embriyo kalitesi

azratek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
56
4
48
35
İzmir
Merhaba. .Olumsuz neticelenen bir tüpbebek sureci yaşadım.Esimde de bendede bilinen bir problem yok. Benim sorum transfer edilen embriyo 1 blast 3 CC , idi. 5. gün 3 blast (1, CM, CM) dondurulmuş embriyo var.. Bunların niteliği nasıl? Yaşadığımız olumsuz tecrübeden dolayı daha temkinliyim..Teşekkürler. .

Hocam tekrar merhaba Sizin tecrübelerinize ve yorumunuza çok ihtiyacım var..Kısaca tüpbebek kısmına gelene kadarki aşamamdan bahsetmek istiyorum.. Doğal yoldan bir hamileliğim oldu ancak kalp atışı duyulmadığı için 8. haftada zorunlu kürtaj oldum (03 Şubat 2014 tarihinde) Daha sonra beklemek istemediğimiz için rutin sürece girdik..Rahim filminde kürtajdan kaynaklanan rahim duvarı yapışıklıkları tespit edildiği için histeroskopi oldum akabindede hemen aşılama denedik bir kere olumsuz olunca arka arkaya yaşanan operasyonlardan iyice etkilendiğim için tüpbebek yapmaya karar verdik.. Eşimde de bende de tespit edilen herhangi bir problem yok hatta yumurta rezervi açısından gittiğim doktorlar tüpbebek noktasında olmadığımı hep söylediler..Bu arada yaşım 34 ve iki yıllık evliyim.
Geçen ay tüpbebek tedavim başladı..Bu süreçte 3 gün 100 ünite 5 gün 150 gün olmak üzere toplamda 1050 ünite pregon kullandım daha sonra yumurta toplama kısmında 16 yumurta toplandığı ancak 13 tanesinin döllendiği bilgisi verildi..yumurtalardan sadece 4 tanesinin 5. güne kadar geldiği bunlarında 2 sinin iyi kalitede olduğu ikisinin ise çok iyi olmadığı bildirilmişti. Ve 5. gün transferi yapılmasına rağmen sonuç negatif oldu..Tabi doğal olarak bu durum beni çok üzdü bildiğimiz bir sıkıntımız olmamasına rağmen sonucun olumsuz olmasından dolayı napacağımı şaşırmış durumdayım..İki haftalık mücadele sonucu aldığım epikriz raporunda bugün transfer edilen embriyonun kalitesinin 1 blast 3 CC olduğunu gördüm ama bu ne demek anlayamadım.. Dondurulan diğer 3 embriyo için ise 5. gün 3 blast (1, CM, CM) yazıyor..
Hocam ne yapmalıyım bu dondurulmuş embriyolarla ikinci bir denememi yapmalıyım yoksa sıfırdan yeni bir süreç mi izlemeliyim..Yardımcı olursanız bana yol gösterirseniz çok sevinirim..Teşekkürler..

Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Sızın durumunuzda embrıo kalıtenızın düşük oldugunu görmekteyız. Dondurulmus embrıolarınız ile de tranfer yapılmasını tavsıye etmemekteyım. Dondurulmuş olanlar 4. gün compact morula aşamasındakı embrıolar. Bizim yaklaşımımızda bu şekılde embrıolar kalıtelı olmadıgı için transfer yapmamaktayız. Sızın öykünüze göre kalıtelı laboratuvara sahıp deneyımlı ellerde yenı bır deneme ve embrıolara genetık tarama ıle saglıklı embrıo elde edılıp transfer yapmayı tavsıye etmekteyım. Daha detay bılgı ve sorularınız var ıse 0533 580 14 81 nolu telefondan arayarak bizimle temasa gecebılırsınız. Bol şans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…