Emeklilik sonrası hayat

Damdakiperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2021
2.286
3.124
83
Merhaba canım kadinlar;

Emekli oldum ve emeklilik sonrası boşluğa düşmüş durumdayım, 3-5 ay rölantide geçti ama çok yoğun bir çalışma hayatı sonrası bosluktayim. Emekli olan hanimlar kendinize ne tür hobi veya meslekler buldunuz? Emekli olsun olmasın fikri olan herkesin fikrine ihtiyacım var, insan uzun yıllar bir işte çalışınca zevklerinin ve potansiyelinin bile farkında olamayabiliyor. Çalışmak ne kadar yorucuysa yoğun bir iş yaşamından sonra çalışmamak da o kadar yorucu sanki.. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Darısı başımıza inşallah.
Ben emekli olsam her gün yürüyüş yaparım.
Akşam için farklı tarifler denerim.
Biraz televizyon izlerim, biraz kitap okurum.
Biraz internette takılırım.
Bazen de boş boş yatarım.
Günümü saat saat planlarım.
Sıkılmam diye düşünüyorum.

Önce bir tura katılın bence :) Biraz gezme tozma sonrası neşeniz yerine gelir, havanız değişir. Sonra da şehrinizdeki hobi kurslarına yazılabilirsiniz. Neyi sevip sevmediğinizi keşfedersiniz elbette. Bir de farklı insanlar tanıyacağınız için hem çevreniz genişler hem de onlardan da faydalanabilirsiniz bu konuda. Sanatsal etkinlikleri de takip edersiniz. Şimdiden tadını çıkarın :) Şu an sudan çıkmış balık gibi hissetmeniz normal ama zamanla yeni hayatınıza da alışırsınız. Benim daha 19 sene var :)

Emekliliğine daha çok var ama o günlerin hayalini kuruyorum bende:)) eşimle Allah ömür verirse turlara katılırım,yürüyüş yaparız,birde ben resim ögretmeniyim emekliliğimde daha çok yağlıboya vermeyi düşünüyorum kendimi.
Yıllar evvel yetenek sınavlarına hazırlık kursunda çok tatlı emekli teyzeler vardı.Gelip kursta yağlıboya yapıyorlardı.Bu tür şeylere ilginiz varsa bı düşünebilirsiniz

Emeklilik çok zor uzun süre çalışmış birisi için boşluğa düşmek oluyor benim babam emekli şimdi eyt ile annem de emekli oldu :)))) babam ilk başlarda evde yattı sonra kendini tamire verdi evde tıkır tıkır sürekli bir şeyler yapmaya başladı gaza geldi 3 tane ev dikti sıfırdan sıfır şaka. Şimdi 2 tane köpeği var yayla evimiz var sürekli gidiyor orda kafasına göre yaşıyor balık tutuyor vs annem de ona uyuyor çoğu zaman emekli olmadığı halde. Yaşadığınız şehirde kurslara katılıp kendinize hobi edinebilirsiniz hayvan sahiplenebilirsiniz turla ya da kendiniz gezebilirsiniz şimdilik aklıma bunlar geldi

Merhabalar,
Öncelikle sizi tebrik ederim. Emeklilik sonrası bilişsel fonksiyonlarda azalmalar olabiliyor. Kendinizi keşfetmeniz, beslemeniz lazım.

Benc ilk olarak egzersizi hayatınıza katmanız lazım. Onun dışında ikincil olarak günlük minimum 20 dk kitap okumak lazım. Son olarak da sosyal çevre çok önemli.. Toplumdan izole olmamak sevdiklerinizle zaman geçirmeniz sizi besleyecektir. Umarım zamanla daha keyifli aktiviteler de bulursunuz💐

Merhaba canım kadinlar;

