• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra eşimle aramızdaki soğukluk.

Merhabalar,

Yeni anneyim ve ilk çocuğum bu sürece alışmaya çalışıyorum. Çoçuktan sonra evliliklerin değiştiğini duymuştum fakat araya soğukluk gireceğini düşünmemiştim.
Eşim’in bazı dönemler işleri yoğun oluyor, bunu evliliğimiz süresince yaşadık bu zamana kadar problem etmedim geçici bir süreç olduğunu bildiğim için fakat bu sene bebek olunca bir nefes almaya ihtiyaç duyuyorum eşim gelsin bebeğe baksın o esnada bir sıcak çay veya kahve içeyim diye bekliyorum. İşten gelince yemekten sonra iki babacım babacım diyor seviyor ağlayınca al aç herhalde diyor geri bana veriyor. Geçen gün hastane randevusu vardı bebeğimin beraber gittik orada bir evrakı kendisi kaybetti ararken sesi yükseldi bana hakaret etti bende sesimi yükselttim bu sefer iyice film koptu tartıştık bana sanki bu çoçuk sadece benimmiş gibi konuşuyor “kimin için geldim ben tek başına götürseydin doktora işimin yoğunluğundan izin aldım vs” dedi sanki lütuf ediyormuş gibi.
Eşim herkesin işine koşan, evlendiğimizden beri ne annesinin ne kardeşlerinin derdi bitmedi işinin yoğunluğunda onların telefonlarına mesajlarına cevap verebiliyor bana gelince yoğunum vs diyor.
Onlara maddi manevi yardım ediyor ama bana gelince gelip “sende çok yoruldun ama geçecek merak etme deyip bir sırtımı bir saçımı okşamıyor”. Tartıştığımızda sanki ona yükmüşüz gibi konuştu çok kırıldım. Hayatımda kendimi hiç bu kadar yalnız ve kimsesiz hissetmemiştim.
Bazı şeyler daha öncesinde yaşanmışlıklar vs aklıma geldiğinde evliliğimi gözden geçirmem gerektiğini anladım. Derdimi anlatacak kimsem olmadığı için yazmak ve rahatlamak istedim.
Bı cinnet geçirin eşinize , akabinde görev listesi verin , madde madde yazın. Akşam siz bebeği uyuturken o evi topladım mesela. Geldiğinde artık bebekle su süre kadar ilgileneceksin vs aklınıza gelenleri yazın. Haftasonu da bebeği doyurup kocanıza bırakıp dışarı çıkın acıkma süresi kadar. Mama veriyor ya da sagiyirsaniz daha uzun da olur. Bebek bakmayla başetmeyi öğrensin. Net olarak da tek ebeveyn siz olmadığınızı bu duygunuzu net anlatın. Sessizce asla brklemeyin. Sessiz bekledikçe insan evliliği kafasında bitirir ve boşanmada da mutsuz evlilik olur..kavgaysa kavga net taleplerinizi yaptirin

şımarmış eşiniz kendini bişey sanmış
bundan sonra arkadaşların da dediği gibi ricacı konuşmayın
höt zöt de yapmayın tabi
bebeğimizi hastaneye götürmemiz gerek hangi saat izin alabilirsin ona göre randevu ayarlayalım
iki babacım diyip vermeye çalıştığında başım dönüyor daha yeni emzirdim oyala birraz diyin
acımayın çalışıyor diye o size acıyor mu?

çalışıyorsanız işe döndüğünüzde maddiyatı kesin o zaman bakalım anasını danasını orya buraya koiturabilecek mi benzin vs yetiştirebilecek mi?
Valla bebeğim varken işe gidince dinleniyordum. Şahsen bedensel bir iş yapmıyor taş tasimiyorsa ißte donleniyordur gayet. Asıl bebekle evde kalmak zor

Valla bebeğim varken işe gidince dinleniyordum. Şahsen bedensel bir iş yapmıyor taş tasimiyorsa ißte donleniyordur gayet. Asıl bebekle evde kalmak zor
aynen bende
kızlarım bebekken ve şimdi hala işte dinlendiğimi hissediyorum :)
yok yok bu kadıncağız işe gidiyor evde dinlenecek haline girmiştir diye yazdım öyle
yoksa erkekler bizden daha kuvvetli az dinlense geçer zaten :)

