Eltimmmm!!!

Elti hastanede ziyaret edilir, telefonla geçiştirilmez; sonuçta eşinin yeğeni oluyor önemli bir konu aile için.
Unutma: ne kadar değer verirsen o kadar değerli olursun.

Ben çok değer verdim onlara hep arayıp sorardım bir hastalıkta yanlarında olurdum ama onlar ne yaptı hiç beni aramadılar bende aramıyı bıraktım halada aramazlar sormazlar nişanlım bile sana değer vermiyorlar sende verme diyor

Bence konu sahibi "saygılıyım" kelimesi altında kendi çok fazla saygı bekliyor.
Belinin ağrıması bir tesadüf ama işe kadar gidebiliyorsa 15 dk kadar da bebek görmeye gidebilir. Kvalidesinin telefondaki uslubu da eltisinin yaklaşımı da normal bence. Sorun konu sahibinin takıntıları. Çok kırılmış. Ama karşısındakinin ne kadar kırıldığını önemsemiyor.

Ben çok değer verdim onlara hep arayıp sorardım bir hastalıkta yanlarında olurdum ama onlar ne yaptı hiç beni aramadılar bende aramıyı bıraktım halada aramazlar sormazlar nişanlım bile sana değer vermiyorlar sende verme diyor
çok olay dediğin ne acaba?
Aranızda neler geçti?
Sözlü kavganız mı oldu?

Sırf seni aramadıkları için mi bu muameleyi hak ediyorlar?

Peki sizi hiç arayıp sormayan değer vermeyen birini görmeye gider miydniz
Bende şunu anlamıyorum 'ben gelin adayıyım diye kayınvalide beni aramalı'
Aramazsa alınırım trip yaparım olayını yani

Ben 9 ay içinde evlendim
9 ayda bir kez bile kayınvalidem beni, bende onu aramadım
Ailece geldiler gittiler annemle telefonlaştılar, ben sadece sözlümle telefonlaştım

Kk da çok duydum kayınvalidem aramıyor, hediye almıyor diyeni
Şaşırıyorum

kendi fikrmi söylüyorum

ne kadar kötü olursam olayım kimsenin lafı üzerime olmasın diye ölsemde giderdim ben söz sahibi olurdum ,
nişanlın sakın arama demiş ama onlarla görüşsün sonra sen suclu olursun demedi deme ,
beni dinlersen nişanlınla birlikte git ama sadece 5 dk otur ve kalkın.

bırebır ne yasadgnızı bılemem ama bır ıkı gnluk dogm yapms bırısı konsamayablrde zaten sarhos gıbı oluyolar dogum yapan kendıne gelemıyo bı sure... bylede dusuneblrdnz hemen oratılıgı ayaga kaldrmaya ne gerek var... daha onunuzde uzun bı zaman var ewlı bıle degılmıssınız yıne sıze yansır huzurzluk hersyde nısanlınızı gaza getrmeyn bnce... su an sızı destekleyen o adam ewlendgnzde aılesıne laf etmenıze bu kadar musade etmeyebılr... bı tavsıye..

Kız evi naz evi muamelesi görmek istiyor sanırım.

Bunu yapmaya çalışan hangi gelin mutlu olmuş ki şimdiye kadar?
Bende şunu anlamıyorum 'ben gelin adayıyım diye kayınvalide beni aramalı'
Aramazsa alınırım trip yaparım olayını yani

Ben 9 ay içinde evlendim
9 ayda bir kez bile kayınvalidem beni, bende onu aramadım
Ailece geldiler gittiler annemle telefonlaştılar, ben sadece sözlümle telefonlaştım

Kk da çok duydum kayınvalidem aramıyor, hediye almıyor diyeni
Şaşırıyorum

Benim kayınvalidem bile yok, kime nazlanacam aramadı diye :KK53:

