• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Embriyoların kalitesi

bluestar

herşey seninle güzel!!!!
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
244
0
316
Çanakkale
Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Embriyoların 2.gün, 3.gün yada 5.gün transfer edilmesi tutunma olasılığını çok etkiler mi? Bana hep 2.günü transfer yapıldı. Bunun sebebi embriyoların kalitesiz olması mıdır? Yoksa ortama bir an önce alışmalarını sağlamak mıdır? Bazı doktorlar transfer sonrası sürekli yatmak gerekmediğini bazı doktorlar da yatmanın şart olduğu konusunda hem fikirler acaba hangisi doğru olur? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

5. güne kadar giden embriyoların tutunma şansı daha yüksek ama bu 2. günün tutunamayacağı anlamına gelmiyor. Bana 5. gün 12 hücreli embriyo transferi yapıldı ama olmadı. Bence 2. gün transferinin sbebi embriyo kaliten ama dediğim gibi 2. gün 2aa ile transfer olupta tutunan çok bebiş duydum. ben tedavimi memorıalde oldum bana ağır iş yapmamak kaydıyla günlük hayatıma devam etmem söylendi. Aslında hepsi bahane eğer spermde yada yumurtada sorun varsa embriyon sağlıklı değilse sen ne yaparsan yap vücut onun mükemmel olmadığını düşünerek onu içinden atıyor. Eğer ikiside çok sağlıklıysa sen ne kadar kendini yorsanda tutunuyorlar. Devamlı yatmak kabızlık açısından da çok riskli bence.

Özür dilerim ben burada yazılanların Doktor beye yöneltildiğini fark etmemişim. kendimce yanıt verdim.

bu konuyu bende cok merak edıyorum benımde 3 gun transferı ve de tutmadı

Ben bir şey öğrenmek istiyorum. Embriyoların 2.gün, 3.gün yada 5.gün transfer edilmesi tutunma olasılığını çok etkiler mi? Bana hep 2.günü transfer yapıldı. Bunun sebebi embriyoların kalitesiz olması mıdır? Yoksa ortama bir an önce alışmalarını sağlamak mıdır? Bazı doktorlar transfer sonrası sürekli yatmak gerekmediğini bazı doktorlar da yatmanın şart olduğu konusunda hem fikirler acaba hangisi doğru olur? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar transfer gununun degiskenligi tamamen sizin normal dollenmis embryo sayisi ile direkt alakali birsey ; eger verecegimiz embryolara 2. Gun karar verebiliyorsak ornegin 5 yumurta gelmis 3 u dollenmis 2. Gun 2 adet transfer edilebilecek embryo var bunlari transfer ederiz daha fazla disarda beklemenin bir anlami yok beklemenin yegane amaci verilebilecek olan en iyi embryoyu verebilmek embryo sayisi ne kadar cok ve kaliteli ise daha fazla disarida bekletme sansimiz o kadar yukselir. Bu da dogal olarak iyi olani verebilmek ayni zamanda gebelik sansini da yukseltecektir. Yeni yonetmelige gore artik verilecek embryo sayisindaki kisitlamadan dolayi secmek ve disarda buyutebilmek artik cok onemli hale geldi onun icin mumkun oldugunca 5. Gune birakarak en iyiyi transfer etmeye calisiyoruz eski sistemde 3. Gunde uc ile 5. Gunde 2 transferin gebelik oranlari arasinda bir fark yoktu fakat cogul gebelik oranlarinda fark vardi. Simdilik bu kadar daha anlatacak cok sey var bol sans sevgiler

Back
X