Cnm ben seni anlıyorum, biz aslında kendi iyi özelliklerimize başkalarına göstermeyi sevmeyip alçakgönüllülük yapıyoruz kendimizi övmüyoruz ama bu daha sonra kendini küçük görülmeye dönüşüyor yani , o kadar övünmeyi sevmiyoruz ki başkaları bizi aşağılamayı kendilerine hak görüyor. Ama mesela sen çalışıyorum diye kendine toz kondurmasaydın, ben okudum ben para kazanıyorum, ben zayıfım bilmemne diye kendini yere göğe koymasaydın bunların hiçbirini söyleyemeyeceklerdi sana. Tamamen bizim suçumuz kusura bakma, karşındakini de suçlama, o yüzden kendini değiştir artık. Kendine değer ver, iyi özelliklerini çaktırmadan övüp dur, insanların sana laf söyleme cesareti olmasın
Canım ben zaten kendime güvenir ve kendi değerimi bilirim Allahın izniyle. Ama "ben ben ben" diyen biri değilim. Yani benden üstün olanı takdir ederim ama diğerini düşünmem. Ben de düşebilirim çünkü hiçbişeyin garantisi yok. Ama böyle kişilikler hayat enerjisini yok ettiği için sanırım birazcık yırtılmak gerek

Evet dediğin gibi kendinde olmayanı küçümsüyor ya.. Ne gariptekrar maaşınla ilgili bişey derse aynen şöyle söyle.. Sen de oda yok ya ardından da bi kahkaha
neye uğradığını şaşırsın..
Sonra çalışmak dinen caiz değil falan derse; Hz. Hatice validemiz de çalışıyordu, hem de yıllar önce, o devirde.. Sanırım sen taş devrinde kalmışsın de.
Bir de yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi, tanımasam kıskanıyorsun sanıcam diyebilirsin. iyi kapak olur.
İlk söylediğin biraz ağır olmaz mı