Estağfurullah ben de bir buçuk yıldır araştırarak bir yol bulmaya çalışanlardanım, ben merkez değiştirerek şişli Memorial e gittim. Öncelikle Semra hoca Pts, salı, çrş günleri hastanede ve her öğlen kurula katılarak tüm dosyaları bir ekip halinde inceliyorlar, bunu bana hem doktorum hem bankodaki hemşireler söyledi.Örneğin kan verdiniz ilaç dozunuz belirlenecek, saat 6 ya doğru kurul kararı çıkıyor, ona göre dozunuz iletiliyor. Eğer Semra hocaya randevu oluşturabilirseniz ekibinden doktoruyla giriyor muayeneye zaten. Ben hiç muayene olmadım kendisine, fakat doktorumdan da memnunum, ekibinden Gönül hanım ve yücel bey en eski doktorlarından. Bahçecinin hangi şubesindesiniz bilmiyorum ama labaratuvarı iyi merkezlerden aslında. Şişli Memorial in labaratuvarları genelde çok beğeniliyor diye araştırdım ben de ve gördüğüm kadarıyla, bilimsel bir metotla ilerliyorlar. Embriyoskop ve yapay zeka mutlaka kullanılıyor, embriyolar yerlerinden çıkarılmadan 24 saat izlem altında tutuluyorlar, sperm seçim ve döllendirme teknikleri de mevcut ancak gereksiz hiçbir şeyi yapmazlar, hatta diyelim embriyo glue istediniz, bilimsel kanıtı yok gerek yok derler. Semra hoca ve ekibi bilimselliği olmayan hiçbir şeye yönelmiyor bunun artı ve eksi yönleri tartışılabilir tabii. Bana embriyo gradeleriniz biraz az geldi, yaşınız kaç bilmiyorum. Fakat belki çok ilaç kullandınız, belki o döngüdeki yumurtalarda ve spermlerde yeterli olgunluk ve kalite yoktu. Pgt den umarım sağlıklı gelir ancak gelmezse nacizane tavsiyem laboratuvar koşulları iyi olan, pgtli transferlerde başarılı yerlerle görüşmeniz, üstelik de ilk muayeneler ücretsizken neden bu fısratı değerlendirmeyelim.