Embriyo transferi sırasında sıkışık olmak

merhaba tabta inşallah herşey çok güzel geçer canım
transfer öncesi sıkışıklık benide çok strese sokuyordu çünkü ben 1 bardak su içsem 2 kere idrara çıkarım ilk transferde çok 1.5 litre falan su içmiştim transfer öncesi ve sonrası kabus gibiydi transferden sonra yarım saat idrar yapmadım sonra yaptım ikinci transferde 1 litre su içtim çok sıkışmıştım hemşireler biraz idrarını yapabilirsin dedi ben iki kere idrarımı biraz boşalttım sonra biraz su içtim transferde aşırı sıkışık değildim rahat oldu transferim sonrasında yarım saat bekledim ama bunaltmadı beni sonucum pozitifti ama sonra kaybettim ama anladımki aşırı sıkışık olmanın faydası yok biraz sıkışık olmak yetiyor sende öyle yapablirsin çok sıkışma eğer çok sıkışırsan biraz boşalt daha rahat olursun

merhaba eylül08 bend e senin gibiyim aynen.resmen stresli olduğumda 2 de bir tuvalete giderim :) bende burada okuduğum deneyimlerden sonra anladımki kendimi çok sıkmadın kimseye faydası yok eziyet oluyo.çok sıkıştırmayacağım kendimi.sonra ben glob oluyorum çişimi yapamıyorum ve daha kötü oluyo.çok sağolun canlarım.

ben transferin anestezi ile olmasını istedim ve sıkışık olmam hiç sorun olmadı,rahatsız olmadım..Eve gidince karşıladım ihtiyacımı..Düşünün artık :)

Canım dr muşsun ,anestezi istesene transferde..Çok rahat edersin..2 embriyo kondu ve 2 si de tuttu bak Allahın izniyle...Sıkışıklık insanı çok strese sokuyor..

ben anestezisiz transfer yaşadım. usg den gördüm bebeişimin rahime bırakılma anını. bende sıkışıktım .ve dr.um odana çıkınca istediğin zaman sürgüye idrarını yapabilirsin hiç sorun yok dedi. ben hiç sorun yaşamadım.bende stres yapmayın.düşünün biçok kadın bunu yaşıyor.

Canım dr muşsun ,anestezi istesene transferde..Çok rahat edersin..2 embriyo kondu ve 2 si de tuttu bak Allahın izniyle...Sıkışıklık insanı çok strese sokuyor..

canım sende izmirdeymişsin bende izmirdeyim acaba sen nerde yaptırdın tüp bebeği birde yasa gereği bildiğim kadarıyla tek embriyo transfer ediliyo sen nezaman yaptırdın transferini

tabtacim cok teekkur ederim, hepinize dua edecegim Insallah dualarimiz kabul olur, Insallah hamileligim saglikla ilerler.
kizlar anestezi olunca onceden 1 litre su mu ictiniz ben anesteziyle olunca susuz oluyor saniyordum.
tabtacim zaten doktorsan daha iyi bilirsin ultrasonda gorsun diye su iciceksin hic de bir litreye gerek yok ben kac kez iki uc bardak suyla karindan ultrasona girdim hic de doktor goremiyorum demedi. ayrica fransada yarim saat yatiriyorlar o da siz istiyorsaniz doktor hic gerek yok on dakikadan fazla yatmaya dedi.ben 20 dakika ancak yattim eve geldim. diger bir bilgi de zaten embroyo kondugu yerde kalmiyormus galiba.

canım sende izmirdeymişsin bende izmirdeyim acaba sen nerde yaptırdın tüp bebeği birde yasa gereği bildiğim kadarıyla tek embriyo transfer ediliyo sen nezaman yaptırdın transferini
Canım evet yasa gereği tek transfer artık..O da belli yaşın altındakilere..
benim yaşım 37 ve zaten o yasa yeni çıktı..
Yani ben çoktan 4-5 aylık hamileydim yasa çıktığında..Yine de iki embriyo koydurma hakkım vardı zaten..
Kent hastanesinde yaptırdım...

ben anestezisiz transfer yaşadım. usg den gördüm bebeişimin rahime bırakılma anını. bende sıkışıktım .ve dr.um odana çıkınca istediğin zaman sürgüye idrarını yapabilirsin hiç sorun yok dedi. ben hiç sorun yaşamadım.bende stres yapmayın.düşünün biçok kadın bunu yaşıyor.

