• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin bu yaptığı tesadüf mü yoksa özellikle mi yapıyor sizce ?

hayallperestt

Kimse %100 masum değildir..
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
1.742
34
113
33
Merhaba kızlar,

Kaynanama ne zaman gitsek eltim sofra kurmaya yardım etmiyor. Bizde görümcemle bu duruma sinirleniyoruz. Ben kendi adıma konuşıyım iki tabak topladım diye biyerim eksilcek değil tek başıma da yaparım. Ama insan sinir oluyor ben yapıpta eltim yapmayınca.
Misal ne zaman sofra kurulcak olsa 1 tabak getirir sonra iki saat onla bunla konuşur sonra sofra kurulunca en son mutfaga gelir götürülcek bişey var mı der? Bende geçen gün yok x biz hepsini götürdük dedim imalı şekilde. Oda tamam ozaman dedi geçti. Oğlu var 6 aylık kendisi yemek yerken bizde yememiğimizi bitirdikten sonra çocuk benim,kaynanamın veya görümcemin kucagında oluyor. Yemek bittiği an cocugu alıyor sofra yine bize kalıyor tabi.
Yine geçen günde çay içmek için bardakları hazırladık getirdik görümcemle. Buda 3-4 defa diğer odaya gitti geldi çocugu uyutucam diye uyutamadı geri geldi. En son bardakları toplayalım derken bu yine gitti biz topladık mutfaktan cıktık cıktıgımız an geri geldi oda yine uyumadı yaa diye..

Sizce nasıl davranmalıyım ?

Bi kadari tesaduf degildir tabi ama çocuğu da küçük zor oluyor cocukla uğraşıp hemde baska bişeyle ilgilenmek..sofra kurmakta zor değil tabi idare edilebilir diye düşünüyorum

Zaten çocuguna bakıcak edicek uyutucak annesi sonucta ona bişi diyemem. Ama şöyle bişi var çocuk çoğu zaman onun bunun kucagında ne zaman sofra kurulcak yada kaldırılcak o anda hemen alıyor çocugu bu ne demek?

Merhaba kızlar,

Kaynanama ne zaman gitsek eltim sofra kurmaya yardım etmiyor. Bizde görümcemle bu duruma sinirleniyoruz. Ben kendi adıma konuşıyım iki tabak topladım diye biyerim eksilcek değil tek başıma da yaparım. Ama insan sinir oluyor ben yapıpta eltim yapmayınca.
Misal ne zaman sofra kurulcak olsa 1 tabak getirir sonra iki saat onla bunla konuşur sonra sofra kurulunca en son mutfaga gelir götürülcek bişey var mı der? Bende geçen gün yok x biz hepsini götürdük dedim imalı şekilde. Oda tamam ozaman dedi geçti. Oğlu var 6 aylık kendisi yemek yerken bizde yememiğimizi bitirdikten sonra çocuk benim,kaynanamın veya görümcemin kucagında oluyor. Yemek bittiği an cocugu alıyor sofra yine bize kalıyor tabi.
Yine geçen günde çay içmek için bardakları hazırladık getirdik görümcemle. Buda 3-4 defa diğer odaya gitti geldi çocugu uyutucam diye uyutamadı geri geldi. En son bardakları toplayalım derken bu yine gitti biz topladık mutfaktan cıktık cıktıgımız an geri geldi oda yine uyumadı yaa diye..

Sizce nasıl davranmalıyım ?
Kimseye zorla iş yaptırılmaz. Yapmak istemiyorsa yapmaz. Siz de bu durumdan rahatsız oluyorsanız siz de yapmayın.

Sofra kurmaktan toplamaktan insan yorulmaz. Bu konuyu gündeme getirirseniz aranızda husumet oluşur. Küçük bebeği varmış hem. Kendinizi küçültmeyin. Zamanında eltimd e aynısını yapıyordu içimden kızıyordum. Sonra bebek olunca bende ayrılamadım bebeğin başından.

aynı yengem in taktikleri :KK53: o da ne zaman sofra kurulacak yada kaldırılacak , çay servisi yapılacak hemen ben çocuğu bi uyutıyım , şundan biraz yedireyim çocuğa, ay durmuyo ben içerde sallıyım bi... hep böyle diğer yengem de haliyle uyuz olur :KK22: kasıtlı yapıyor bence size de :KK51:

Peki sinir olmakta haksızmıyım ? Allahtan görümcem yalnız bırakmıyor beraber yapıyoruz bizim aramızda iyidir zaten.

Sinir bozucu gibi ama kadının da çocuğu var. İdare ediverin. Hergün kendi evinde hem çocukla hem ev işleriyle uğraşmaktan yoruluyordur. Bide gelip orda yapmak istemiyordur. İki kişiler yapsınlar diyordur. Takmayın bu kadar

Kaynanama geldiğinde kendisinden çok kaynanam bakar çocuğa oda bizimle kalkıp sofraya yardım edebilir diye düşünüyorum ama. Bu kadar göze soka soka bişeyler yapılmamalı.

Ayıp değil mi peki ? Yeri geldiğinde kaynanam bile kalkıyo eltim oturuyor. İnsanın azıcık yüzü kızarmaz mı?
Yahu neden ayıp olsun? Onun evine gittiğinizde size iş yaptırıyorsa ayıp ama başka bir evde kimse iş yapmak zorunda değil ki. İçinden gelen yapar, gelmiyorsa yapmaz.
Ben de başka bir evde iş yapamam mesela. Ama evime gelen misafiri de yerinden kaldırmam. Yapı meselesi.

Peki sinir olmakta haksızmıyım ? Allahtan görümcem yalnız bırakmıyor beraber yapıyoruz bizim aramızda iyidir zaten.
haklısın bence uyanık olduğunu zannediyor çocuk biraz bahane gibi geldi bana her seferinde tesadüf olamaz ya , içinden gelmiyorsa sende yapma boşver :KK14:

Sofra kurmaktan toplamaktan insan yorulmaz. Bu konuyu gündeme getirirseniz aranızda husumet oluşur. Küçük bebeği varmış hem. Kendinizi küçültmeyin. Zamanında eltimd e aynısını yapıyordu içimden kızıyordum. Sonra bebek olunca bende ayrılamadım bebeğin başından.

Hani aynı sözleri 50 kere sölemiş gibi olmim ama söliyim sanırım yukarda görmediniz olabilir yani. Çocuk sofra kurulma ve kaldırılma dısında hep baskasında tam o sırada alıyor cocugu. Zatem aramız iyi değil daha önceki konularıma bakarsanız görürsünüz. Birde diyorum zaten 2 tabak götürdüm diye biyerim eksilcek değil ama sinir oluyorum o oturunca.

Back
X