• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin derdi beni şimdiden gerdii !

SessizveDerinden

Aşkımın Aşkıyım :)
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2013
325
9
38
Sakarya
Merhaba kızlar, kısmetse 1 aya nişanlanıcam seneye de evlenicem Allah nasip ederse.
Erkek arkadaşımın geçen sene evlenen abisinin eşi yani eltim olacak insan (!) çok anormal biri.Ailece anormaller..
Erkek arkadaşımın ablasını kafaya takmış durumda.Hiç anlaşamıyorlar ve şuan küsler.Durmadan herkese görümcesini soruyo.Bana dahil.''Benim hakkımda bişey diyor mu?'' diye.Geçen gün numarasını istedi bende eşine sordum vereyimmi hayır dedi.Sonra eşinin numarasını istedi ben gene sordum istiyor vereyimmi hayır verme uğraşamam onla dedi.Bende vermememi söyledi dedim eltime.
Birden köpürdü.Yazışıyoruz buarada bunlar.Vay efendim ben sana sor mu dedim sen niye soruyosun.Bende artık dayanamadım.
Beni bu işlerine karıştırma demiştim daha öncede dedim.Tutturdu karıştırmıyorum seni niye abarttım tamam kafanı ağrıtmıyım siliyorum seni dedi.Sosyal paylaşım sitesinden :) Bende sil veya silme önemsiz dedim sadece ''ok'' yazdı..
Bir iyi bir kötü biri..Ben ona bişi anlatsam gidip kaynanama tam tersini anlatıyor mesela..
Şimdiden didik didik bana ne alıncak ne yapılcak merak edip soruyo.Yarın öbürgün ne yapıcam ben bilmiyorum :53:
Karaker olarak çok çirkef asabi biri.Bende tam tersi sessiz sakin saygılı biriyimdir.Kayınpederine karşı gözyaşlarını kullanıyor sürekli.
Birde çocuğu var diye üstüne gitmiyorlar, babası da annesinden ayrı buarada..
Nasıl davranmalıyım sizce? Ben mümkün olduğunca uzak durmayı tercih edicem ama söz,nişan,düğün derken illaki karşı karşıya gelicez ve bi sorun çıkartıcak bi tip..

onun yanında dikkatli ol ağzına laf verme samimi olma mesafeli ol aman başın ağrır ne alındı ne yapıldı konuşma söyleme onu ilgilendirmez eşin hakkında kaynanan veya akrabalar hakkında sakın konuşma rahat edersin sen mesafeli olursan sana bulaşamaz

söylediklerini duymamazlığa gel vurdumduymaz davran söylerse bişey sende şaka yollu yapıştır lafı kalma hiç altta mesafenide koru her ailede olur bitane böle sorunlu zaten uğraş dur onunla

Dedikleriniz doğru kızlar ona uymadan ondan uzak kalmak ve özelimi onla paylaşmamak en mantıklısı.
Yalnız görümcesini kafasına fena takmış durumda.Hem şöyle kötü böyle kötü bana bunu yaptı sana da yapar onla birdaha konuşmam bana uzak Allaha yakın olsun vs vs diyor.Ki görümcesini tanırım parmakla gösterilen bir gelindir, hemde onla barışmaya tekrar konuşmaya çabalıyor..

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o hesap yani canım onu tanıyan tanıyodur zaten

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o hesap yani canım onu tanıyan tanıyodur zaten
Kaynanam diyor zaten ana-kız biraz kafada tahta eksikmiş :) Bazen çok kızdırıyorlar kaynanamı ama yazıktır günahtır diye sineye çekiyo.Kaynatası da bu dedikodularını vs bilmiyor.Bilse kolundan tutup anasının evine götürürmüş.
Ama ben erkek arkadaşıma dedim, bu benle takışıp abinle senin aranı bile açar dedim.
Sen uyma uzak dur dedi

herkes bilio demek ki nolduğunu onu tutup seni bi kenara atıcak deiller herkes yüzüne gülsede arkasından öle olmucaktır takma hiç bence

