Eltimin her seyini nisanlimin ailesi yapiyor

Karışmayın ,kötü olursunuz çünkü o kayınvalidenizin yeğeni ....
Muhakkak sizin nişalınız içinde bir yeğeni vardır ,olmadığı için bozuktur,
Ayrıca niye ona alıyorsunuz deseniz sanane ben yeğenime alıyorum dese ne yapacaksınız ,
Durumunuz yeriniz farklı ...
Haklisiniz ben de bunun farkindayim fakat ayni donem oldugu icin sanirim kendimi biraz salak yerine konuyormus gibi hissediyorum :) tesekkur ederim cevabiniz icin

Evlenirken abimlerle her şeyimiz ard arda olmuştu. Hiç bir zaman da ay tutturdu falan gibi gereksiz kıskançlıklarım olmadı.
Siz bence çok kıskançsınız. Madem istekleriniz var gidin bunu nişanlınızla paylaşın.
Zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. Hepimiz yaptık bu dediklerinizi. Emin olun eltiniz sizin kadar istediklerini alamıyordur.

Cul caput dediginiz sey yemek takimindan nevresime kadar olan bir evin tum ihtiyaclari.Ben 60-70 bin tl para harcarken onun isteyebilmesi ve onlara normal gelmesi beni rahatsiz ediyor.Apar topar nisan yapilma olayi ise ben evlenme teklifi aldiktan sonra kiz ve annesi,nisanlimin ailesine artik adini koyun,kardesi bile once nisanlaniyo,laf soz oluyo gibi eski kafa laflar kullanip arka arkaya olmasini istediler.Ben kimseden bir sey istemiyorum cok sukur muhtac degilim fakat yapim geregi rahatsiz oldugum seyleri soyleme ihtiyaci hissediyorum.Burda da ayni seyleri yasayanlar vardir belki diye bir fikir almak icin bulunuyorum.Cevabiniz icin tesekkur ederim.

İyi de evlenen sizsiniz eşinizin ailesi yapmak zorunda değil ki bunları halletmesi gereken bizzat nişanlınız ve sizsiniz zaten. Yapınız gereği rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyeme ihtiyacı hissediyorsanız neden nişanlınızın ailesine söyleyemiyorsunuz, bu konunun muhatabı bizzat onlar değil mi? Ben sizi anlayamadım ki bir mesajda da yapsalar ne ben ne ailem kabul ederiz demişsiniz. Madem kabul etmeyeceksiniz neden yapmadılar diye dertleniyorsunuz?

Cul caput dediginiz sey yemek takimindan nevresime kadar olan bir evin tum ihtiyaclari.Ben 60-70 bin tl para harcarken onun isteyebilmesi ve onlara normal gelmesi beni rahatsiz ediyor.Apar topar nisan yapilma olayi ise ben evlenme teklifi aldiktan sonra kiz ve annesi,nisanlimin ailesine artik adini koyun,kardesi bile once nisanlaniyo,laf soz oluyo gibi eski kafa laflar kullanip arka arkaya olmasini istediler.Ben kimseden bir sey istemiyorum cok sukur muhtac degilim fakat yapim geregi rahatsiz oldugum seyleri soyleme ihtiyaci hissediyorum.Burda da ayni seyleri yasayanlar vardir belki diye bir fikir almak icin bulunuyorum.Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Yanlış anlama da düğün nasıl olacak? Çifte düğün filan mı düşünüyor nisanlinin ailesi?

Evlenirken abimlerle her şeyimiz ard arda olmuştu. Hiç bir zaman da ay tutturdu falan gibi gereksiz kıskançlıklarım olmadı.
Siz bence çok kıskançsınız. Madem istekleriniz var gidin bunu nişanlınızla paylaşın.
Zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz. Hepimiz yaptık bu dediklerinizi. Emin olun eltiniz sizin kadar istediklerini alamıyordur.
Kiskanclik degil kendimi taniyorum,sanirim yapiyla ilgili bir sey.Haksizliga sadece kendim degil baska ugrasada hosuma gitmez ve ses cikaririm.Kendimi sanirim haksizliga ugramis goruyorum. cevabiniz icin tesekkur ederim kendimi sorgulayacagim

