• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocukları bana bırakması

Merhaba herkese. Eltim dün ehliyet kursuna gittiği için çocuğunu bana burakti çocukta 7 yaşında falan. Dün dedim tamam kalsın. Bugünde kapıyı tam bebeğimi uyuttum uyutcam kapı çaldı tabi bebeğim uyandı neyse açtım kapıyı çocuğunu okuldan alıp bana bırakacak süslenmiş bi yere gidiyor ama sormadım nereye diye yine tamam dedim. Eşime diyorum ki ben her gün çocuk bakamam o da o benim kanım bak abimin çocuğu o bak. Bende diyorum ki çocuğu büyüsün o zaman hangi kursa gidiyorsa gitsin ben her gün çocuk bakmak zorunda mıyım? Sizce?
Bence çok yüz vermişsiniz eltinize. Birdaha bana sormadan plan yapma, işlerim olabilir çocuk kapıda kalır gibi şeyler söyleyip istemediğinizi belli edebilirsiniz.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. İki gün çocuğu bıraktı diye neler diyorsunuz. Başka şeyler olsa kim bilir neler dersiniz. Yok arkadaş eltin de olsa çocuğunu kimseye teslim etmeyeceksin. Söyle eltine bunları zaten bir daha bırakmaz, ama ilerde senin de çok zaruri işin olur o da sana ‘çocuğunu büyüt öyle yap işlerini, öyle git kurslara vs’ der
O elti senmisin yoksa :) sensen birine müsait olup olmadığını sormadan çocuğunu bırakma bu görgüsüzlüktür.

Merhaba herkese. Eltim dün ehliyet kursuna gittiği için çocuğunu bana burakti çocukta 7 yaşında falan. Dün dedim tamam kalsın. Bugünde kapıyı tam bebeğimi uyuttum uyutcam kapı çaldı tabi bebeğim uyandı neyse açtım kapıyı çocuğunu okuldan alıp bana bırakacak süslenmiş bi yere gidiyor ama sormadım nereye diye yine tamam dedim. Eşime diyorum ki ben her gün çocuk bakamam o da o benim kanım bak abimin çocuğu o bak. Bende diyorum ki çocuğu büyüsün o zaman hangi kursa gidiyorsa gitsin ben her gün çocuk bakmak zorunda mıyım? Sizce?
Kusura bakmayın sizi hatalı buldum pasifsiniz eşinizle aranız bozulmasın diye susuyorsunuz meydan eltiye kalıyor eşin bir gün küser iki gün küser ama neticede sen istediğini alırsın. Sular dalgalanmadikça durulmaz susarsanız olan size olur. Kendine güvenen dediğini yapan kadını erkekler daha cok sever.

Görümcem olsa neyse de eltimden hiiiç çekinemem iyi alıştın he ben zaten bakıcıyım diye yapıştırırım lafı 😀 elti sonuçta banane onun çocuğundan düşse bi yeri acısa sen suçlusun al başına belayı

Iki gün değil onun evinin olduğu yerden uzağa taşınmıştım o zaman birakamiyordu fakat onceki evim yine ona yakındı yine getirip bırakıyordu yeni evliydim o zaman çocuğum yoktu o zaman da bakıyordum. Hatta daha yeni evliydim ablam bana misafirliğe gelmiş düğünden sonra memlekete gidecek yank bi daha gelmesi zor hala daha gelmedi evime neyse o zamanda kapiya gelmişti cocuklara bak diye bende yok demiştim. Hemen kocasını aramış beni şikayet etmişti eşimle aram açılmıştı.
Bu sebepten bana bağıracaksa o eltininde kocanında ağzna pamuğu tıkarım valla bi cinnete bakar

Üffff müsait misin diye sormadan etmeden getirip çocuğunu atan, karşısındaki insanın işi gücü var mı müsait mi diye sorma nezaketi göstermeyenin çocuğuna ne bakacağız? Aynısını yengem üç çocuğuyla yaptı, en sonunda isyan ettim. Bakıcı mıyım ben? Bir gün ikinci gün derken iyi alışıyorlar, var öyle tipler. Allah muhtaç etmesinmiş, her şeyin bir ayarı olur.