elbet herkes kendini iyi bilir ve hic kimse kendini suclu bulmaz, siz eltinizi cok suclamissiniz kusura bakmayin daha gelin gitmeden herseye karismissiniz erkek arkadsiniza bile o sizin aranizi vuracak filan demissiniz siz hic yaninda olmadiginiz birini nasil bu kadar tanidiz ki anlayamadim:19:
kaynanaya siz iyisiz o kotu gibi konusmalar yapmazsaniz konusanlari dinlemeseniz bence araniz iyi olur farz edinki sizsiz onun yerine, bazi durumlarda sucsuz olanlari suclamaya bence henuz erken sizin icin

elbet herkes kendini iyi bilir ve hic kimse kendini suclu bulmaz, siz eltinizi cok suclamissiniz kusura bakmayin daha gelin gitmeden herseye karismissiniz erkek arkadsiniza bile o sizin aranizi vuracak filan demissiniz siz hic yaninda olmadiginiz birini nasil bu kadar tanidiz ki anlayamadim:19:
kaynanaya siz iyisiz o kotu gibi konusmalar yapmazsaniz konusanlari dinlemeseniz bence araniz iyi olur farz edinki sizsiz onun yerine, bazi durumlarda sucsuz olanlari suclamaya bence henuz erken sizin icin

Tabii ben kendimi burda aklamıyorum.Ben yaklaşık 8 aydır evlerine az çok girip çıkıyorum.Çoğu zamanda karışmak istemedim sadece kaynanam çok dertli olduğundan içini döksün diye dinledim.Sağolsun hergün bir aksiyon yaşatıyor.
Bahsettiğim gelin kaynanasının evinde kaynanasının önünde elini beline koyup görümcesine çıkışan biri...
Daha ilk kez yalnız kaldığı birine (bana) evlenmeden yaptığı haltları iftiharla anlatır gibi anlatan gelin geldiği evin insanlarını kötüleyen biri..
Ben müstakbel kaynanama bu durumda sadece şunu söyledim.''Ben şuan dış kapının dış mandalıyım.O sizin gelininiz.İyi de olsa kötü de olsa bir başkasına kocasını kötülemek açıklarını hatalarını özelini anlatmak yakışmaz.
Birde siz yanlış anladınız beni ben şikayet etmiyorum.Her halukarda kendimi ondan uzak tutarım :) Amma velakin evli olan arkadaşlardan bu konuda tüyo almak istedim okadar..

cnm hiç muhattap olma benimde eltim ve görümce var belki açtığım konuları okusan görürsün neler çektim nişanlılığımı yaşayamadım onun yüzünden çeyizlerimi bile söyleyemedim kıskançlığından aman diyeyim cnm boşver sen erkek arkadaşına o sana ne söylerse söyle sonra söylediği bişiyi yaparsın senin üstüne kalır. evlendikten sonrada iyi anlaşıyormuş gibi yap ama çok sırrını falan açma ben öyle yapıyorum aslında rol değil seviyorum onu ama herşeyimide paylaşmıyorum:31:görüşme desem mecburen görüşeceksiniz sonuçta arkadaşının abisinin eşi yapacak bişi yok:31:

cnm hiç muhattap olma benimde eltim ve görümce var belki açtığım konuları okusan görürsün neler çektim nişanlılığımı yaşayamadım onun yüzünden çeyizlerimi bile söyleyemedim kıskançlığından aman diyeyim cnm boşver sen erkek arkadaşına o sana ne söylerse söyle sonra söylediği bişiyi yaparsın senin üstüne kalır. evlendikten sonrada iyi anlaşıyormuş gibi yap ama çok sırrını falan açma ben öyle yapıyorum aslında rol değil seviyorum onu ama herşeyimide paylaşmıyorum:31:görüşme desem mecburen görüşeceksiniz sonuçta arkadaşının abisinin eşi yapacak bişi yok:31:

Bende seviyorum aslında sorunum yok.Hatta istiyorum ki bütün gelinler damatlar ayda 1-2 aynı sofrda huzurla ağız tadıyla yiyelim içelim sohbet edelim.Ama zor gibi. Sözlerini dikkate alıcam canım :)

