Eltimin tutamadığı çenesi

Söylemedigimiz sözun efendisi söyledigimiz sözun kölesi oluruz ben öz ve öz teyzeme yere batsin teyzeligi bir sey söylemistim sagir sultan a duyurmus ustunde 10 katmis oydu tövbe ettim deyil eltiye ben kardeslerime bile soylemem çünkü az bise isler ters gitsin hemen bildikleri yerden vuruyorlar Allah firsat vermesin

Baskalarinin cenesini tutmasini beklemek yerine siz kendi soylediklerinize dikkat etseniz?
En itici buldugum huydur biriyle en ufak samimileşince hemen dedikodu vermesi veya sir anlatmasi...
Hic baska konuscaak konu yok zaten, 5 bucuk yillik evliyim eltimin agzina en ufak kelime dahi vermedim sadece eltim degil, annem disinda arkadaslarim dahil kimseyle boyle seyler konusmuyorum, konusmayinca ölmedim. Soyleyende suç yokmuş gibi yetiştiren suclu oluyor bide.
Söylediklerinize dikkat etseydiniz keşke.

konuyu anlamadığınız için böyle söylüyorsunuz. Eltim kayınvalidem hakkında konuşuyorken ben de biraz oğullarını kayırıyor ama seni seviyor aslında şekilde konuşmuştum. Kimsenin dedikodusunu yapmıyorum. Hem kendini kötü hissetmesin bana güvendi anlatsın ben de bir şey söyleyeyim şeklinde söylemişimdir eminim. Kayınvalidem söyleyene kadar hatırlamadım bile kötü ne söylediğimi zaten.

konuyu anlamadığınız için böyle söylüyorsunuz. Eltim kayınvalidem hakkında konuşuyorken ben de biraz oğullarını kayırıyor ama seni seviyor aslında şekilde konuşmuştum. Kimsenin dedikodusunu yapmıyorum. Hem kendini kötü hissetmesin bana güvendi anlatsın ben de bir şey söyleyeyim şeklinde söylemişimdir eminim. Kayınvalidem söyleyene kadar hatırlamadım bile kötü ne söylediğimi zaten.
Konuyu tam anlatamadığınız için anlamamamız normal. Kayınvalidenize kötü niyetle söylemediğinizi, eltinizin laf taşıdığını söyleyin daha da karışmayın bence. En mantıklısı bu.

Abim deyince sizin öz abiniz sandım. Benimde kaynım var ama tanımadığım insanlara veya arkadaşlarıma bahsederken abim demiyorum. Burda biz nerden bilelim abim diye kaynınızdan bahsettiğinizi ? Eşinizin abisi adı üstünde sizin değil. Konuda bahsederken eşimin abisi deseniz karışıklık olmaz.
hukuki olarak da kendisi abim olur zaten. Kaynım diye bahsedip sonra abim ve karısı dedim eltimden bahsederken. Anlaşılır olduğunu düşünüyorum :)

Konuyu tam anlatamadığınız için anlamamamız normal. Kayınvalidenize kötü niyetle söylemediğinizi, eltinizin laf taşıdığını söyleyin daha da karışmayın bence. En mantıklısı bu.
zaten laf taşıyan kötü biri olduğunu biliyor

Karsınızdakı kisinin durumuna gore sekil alan birisiniz.
O zaman eltiyle aranız iyiydi kayınvalıdeyı anlattınız, sımdı elti yok kaynanam takıyor mudur?
Insallah takıyordur

Eltiniz çenesini tutamamış ama siz de tutamamışsınız. Eltiye kv kötülenir mi hiç? Benim eltim olmadığı halde bunu yapmamam gerektiğini biliyorum :deli:

Karsınızdakı kisinin durumuna gore sekil alan birisiniz.
O zaman eltiyle aranız iyiydi kayınvalıdeyı anlattınız, sımdı elti yok kaynanam takıyor mudur?
Insallah takıyordur
size karşı nazik olacağım sizin yaptığınız gibi ön yargılı davranmayp konuyu TEKRAR açıklayacağım.

