eltimle ilgili problemim var yardım istiyorum arkadaşlar

serapss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
126
0
0
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
4 aylık evliyim ve bazı sorunlar yaşıyorum.eltim ve kaynanamla aynı binada oturuyorum.çalışıyorum.onlar evdeler.eltimle ısınamadık bi türlü.sözlülük dönemimden itibaren uyuşamadık.kendisi kıskanç bir insan.ve ben fazla görüşmüyorum meraba meraba.mesafe koydum.bu da onun ve eşinin gücüne gitti.eşimde araba var ve artık kendilerini oraya buraya taşıtamadıkları için bozuldular tabi.kabullenemediler evlendiğini eşimin.güçlerine gitti onu kullanıyolardı.yok anneme götür yok şuraya buraya.eşimde kıramaz götürürdü.bende mesafe koyunca eltimin ve kocasının düzeni bozuldu tabi.bana gelmek istediler müsait değildim kabul etmedim.haftaya buyrun dedim.gelmediler.çağırmamışım diye laf çıkarmışlar kaynanama.kaynanamda onlara inanıyo 7 yıllık gelinmiş.ben yeniyim ya inanmıyo bana.onları aşalıyomuşum.sonra bunlar bana tavır aldılar kapı çarptılar karı-koca.suratlar asık.onlarla kanka olmadığım için ve güya aşaladığım için onlar haklılarmış bana tavır almakta kaynanamın lafı.eşimde aynı fikirde.sahip çıkmadı bana eşim.bide yalancı eltim.kaynanama dedimki onlar aşağıda olduğu zaman ben inmem.ben surat çekmeye gelmedim dedim.herkes üstüme geldi bi anda.yalnız kaldım.istenmeyen gelin oldum.kaynanam ona muhtaç çünkü işlerini yaptırıyo azda olsa ve yaşlı annesini ona bırakıp dışarı çıkıyo.onu suçlamıyo koruyu bu nedenlede.eee ben sabah gidip akşam geliyorum.ona işi düşüyo tabi.eşimde huzursuz bu durumdan.kendi ailemde huzursuz anlattım çünkü aileme ağlayarak.onlarda kaynanamla konuştular ama.kaynanamın konuşmasına göre onlar haklı gibi konuştu.bozuldular birazda aileme anlattım diye.ee yalnız kalınca anlattım bende mecburen.sahipsiz sanmasınlar diye.haksızlığa uğradım çünkü.bundan sonra nasıl davranmalıyım.yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
evine gelmek isteyen misafirleri geri çevirmekle doğru davranmamışsın bence.. eğer gerçekten geçerli bir sebebin varsa da bir sonraki hafta hadi sizi bekliyoruz deyip gönüllerini alabilirdin.

bak canım sen haklıyken haksız konumuna düşmüşsün.
daha yeni gelinsin, sivrilmek hiçbişey kazandırmaz.
sana sus yut otur demiyorum kesinlikle,
onların yaptığı ayıp tabiki,
ama sende herkesi karşına almışsın.
sonunda iş büyümüş aileler karşı karşıya gelmişler.
inan bu hiç iyi değil.
eltini ve kaynını sevmek zorunda degilsin,
ama bu kadar da araya mesafe koymakla iyi yapmamışsın.
çünkü onlar kocanın ailesii senle onlar arasında huzursuzluk çıkarsa
bu senin eşinlede durumunu bozacaktır.
aranız zaten mesafeliymiş, sen birde müsait degilim falan deyince
hepten ters anlamışlar.
sen gene güleryüzlü yakın davran onlarada,
ama can ciğer ol demiyorum sırrın varsa derdin varsa kalkıp anlatma bu seviyede tut ilişkini.
sabırlı olmak zordur,gerçekten zordur ama inan bana sonucu tatlıdıır.
kendini ezdirme ama birazda dilini tut tabi.
sana bi alışsınlar benimsesinler, şu yeni gelinlik kalksın uzerinden bi.
ondan sonra yavaş yavaş çaktırmadan kendi istediklerini hem yaptırırsın
hemde kötü olmazsın.

evine gelmek isteyen misafirleri geri çevirmekle doğru davranmamışsın bence.. eğer gerçekten geçerli bir sebebin varsa da bir sonraki hafta hadi sizi bekliyoruz deyip gönüllerini alabilirdin.