ben anestezili de yaşadım anestezisiz de yaşadım transfer olayını..2. kez anestezisiz 1 kez anestezi ile..Yani ikisi arasındaki farkı çok iyi biliyorum..Transfer öncesi 20 dakika beklettiler,transfer sonrası da bir o kadar beklettiler..İnsan sıkışıkken öyle stres oluyor ki o an monitördeki görüntüye bile doğru dürüst heyecanlanamıyorsun..Hele transfer sırasında dr.un üzerine salıcam diye ödüm kopmuştu..Hamilelik oluştuktan sonra kese ve kalp atışlarını görmek duymak çok daha heyacan verici..Sıkışık halde embriyolaun konulmasını izlemenin de çok da ahım şahım bie özelliği yok açıkçası..Önemli olan o sırada strese girmemek..2,5 ay akupuntur tedavisi gördüm stresi azaltmak için..Her kadın yaşıyor demek yanlış olur çünkü her kadının yani her insanın tahammül gücü,bedensel duyarlılığı farklıdır..Sadece sıkışık olmak değil spekülum aleti çok canımı acıtıyor ve kendimi kasıyorum..Ama başka bir bayana sorsanız acıtmıyor,çok rahat geçiyor süreç de diyebilir..Anestezi ile transfer konforlu oluyor ..Düşünenlere kesinlikle öneririm...

tabiki cnm herkes aynı psikolojide olmuyor. ben stres yapmadım.açıkcası benim gittiğim dr.da anesteziyle yapılıyormu onuda bilmiyorum.ben burdan takip ettiğim kadarıyla yapılmıyordu.yada kimse yazmamıştı. ben odaya çıkar çıkmaz yattığım yerden sürgüye idrar yaptım. ve 1 saat içinde 3 kez yaptım düşün yani nasıl sıkışmışım. beni spekulum değilde içeriyi temizlerken acı çektim. benim bir çok kadın yaıyor dememin sebebi kendimi ben böyle rahatlatıyorum. mesela şimdide normal doğumdan korkmaya başladım ama diyorumki herşey olunda giderse korkucak bişey yok. bendn öncede birçok kadın normal doğum yaptı, benden sonrada yapacak. birde idrara sıkışık olmanın nedeni transfer sırasında karından usg ile rahim içinin görüntülenmesi. idrara sıkışık değilken net görünmez. peki bişey sorabilirmiyim; anestezi altında hangi yol usg ile embriyo izleniyor? idrara sıkışık olunmuyorsa vaginal yoldanda olamayacağına göre rektal usg ile mi bakılıyor?

tabiki cnm herkes aynı psikolojide olmuyor. ben stres yapmadım.açıkcası benim gittiğim dr.da anesteziyle yapılıyormu onuda bilmiyorum.ben burdan takip ettiğim kadarıyla yapılmıyordu.yada kimse yazmamıştı. ben odaya çıkar çıkmaz yattığım yerden sürgüye idrar yaptım. ve 1 saat içinde 3 kez yaptım düşün yani nasıl sıkışmışım. beni spekulum değilde içeriyi temizlerken acı çektim. benim bir çok kadın yaıyor dememin sebebi kendimi ben böyle rahatlatıyorum. mesela şimdide normal doğumdan korkmaya başladım ama diyorumki herşey olunda giderse korkucak bişey yok. bendn öncede birçok kadın normal doğum yaptı, benden sonrada yapacak. birde idrara sıkışık olmanın nedeni transfer sırasında karından usg ile rahim içinin görüntülenmesi. idrara sıkışık değilken net görünmez. peki bişey sorabilirmiyim; anestezi altında hangi yol usg ile embriyo izleniyor? idrara sıkışık olunmuyorsa vaginal yoldanda olamayacağına göre rektal usg ile mi bakılıyor?

merhaba ne güzel hamile kalmışssın.bakalım benim ne olacak.yarın son kontrolüm var.muhtemelen perşembe günüde transfer olacak.sanki bana artık imkansız gibi geliyo ne bileyim hele 2.transferde resmen önce sevindik sonra daha beter yıkıldık.inşallah bu sefer öyle olmaz.hayırlısı artık.sizin bebeğiniz 3 aylık olmuş bile:))) ilk denemede mi oldu?KIZLAR İYİKİ VARSINIZ.KOCAMAN DESTEĞİNİZLE TRANSFERE GİRECEĞİM BU SEFER.BÜTÜN TRANSFERLER OLUMLU OLUR İNŞALLAH.HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM.dışarda bi çok kişi arkadaş gibi görünür ama birine şu sizlere anlattığım derdimi anlatsam eminim kimse yürekten bi şey dilemez ya da çok ilgilenmez üstüne üstelik bi de haline acır.ama burda herkes birbirine yürekten iyi şeyler diliyo.acılar paylaşarak hafifletiliyo;mutluluklar katmerleniyo..