Eşim hala annesinin kardeşlerinin işlerine koşuyor babası var ama adama fırsat vermiyorlar kızları ve eşi sanki beceriksizmiş gibi davranıyorlar eşimede “sen kolum kanadımsın sen olmasan biz ne yaparız” diyor kayınvalidem ve eşim daha da gaza gelip ne beni ne çocuğunu görüyor gözü. Sürekli onlara ayak uydurmam gerekiyor bebek olduktan sonra ben çocuğuma ayak uyduruyorum düzeni vs bozulmasın diye ama kimsenin umrunda değil gerçi babasının umrunda değil kalkıpta babaannesinin halalarının mı umrunda olucak
Kaynanan seni kıskanıyor. başka bir kadının mutlu olmasını istemiyor.klasik oğlunu eşi yerine koyan kaynana problemi.şu psikolojik sorun neredeyse ülkenin tamamında var.tuhaf gerçekten.

Ayy paşam ya, zahmet etmiş. Kendi çocuğunu doktora götürmüş, ne büyük iş!
Evet erkekler çocuktan sonra değişiyorlar gözlemlediğim kadarıyla ama gerçekten çocuğuna da, eşine de ilgisi devam eden eşlerde var yahu. Ee bu adamlar neden değişmiyor mesela? Karakter bence burada önemli. Bu adam eskiden de muhtemelen aileciydi, eskiden de size çok fazla ilgili değildi, belki eskiden de size işlerinizde yardım etmiyordu, destek olmuyordu ama çocuk sorumluluğu olmadığı için psikolojik olarak bu kadar yıpranmıyordunuz, bu kadar sorumluluk ve yorgunluk yoktu.
Ne bileyim ya mesela evlat edinen bir çift var instagramda, fenomen kadın. Adam 6-7 aylık çocuğu alıp tek başına 1 haftalık tatile çıktı. Ve misler gibide baba olarak ilgilendi. Eşi de bu süreçte kendine zaman ayırdı. O adam erkek değil mi şimdi? O neden değişmedi çocuklu hayata geçtikten sonra?
Tamamen karakterle alakalı malesef. Çok üzücü ama bizim ülkemizdeki adamların çoğu sözde adam. Baba olamıyorlar, evlat sevgileri, eşe sevgileri, merhametleri bir yere kadar var, sınırlı. Bu yüzden de boşanınca çoğu çocuğunu da boşuyor. Eğitemedi sanırım milletimiz zamanında erkek evlatları. Paşa oğluşum, aslan oğluşum. O senin işin değil oğluşum, bu kadın işi oğluşum diye büyüdüler, sonuç bu..
O dediğin örnekler çok sayılı bence ya.ben mesela kendimi erkek yerine koyuyorum.tek yaptığın sevişirken kadının içine boşalmak.hayatında 9 ay başka hiçbir değişiklik yok.hatta korunma olmadığı için cinsel hayat daha rahat daha zevkli.sonra veriyorlar eline bir bebek al bu senin diyorlar.bir daha öleme kadar sorumlusun bundan.tam tersi bu şekilde olmasaydı şaşırtıcı gelirdi bana valla.doğanın kurallarını ne kadar kabullenmek istemesek de durum bu maalesef.

Son düzenleme:
Bı cinnet geçirin eşinize , akabinde görev listesi verin , madde madde yazın. Akşam siz bebeği uyuturken o evi topladım mesela. Geldiğinde artık bebekle su süre kadar ilgileneceksin vs aklınıza gelenleri yazın. Haftasonu da bebeği doyurup kocanıza bırakıp dışarı çıkın acıkma süresi kadar. Mama veriyor ya da sagiyirsaniz daha uzun da olur. Bebek bakmayla başetmeyi öğrensin. Net olarak da tek ebeveyn siz olmadığınızı bu duygunuzu net anlatın. Sessizce asla brklemeyin. Sessiz bekledikçe insan evliliği kafasında bitirir ve boşanmada da mutsuz evlilik olur..kavgaysa kavga net taleplerinizi yaptirin
Evlilik mi bu nazi kampı mi? Mutlu, huzurlu olamayacaksak niye evleniyoruz arkadaş? Hep bir gerilim, hep bir mücadele.ama illa evlenilecek.ben de bunu anlamıyorum.6 senelik ilişkim var hiç böyle dertlerim yok.yeterli, ilgi, sevgi, cinsellik herşey var.ama bunlar yok.daha iyi değil mi sizce de? Çocuk diyeceksiniz.eee bu kadar derdin, sorunun içine doğup yaşadınız da ne elinize me geçti sanki?