Kizlar selam,5 ay once nisanlandim ocak ayinda,ben nisanlaninca esimin abisinin sevgilisi (kuzeni oluyor,teyzesinin kizi) tutturdu bizde nisanlanalim diye ve apar topar hemen bizim arkamizdan onlara da nisan yapildi.Ben evde yaptim o disarida istedi ve esimin ailesine yaptirdi.Hic bisi demedim ama bozuldum doal olarak cunku ben evde bile yapsam 3-4 bin masraf ettim ve bana kimse bisey lazim mi diye sormadi.Simdi ceyiz aliyorum ve ciddi anlamda paralar harcaniyor hepinizin bildigi gibi ama ogrendim ki eltimin ceyizini de nisanlimin ailesi aliyormus :) Nisanlima bunu soylemek istiyorum bilsin,sizce nasil bir tavir takinmaliyim ve nasil soylemeliyim?
ayy ayy ne çektim bende yaaa.. sessiz kalmayın ben hepsusutum yıllarca aman ondan aman bundan aman böle aman şöle.. inanın değmiyor.. direkten söyleyin çatır çatır.. bir insana emek özellikle erkekler için para harcamaktır size harcamadığı para varken değer görmeyi de beklemeyin.. örneği de bizzat gözünüzün önünde

Burada yazılan yorumlara istinaden yazıyorum konu sahibi yorumum sana değil. Şöyle ki kardeş kardeştir, kuzen kuzendir. Sadece siz kuzeni kardeş yerine koyuyorsunuz o kadar. Akraba evliliğini onaylamıyor olabilirsiniz ama bu size böyle bir evliliği yasak ilişkiymiş gibi, iğrenç bir durummuş gibi nitelendirme hakkını vermez.
Not: Kuzenimle evli değilim, sevgili vs. hiç değilim.

ayy ayy ne çektim bende yaaa.. sessiz kalmayın ben hepsusutum yıllarca aman ondan aman bundan aman böle aman şöle.. inanın değmiyor.. direkten söyleyin çatır çatır.. bir insana emek özellikle erkekler için para harcamaktır size harcamadığı para varken değer görmeyi de beklemeyin.. örneği de bizzat gözünüzün önünde
Yapim bir sey istemeye musait degil malesef,babamdan bile zar zor isterim bir sey.Ama sanirim biraz degismem lazim haklisiniz

Onlar almak istese bile almam diyorsanız ne diye söyleyip kendinizi küçük düşüreceksiniz ki? Yüzünüz varsa siz de isteyin. Ağlamayana meme vermiyorlar işte. Onların teklif etmemesi de normal çünkü bunlar zaten kız tarafının yapması gereken şeyler. Anormal olan elti adayınızın durumu. Ama siz de sanki buna içten içe tenezzül edecek gibisiniz. Yoksa neden takılır ki bu kadar?

Yapim bir sey istemeye musait degil malesef,babamdan bile zar zor isterim bir sey.Ama sanirim biraz degismem lazim haklisiniz
çok üzülürsünüz yoksa benden söylemesi.. aynısını zamanında yaşadım.. ağzım kan olsa tükürmezdim ben de.. ama yanlış bizim yaptığımız.. nabza göre şerbet dedikleri bu olsa gerek.. hak edene jhak ettiğini yaşatmazsan o sana daha beteri ile yaştmasını çok iyi biliyor.. avlanan değil avlayan olun.. bir yığın insan var örnek sizin gibi bir durumla karşılaşmış olan.. sakın taviz vermeyin.. bir hayat veriyorsunuz ve bu öyle bedavdan olacak şey değil.. ha durum yoktur gerçekten amenna.. ama size bir şey yapılmaz iken aynı şekilde de karşındakine yapılıyorsa aslaaa affetmeyin..

İyide bu durum sizi ilgilendirmez ki
Kuzenler diyorsunuz sizi el olarak görüp kuzeni kendi kızları görüyorlardır
Ayrıca nişanlınızda o aileden oldugu icin zaten durumu biliyordur dillendirmenize gerek yok

durduk yere söylenmez belki ama yeri geldiğinde mutlaka rahatsız olduğunuzu nişanlınıza söyleyin bence

Neden sizin nişandan sonra apar topar nişanlandılar? Aralarında bir ilişki vardı demek ki resmiyete döktüler.

