Eltimin dedikodusu

Selseli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
270
387
33
32
Iyi geceler bir cogunuza gore dert sayilmayacak bir konu ama canimi sıkıyor.. Esimin ailesi ile farkli sehirlerde oturuyoruz eltim ve kayinvalidem ayni yerdeler .. Ne zaman kayinvalidem ile bir araya gelsek eltimin dedikosunu yapiyor ama onu öyle bir anlatıyor ki bir insanin basina gelebilecek en buyuk felaket gibi ama bir isi oldugunda da hemen onu cagirip yaptittiriyor.. Ben eltimin yaptigi iyiliklerin yarisini yapmadim ona karsi ama surekli sen cok iyisin o kotu.. O seni cok kıskanıyor hep boyle.. Eltimi ne severim ne sevmem yani bastan beri hep mesafeliyiz ama hic bir kötülüğü nu de görmedim.. Konu acilinca kapatmaya çalışıyorum basarmazsam odadan cikiyorum esime bu durumdan cok rahatsiz oldugumu da soyledim ama cozum bulamıyorum . Eltimi görünce kendimi cok kotu hissediyorum sanki surekli onun arkasindan konuşup yuzune guluyormusuz gibi geliyor.. Eltime soyleyemem hem oyle bir samimiyetimiz yok hem de bence oda biliyordur bu durumu ni elbet anlamıştır bir yerden siz olsaniz napardiniz

Ben hoşlanmıyorum bu tarz konuşmalardan bana anlatma lütfen eğer bir sorunun varsa bunu bana anlatarak çözemezsin de.

Iyi geceler bir cogunuza gore dert sayilmayacak bir konu ama canimi sıkıyor.. Esimin ailesi ile farkli sehirlerde oturuyoruz eltim ve kayinvalidem ayni yerdeler .. Ne zaman kayinvalidem ile bir araya gelsek eltimin dedikosunu yapiyor ama onu öyle bir anlatıyor ki bir insanin basina gelebilecek en buyuk felaket gibi ama bir isi oldugunda da hemen onu cagirip yaptittiriyor.. Ben eltimin yaptigi iyiliklerin yarisini yapmadim ona karsi ama surekli sen cok iyisin o kotu.. O seni cok kıskanıyor hep boyle.. Eltimi ne severim ne sevmem yani bastan beri hep mesafeliyiz ama hic bir kötülüğü nu de görmedim.. Konu acilinca kapatmaya çalışıyorum basarmazsam odadan cikiyorum esime bu durumdan cok rahatsiz oldugumu da soyledim ama cozum bulamıyorum . Eltimi görünce kendimi cok kotu hissediyorum sanki surekli onun arkasindan konuşup yuzune guluyormusuz gibi geliyor.. Eltime soyleyemem hem oyle bir samimiyetimiz yok hem de bence oda biliyordur bu durumu ni elbet anlamıştır bir yerden siz olsaniz napardiniz
Eltimle aram çok iyi olsa da söylemezdim ben böyle birşeyi.. Burada zaten siz dedikodusunu yapmıyorsunuz.. Ben olsam kayınvalideme sende "anne sende biraz sanki nankörlük yapıyorsun o kız sana ne iyilikler yapıyor sen ona neler söylüyorsun, fikrini değiştiremem belki ama ben rahatsız oluyorum benim yanımda bu şekilde konuşma" derdim.. Bu kadar basit.. Kayınvalideniz çok içten pazarlıklı birine benziyor anlattıklarınıza göre ben öyle anladım. Aynı şeyi sizin için de Eltinize söylediğinden emin gibi birşeyim şuan..Aklı sıra herkese en çok seni seviyorum imajı veriyor.. Böyle annelik olur mu.. Gerçi anne değil kayınvalide 😂😝

Bu gece kk elti gecesi galiba, konular hep eltili.