Emekli oldum ve emeklilik sonrası boşluğa düşmüş durumdayım, 3-5 ay rölantide geçti ama çok yoğun bir çalışma hayatı sonrası bosluktayim. Emekli olan hanimlar kendinize ne tür hobi veya meslekler buldunuz? Emekli olsun olmasın fikri olan herkesin fikrine ihtiyacım var, insan uzun yıllar bir işte çalışınca zevklerinin ve potansiyelinin bile farkında olamayabiliyor. Çalışmak ne kadar yorucuysa yoğun bir iş yaşamından sonra çalışmamak da o kadar yorucu sanki.. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
24 yıl çalışmadan sonra bir yıl işe ara vermiştim, ilk zamanlar iyiydi, yürüyüş yapıyordum, kitap, evde minik bir atölye kurdum dikiş dikiyordum. Bu arada ev işleri vs... Arkadaşlarım çalışmaya devam ettiğinden onlarla ancak hafta sonu görüşebiliyordum. Çok fazla komşuluk git gel, televizyon seyretme gibi alışkanlıklarım yok. Sokak hayvanlarıyla epeyce vakit geçirdim ancak 9 ay sonra depresifleşmeye başladım. Sabah 6 da uyanırım ben yılların alışkanlığı, gün uzun bitmiyor. Bir yıl dolduğunda bir gün kendimi küçük bir fırçayla mutfakta derz aralarını temizlerken buldum, öylece oturdum ellerime baktım bir on dakika o an anladım ki hobiler ya da ev çalışmaya alışmış insanın yaşamını doldurmuyor, bir de kendi paranı kazanma alışkanlığı var, eşimin beni huzursuz edecek en ufak bir davranışı olmamasına rağmen, kendim kazanmadığım için korkunç bir çöküntü yaşadım. Bir hafta sonra tekrar işe girdim, hala çalışıyorum. Bir kaç ay sonra emekli olacağım eyt liyim. Bu kez kendime ait bir kazancım olacak, dikiş işini de biraz büyütmeyi düşünüyorum, tamamen boş kalamam sanırım. Tuhaf olan iş hayatında 27 yılım doldu cidden yorgunum ama çalışmaya da doymadım gibi, çelişkili bir ruh halim var o yüzden evden keyfi çalışacağım bir düzen kurmayı düşünüyorum, yaşayıp göreceğiz inşallah neler olacak, benim tecrübem bu şekilde oldu
Şu an gözüme tek güzel gelen yanı kedimle daha çok vakit geçirebilmek olacak, Rabbim ömür verirse onu daha mutlu etmek yanında olmak istiyorum

Son düzenleme:
Ay ne güzel emekli olmuşsunuz.
30 sene sonra bende olmuş olabilirim umarım 😅
Kayınvalidem aşırı aktif bir kadındı, bir kurumda yönetici idi.
Emekli olunca bunalıma girdi.
Arkadaşları ile kitap okuma grupları var, yurtiçi/yurtdışı gezi grupları var. Yardıma muhtaç insanlara yardımlar vs topluyorlar.
Sosyal bir insan olunca sık sık ziyaretlere geliyor insanlar.
Evde hayvanlar da var.
Bir şekilde dolduruyor günü.
Buna rağmen emeklilik çok zor diyor 😅

24 yıl çalışmadan sonra bir yıl işe ara vermiştim, ilk zamanlar iyiydi, yürüyüş yapıyordum, kitap, evde minik bir atölye kurdum dikiş dikiyordum. Bu arada ev işleri vs... Arkadaşlarım çalışmaya devam ettiğinden onlarla ancak hafta sonu görüşebiliyordum. Çok fazla komşuluk git gel, televizyon seyretme gibi alışkanlıklarım yok. Sokak hayvanlarıyla epeyce vakit geçirdim ancak 9 ay sonra depresifleşmeye başladım. Sabah 6 da uyanırım ben yılların alışkanlığı, gün uzun bitmiyor. Bir yıl dolduğunda bir gün kendimi küçük bir fırçayla mutfakta derz aralarını temizlerken buldum, öylece oturdum ellerime baktım bir on dakika o an anladım ki hobiler ya da ev çalışmaya alışmış insanın yaşamını doldurmuyor, bir de kendi paranı kazanma alışkanlığı var, eşimin beni huzursuz edecek en ufak bir davranışı olmamasına rağmen, kendim kazanmadığım için korkunç bir çöküntü yaşadım. Bir hafta sonra tekrar işe girdim, hala çalışıyorum. Bir kaç ay sonra emekli olacağım eyt liyim. Bu kez kendime ait bir kazancım olacak, dikiş işini de biraz büyütmeyi düşünüyorum, tamamen boş kalamam sanırım. Tuhaf olan iş hayatında 27 yılım doldu cidden yorgunum ama çalışmaya da doymadım gibi, çelişkili bir ruh halim var o yüzden evden keyfi çalışacağım bir düzen kurmayı düşünüyorum, yaşayıp göreceğiz inşallah neler olacak, benim tecrübem bu şekilde oldu
Şu an gözüme tek güzel gelen yanı kedimle daha çok vakit geçirebilmek olacak, Rabbim ömür verirse onu daha mutlu etmek yanında olmak istiyorum
Aynen söylediğiniz gibi bir yanda yılların yorgunluğu, tahammülsüzlüğü var ki en çok insan ilişkilerinden yoruldum ama bir yandan hayata yeni baslayan bir genç gibi çalışmaya iştahım var, hobi, gezi, ev işi, çocukla uğraş ne kadar zaman doldursa da çalışma hayatı gibi olmayacak, kendime bir meslek edinmek lazım ama daha esnek veya evden yurutebilecegim bir iş, bilmiyorum bakalım, teşekkürler yorumunuz için 🥰

