Emeklilik ve ailem

nurtursel

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
121
0
316
Antalya
arkadaşlar fikrinize ihitiyaçım var. yardımcı olursanız sevinirim.bir kamu kurumda çalışıyorum. önümüzdeki ay emekli olmaya karar verdim.ama maaş konusunda yeni kanunlara gelecekmiş.herkes emekli olma diyor.ama bazı şeyler elimi kolumu bağlıyor.öncelilik 1-çocuğum okula başlayacak2-annem ve babam rahatsız benden başka ilgilenecek kimse yok.3.ev almak için borç aldığım kişiye sözüm var.kısacası geleceğim ve vicdanım arasında kaldım.çocuğumu ve ailemi üzmek istemiyorum.verdiğim sözü tutmak istiyorum.acele karar verip emekliği olduğumda parasal sıkıntılı yaşamak istemiyorum.biliyorum herşeyin bir sonu var.ama yanlış karar vermek istemiyorum.

çocugun artık okul çağında. en azından küçük bir bebe değilki evde bakıma muhtaç olsun.o yüzden çocugun okula başlaması sana avantaj... ev borcun varmış yada ev almakmı ne istiyorsun o yüzden çalışman lazım.. baban ve annene de el
nden geldiğince yardımcı olmaya çalışırsın. diğer kardeşlerinle beraber yürütürsünüz.eger yatalaksalar bakıcı tutarsın her iş çıkışı ugrarsın vicdanında rahat eder. bence çalışman birşeylere engel değil

emekli olmak güzeldir.. ancak dara düşersen tekrar iş bulman çok zor olur. çevremde bir kaç tane bayan var.. iş bulamıyorlar. buldukları işlerde uzun saatler çalışmasını gerektirip az para veriyorlar... borcunuzda varmış. zora düşebilirsiniz...

en azından yılbaşını bekle çocuğun eylülde okula başlayınca anlarsın evde sana pekte ihtiyaç kalmadığı çünkü çalışan insan herşeye yeter

Alacağınız maaşı hesaplatmak gibi bir şansınız yok mu ? Şimdiki maaşınızla , o maaşı kıyaslayıp karar verirsiniz ?

Ev almak için borç aldığınız kişiye ikramiyenizden mi vereceksiniz ?

maaşı hesaplatmaya gittim ama açıklayacı cevap vermiyorlar.illaki başvuruda bulanacakmış.
evet ikramiyemi borç aldığım kişiye vereceğim. o kişi bana kredi çekip faiz ödemeyim diye yardımcı oldu. ve 2.5 senedir parasını kullanıyorum. o yüzden içim rahat değil.

sakın emekli olmayın yazık ederiniz.ben çalışabilmek için nelerden fedakarlık etmezdim ki hemde devlet memurusunuz lütfen devam edin

eee bu bile emekli olmak için bir sebep. Haklısınız insan rahat edemez borçla. Hayırlısı olsun, emekli olup basit birşeyler bakarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…