1. eltiyle aram iyi değildi yeni tanıştık
2. Kv yi anlatan oydu neden evi terkettiğini falan açıkladı kv nin bazı hatalarını anlattı ben de o esnada onun söylediği şeyleri değerlendirip evet bazen oğullarını kayırıyor dedim.
3. Kv'm ile hiç aram kötü olmadı (maaşallah)
4. Zaten hepsiyle farklı şehirde yaşıyoruz eltiyle toplamda belki 3-4 kez görüşmüşümdür.

Eltiniz çenesini tutamamış ama siz de tutamamışsınız. Eltiye kv kötülenir mi hiç? Benim eltim olmadığı halde bunu yapmamam gerektiğini biliyorum :deli:
açıklayayım ben kimseyi kötülemedim aksine iyi olması için söyledim. Eltim evi neden terkettiğini anlatırken ben de öyle değildir böyledir şöyledir şeklinde konuştum ve biraz oğullarını kayırıyor evet ama normeldir ne yapalım dedim o kadar

size karşı nazik olacağım sizin yaptığınız gibi ön yargılı davranmayp konuyu TEKRAR açıklayacağım.

1. eltiyle aram iyi değildi yeni tanıştık
2. Kv yi anlatan oydu neden evi terkettiğini falan açıkladı kv nin bazı hatalarını anlattı ben de o esnada onun söylediği şeyleri değerlendirip evet bazen oğullarını kayırıyor dedim.
3. Kv'm ile hiç aram kötü olmadı (maaşallah)
4. Zaten hepsiyle farklı şehirde yaşıyoruz eltiyle toplamda belki 3-4 kez görüşmüşümdür.
Bana karsı nazik olmaya calısmanıza gerek yok duz olun kafi.
1 yeni tanıstıgınız insana Yuzune omur boyu bakmak zorunda oldugunuz kayınvalıdenızı anlatmasaydınız.
2.o anlattıysa anlattırmasaydınız veya dinlemeden ortamı terk etseydiniz, ogullarını kayırıyor diye Canak tutmak yerine.
3.kayınvalıdenle aranın kotu olmamasına masallah demene benden de bir masallah.
4.hepınız farklı sehırde siniz samimi degılsınız oturun kahve cay ıcın gulun eglenın, koca kaynana anlatmak nesi.
İyi gunler.

açıklayayım ben kimseyi kötülemedim aksine iyi olması için söyledim. Eltim evi neden terkettiğini anlatırken ben de öyle değildir böyledir şöyledir şeklinde konuştum ve biraz oğullarını kayırıyor evet ama normeldir ne yapalım dedim o kadar

Neyse kayınvalideniz anlayışlı bir kadınmış, beğendim gerçekten söylediklerini
Olan olmuş takılmayın

İnsanların yüzlerine karşı söylemekten çekineceğim şeyleri arkalarından da söylemem. Ne amaçla olursa olsun.

İyi niyetli konuştuysanız bu endişeniz niye? Kayınvalideniz gayet anlayışlı yaklaşmış zaten.

bir daha birdaha konuyu açmaya gerek yok , üzeirnde durma ki ,
kadının aklına ' benım hakkımda daha başka ne dediki bu kadar telaşlanıyor ' demesin

Kv ni bu kadar düşünme bence, takarsa da takmıştır geçer. Onun seni bu kadar düşündüğünü de sanmıyorum, özür dilediğin için takılmadım olur böyle demiş, gerçi özür dilemen için de bunu sana söylemiş ya zaten neyse, sen yokken de eltin ile senin hakkında konuşulmuş çünkü belli ki. Kv de gayet dinlemiş. Böyle hassas olma, her şey sana döner bir gün

Eltımle full gaz kv dusmanlıgı beslıyoruz ..bır de yazılı kanıtlar var.ıkımızın arası bozulursa ifşa olmaktan korkuyorum ..ben kendımden emınım ben söylemem de o söylerse ne yaparım bılemem..artık konusmayayım dıyorum..onsuz da sarmıyor kı 😁

Back
X