merhaba arkadaşlar benim bu dondurma işlemi hakkında sorularım var yardımcı olursunuz sevinirim. Kaçıncı gün embriyolarınız donduruldu ve grade1 mi olması gerekiyor?
dondurma işleminden sonra üç yıl icinde transfer diye duymuştum doktoruma sorduğumda hayır 5-8 yıl arasında değişir yumurtanın kalitesine göre değişiyormuş
canım türkiye deki yasal dondurulma süresi önce 3 yıldı, son 2 yıldır falan 5 seneye çıkartılmış durumda. Ama 8 sene diye uzun bir süre okumadım hiç , doktorum da 5 sene dedi bana..
Merhaba!
Ben bu siteye yeni katıldım...ben de son evre endometrioma vardı ameliyat oldum 6 ay önce,yumurtalıklarımın ikisinde de çikolata kisti vardı ve hasar görmüş olma ihtimalleri yüksek.Üstelik sol overde ameliyattan hemen sonra kist tekrarladı...ekim ayında tüp bebek merkezine başvurmak istiyorum istanbula yakın bir yerdeyim.İstanbulda neresi en iyisi,devletle anlaşması var mı devlet hangi durumlarda tüp bebeği karşılıyo,yani 3 sene evli olmak,3 senelik sigortası olmak gibi şartlar var mı devletin ödemesi için hiçbirşey bilmiyorum...ayrıca embriyo dondurunca kaç yıl bekleyebilirim siz kaç yıl sonra dondurulmuş embriyolarınızı kullandınız?hiçbirşey bilmiyorum ve yola yeni çıktım tabi sık sık moralim bozuluyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim ,bir de fiatları da merak ediyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim..
Kızlar teşekkür ederim cevaplar için. Bu konu hep kafamıza takıldı eşiminde benim gerçi geçti artık ama...artık ilk denemenin tecrübesizliğene vericez bunu. Benim19 yumurtam toplandı 8 tane embriyo oluştu ve bunların kalitelerinin çok iyi olduğu söylendi.5. gün 3 tanesi transfer edildi.Edilmeden önce emriyolog kaliteleri hakkında bilgi verdi kalanllarında gelişimleri hakkında iyi oldulduklarını söyledi bu arada 5. gün oluyo bunlar.Bu 5. güne kadar gelmiş olan emriyolar neden daha önce dondurulmadı bunu anlamış değilim.( Bu arada benim transfer edilenlerden 1 tanesi tuttu kalp atışını alamadım kaybettim bebeğimi. ) Aradık hastaneyi ertesi gündü galiba 6. gün yani donduruldumu diye gelişimi durdu dedi ler daha kaçgün dışarda tutabilirlerdi ki.
canım 3. gün dondurulmuşları gibi bir de 5. gün dondurulmuşları var . bunları sonra trasnfer ettiklerinde blast trasnferi diyorlar yani 5. güne kadar gelen embryolar daha çok hücreye bölünüyor ve DNA gelişimleri 3. güne göre olanlardan daha yüksek olabiliyor, sanırım bu da tutunmayı ve sağlıklı embryo yerleştirmeyi kolaylaştırıyor. yani 5. gün dondurulmuş olması unuutlmuş veya bozulmuş anlamına gelmiyor bilakis şansı artıyor.ama gelişimi durdu ise zaten 3. gün dondurulmuş olsa ve trasnfer edilse gene pozitif sonuç çıkmayacaktı belki böyle düşün.
haaa anladım şimdi senin bakış açını , böyle sorarsan evet mantıklı bir soru bu, sorsaydın ne dediler ???
:uhm: sormadık işte daha doğrusu o günler pek düşünmedik hamilede olunca var bir bildikleri herhalde dedik. senin şu düşünceni pek bir seviyorum hep dersin peşini bırakmayın aklınıza ne takıldıysa sorun gibilerinden. Evt herşeyi sadece onlara teslim etmemek lazım. Geç oldu ama anladık artık ikincisinde peşine düşücez embriyoların hayırlısıyla....
alırsın canım sen bu sefer inatçı keçilerini göbüşüne , pek azimli gördüm seni sırnaşık şey
ikiz olsun tutsun bari de sıkıntılarını bir seferde kaldırır atarsın üstünden.. mübarek ayda ne istiyosan gönlüne göre versin rabbim.
merhaba arkadaşlar embriyo dondurmayı düşünüyoruz fakat bazı riskleri varmış düşük gibi yada çözülme işlemi sırasında bazı sorunlar çıkabiliyormuş.bu konudaki bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?