yapamadığım tek şey yapmacık olmak,olmuyor.. Gerçek yüzünü bilipte yapmacık davranamıyorum..
Daha evlenmedim neler çekicem kimbilir ;)

Eltine maaşını niye söyledin ki ? herşeye neyse de ben ona takıldım.. söylemeseydin ..

ha söylemişsin olmuş bitmiş onun da aaaa azmış demesine karşılık " sen daha yüksek alıyorsun galiba "derdim.

eşini ve seni ilgilendirir bu durum. herşeyinizi anlatmayın...

bir de merhaba merhaba o kadar. daha ötesi böyle baş ağrısı yapar.

kendi ego savaşını sizde deniyor.

ya kısasa kısas yapacaksın ya da görüşmeyeceksin.

o an bi sustum neden sorduğuna anlam veremedim, ama bi anda söyledim, öyle bir tepki beklemiyordum, bi insanın maaşı az bile olsa Allah bereket versin denir bizim gördüğümüz terbiye çerçevesinde, sonradan kafama dank etti takıldım işte bende :31: haklısınız iki seçeneğim var, ikincisi mümkün değil ama birincisini denemessem başım daha çok ağrır gibime geliyor...

siz neden "yapalım" diyerek kendinizi ve kk hatunlarını berabermiş gibi gösteriyosunuz, ben sizin yorumlarınızla çok sık karşılaşıyorum hep böyle iğneleyici, derdiniz ne bilmiyorum ama ? ben sizden bir şey istemedim şöyle bi geriye doğru bakarsanız siz hariç kimse bana bu şekilde yorum yapmadı demekki ben bu şekilde yorum hakedecek bir tavır da değilim. Bir de dönüp sizin tüm yorumlarınıza bakarsak her konu sahibesini bi iğneleme, bi irdeleme ? Bu sinir gerginlik neden ben anlamadım, umarım bi gün bana da denk gelmez diyordum ama geldiniz neyse hoşgeldiniz :15:

:) yazdıklarınızı okuyunca hayretim evereste tırmandı :)

Gergin değilim, asabi değilim.... Kimseyi değil konuyu irdelerim ve ben sadece yorum yaptım.

Bir önceki yorumumda size densizlik etmiş dedim illa aşağıladı dediniz. Ben de aşağılamamış işte daha ne söyleyelim istiyorsunuz dedim.

Biz derken KK üyelerini kastetmiştim, herhangi bir güruhu değil.

Neyi hakediyorsunuz anlamadım ki? Eltisi tarafından aşağılandığını iddia eden bir üyenin bana bunları yazıyor olması da abesle iştigal.

Herhangi bir gün herhangi bir üyeyle denk gelirim, bu kadar geriliyorduysanız beni engellerdiniz yorumumu da görmezdiniz. Şu yazdığınız inanılmaz çirkin.

Aynen benim şansım da o :) Kayınpederim görümcem kayınvalidem vs artık biliyorlar nasıl olduğunu öyle böyle idare ediyorlar.
Ben gerçekten bir kardeş gibi olmak isterdim ama hayatta yapamadığım tek şey yapmacık olmak,olmuyor.. Gerçek yüzünü bilipte yapmacık davranamıyorum..
Daha evlenmedim neler çekicem kimbilir ;)

Kv, Kp büyük şans o zaman senin için, en azından herkesten gizli sadece sana yapmıyormuş, kendini gizlememesi iyi bir şey sinsi biri değil yani, Allah yardımcın olsun hiç te yapmacık olma boşver sevmesin abla kardeşte olmayın noolmuş :34:

:) yazdıklarınızı okuyunca hayretim evereste tırmandı :)

Gergin değilim, asabi değilim.... Kimseyi değil konuyu irdelerim ve ben sadece yorum yaptım.

Bir önceki yorumumda size densizlik etmiş dedim illa aşağıladı dediniz. Ben de aşağılamamış işte daha ne söyleyelim istiyorsunuz dedim.

Biz derken KK üyelerini kastetmiştim, herhangi bir güruhu değil.

Neyi hakediyorsunuz anlamadım ki? Eltisi tarafından aşağılandığını iddia eden bir üyenin bana bunları yazıyor olması da abesle iştigal.

Herhangi bir gün herhangi bir üyeyle denk gelirim, bu kadar geriliyorduysanız beni engellerdiniz yorumumu da görmezdiniz. Şu yazdığınız inanılmaz çirkin.