Evlilik mi bu nazi kampı mi? Mutlu, huzurlu olamayacaksak niye evleniyoruz arkadaş? Hep bir gerilim, hep bir mücadele.ama illa evlenilecek.ben de bunu anlamıyorum.6 senelik ilişkim var hiç böyle dertlerim yok.yeterli, ilgi, sevgi, cinsellik herşey var.ama bunlar yok.daha iyi değil mi sizce de? Çocuk diyeceksiniz.eee bu kadar derdin, sorunun içine doğup yaşadınız da ne elinize me geçti sanki?
Benim evliliğim de tabiki böyle değil. Konu sahibinin Bebek doğmuş artık. E bosanmayacagi da belli. O zaman yapacağı mecburen çatışarak birseyler elde etmek. Yoksa daha zor ve kötü bir hayatı olacak.

Çocuktan sonra böyle oldu diye konu açmışsınız ama eşinizin hareketlerine bakılırsa adam önceden böyleymiş. Nedense çocuk olduktan sonra herkesin aklı başına geliyor. Birde anlaşılan istekleriniz konusunda rica minnet ediyorsunuz sakın böyle yapmayın ihtiyaç ve istekleriniz konusunda alacaklı bir tavır alın ve asla taviz vermeyin. bir tarafı kalkmış eşinizin.
Fakat artik maalesef konu sahibinin yapisina hakim oldugu icin alacakli tavir alsa da adam umursamayacaktir. Bastan haddini bildirmek ve asla azina razi olmayacagini ogretmek gerekiyor. Su an adam sizi doktora getirdim, 5 dk mi ayirdim, haddinizi bilin bunu da bulamazsiniz modunda 🤦🏻‍♀️

Fakat artik maalesef konu sahibinin yapisina hakim oldugu icin alacakli tavir alsa da adam umursamayacaktir. Bastan haddini bildirmek ve asla azina razi olmayacagini ogretmek gerekiyor. Su an adam sizi doktora getirdim, 5 dk mi ayirdim, haddinizi bilin bunu da bulamazsiniz modunda 🤦🏻‍♀️

Konu sahibi tavrını doğu ve kararlı bir şekilde uygularsa mecburen değişir. Belki tamamen değişmez ama büyük oranda değişir.

Ben cocuk yapmayi belki yuvam duzelir amacli bulmuyorum. Ya kadin istemis. Cocugum olsun, yuvam buyusun neseli vs. Yazik gunah degil mi, kadin isteyemez mi.. e evliyken istemeyecek de ne zaman isteyecek? Asil sorun erkeklerde basliyor. Minimum 20 yil gecmeden cekirdek ailesini sadece gormeye bile baslayan erkek gormuyorum ben. Madem oyle Ev-Len-Me! Gercekten cildiriyorum. Hepsi ailesi tarafindan buyulenmis robot gibi geziyorlar. Gucleri kadina yetiyor icleri kaos kapkaranlik mutsuz. Kadinin isigini sondurmek icin elinden geleni yapiyor. Ici sogumuyor. Iyice pacavra olsun diye ezdikce eziyor. Okuyoruz burada neler cekiyor kadin ustelik paraya para demiyor ama adam nasil pusturmussa sesi cikmiyor kadinin. Daha dun biri adamin borclarini odemisti de adam mutsuzdu.. Hangi biri sayilir ki.. sadece komsularima bakip sunu soyleyebiliyorum ki her birinin esi birbirinden berbat. Disaridan gordugumu soyluyorum. Allah kendini bilen karim demenin evladim demenin anlamini bilen ailenin kiymetini bilen, adam gibi adamlara denk getirsin cumlemizi. Cocuk yapmayana da ayni, yapana da ayni..

Back
X