Kaynanam diyor zaten ana-kız biraz kafada tahta eksikmiş :) Bazen çok kızdırıyorlar kaynanamı ama yazıktır günahtır diye sineye çekiyo.Kaynatası da bu dedikodularını vs bilmiyor.Bilse kolundan tutup anasının evine götürürmüş.
Ama ben erkek arkadaşıma dedim, bu benle takışıp abinle senin aranı bile açar dedim.
Sen uyma uzak dur dedi

gene de ne olursa olsun kv nın daha sımdıden sana onun hakkına boyle konusması hos degıl, bence bundan bır pay cıkar, senı de ona cekıstırebılır yarın obur gun. eltın konusuna gelınce de, uzak dur derım, mesafe cok ıyıdır boyle tıplerle.

Bende seviyorum aslında sorunum yok.Hatta istiyorum ki bütün gelinler damatlar ayda 1-2 aynı sofrda huzurla ağız tadıyla yiyelim içelim sohbet edelim.Ama zor gibi. Sözlerini dikkate alıcam canım :)
bende aynıyım arkadaş olmaya hatta elimden geldikçe destek olmaya çalıştım hep bize gelsinler gitsinler istiyorum ama nafile benimde içim de huzursuzluk oluyor güvenemiyorum artık çok geç:31:ama yine de iyi davranırım:31:

Ya hayır birde özrü kabahatinden beter :) Evlenmeden hamile kalmış.Dizini kırıp evinde oturcana işi gücü ara bozmada

kusura bakmayın ama bu KABAHATİ de yargılamak size düşmez... bu eltiniz ve kaynınız arasında bir durum, kaldı ki hamile kaldıgı kısıyle de evlenmıs sonunda. benım eltım de evlenmeden hamıle kalmıs, bu yuzden de cok dıslanmıs kv tarafından, ama baskasından hamıle kalmamıs ya canım. bence siz önyargılı birisiniz.

kusura bakmayın ama bu KABAHATİ de yargılamak size düşmez... bu eltiniz ve kaynınız arasında bir durum, kaldı ki hamile kaldıgı kısıyle de evlenmıs sonunda. benım eltım de evlenmeden hamıle kalmıs, bu yuzden de cok dıslanmıs kv tarafından, ama baskasından hamıle kalmamıs ya canım. bence siz önyargılı birisiniz.

Hayır hayır..benim başıma da gelebilir.Kesinlikle dışlamıyorum.
Kızıyorum çünkü bu konuyu açtığında dün gibi hatırlıyorum bana aynen şunu söyledi;
''Erken doğum yapmadım aslında evlenmeden oldu bişeyler.Ben çocuğu düşürmek için herseyi yaptım.Çocuk olmasaydı nişanı atıcaktım.Başka biri vardı aklımda o bundan (eşinden) daha iyiydi ama çocuk olunca yapamadım mecbur katlanıyorum''
Bunları duyduktan sonra açıkçası ben korktum.Kaldıki kaynanası ve aile içindeki diğer kadınlar durumu öğrendikten sonra hiç mahçup etmediler etmezler de.Ama demek istediğim bu durumdan mahçup olup biraz elini dilini tutucana mikserlik yapması hiçte masumane bişey sayılmaz..

o işte karakter meselesi... ne hatalar yapıp da gene de dunyayı ben yarattım gıbı dolasan ınsanlar var maalesef. sımdıden esını cekelstırıyor sıze, hıc mı cekınmıyor yaa, ya adamın kulagına gıtse, eskı sevgılısınden bahsettıgı.. bence cok dınlemeyın onun anlattıklarını, kalkıp sızı arada bırakacak bır laf eder sonra ayıkla pırıncın tasını..

