• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyolara Pgd yapılmış ise bunun yanında tekrar ikili test yapmaya getek var mı?

dddxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2022
109
48
28
31
Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım transfer aşamasından önce embriyolara detaylı genetik inceleme yani pgd yapmıştık ve sağlıklı gelen embriyo transfer edildi bana .şuan ise 11 haftalık gebeyim sizce ikili testte gerek var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?

Bu soruya gelecek cevaplari ben de çok merak ediyorum. Benim ikiz ve 13. Haftadayim, benim de embriyolar genetikten sağlıklı gelmişti, ek bir test yaptirmayacagim. Yaptırdığımız testler %97-98 oranında problemleri yakalıyor. Kalan yüzde iki üçü kafaya takacaksan yaptır dedi doktorum ama artık halim yok hiçbir şeyle uğraşmaya. Birkaç hafta sonra zaten detaylı ultrasona gireceğim.

Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek tedavisi ile hamile kaldım transfer aşamasından önce embriyolara detaylı genetik inceleme yani pgd yapmıştık ve sağlıklı gelen embriyo transfer edildi bana .şuan ise 11 haftalık gebeyim sizce ikili testte gerek var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
Benimde pgtli embiriyo benim doktorum gerek görmedi şuanda 26 haftalık olduk çok şükür

Bu soruya gelecek cevaplari ben de çok merak ediyorum. Benim ikiz ve 13. Haftadayim, benim de embriyolar genetikten sağlıklı gelmişti, ek bir test yaptirmayacagim. Yaptırdığımız testler %97-98 oranında problemleri yakalıyor. Kalan yüzde iki üçü kafaya takacaksan yaptır dedi doktorum ama artık halim yok hiçbir şeyle uğraşmaya. Birkaç hafta sonra zaten detaylı ultrasona gireceğim.
Rabbim en yakın zamanda kucağınıza almayı nasip etsin inşallah cnm

Benimde pgtli embiriyo benim doktorum gerek görmedi şuanda 26 haftalık olduk çok şükür
Benim doktorum pgd de %100 kesinlik yok dedi yapılması taraftarı ama çok kararsızım gercekten .zaten pgd ile yaklaşık olarak 200 hastalığa bakılıyormuş

Benim doktorum pgd de %100 kesinlik yok dedi yapılması taraftarı ama çok kararsızım gercekten .zaten pgd ile yaklaşık olarak 200 hastalığa bakılıyormuş
Doktor öneriyosa yap benim doktorum önermedi şükür herşeyde yolunda inşallah sizinde yolunda gider🤗

Ben de benzer durumdayım, geçen sene eşimle birlikte genetik test yaptırmıştık herhangi bir sorun yoktu, şu an hamileyim 7. haftamdayım. doktor 10. haftadan sonra genetik test yapalım dedi. ama yaptırmayı düşünmüyorum.

Kac embriyo transfer edildi acaba...

Var tabiki genetik taramalar bebeğin sorunsuz doğacağını garantilemez. PGT gibi taramalarla Down Sendromu gibi kromozomal bozukluklar tespip edilebiliyor ancak. İkili tarama gibi ultrason ile yapılan taramalarda bebeğin tüm organları inceleniyor. Allah korusun bir sorun tespit edilirse doğumdan sonra tedavi edilmesi mümkün olan durumların erken tespiti için ultrason taraması çok önemli.

genetiğe yollanacak embriyoların ille 5.gün ya da 6. gün embriyosu olması mı gerekiyor arkadaşlar...

Evet canım, ben öyle biliyorum en azından.
4 tüp bebeğimde de 5. güne kalmıştı embriyolar ama işte şimdi sıfırdan olacak yeni tedavimde aklımda soru işaretleri oluyor aklıma geldi inşallah kalır 5. güne embriyolarım da genetik tanıda da sağlam çıkan olur da seviniriz inşallah amin...

Back
X