Ne muhtacligi ya? Sanki gezmese verem olup ölecek de Allah da bizim gibi cigersizlere muhtac etmis.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. İki gün çocuğu bıraktı diye neler diyorsunuz. Başka şeyler olsa kim bilir neler dersiniz. Yok arkadaş eltin de olsa çocuğunu kimseye teslim etmeyeceksin. Söyle eltine bunları zaten bir daha bırakmaz, ama ilerde senin de çok zaruri işin olur o da sana ‘çocuğunu büyüt öyle yap işlerini, öyle git kurslara vs’ der
Kursa gitmenin muhtaçlık yanı ne?

Kendine güvenmeyen çocuk yapmasin bu kadar net.Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.Kim olursa olsun .2 yaşında bebeğim var .9 aylık hamileyim.Bir sürü hastaligim var .Yeri geldi yataktan kalkamadım ama bir gün çocuğumu birine bırakmadım .Bir defa Kayinvalideme bıraktım o da son doktor kontrolümde .Hava da soğuk bebekle zor olur ,Nst falan var .Muayene uzayacak diye .O da işim bitince hemen gittim aldım .Süslenip puslenip gezmek zaruri değil.Bir de emrivaki yapıp.kapiyi çalıp soylemek ne.Adap bilmiyor eltiniz .İnsan önce arar.Musait misin diye sorar .Bahane uydurun .Kapıyı açmayın.Duymadim deyin ya da deseydiniz .Çocuk uyuyor oluyor .Zile basma gelmeden ara diye .Açıkça bebekle zor oluyor deyin.Yuzsuze yüzsüz olacaksın.

Keşke evde yokmuş gibi davransaydınız

Enn sevmediğim insan tipi, çocuğunu milletin üstüne yıkan insan..Hastalık olur cenaze olur tabiki de hepimiz insanız bakılır..Ama elti kursa gidecek gezecek diye ben çocuk bakacam, bir gün bile kabul etmem ben olsam..Bunun için eş te trip yapacaksa yapsın, alır o çocuğu eşimin iş yerine götürür hadi bak canına kanına derim😂

Üst komşum bana bırakmak istedi bir gün kızını ben hamileyim 3 aylık onun bebe 7 aylık. açtım kapıyı bu diyor ki az işim var çocuğa bakar mısın? Direk hayır bakamam dedim , çok ısrar etti dedim tek seferlik bir daha kabul etmem haberin olsun. Peki sonra ne oldu bir daha getirdi. açtın kapıyı "ben sana getirme demedim mi" dedim. Çok ısrar etti aldım ama sonra geri döndü aldı çocuğu. Bakarım tabi ki işi olduğunda neden bakmayayım ama bu kadın arsız biri yüz versem her Allah'ın günü bırakırdı bana
Dünyanın binbir çeşit hali var ne kadar rahat emanet ediyorlar ya, ben olsam ben de bakmak istemem. Başına iş gelse sorumlusu olurum neden üstleneyim ki? İşimi yapmam kendi çocuğuma bakarım iş kalıversin, kimseye de ricacı olmam. Olana da bakmam diye söylerim aynı siz gibi.

Art niyetli olduğunu düşünüyorum. Çocuk gelsin kalsın ne olacak. 7 yaşındaki çocuğa bebek uyuyor desen ses yapmıyor zaten. Anlayacak yaşta. Bellli ki sizden başka kimseye güvenememiş. Sorun edilecek bir konu bile değil bence konuyu açmamız bile ayıp bence .

2 kez bırakmış daha biri de gayet güzel bir şey için diğerini de anlamadım tam nereye gidiyor.
Ehliyet için gidiyorsa hemcimsim tüm Kurs boyunca bana bırakabilir. Büyükmüş de zaten açarım bir film, gözümün önünde beraber film izleriz.
Annesi de ehliyetini alsın sevinirim ben valla.
Ama gerekli olmayan şeyler dışında emrivaki yaparsa bilemem. Onu da derseniz konunuzda yorum yaparım

Eşiniz değil ki muhattap sizsiniz. Eltiniz size danışmadan çat kapı gelip çocuğu bırakıyorsa işiniz olduğunuzu bakamayacağınızı söyleyebilirsiniz. Bunun için ne eşinize kızmanız anlamsız.

Back
X