Sizin yazdığınız da çok hoş sayılmaz ben kimse burda beni övsün, eltim beni kıskanıyor demedim, yaptığınız yorumdan öyle anlaşılıyor, neyse kusura bakmayın münakaşaya girmek istemiyorum, size tavsiyem insanların problemleri olabilir küçük büyük bu içlerini acıtabilir, her konuya gelip dank diye laf sokar gibi yorum yaparsanız ki burası sanal ama hak heryerde haktır. Saygılar :ssz:

Kv, Kp büyük şans o zaman senin için, en azından herkesten gizli sadece sana yapmıyormuş, kendini gizlememesi iyi bir şey sinsi biri değil yani, Allah yardımcın olsun hiç te yapmacık olma boşver sevmesin abla kardeşte olmayın noolmuş :34:

Sağolsun eltimde gizli yapmıyor açıktan yapıp beni aklıyor :)))
Yaa ben çok sorun etmiyorum en azından şimdilik.Çok sabırlı olduğumdan sabrımı aşmıyor şimdilik..
Ailesiyle yaşadığı probemlerden dolayı dengesiz oluşu ve aklıma bu durumu geldikçe üzülüyorum doğrusu..
Ama herkes az yada çok sorun yaşıyor, bu yüzden başkalarını mutsuz etmeye kımsenın hakkı yok

Sağolsun eltimde gizli yapmıyor açıktan yapıp beni aklıyor :)))
Yaa ben çok sorun etmiyorum en azından şimdilik.Çok sabırlı olduğumdan sabrımı aşmıyor şimdilik..
Ailesiyle yaşadığı probemlerden dolayı dengesiz oluşu ve aklıma bu durumu geldikçe üzülüyorum doğrusu..
Ama herkes az yada çok sorun yaşıyor, bu yüzden başkalarını mutsuz etmeye kımsenın hakkı yok
tabiki kimin derdi yokki ? acaba onun eşi de farkında mı durumun :26:

Sizin yazdığınız da çok hoş sayılmaz ben kimse burda beni övsün, eltim beni kıskanıyor demedim, yaptığınız yorumdan öyle anlaşılıyor, neyse kusura bakmayın münakaşaya girmek istemiyorum, size tavsiyem insanların problemleri olabilir küçük büyük bu içlerini acıtabilir, her konuya gelip dank diye laf sokar gibi yorum yaparsanız ki burası sanal ama hak heryerde haktır. Saygılar :ssz:

Ben kimseye laf sokmuyorum sadece smiley koymadan normal bir üye gibi yorum yapıyorum. Ya da herhangi bir aitlik eki kullanmadan.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

Bilmukabele

Şu kendi hayatını başkalarına empoze etme, sanki bir tek kendi seçimi, kendi hayatı doğruymuş gibi yaşadığı hayatın aynısını başkalarının da yaşamasını neden ister ki insan? Farklı yaşayanı eleştirir, eksiğini aramaya çalışır? Mesela gezmez tozmaz maddi durumdan, adına ben çocuğumsuz gezeceksem kalsın hiç bir yere gitmem. Bazen görüyorum çocuğunu annesine, akrabasına bırakıp sinemeya, yemeğe gidiyorlar ben asla yapamam çocuğum yoksa evden dışarı çıkmam diyip böyle yapan vatandaşları çocuğunu önemsemeyen bireyler olarak görüyorsa, çalışmayı sevmeyip ama sen seviyorsun diye sanki çalışmak temizlik yapmaya engelmiş gibi ''seni evde temizlik yaparken göremeyeceğiz hiç demek ki '' diye laf sokuyorsaa kendi eksikleri, sahip olamadıklarındandır bence. :ssz:

Bence susma, hem niye susacaksın ki? Ortada bir gariplik varsa '' laf sokuyorsa '' izin vermeyeceksin bir şekilde, ki çok fazla da görüşmeye gerek yok böyle bir insan ise, hiç birşey yapamıyorsan (bazı insanlar sessizdir yapısal olarak pat pat konuşamaz, içine atarlar) araya mesafe koy.. :34:

cnm sen kendine bir güvenin gelsin.. çalışan sensin eğitimli olan sensin. Onu küçümsemek anlamında söylemiyorum seni üzdüğü ve böyle ağzına geleni söylüyorsa onun bu cahilliğinden dolayı kendini yıpratma. hani birşey bilmezsin bilgisizlik cahillik bu dur ama böyle yıpratıcı can yakıcı olunca cahillik tehlikeli hale geliyor.

sen çalışan bir bayan olarak zaten az görüyorsun. sana söylediği lafların cevabını ver. kırılacak üzülecek diye düşünme.. o kendini ispat etmeye çalışıyor. sen çalışansın eğitimlisin ama bak ben herşeyi biliyorum demeye getiriyor. bunu da seni ezerek üzerek yapıyor.. maaşın az mı diyor cevabını vereceksin boş boş oturmaktan iyidir ayrıca benim alnımın teri benim için kıymetli diyebilirsin.. hatta sen içinden geçeni yazmışsın.. sen sanki müdürsün de şu kadar maaş alıyor sanki diye. baktın devam ediyor o lafı da söylersin..baksana seni küçümsüyor.. kendini senin yanında aşağı gördüğü için kendini yükseltmeye çalışıyor.

mağdem sen onu kırmamak istiyorsun kendini de küçültmesini izin verme..senin emeğin senin gelerin senin güzelliğin ya da bedenin sana ait.. neler var.. sen şanlısın.bunu da eltine sahip olduklarını güzel yanlarıyla anlat..

kolay gelsin.. kendine güven..

Back
X