keşke kabul etseydim doğru ama müsait değildi evim.sonra çağırdım zaten canım ama gelmediler.alınmışlar diyo kaynanam.benm için çağırmadı demişler kaynanama.

saol canım.yani bişey olmamış gibi güler yüzle mi konuşim diyosun.doğrumu anlamışım.bi de gidip gelme konusunda ne önerirsin.onlar istiyoki.sürekli birbirimize girip çıkalım.benn ama kocamla vakit geçirmek istiyorum.

bide ilave ediyim.kaynanam otorite kurmak istiyo.diğer gelinde kurmuş.o ne derse yapıyo eltim.ben kendi otoritemi kendim kuruyorum ve ona muhtaç olmuyorum diye alınıyo olabilir kayınvalidem.çünkü cevabımı veriyorum.

Araya baştan mesafe koyman iyi ama fazlası zarar.
Aynı binada olupta komşu gibi yaşamak zor ama imkansız değil.
Onların istediği gibi içli dışlıda olmayın tabi ama çok mesafelide olmayın.
Çalışıyorsan daha anlayışlı olmaları gerekir, müsait olmayabilirsin,
Tekrar çağırmışsın gelmemişler, birde yalan söylemişler.
Tekrar davet et, daha güleryüzlü olmaya çalış.
Yalnız söyleyeceğin herşeye dikkat et, gerçektende yeni gelin olduğun için
onların dedikleri arada kaynar, seninkiler duyulur.
Onlarla yaşayacağın problem eşine dolayısıyla evinize yansıyacağından,
çok dikkat etmek lazım.
Zor ama bir arkadaşın dediği gibi, üzerinden yeni gelin imajı kalkana kadar,
onlar sana alışana kadar zorlanırsın, sonrası daha kolay.

önce eşini kendı tarafına cek cnm .. kendı haklılıgını belirt ama kaba dille degil yumusa şekilde.. sonucta o senin kocan aynı yataga berbaer giriyorsunuz.. onu tarafına cek.. eltini fln da umursama ..tınlamıomus gibi davran ..istediklerını desinler hiç takma.üzerinden gecindirme kimseyi.. evin kiraysa eger evini baska yere tasımanıda öneririm.. tabi en önemli mesele eşin.. onda bitiyor hersey.

üzerinde otorite kurmasına, seni yönlendirmesine izin verme tabi,
cevap verirken daha tatlı dilli ol, sen öyle güzel güzel konuşup izah edince,
onlarda aksi davranmaz. (umarım)

Araya mesafe koyman iyi olmuş cnm sonra hep aynı ilgyi bekler çekilmez hale gelir bence ama eşine karşı kendini haksız konuma koymamaya çalış eşlerin desteği önemli bu konuda

işte geri cevap vermekle iyi yapmıyorsun bitanem.
öbürü kayınvalidenin gözüne girerken
sen istenmeyen gelin konumuna düşürüyorsun kendini.
ailesini sevmek zorunda degilsin ama taviz vermek illaki zorundayız canım.
bak ben sözlenecegim bidaki ay, eşimin ailesi benim için ölür çok severler beni.
yeri gelir oğullarını atarlar beni tutarlar.
ve iki görümcem bir kaynım var.
kızlar hem sayarlar hem severler beni.
bu kolay değil inan, şu dilini tut güler yüzünü eksik etme yeterki .
gelsinler evine mi sık gelmek istiyorlar, bırak gelsinler
ikramda kusur etme, güleryüzlü ol.
eşinle yalnız kalırsın bitanem merak etme bir ömür sizin.
anlıyorum yeni gelinim ayıp denen bişe var ama diye düşünüyorsun.
ama dediğim gibi bazen taviz vermek zorundayız.
kayınvaliden yaşlı bir insan, görmüş geçirmiş,
illaki kendi otoritesini kuracak.
ha ben doğruluğunu tartışmıyorum, iyi yapıyor demiyorum.
ama bu böyle gelmiş gider geleneklerimizde bunu değiştiremezsin,
azıcık çekeceksin nazlarını.
hem inan bana ailenle iyi geçinmen seni eşinin gözünde de melek yapar.

