Tabi :)
Ben 33 yaşında bebek için uğraşmaya başlamıştım. Yarım rahim ve yanında da küçük gelişmemiş bir rahimciğim vardı. Gebelik çalışmalarımın maalesef 8. ayında bebek gidip o küçük rahimciğe yerleşince dış gebelik nedeniyle ameliyat oldum. Jimer Hastanesi'nde oldu, doktorum Cenk Aşkalli idi. Sonrasında yaşım 34 ve yumurtalıklarım da küçük olunca yapılan amh değerim 0.61 çıktı. Cenk Hoca yine Jimer'de çalışan Tüp Bebek ile ilgilinen Suat Hazer hoca'ya yönlendirdi.
Orada yapılan testlerde amh:0,41 çıktı (labaratuar farkıymış, arada zaman farkı yok neredeyse) histeroskopi operasyonu da oldum, rahimde başka problem bulunmadı ve eşimin spermiyogramında da sayı azlığı, ileri hareket azlığı ve morfoloji azlığı çıktı. Bu azlık tüp bebeğe engel değilmiş (çok düşük değildi, normalin yarısı kadar diyeyim. Sayı 15 milyon olacakken 8 milyon, ileri hız %4 olacakken %2, morfoloji %4 olacakken %2 gibi). Bunun üzerine ben ve eşim vitamin takviyesine başlatıldık ve 1 ay sonra tedaviye başladık.
1. tedavim Eylül 2020'de oldu, Normalde iğneyle yumurta büyütme 10 gün civarı sürerken benim amh düşük olduğundan 17 günü buldu. 2 folikül ile başladım, 4 toplandı. 3 üne işlem yapıldı. 2si 5. gün embryosu oldu ve donduruldu (ilaçlar çok uzun sürünce taze transfer şansımızı kaçırdık, rahimin kabul etme zamanını geçtik diye riske atılmadılar.) 2. Tedavim Kasım 2020'de oldu bu seferde corona çok arttı diye eşim transferi istemedi. Suat Hoca ilaçları biraz daha artırdı bu sefer ve 10 günde yumurtalarım büyüdü. 6 yumurta toplandı 3 üne işlem yapılabildi. 1 adet 5.gün embryosu 1 adet 6.gün embryosu donduruldu.
Şimdi covid aşılarımı oldum, rahim hazırlamaya başladık. İlaçlarımı kullanıyorum, haftaya perşembe kontrolüm var. Her şey yolunda giderse Mart başında donmuş embriyolarımdan 1 tanesini transfer edecekler.
Suat Hoca hem işinde çok iyi, hem de gereksiz ümit vermiyor. Baştan bana amk düşük, ne kadar yumurta olursa artık deneyeceğiz dedi açıkça :) Hastane mükemmel. 1 laparoskopik oeprasyon, 1 histeroskopi, 2 adet yumurta toplama işlemi gerçekleştirdim hepsinde çok memnun kaldım. Hemşiresinden anestezistine kadar hepsi çok iyi. En önemlilerinden biri de labaratuar. Farketmişsinizdir 34 yaşında bu kadar az yumurta olunca genelde 3. gün embryosu kullanıyorlar. Bunun nedeni labaratuar çok iyi değilse yumurtaların ölme riski yüksek, ve kaliteli değilse zaten ölecek. Yine de zorladılar ve benimkileri çok iyi oranla 5. güne götürdüler :) Embriyolog her gün aradı. Bilgi verdi. Şimdi dondurulmuşumu güzelce çözerlerse her şeyini denemiş olacağım :)