Merhaba arkadaşlar
Dün akşamdandır kendimi yiyip bitirdim meseleyi sizede anlatayım bana bir yol gösterin. 8 aydır nişanlıyım nişanlandığım gündendir nişanlımım ailesi pek arayıp sormaz beni kaynanam daha doğrusu pek sevmez beni nedenini de bilmiyorum bugüne kadar o kadar olaylar oldu kalbimi çok kötü kırdılar yine de saygıda kusur etmedim.Bir eltim var benimle alıp veremediği ne anlamadığım.Eltim dün doğum yapmış akşam iş çıkışı nişanlım söyledi iki gündür çok kötü belim tutulmuş işten izinde alamadım çok kötüydüm.Nişanlım sen hastasın gelme istersen akşam telefon açarsın dedi ben gidip görür gelirim tamam dedim eve geldim telefon açtım eltime kaynanam çıktı sordum gözünüz aydın dedim tabi kaynanamın konuşmak istemediği o kadar belliydi ki bende uzatmadım eltim ordaysa ver birde onunla konuşayım dedim yatıyor şuan konuşamaz dedi bende tamam uyanınca tekrar ararım dedim kapattım. Aradan 2 saat geçti tekrar aradım bu sefer eltimin annesi telefona çıktı sordum kendisini eltim ordaysa onunla da konuşmak istiyorum dedim annesi bana eltin edemiyor konuşsun dedi ben ona söylerim aradığını bende arkadan sesi geliyor konuşabiliyor dedim kapattım telefonu. Bundan sonra nasıl davranayım tenezzül edip telefonuma bile cevap vermedi...
BenIpek BenIpek geldim geldim.lakin ben de verilecek nasihat söylenecek laf kalmadı.midem bulanıyor elti dedim mi.ancak konu sahibinin nisanlısıyla hastaneye gitmesi iyi olurmus.gitmek istemiyorsa bir sebebi oldugunu dusunuyorum.burada sorun eltiden ziyade KV sanki.arayı yapan da bozan da o olacak neticede.elti dogası gereğini yapıyor ve kumasını istemiyor ama KV ye ne oluyor?.yaaa kızım seni istemiyoruz diyecek açık açık ya da oğlum istiyor o da oğlum o da gelinim diyecek, evlatlarını birbirine düşürmeyecek eltilere fırsat vermeyecek. bunu yapmayan KV lerde emin olduğum tek şey ise iyi niyetin olmadığı.ben olsam bunu çekmez nişanı atar yoluma bakardım.böyle ömür geçmiyor.

Ben ev oturmasını ya da şıp diye samimiyeti sevmem
Ama böyle bi durumda hastaneye ziyarete giderim, hediyemle. Doğum, düğün, ölüm gibi en önemli günlerde herkesin yanında olmaya çalışırım.

Ay beni arayıp sormuyolar diye böyle davranılır mı

Yıllardır görmediğim akrabam vefat etmişse, işyerinden izin alır yine giderim
O da beni arayıp sormazdı ? Sizin mantığınıza göre ailesine telefondan baş sağlığı dilemeliyim herhalde

Yaşınız kaç bilmiyorum ama hiç olgun değilsiniz
Bence nişanlılık sürecini uzun tutun
Elticilik oynamaya benzemez evlilik

Doğum yaptım eltim kaynım vs aramadı bir hafta sonra eve geldi

Hiç de ayyy neden hastaneye gelmedi demek aklıma gelmedi

Eşim Abi'm istanbul da imiş dedi de annem şaşırdı yani onu da aramış diye zira Kv kp de şehir dışında idi doğumda

BenIpek BenIpek geldim geldim.lakin ben de verilecek nasihat söylenecek laf kalmadı.midem bulanıyor elti dedim mi.ancak konu sahibinin nisanlısıyla hastaneye gitmesi iyi olurmus.gitmek istemiyorsa bir sebebi oldugunu dusunuyorum.burada sorun eltiden ziyade KV sanki.arayı yapan da bozan da o olacak neticede.elti dogası gereğini yapıyor ve kumasını istemiyor ama KV ye ne oluyor?.yaaa kızım seni istemiyoruz diyecek açık açık ya da oğlum istiyor o da oğlum o da gelinim diyecek, evlatlarını birbirine düşürmeyecek eltilere fırsat vermeyecek. bunu yapmayan KV lerde emin olduğum tek şey ise iyi niyetin olmadığı.ben olsam bunu çekmez nişanı atar yoluma bakardım.böyle ömür geçmiyor.

Mutlaka gitmek istemiyorsa sebepleri vardır. Ama daha nişanlılık durumundan bu noktaya gelmiş olması demek ileride neler yaşayacağı anlamını rahatça çıkartıyor.

Madem kendi gitmeme hakkını kullandı kasıtlı olarak, eltinin de kasıtlı olarak telefona çıkmama hakkına saygı duyması lazımdı. Kvdenin yalanını çıkarır gibi “sesi geliyor” falan demezdi. Bu gitmeme hakkını kullanırken karşı taraftan yapılan hareketi kabalık, küstahlık olarak algılıyor. Nişanlısı kıyasıya sinirlendiğine göre…

Back
X