Tabii ben kendimi burda aklamıyorum.Ben yaklaşık 8 aydır evlerine az çok girip çıkıyorum.Çoğu zamanda karışmak istemedim sadece kaynanam çok dertli olduğundan içini döksün diye dinledim.Sağolsun hergün bir aksiyon yaşatıyor.
Bahsettiğim gelin kaynanasının evinde kaynanasının önünde elini beline koyup görümcesine çıkışan biri...
Daha ilk kez yalnız kaldığı birine (bana) evlenmeden yaptığı haltları iftiharla anlatır gibi anlatan gelin geldiği evin insanlarını kötüleyen biri..
Ben müstakbel kaynanama bu durumda sadece şunu söyledim.''Ben şuan dış kapının dış mandalıyım.O sizin gelininiz.İyi de olsa kötü de olsa bir başkasına kocasını kötülemek açıklarını hatalarını özelini anlatmak yakışmaz.
Birde siz yanlış anladınız beni ben şikayet etmiyorum.Her halukarda kendimi ondan uzak tutarım :) Amma velakin evli olan arkadaşlardan bu konuda tüyo almak istedim okadar..
canim bir arkadasda soylemis zaten senin kaynana bugun ondan sana konusar o bur gun senden ona konusar bunu bil! sonucta ikinizde gelinsiz kaynanan soyledi diye kimise kotuleme birak herkes kendi yerinde nasil var oylede kalsin sen karismaki yarin o bur gunde onlar sana karismasin benden soylemesi sonucta bende gelinim ve 2 eltim olucak ileride bu bana hic far etmez ister 10 olsunlar sonucta onlarda bir ananin kizi asla karismam onlara sende karisma

o işte karakter meselesi... ne hatalar yapıp da gene de dunyayı ben yarattım gıbı dolasan ınsanlar var maalesef. sımdıden esını cekelstırıyor sıze, hıc mı cekınmıyor yaa, ya adamın kulagına gıtse, eskı sevgılısınden bahsettıgı.. bence cok dınlemeyın onun anlattıklarını, kalkıp sızı arada bırakacak bır laf eder sonra ayıkla pırıncın tasını..

İnanın evine 1 kere gittim o da söz verdiğim için 1,5 saat kaldım kaldığım süre içinde sürekli görümcesini, yaşattığı sorunları,ev kurma sürecinde ona yaptıkları (kendine göre uydurduğu) benim erkek arkadaşımın evine oturmaya gitmemem gerektiğini ( annesi bazı akşamlar çağırıyor kendisi soğuk oldugu için gelmiyor) konuları konuşuldu..
Annesi bir yandan kendisi bir yandan artık bişi diyemedim patlıycak gibiydim.Evden çıktım ve erkek arkadaşımın ablasına düşman gibiydim adeta beynim okadar yıkanmıştı..
Yani sözleri çok saptırıp başka yerlere çekip herkese ayrı işine geldiği gibi konuştuğu ispatlanmış oldu.
Mesela benim söz işini sordu biraz konuştuk.Ben '' sade evde aile arası şatavatsız bişey istiyorum'' dedim.
''Hayırlısı canım ınsallah dıledıgın gıbı olur'' vs dedi.2 gun sonra erkek arkadaşımın annesi gelinine oturmaya gittiğinde sözde ben salonda nişan yapıcaz demişim.Tutmuş kaynanasına ona nişan yapıyosunuz bana yapmadınız demiş.Ne alakaysa :))))
Erkek arkadaşımın annesi anlattı mahçup oldum ben şahsen.

canim bir arkadasda soylemis zaten senin kaynana bugun ondan sana konusar o bur gun senden ona konusar bunu bil! sonucta ikinizde gelinsiz kaynanan soyledi diye kimise kotuleme birak herkes kendi yerinde nasil var oylede kalsin sen karismaki yarin o bur gunde onlar sana karismasin benden soylemesi sonucta bende gelinim ve 2 eltim olucak ileride bu bana hic far etmez ister 10 olsunlar sonucta onlarda bir ananin kizi asla karismam onlara sende karisma

Evet haklısın o konuyu da düşündüm.Ben etliye sütlüye karışmamak istiyorum ama ucundan kıyısından tutup gene buluyo konu beni :)
Kaynanamda napsın inanın çok doluyo yuzune karsı kızın kızamıyo.Ama haklısınız çok büyük bişey olmadıkça onun hakkındaki sözlere yorum yapmayacağım..

Back
X