embriyo dondurma işlemi bilgilerimizi paylaşalım

sevecenss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
84
0
86
44
İstanbul
merhaba arkadaşlar embriyo dondurmayı düşünüyoruz fakat bazı riskleri varmış düşük gibi yada çözülme işlemi sırasında bazı sorunlar çıkabiliyormuş.bu konudaki bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

merhaba canım ben 10 tane dondurulmusum vardı 4 tanesını çözdüler 2si çok ıyı kalıtedeydı 2 embrıyo transfer edıldı ALLAHIMA SUKURLER OLSUN ILK DENEMEDE HAMILE KALDIM
hıc korkma sans felanda dusmuyor

merhaba arkadaslar.bende dondurulmus embriyolarımla çok şükür gebe kaldım.kızım olacak insallah.6 kez denemem oldu.4.ve 6 denemem dondurulmus embriyolarla idi.diğer tedavilerim direk opu işlemi ile basladı.benim çok fazla yumurtam olmuyordu.transferimden arta kalan 3 yumurtamı dondurtmustuk.iyi kaliteydiler.6.gün dondurulmuslardı.çok sükür kızım tutundu.bunları dondurulmus embriyolarınıza güveniniz tam olsun diye yazıyorum.zaten işlem çok kolay oluyor.göbekten yaptığınız yumurta geliştirici iğnelerin hiç birini olmuyorsunuz.insallah sizinde embriyolarınız da size sıkı sıkı tutunur.sizi bırakmaz.

Merhaba!
Ben bu siteye yeni katıldım...ben de son evre endometrioma vardı ameliyat oldum 6 ay önce,yumurtalıklarımın ikisinde de çikolata kisti vardı ve hasar görmüş olma ihtimalleri yüksek.Üstelik sol overde ameliyattan hemen sonra kist tekrarladı...ekim ayında tüp bebek merkezine başvurmak istiyorum istanbula yakın bir yerdeyim.İstanbulda neresi en iyisi,devletle anlaşması var mı devlet hangi durumlarda tüp bebeği karşılıyo,yani 3 sene evli olmak,3 senelik sigortası olmak gibi şartlar var mı devletin ödemesi için hiçbirşey bilmiyorum...ayrıca embriyo dondurunca kaç yıl bekleyebilirim siz kaç yıl sonra dondurulmuş embriyolarınızı kullandınız?hiçbirşey bilmiyorum ve yola yeni çıktım tabi sık sık moralim bozuluyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim ,bir de fiatları da merak ediyorum..Şimdiden çok teşekkür ederim..

merhaba arkadaşlar benim bu dondurma işlemi hakkında sorularım var yardımcı olursunuz sevinirim. Kaçıncı gün embriyolarınız donduruldu ve grade1 mi olması gerekiyor?

plum12 Günaydın ben yeni üyeyim 6 haftalık hamile ikiz anne adayıyım, benim 3. gün embryolarım donduruldu 5-ile 8 sene arası saklanabildiğini söylemişti doktorum..Grade1 ne demek bilmiyorum canım..

merhaba arkadaşlar benim bu dondurma işlemi hakkında sorularım var yardımcı olursunuz sevinirim. Kaçıncı gün embriyolarınız donduruldu ve grade1 mi olması gerekiyor?

canım günaydın , 10 yumoş dondurttum hepsi de 3. gün dondurulmuşlarıydı..... 3 ü çözüldü transfer edildi 2 si tuttu sonrasini biliyorsun. Geriye oğlum kaldı :)) Grade 1 olması gerekmiyor. Benimkilerin 2 tanesi Grade 1 bir tanesi grade 2 idi. 8 hücreli,7 hücreli ve 4 hücreli idiler. Ama onlardan hangisi oğluş bilemiyoruz tabii.

Arkadaşlar Grade demek döllenmiş embriyolarınıza verilen bölünme hücre sayısına ve kalitesine göre yapılan sınıflandırma. Transfer sonrasında verilen tedavi özetini gösteren kağıtta 2A, 2AB, 2B gibi sınıflandırmalar görevbilirsiniz bunlar Grade lerin tarifi.