Canım sıkışık olmanın nedenini biliyorum transfer sırasında.benim eşim de doktor. anestezi sırasında da aynı yol izleniyor..idrara sıkışık olunmuyor diye bir şey yok..elbette sıkışık oluyorsun...Ya da en azından sabah kalktığından itibaren mümkün olduğunca idrarını yapmıyorsun..böylece yapmadığından sıkışıyorsun otomatikman..anestezi sırasında ve sonrasında bir süre tuvaletini yapamıyorsun..anestezi alacağın için yemeyi de gece 12 de kesiyorsun..
Zaten normal ameliyat sonrası da gaz çıkarmadan yeme içmeye izin vermezler hatta çok tuvaletin olsa da istesen de kolay kolay yapamazsın ya tuvaletini..Anestezi etkisi..ınsan kendini glob oldu sanıyor :) etki geçmeye başlayınca tuvaletini yapabiliyorsun anca..

Normal doğuma gelince onu da yaşadım..Normal doğum aslında en kolayı..Acı veren şey rahim ağzının açılması..rahim ağzı yeterli açıklığa geldikten sonra bebek çok kolay doğuyor zaten..Normal doğum yapan anne doğumdan hemen sonra yürüyebilir..Ama sezaryan olan annenin yürüyüp ayağa kalkması zaman alıyor..Normal doğum sonrası insan kendini hiç doğum yapmamışçasına rahat hissediyor..Sezaryan kesisinin acısı günler sürüyor..gülmek ,öksürmek acı veriyor..Hele göbekteki aylarca hissedilen hissizlik de cabası..Tabi her insanın acıya duyarlılığı farklı...

Son düzenleme:
Yarın kontrolüm var .bi de benim karnım şişti.sanırım bu climara forte bantlar yapıyo.heryerim bant :) kışın denemek lazım bu işi yazın bunlar çıkar valla.

TABTA sanırım kent hastanesinde ısrael aruh tu doktorun bende ikinci denememi yapıcam eylül gibi acaba kent te sana nekadara mal oldu tabi durumumuz farklıdır ona göre fiyat değişebilir belki ama fikir olması için soruyorum hastane ve doktordan , ilgiden memnun kaldınmı?

tabta sanırım kent hastanesinde ısrael aruh tu doktorun bende ikinci denememi yapıcam eylül gibi acaba kent te sana nekadara mal oldu tabi durumumuz farklıdır ona göre fiyat değişebilir belki ama fikir olması için soruyorum hastane ve doktordan , ilgiden memnun kaldınmı?

canım ben istanbulda yaptırıyorum.istanbul cerrahi hastanesine.topğlam 4500 civarı.doktorum prof.dr bülent baysal. Memnunum

merhaba bu benim 3.denemem olacak.ama şu embriyo transferi sırasında sıkışık olmak gerekiyoya beni çok geriyo.çünkü sonra 1 saat ayağa kalmayın diyolar o şekilde çok fazla dayanamıyorum.merak ediyorum.acaba transfer sırasında mutlaka çok mu sıkışık olmak gerekiyo.daha sonra ne kadar dayanabiliyorsunuz.cevaplayan ve yol gösteren herkese çok teşekkürler.

arkadaşım merhaba;
bende gayet sıkışıktım sıkıntı yaptı ama; tarnsferden 10 -15 dakika sonra sürgü verdiler. yarım saat sonra da kalkıp tuvalete gittim. bunun hiçbir engeli olmadığını söyledir. Benimde içimde garip bir huzur oldu trasnferden sonra Allah isterse tutacak ben her ne yaparsam yapayım diye, 6 gün yattım dikkat ettim ama tutmadı o ayrı.
Yani yarım saat sonra tuvalete gidebiliyorsun aslında. Tabii her mekezin uygulaması da ayrı.

merhaba bu benim 3.denemem olacak.ama şu embriyo transferi sırasında sıkışık olmak gerekiyoya beni çok geriyo.çünkü sonra 1 saat ayağa kalmayın diyolar o şekilde çok fazla dayanamıyorum.merak ediyorum.acaba transfer sırasında mutlaka çok mu sıkışık olmak gerekiyo.daha sonra ne kadar dayanabiliyorsunuz.cevaplayan ve yol gösteren herkese çok teşekkürler.