cıkarma kım nederse desın neye kızarsa kızsın bosver cevap bıle verme hatta acıklama bıle yapma. ben haftaya gelın dedım ama gelmedıler kızmak kusmek ıcın bahane aramasınlar de. o laf onlara gıder.
Gelırlersede hıc bozuntuya vermeden be dıger arkadasları soyledıgı gıbıde hazırlık falan yapmadan agırla. rahatsız oldugun konuları acık acık soyle. boyle demıssın derlersede "ben oyle demek ıstemedım" " sız yanlıs anlamıssınız" deyıp gec. bırak senı salak bılsınler ama agzı yok zannetmesınler.
benımkılerde bana gelecektı musaıt oldugumda ararım dedım sonrada aramadım okadar kızgınımkı artık gormek ıstemıyorum. onlarda musaıt olunca arayacaktı aramadı demısler. bende cok gelmek ısteyen adam tekrar arar kırgın oldugumu bılıyorlar ılk aradıklarında kabul edecek degılım artık dedım. ve kaynanamdanda esımdende gelecek yorum ve tepkılere kulagımı tıkadım

Mesafeli ol bence iyi yapıyorsun.

Ailenin kayınvalidenle konuşmasıda iyi çünkü yalnız olmadığını anlasınlar

ama eşinin senin yanında olması lazım artık bir süre sonra eşinle bile aran açılır.

Ayrıca kimseye yaranmak için sahte samimiyet kurmana birbirinize gidip gelmenize çok ta gerek yok

şimdi sen deseydinki evime girip çıkıyorlar çok laçkalar çok samimiyiz falan

herkes derdiki aman canım mesafeli ol bu kadar samimi olma

herkesin dediğini takıp eşinle aranı fazla açmamaya çalış

aynı binada olduğunuz için mesafeli olmak zor kolay değil
benim tavsiyem daha yeni evlisin fazla gözlerine batmadan cevap vermeden mesafeni koru
onlarla görüştüğünde güleryüzlü ol saygısızlık yapma ama her istediklerinde de görüşme.onları kırmadan güzellikle bahaneler uydurabilirsin ama arada görüşmek zorundasın canım
dediğim gibi aynı binada pat diye araya mesafe koymak ancak ortamı gerer.
en güzeli ilişkini dengeli ölçülü kur sevmesende yüzünü güldür dilin tatlı olsun ki bizi istemiyor gibi bir düşünceyle sana cephe almasınlar.eşinle aran bozuşmasın

Muhatap olmayın boşverin.
Eşiniz çok meraklıysa, gitsin görsün ailesini.
Kimse gelin aldı diye köle almadı ya.
Madem kötü gelinmişsiniz, kötü gelinden uzak dursunlar bir zahmet.
Aradaki dengeyi kurmayı beceremeyen, eşine de sahip çıkamayan,
ailem de ailem diyen erkeğin, ailesine kimse zorunlu değil.

herkesin seni suçlaması çok normal değil, belkide farkında olmadan kırmışsındır onlar, sen hayatını bundan sonra kendi ailenle değil onlarla geçireceksin, biraz alttan alıver. ev ne kadar kötü durumda olursa olsun gelen misafir geri çevrilmez

anladığım kadarıyla birbirlerine samimi bir aile..
sonuçta eltinde kayınvalidene yardımcı olan birisi..hep bana diyen birisi değil..
evlilik kendi tabularını aşıp birer adım adım atma oluyor anlaşabilmek için..
mesafeyi ne çok fazla ne de az koyun en iyi..böylece eşinle ve ailesiyle ortak yolu bulmuş olursunuz..

samimi gibi görünüyolar ama değiller.borçlarımız var ama yardımcı olmuyolar.daha petek bile yaptırmadık.sormuyo kardeşi bile kışın napcaksınız diye.hoşuna bile gidiyodur.istiyolarki birbirimize girip çıkalım sürekli.ee ben çalışıyorum işlerim oluyo akşamları.ama onların tavrı sanki çalışmıyorum varya.boş vaktim olursada hafta sonu falan kaynanam evini temizlememi bekliyo bile yani.eltimin çocuğu oraları pisletiyo kendi temizlesin.evde akşama kadar.bazı akşam gidiyorum hertaraf bulaşık.makinadaki temiz bulaşıklar bile yerine konmamış oluyo.hep ona söylemeye çekiniyomuş da.ben iş yapıncada ona söylüyo güya onada yaptırıyorum diye duyuruyo kırılmasın diye.onunla ben bir değilim ki.o evde ben işteyim.benim akşama kadar kafam bi dünya oluyo.bu kız çalışıyo yoruluyo borçları ödüyo diyen yok.sevmiyorum onları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…