Merhaba canım kadinlar;

Bi emekli kadın vardı. Kafayı temizlikle bozmuştu. Çalışırken yapamadıklarının acısını çıkarırcasına. Bide dikiş makinesi almıştı

Hayırlı olsun emekliliğiniz. Halk eğitimin çok ilgi çekici kursları var benim yaşadığım yerde.Ben Yunanca,İspanyolca A1 tamamlamıştım.Cok keyifli oluyor tavsiye ederim .Yaşlar orta yaşlarda sınıfta .Bunun dışında pilates,yoga grupları oluyor onları da tavsiye ederim.Tekrar hayırlı olsun.

Bi emekli kadın vardı. Kafayı temizlikle bozmuştu. Çalışırken yapamadıklarının acısını çıkarırcasına. Bide dikiş makinesi almıştı
Ben de orta düzey yöneticilikten emekli oldum, yoğun, hareketli bir dünyaya veda etmiş oldum, özel hayatımda çok durağan olmasam da çok sosyal ve hareketli biri de değilim, biraz da üsengeç sayılırım, çalışma hayatı beni aktif ve zinde tutuyordu belki de.. Çok yoğun çalıştığım için çok iş odakliydim. 18 yaşından beri çalışıyorum, 30 yıl yoğun bir tempo sonrası sudan çıkmış balık gibiyim, yorumunuz için teşekkür ederim 🌸

:) Temizlikle aram olması gerektiği kadar olsun mümkünse..Dikiş konusu bana biraz uzak ama çok çaresiz kalırsam denerim 🙂başarabilir miyim ve zevk alır mıyım bilemiyorum, el işlerim iyi değildir bence 🙂 teşekkürler 🌸

Emeklilik çok zor uzun süre çalışmış birisi için boşluğa düşmek oluyor benim babam emekli şimdi eyt ile annem de emekli oldu :)))) babam ilk başlarda evde yattı sonra kendini tamire verdi evde tıkır tıkır sürekli bir şeyler yapmaya başladı gaza geldi 3 tane ev dikti sıfırdan sıfır şaka. Şimdi 2 tane köpeği var yayla evimiz var sürekli gidiyor orda kafasına göre yaşıyor balık tutuyor vs annem de ona uyuyor çoğu zaman emekli olmadığı halde. Yaşadığınız şehirde kurslara katılıp kendinize hobi edinebilirsiniz hayvan sahiplenebilirsiniz turla ya da kendiniz gezebilirsiniz şimdilik aklıma bunlar geldi
Sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diliyorum 🙏 sevgiler

Merhabalar,
Öncelikle sizi tebrik ederim. Emeklilik sonrası bilişsel fonksiyonlarda azalmalar olabiliyor. Kendinizi keşfetmeniz, beslemeniz lazım.

Benc ilk olarak egzersizi hayatınıza katmanız lazım. Onun dışında ikincil olarak günlük minimum 20 dk kitap okumak lazım. Son olarak da sosyal çevre çok önemli.. Toplumdan izole olmamak sevdiklerinizle zaman geçirmeniz sizi besleyecektir. Umarım zamanla daha keyifli aktiviteler de bulursunuz💐
Çok teşekkür ederim, egzersiz önemli dediğiniz gibi 🌸

Hayırlı olsun emekliliğiniz. Halk eğitimin çok ilgi çekici kursları var benim yaşadığım yerde.Ben Yunanca,İspanyolca A1 tamamlamıştım.Cok keyifli oluyor tavsiye ederim .Yaşlar orta yaşlarda sınıfta .Bunun dışında pilates,yoga grupları oluyor onları da tavsiye ederim.Tekrar hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim, dediklerinizi düşüneceğim 👍🌸

