Eltimmmm!!!

Doğum ne zmn yaptı normal mi doğum. Bi kaç saate toplar saol demesi okadar zor değil sallaaa

Bence anlaşamadığınız için gitmek istememişsiniz, beliniz de bahaneniz olmuş.
Ve 5 dakika da olsa gidip hayırlamak, durumunuzu anlatıp erkenden çıkıp gitmek en güzeli olurdu.
En azından kimsenin lafını tribini çekmez, ağızlarını kapatırdınız.
Bundan sonra sürekli 'zaten doğuma da gelmedi' lafını duyacak ve bu bahaneyle ezilmeye çalışılacaksınız.
Dış kapının mandalı değil, nişanlınızın kardeşinin eşi ve bir ömür yüz yüze bakacaksınız.
Ben sizi hatalı buldum.

Evet! Biri banada bunu aciklasin. Neticede evleniyorsun diye kv'den ile yakin arkadas olmuyorsunki. Ilgi ise, bunu nisanlindan, esinden istemelisin.

Nedir bu Türk kizlarin prenses sendromu? Bu herseyi hemen dramatize etmek? Bende kv'demi sadece özel günlerde ariyorum ve haftada yada iki haftada bir gidiyorum ve gayet saygili bir iliskimiz var. Hatta nisan döneminde beni cok arardi ve rahatsiz olurdum. Sonucta insan telefonda ne konuscak?

Tüm konuyu okumadim fakat banada cok cirkin geldi konu sahibin gitmemesi. O bebis sadece eltinin bebegi degil, kayinin bebegide. Bu nasil nisanli bide "aileme deger verme, onlarda vermiyor" diyor. Simdi ailesini senin icin sattiysa, yarin birgün senide ailesi icin satar diyesim geldi..:KK14:

Bende Türk kızıyım : ) bahsettiğim gibi bu durumu anlamlandıramıyorum

Aman annem yaşında kadın, annemi arasın hele de nişan döneminde yani..

Bi de yengeni 2 kez aradım konuşmadı deyince 'sinirden kafayı yiyen' nişanlıdan tırsarım var. Ne var sanki sinir harbi yaşayacak

Çok iyi anlıyorum seni gerçekten. Aynen. Gerçekten kaynaşamıyorum herkesle ben de, ne yapayım. Gerçi en yakınlarıma öyle soğuk değilimdir, hatta bambaşka bir insan olurum onlara, ama o kadar. Sayıları da iki elin parmağını geçmez, ailem, belki nişanlım, bir kaç çok sevdiğim akrabam, bir iki de dost. Kalan hemen herkes bir benim gözümde, yaparsam nezaketen yaparım, iyi biridir diye yaparım, ama abartmadan, çok kaynaşmadan, bu da çok tuhaf bulunabiliyor bazen.
Mesela ben kalabalıklardan da bunalırım çok, mecbur olmazsam girmem, e kendimi nişanlımın ailesiyle sosyalleşme mecburiyetinde de hissetmiyorum, kendi çekirdek ailem dışındaki akrabalarımla da hissetmediğim gibi. Elbette olacak bir şekilde ama "kendi açımdan" minimumda tutup mesafeyi korumak en doğrusu. Yok yere terslenmem, saygısızlık etmem, ama beraber yapılacak her işe de en önde koşmam:KK16:
Bu yüzden böyle konularda hep ne gerek var içli dışlı olmaya ya da karşı taraftan sıkı fıkılık beklemeye diyorum. Herkes herkesi sevmek zorunda mı diyorum. Samimi olmak zorunda mı... Medeni davranılsın yeter diyorum. Bazen de Türk örf ve adetleri diye cevabımı alıyorum :KK30::KK30: Ama benim huyum adetim de böyle işte :KK51:
Bende öyleyim
Ve garipseniyorum genelde
Hani bilerek yaptığım bişey değil yapı
Kimisi ilk gördüğü biriyle 40 yıllık ahbap gibi konuşurken
Ben soru soruldukça cevap veririm

Sonra samimi olursak, yıllar sonra o da. Aaa sen çok farklıymışsın biz seni böyle bilmezdik derler.