cnm mutlaka sıkışık ol çünkü vajinal usg ile bakamadıkları için göbekten usg ile bakıyorlar ve rahmi rahat görebilmeleri için idrar kesenin dolu olması gerekiyor...bn stresten beklerken 3 kere sıkıştım 3 kere tuvalete gittip tam o sırada aldılar sıkışık değilim diye sondayla içime su verdiler çok ızdıraplı geçirdim ben transferi sen yavaş yavaş sıvı alarak git hastaneye sadece su içmek zorunda değilsin sonuçta ne istersen onu iç yani cicim

ben de önümüzdeki ay nasipse başlayacağım tedaviye,bende de aynı korku var ben su içtim mi hemen tuvalete giderim.ama transfer öncesi çok fazla su içmemeyi düşünüyorum yani 2 lt filan değil ve ya vaş yavaş, zaten transfer sonrası da hemen ördeğe yapılabilirmiş, mecburen yöntem neyse yapıcaz.
kolay gelsin hepimize

merhaba tabta,
bende 4 kez aşılama 2 kez mikro geçirmiş biri olarak şunu söyleyebilirim. bazen sen sıkışık olduğunu hissetmesende idrar torban dolu oluyor ve doktorun rahat rahat rahmi görüyor. ben bir gün önceden deneme yapmıştım . yarım litre suyu içince ne kadar zamanda sıkışıyorum diye. sonrada transfer günümde o kadar saat önceden su içmeye başlamıştım. ilkinde çok sıkışıktım transferden sonra yaptırdılar. ,ikincisinde rahatsız olacak kadar sıkışık değildim ama net bir görüntü vardı. o yüzden kendine ızdırap verecek kadar sıkışık olmana gerek yok. gerçi o heyecanla sıkışık olmasanızda tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsunuz orası başka. ne çok konuştum. odanıza çıktığınızda dinlenirken tuvaletiniz yine gelirse ve sürgüye yapmak istemezseniz yada sürgü yoksa giderken yanınızda büyük hasta bezlerinden götürün bu da işinizi görecektir. o an hiçbirşey emriyonuz ve sizden önemli değil.
bebeğinizin bembeyaz ayaklarından öpmeniz dileğiyle . sevgiler...

kızlar benim ilk denememdi.erkek infertilitesi nedeniyle.birtane embriyo transfer edildi yasadan dolayı. ben transfer sonrası 7 gün boyunca her akşam bir dilim ananas ve ananasın ortasını yedim. 1 fincan böğürtlen çayı içtim.kabız olmamak için siyah kayısı yedim sabahları aç karnına. ve yattım ilk 6 gün hiç bişey yapmadım. wc dışında hiç bişey için kalkmadım. etkisi varmı yokmu kesin değil ama ben tutmazsa kendimi suçlarım diye her tavsiyeye uydum.

ben dün kontrole gittim.blastosiste gitmeye karar verdik.bakalım inşallah dondurulmuş embriyolarla bu mümkün olur.korkuyorum transfer iptal olur diye.of artık moralim iyice bozuk.psikolojimde iyice bozuldu.ne yapacağımı bilmiyorum.

canım o kadar uzun süre tutman gerekmiyor. 1 litre suyu transferden 1-2 saat önce yavaş yavaş içmeye başlarsan oluşacak sıkışıklık yetecektir. Hatta olur da az sıkışırsan hemşireler sondayla mesaneyi şişiriyorlar. O da problemli birşey değil. Transfer zaten malum 2 dakikalık bir işlem, intravasküler ya da intramüsküler olmadığı için doktor uygun yeri bulup kataterden bırakıveriyor. Sen o sedyeden hiç kalkmadan transfer pozisyonunda bacaklarını bile indirmeden seni odana transfer ediyorlar. ıstersen hemen sürgü gelebiliyor. Bana doktorum embriyonun tutunması açısından idrarı tutmanın idrar refleksinden daha zararlı bir şey olduğunu söylemişti. Her iki transferimde de hemen sürgü geldi. Ben 3 saat hiç kalkmadan, bacaklarımı dizden bükmüş vaziyette uzandım. Her ne kadar embriyo rahim içerisine embrio glue denilen ve aynı zamanda embriyonun taşınmasını sağlayan sıvı içerisinde naklediliyorsa da ve yerçekiminden bağımsız kalıyorsa da uzanmanın faydası olduğuna inanıyorum. En azından bir zararı yok:))) Yeni yönetmelikte sırf transferden sonra kadınlar uzanabilsin diye 12m2'lik oda bulundurmak şartı getiriliyor. Bir de uyuyabilirsen uyumak da faydalı olabilir, hareketleri azaltmak metabolizmayı da yavaşlatmak açısından. Bence sen de ihmal etme. Hem sonra bebeğin olunca uzanmaya hasret kalacaksın:)))

Transfer sonrasi dinlenmeye bende inaniyorum ama simdiye dek butun klinikler yarim saatten sonra biran once gondermeye bakiyorlar vallahi. Ne guzel sen 3 saat yatabilmisin. Neresi bu klinik valla super. Ozellikle rica mi ettin yoksa uygulamalarimi oyleydi?

Back
X