Eviniz nerde? Bizim Egede yazlık var, yılın hepsini orda yaşayan komşu sayısı çok fazla. Yürüyş yapıyorlar, denize giriyorlar, spor salonuna gidenler var .. bizim mahallede herkes birbirini tanıyor zaten komşuluk ve ahbaplık var. Çok sayıda köpeği olan komşu var, köpeği gezdiriyorlar, biraz çene çalıyorlar derken gün geçiyor bence:) Antalyaya bu kış tatile gittim, sahilde de çok sayıda emekli vardı hepsi çok zindeydi yürüyüş yapanı da, köpek yürüteni de çoktu ... bence mutlaka komşularla takılın, görüştüğünüz arkadaş varsa onlarla sosyalleşin. Eşle beraber tura katılırdım ben olsam, Karadeniz var, Kapadokya var, Güneydoğu turlar var ... Annem emekli, lise arkadaşlarıyla çok görüşüyor, beraber tatile gidiyorlar ara sıra. '2 tane arkadaşı var, İzmirde yaşıyorlar habire bir yerelere gidiyorlar :) Trekking ve bisiklete binme de yapıyorlarmış, sıkılmamak için kadınlar habire ekşındalar:)

Merhaba canım kadinlar;

Emekliliğiniz hayırlı olsun.
Bende bu aralar sizin konunuz gibi bir konu açıp, tavsiye almayı düşünüyordum.Bu yılı çalışıp sonrasında emekli olmayı istiyorum.
Bu zaman süresindede emeklilikte neler yapabileceğimi,yaşamımı en güzel ve verimli nasıl geçirebilirim diye düşünüyorum.
18 yaşımdan beri aktif ve stresli çalışma hayatının içinde koşuşturdum.Emekli olunca beni yormayacak ve zevkle yapabileceğim neler var diye gözlemliyorum.
En çok neyi seviyorsam ve bugüne kadar fırsat bulupta yapamadığım şeyler üzerine düşünüyorum.
Mesela,müziği çok seviyorum.Belediyelerin açtığı kurslar ilgimi çekiyor.
Bir de network işi var.Takib edip yapabilirsem,ek gelirde elde edebileceğim.
Buradan başka fikirlerde çıkacaktır.Konunuzu takip edeceğim.

Emekliliğin tadını çıkarmanız dileğiyle önce tebrik ediyorum.
Cümle kurma şeklinizi çok beğendim.
Anılarınızı yazmanızı önermek istedim. Güzel bir yazı dili kullanıyorsunuz, kendinizi güzel ifade ediyorsunuz.
Bolca gezip, gezi anıları yazabilirsiniz.
Çocuklarınız varsa, onların bebekliklerinden başlayıp anlatabilirsiniz. Hem ilerleyen yaşlarda hafızanızın güçlü olmasına yardımcı olur, hem de ardınızda güzel hatıralar bırakırsınız.
Anlatırken ben bile heyecanlandım.

Eviniz nerde? Bizim Egede yazlık var, yılın hepsini orda yaşayan komşu sayısı çok fazla. Yürüyş yapıyorlar, denize giriyorlar, spor salonuna gidenler var .. bizim mahallede herkes birbirini tanıyor zaten komşuluk ve ahbaplık var. Çok sayıda köpeği olan komşu var, köpeği gezdiriyorlar, biraz çene çalıyorlar derken gün geçiyor bence:) Antalyaya bu kış tatile gittim, sahilde de çok sayıda emekli vardı hepsi çok zindeydi yürüyüş yapanı da, köpek yürüteni de çoktu ... bence mutlaka komşularla takılın, görüştüğünüz arkadaş varsa onlarla sosyalleşin. Eşle beraber tura katılırdım ben olsam, Karadeniz var, Kapadokya var, Güneydoğu turlar var ... Annem emekli, lise arkadaşlarıyla çok görüşüyor, beraber tatile gidiyorlar ara sıra. '2 tane arkadaşı var, İzmirde yaşıyorlar habire bir yerelere gidiyorlar :) Trekking ve bisiklete binme de yapıyorlarmış, sıkılmamak için kadınlar habire ekşındalar:)
Harika 🙂 Ben de yüzmeyi seviyorum, arkadaş çok önemli, aklınıza gelmeyen yeni mecralar oluşabilir 👍

Back
X