İyi mi kötü mü bende çözemedim ama sanırım kendi adıma kafam daha rahat.
Az öz insan iyidir, az öz eşya gibi
Kalabalığı bende sevmem ama artık annemin küçük kızı değilim evlendim, düğünüme gelenlere bende gidiyorum annem gitti yeter diyemiyorum doğuma cenazeye katılıyorum kendi akrabalarım içinde eşimin akrabaları içinde

Gerçi ben doğum yapsam da zaten kimse gelmesin isterim herhalde, canıma minnet olur sadece telefonla aranmak, çıkar telefona ay gelmeyin hiç gerek yok derim de, bu soğukluğumla iyice uyuzlaşırım, millet de aksine alındığımı sanır herhalde, :KK70::KK70:
Bende her arayana mevlid yapacağım şu tarihte o gün beklerim diyodum :KK53: toplu çıkardım

Ayy vallahi birsey yapmap senin yerinde olsaydim, benimde bi eltim var laf aramizda İllallah geldi.. Kiskanc off

Bence de elti nişanda sorun çikarmamaliydi.bir kaç kuşak değil 100 kuşak geriye gidelim cikarmamaliydi
İnsanlara göre mi iyi insan olup olmamaya karar veriyoruz?
Zaten herkes iyiken iyi olmakta mesele yok.
Elti de nisanda sorun cikarmamaliydi. Buraya yazan elti olsaydı ona da aferin iyi yaptın demezdim zaten.
Bu şekilde giderse sonu yok zaten. Düğünde, doğumda, cenazede gider bu...
Ne gerek var.
Kimisi attığı adımı, iyi niyet göstermesini enayilik olarak algılar, hep ben mi büyüklük yapacağım der.
Kimi de ben elimden geleni yaptım iç huzuruna sahip olur. Varsin onlar anlamasın der.
Sonraki problemlerde payım olsun istemezdim ben olsam.

İnsanlara göre mi iyi insan olup olmamaya karar veriyoruz?
Zaten herkes iyiken iyi olmakta mesele yok.
Elti de nisanda sorun cikarmamaliydi. Buraya yazan elti olsaydı ona da aferin iyi yaptın demezdim zaten.
Bu şekilde giderse sonu yok zaten. Düğünde, doğumda, cenazede gider bu...
Ne gerek var.
Kimisi attığı adımı, iyi niyet göstermesini enayilik olarak algılar, hep ben mi büyüklük yapacağım der.
Kimi de ben elimden geleni yaptım iç huzuruna sahip olur. Varsin onlar anlamasın der.
Sonraki problemlerde payım olsun istemezdim ben olsam.
biz de aynı şeyi söyledik telefon edilebiliyorsa gidilebilirdi de.neyse çok uzadı bu konu.bana göre telefon etmek yerine ki telefonda konuşmak gitmekten daha zor, fazla samimi duruyor şu noktada.alırdım çiçeğimi takardım nişanlımı koluma geçmiş olsun der bir kösede 2 dakika oturur bebege tuuuu maşaallah der gelirdim.telefon olayı daha irrite edici düşününce

Esin yanındaysa bırak naparsa etsin ahhh o eltiler yolmu o eltiler Allah ıslah etsin

Gerçi ben doğum yapsam da zaten kimse gelmesin isterim herhalde, canıma minnet olur sadece telefonla aranmak, çıkar telefona ay gelmeyin hiç gerek yok derim de, bu soğukluğumla iyice uyuzlaşırım, millet de aksine alındığımı sanır herhalde, :KK70::KK70:
Hay yasa aynı ben. Bende kimseyi istemiyorum.
Kendi sıkıntıma mi bakayım gelenin nazını mı çekeyim? Düğünüm kaprislerden mahvoldu bir de bu çıksın istemiyorum açıkçası. Herkes özel ilgi bekliyor ya yeni doğumdan çıkmış kadın?

"Aradan 2 saat geçti tekrar aradım bu sefer eltimin annesi telefona çıktı sordum kendisini eltim ordaysa onunla da konuşmak istiyorum dedim annesi bana eltin edemiyor konuşsun dedi "
koyu olan yeri anlamadım..

bence bundan sonra sende onlara sana davrandıkları gibi davran ne bir fazlası ne bir eksiği.
nişanlında derse neden böyle diye?
sende açık ve net bana davrandıkları gibi davranıyorum de geç.
birde ben olsam nişanlıma sorardım neden böyle ben bilmeden bişey mi yaptım böyle davranmalarındaki sebep ne de

Hem kaynanam beni niye sevmiyor bilmiyorum diyorsunuz hem de çok olaylar geçti diyorsunuz geçen olaylar neyse o yüzdendir yani o zaman nasıl bilmiyorsunuz soğukluk sebebini demek ki sizde çok arayıp sormuyorsunuz. Kaldı ki oradan sesi geliyor konuşabiliyor diye cevap vermeniz de hoş değil. Size karşı ne art niyeti olabilir ki bence beliniz iyi olunca evine çıkınca hediyenizi alıp gidin. Sizde de soğukluk var. Aramıyorlar beni niye gideyim demişsiniz ama sizde de çok arar sorar bir hal sezemedim küçük olan sizsiniz.

sen sana düşeni yapmışsın nişanlınada aynen söyleki doldurmasınlar belliki seni saymıyorlar ...

üzerinize düşni yapmışsınız boşerin hamilelik doğum zor bir süreç triplerdede olabilir takmayın yolunuza bakın... mesafe iyidir...

Back
X