Konu acilinca kapatmaya çalışıyorum basarmazsam odadan cikiyorum esime bu durumdan cok rahatsiz oldugumu da soyledim ama cozum bulamıyorum

Bunu kvnize söyleyeceksiniz "Doğrudan söylemeyeyim belki anlarsın diye kibarca konuyu değiştirmeye çalışıyorum, odadan çıkıyorum ama açıkça söylemem gerekiyor sanırım: Eltimin dedikodusunu bana yapmandan hoşlanmıyorum, yapma."

Bir elti konusu daha bu akşam kk da herkes eltilerden dertli

Acaba kayınvalideniz siz ikiniz iyi anlaşmayasınız diye yapıyor olabilir mi?

Sizin arkanızdan da eltinize neler diyor kim bilir. Artık elti susturuyor mu dinliyor mu ortak mı oluyor bilemem. Ama size konuşan ona da konusuyordur tahmin edebilirim

Terbiyesiz. Emin olun ki başkasını gelip size kötüleyen sizi de gidip ona kötüler. Dedikoducu.

Kendinize yük ve vicdan yapacak bir durum göremedim. Durduğunuz yer ve aldığınız kısıtlı tavır gayet makul ve yerinde. Ne eltiyi tanıyorsunuz doğru düzgün ne de kvyi. Hiç ellemeyin öyle dağınık kalsın. Yoksa :süslü::KK4::KK34::KK11:

Merak etmeyin. Aynı şekilde sizi ona kötülüyor belki. Çünkü ve benim oyleydide. Sonradan eltimle aram iyi olunca o söyledi. Tabi ben demedim seni de bana kotuluyor diye . Ben hiç onu dinlemezdim telle uğraşırım TV izlerim. Boş boş konuşur

böyle bir yengem vardı kuzenimi bana beni kuzenime kötülerdi. anlamsızca keyif alıyordu bundan artık kuzenimle oturur konuşurduk senin için böyle dedi benim için böyle filan diye. ama gerçekten çok tehlikeli bulurum böyle şeyleri. gelip sana konuşuyorsa muhtemelen ona da seni konuşuyordur. genelde böyle insanlar rahatsız olduğunuzu söylemezseniz sizin bir kafanızı sallamanızdan bile ona hak verdiğinizi düşünür ve cesaret alır. bence hatta kötülediğinde, iyi biri bence ya ben hiçbir şeyini görmedim deyin buradaki gibi bir süre sonra elti hakkında iyi konuşulunca konuyu kapatabilir

Cevaplariniz icin hepinize tesekkur ederim bende ayni seyi dusunuyorum beni de korkuyordur muhtemelen ki onin beklentilerini hoc karsilamayan biriyim. Sadece bana degil tum aileye kotuluyor ve tum aile eltime karai tavirli ayni sekilde bana karsi da herkes cok soğuk bende sicak olmaya çalışmıyorum acikcasi herkesin birbirinin arkasindan konuştuğu ama yüzüne güldüğü bir aile ortami hic de samimi degil

“Tatlı” görüşün. Yani hastalık vs bahane ederek mesafeyi koyun az ve sınırlı görüşün ki ona elti dedikodusunu yapacak zamanı vermeyin. Özellikle açmaya başladığında da çok alakasız şeylerle konu değiştirin bi süre sonra farkedip o da yanaşmayacaktır.

O eltinizi kötülerken sizde öyle deme anne sana şöyle iyiliği dokunmuştu böyle yardım etmişti vs diyin. Bence iyi biri ben seviyorum falan diyin.Belki vazgeçer

Emin olun ki eltiye de sizin dedikodunuzu ediyor.

Zaten bütün aile böyleymiş, burada söylemişler zaten size en mantıklı tavsiyeyi
Hoşlanmıyorum bana dedikodu yapmandan zaten biri hakkında bana konusuyorsan, benim hakkımda da ona konusuyosundur, rahatsız oluyorum de açık açık

Merak etme onu sana kötüleyen kv seni de kimlere kötülüyordur.

Tavsiyem sana birini kötülediğinde konuyu değiştir ya da sustur. Ben asla yanımda dedikodu yapılmasına izin vermem

Back
X