Eşya almaya gelirsek, bende rahatsız olurdum durumdan sanırım. Ama doğru olan sizin ve ailenizin yaptığı. Şimdi bu durum sizi rahatsız etse de ileride avantajlarını görürsünüz.

Ayrıca eltiniz yeğen olduğu için aileye daha yakın olacaktır,ona toleranslı davranmalarıda muhtemel evlendikten sonrada. Öyle bir durum yaşarsanız sizde gördüğünüz muameleye karşılık davranırsınız.

Sorun su ben bir sey isteyebilen bir insan degilim ki zaten istesem de babam asla musade etmez cunku ceyiz,mutfak esyasi,beyaz esya vs vs kiz alir bu herkesin bildigi bir gercektir.Tesekkur ederim cevaplariniz icin,nisanlimda farkinda sanirim cunku bana cok bi sey alma temel seyleri al evlendikten sonea alirsin ne istiyosan dedi.Benim takildigim konu maddiyat degil,cok sukur parayla ilgili bi sikintimiz yok fakat manevi olarak uzuyor.Ben yapsam belki laf edilcekti fakat o akraba oldugu icin hicbi sey gozlerine gelmiyor
Öyle birsey yok efendim,bunlar kaliplasmis gelenekler. Ancak kanun kural degil neticede. Dedikleriniz doğru ama mesela ben beyaz esyayi almadim. Beyaz esyayi almaya gittigimizde orada eşim bana sectirdi. Buzdolabıydı camasir makinasiydi ben ordaa aa olur mu fırını ben alcam demedim. Ceyiz eşyasına gelince evet ben aldim cogunu ama 12 kisilik takımı esim aldı. Bu biraz ailenin gorgusune bağlı
Hatta kaynanam demisti ki gidin seçin beraber. Erkekler bilmiyorlar ya sonucta boyle seyleri.
Onlarin akrabası oldugu icin oyleler. Düşünsene kızın teyzesi. Simdi senin teyzen ya da halan sana biseler almaz mi? Atiyorum teyze bana televizyon lazim desen miSal. Demesen bile neye ihtiyacin var diye sorar. Olayı bu şekilde düşün.

İyide bu durum sizi ilgilendirmez ki
Kuzenler diyorsunuz sizi el olarak görüp kuzeni kendi kızları görüyorlardır
Ayrıca nişanlınızda o aileden oldugu icin zaten durumu biliyordur dillendirmenize gerek yok
Susuyorum diye bilmiyorum sansin istemiyorum,rahatsiz oldugumu bilsin o yuzden soylemek istiyorum

Öyle birsey yok efendim,bunlar kaliplasmis gelenekler. Ancak kanun kural degil neticede. Dedikleriniz doğru ama mesela ben beyaz esyayi almadim. Beyaz esyayi almaya gittigimizde orada eşim bana sectirdi. Buzdolabıydı camasir makinasiydi ben ordaa aa olur mu fırını ben alcam demedim. Ceyiz eşyasına gelince evet ben aldim cogunu ama 12 kisilik takımı esim aldı. Bu biraz ailenin gorgusune bağlı
Hatta kaynanam demisti ki gidin seçin beraber. Erkekler bilmiyorlar ya sonucta boyle seyleri.
Onlarin akrabası oldugu icin oyleler. Düşünsene kızın teyzesi. Simdi senin teyzen ya da halan sana biseler almaz mi? Atiyorum teyze bana televizyon lazim desen miSal. Demesen bile neye ihtiyacin var diye sorar. Olayı bu şekilde düşün.
Ama iste ona her sey sorulurken bana bi kere bile ihtiyacin olan bir sey var mi diye sorulmuyor.Sorun bu,ben zaten bi sey istemiycem ama insan biraz ozen bekliyo acikcasi.Sorsalardi hic takilmazdim bile ona alinmasina zaten bana da teklifi yapildi derdim

Back
X