Canım hakkında hayırlı bir tedavi ve sağlıklı evlatlar diliyorum. Ben özelde yaptırdım, devlet anlaşması ve koşulları hakkında bilgim yok ama dondurulan embriyolar için 5 sene bekletme süren var. bu süre içinde istersen ilk 2 yılda istersen arka arkaya istersen 5. senende kullanabilirsin , kullanıma dair süre kısıtlaması yok.

çok teşekkür ederim serenanes.ben 2 hafta sonra bir tüp bebek merkezine başvuracağım,ama nereye başvursam bilmiyorum.sen nerde yaptırdın ?Memnun kaldın mı?

ben amerikan hastanesi - istanbul da yaptırdım canım.
doktorum kendi jinekologumdu zaten yeni bir doktor arayışına girmedim .
genel olarak memnunum , talimatları uyguladım, biraz da gözümü açık tuttum ,
sonuç başarılı oldu . ilgilenirsen detaylarını özelden yazarım sana da.

Kızlar teşekkür ederim cevaplar için. Bu konu hep kafamıza takıldı eşiminde benim gerçi geçti artık ama...artık ilk denemenin tecrübesizliğene vericez bunu. Benim19 yumurtam toplandı 8 tane embriyo oluştu ve bunların kalitelerinin çok iyi olduğu söylendi.5. gün 3 tanesi transfer edildi.Edilmeden önce emriyolog kaliteleri hakkında bilgi verdi kalanllarında gelişimleri hakkında iyi oldulduklarını söyledi bu arada 5. gün oluyo bunlar.Bu 5. güne kadar gelmiş olan emriyolar neden daha önce dondurulmadı bunu anlamış değilim.( Bu arada benim transfer edilenlerden 1 tanesi tuttu kalp atışını alamadım kaybettim bebeğimi. ) Aradık hastaneyi ertesi gündü galiba 6. gün yani donduruldumu diye gelişimi durdu dedi ler daha kaçgün dışarda tutabilirlerdi ki.

canım 3. gün dondurulmuşları gibi bir de 5. gün dondurulmuşları var . bunları sonra trasnfer ettiklerinde blast trasnferi diyorlar yani 5. güne kadar gelen embryolar daha çok hücreye bölünüyor ve DNA gelişimleri 3. güne göre olanlardan daha yüksek olabiliyor, sanırım bu da tutunmayı ve sağlıklı embryo yerleştirmeyi kolaylaştırıyor. yani 5. gün dondurulmuş olması unuutlmuş veya bozulmuş anlamına gelmiyor bilakis şansı artıyor.ama gelişimi durdu ise zaten 3. gün dondurulmuş olsa ve trasnfer edilse gene pozitif sonuç çıkmayacaktı belki böyle düşün.

cnm blast evet ama ötekilerinde kaliteleri iyiydi. 3. gün dondurulan embriyolar var 5. güne kadar gelecekler meçhul ama 3. gün hemen donduruyorlar. Neden kalanlarıda 5. güne bıraktılar 3 günlükken dondursalardı gibi geliyor. Toparlıyamıyorumda anlatmak istediğimi karışık geliyor bana bile yazarken.

haaa anladım şimdi senin bakış açını , böyle sorarsan evet mantıklı bir soru bu, sorsaydın ne dediler ???

haaa anladım şimdi senin bakış açını , böyle sorarsan evet mantıklı bir soru bu, sorsaydın ne dediler ???

:uhm: sormadık işte daha doğrusu o günler pek düşünmedik hamilede olunca var bir bildikleri herhalde dedik. senin şu düşünceni pek bir seviyorum hep dersin peşini bırakmayın aklınıza ne takıldıysa sorun gibilerinden. Evt herşeyi sadece onlara teslim etmemek lazım. Geç oldu ama anladık artık ikincisinde peşine düşücez embriyoların hayırlısıyla....

alırsın canım sen bu sefer inatçı keçilerini göbüşüne , pek azimli gördüm seni sırnaşık şey
ikiz olsun tutsun bari de sıkıntılarını bir seferde kaldırır atarsın üstünden.. mübarek ayda ne istiyosan gönlüne göre versin rabbim.

sağol şekerim. yerimseniben.Valla hayır demem ikiz olursa bir kerede 2 bebek bu defteride kapatırım böylece....ayyy inşallah Allahım hepimizin gönlüne göre versin.

yaa arkadaşım sen ne yaptın ?buldun mu embriyo donduracak bir yer neler öğrendin?nereye gidiyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…