Eminevim hakkında ?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
46
Arkadaşlar merhaba. Esimle eminevim sistemiyle araba almayı düşünüyoruz ama ne kadar güvenilir bir sistem bilemiyorum. Netten biraz araştırdım ama çok farklı yorumlar var. Bu konu hakkında tecrübesi olanların yardımını bekliyorum. Tecrubelerinizi benimle paylaşır misiniz?

Sizinle ayni durumdayiz. Biz de banka mi eminevim mi karar veremedik. Bi arkadasim ev aldi ama cok bekledi. Bizde de oyle olur diye korkuyorum. Yardimci olamiyorum. Kusura bakmayin.

Bizde ev almak istiyoruz ama bende çok bekleniyor diye duydum tam bilginiz nedir ?para çekilip kullanılabilyormus ?tabi işeltm ücreti alınıormus filan filan

bende araştırmıştım bayağı 60 ay vadeli eve girersen 1.ayda da sana çıkabilir..60.ayda da ...

Benim kuzenim Eminevim Antalya şubesinde çalışıyor faizsiz kredi faiz haram falan diyordu tam olarak bilmiyorum ama güvenilir olduğunu söylüyor

Firmalar sıfır faizle veya çok uygun farklarla araba satıyor zaten şu an. Sistemi duymuştum ama bana çok güvenilir gelmiyor girmezdim o işe.

bildiğim kadarını söyleyeyim. faizli kredi haram evet. ama eminevim'e fetva var. sebebi de şöyle.

bankadan kredi çektiğinizde atıyorum 100 bin liralık ev için 140 bin lira geri ödeme çıkarıyorlar. her ay gecikmeniz olduğunda günü gününe faiz biniyor.

eminevim'de 100 bin liraysa geri ödeme olarak 100 bin lira ödüyorsun. faiz binmiyor. ama işin başında 12 bin lira(miktardan çok emin değilim ama bu civarda) bir para ödüyorsun, organizasyon bedeli adı altında bu sisteme. fetvalar da bu para emeğin karşılığı olduğu için. faizde emek falan vermiyor banka.

sistem ise altın günü şeklinde. diyelim ki 10 kişilik bir akraba grubuyla çeyrek altın için anlaştınız. her ay birinin evindesiniz, her ay kura çekiliyor bir sonraki ay kimin evinde olsun diye. sistem bu. ilk ay da size ev çıkabilir, son ay da.
tek farkı size kira yardımı yapılıyor. yani ilk 6 ay ev çıkmadı diyelim. siz de kiradasınız. 6 ay boyunca atıyorum çeyrek değil de, gram altın ödüyorsunuz. ev size çıktıktan sonra çeyrek ödüyorsunuz.

kısacası 100 liralık ev alacak olanlarla grup oluşturuluyor. her ay kura çekiliyor. ev sahibi olanın ödemesi artıyor. faiz yok, organizasyon bedeli var.

çok genel oldu ama tüm bildiğim bu.

Çok güvenilir bulmuyorum tatlım. Bi ara uzun uzun araştırdık eşimle, krediye girmektense helal yollar arayalım diye ama bizi hem güvenilir olma hem de tam anlamıyla helal olma konusunda ikna edemedi bu araştırmalar. Kendiniz biriktirin daha iyi. Biz öyle yapıyoruz haramın şüphelisine bile girmek istemiyoruz ve allah olmayacak yerlerden fırsatlar çıkarıyor çok şükür canım.

bildiğim kadarını söyleyeyim. faizli kredi haram evet. ama eminevim'e fetva var. sebebi de şöyle.

bankadan kredi çektiğinizde atıyorum 100 bin liralık ev için 140 bin lira geri ödeme çıkarıyorlar. her ay gecikmeniz olduğunda günü gününe faiz biniyor.

eminevim'de 100 bin liraysa geri ödeme olarak 100 bin lira ödüyorsun. faiz binmiyor. ama işin başında 12 bin lira(miktardan çok emin değilim ama bu civarda) bir para ödüyorsun, organizasyon bedeli adı altında bu sisteme. fetvalar da bu para emeğin karşılığı olduğu için. faizde emek falan vermiyor banka.

sistem ise altın günü şeklinde. diyelim ki 10 kişilik bir akraba grubuyla çeyrek altın için anlaştınız. her ay birinin evindesiniz, her ay kura çekiliyor bir sonraki ay kimin evinde olsun diye. sistem bu. ilk ay da size ev çıkabilir, son ay da.
tek farkı size kira yardımı yapılıyor. yani ilk 6 ay ev çıkmadı diyelim. siz de kiradasınız. 6 ay boyunca atıyorum çeyrek değil de, gram altın ödüyorsunuz. ev size çıktıktan sonra çeyrek ödüyorsunuz.

kısacası 100 liralık ev alacak olanlarla grup oluşturuluyor. her ay kura çekiliyor. ev sahibi olanın ödemesi artıyor. faiz yok, organizasyon bedeli var.

Ama eğer o ayki taksiti geciktirirsen cezalı ödeme yapıyorsun. Bi de bu organizasyon bedeli bankaların aldığı dosya masrafı oluyor. Allah aşkına bu kadar yüksek organizasyon bedeli mı olur? Sıfır faizle dahi alsan eğer dosya masrafı ödüyorsan bu faiz gibi haram oluyor dinen bildiğim kadarıyla. Son olarak fetvaya gelince, artık herşeye rahatlıkla fetva verildiğini biliyoruz hayatım. Evi olmayana ilk evini krediyle alabilme fetvası da verildi zamanında. Gençlerin dövmesine karışmayın da dedi bizzat diyanet işleri başkanı. Bırakın yapsınlar dedi. Evet gençlere her zaman yapıcı ve yumuşak yaklaşmak lazım, açıkçası ben de kimseyi rencide etme, dışlama hakkı göremem bu durumlarda, tercih meselesidir ama bunun dinen kesinlikle yasaklanmış olduğunu biliyoruz yani. Değil mi? Dolayısıyla ben fetvalara çok güvenemiyorum artık[/QUOTE]

Benim müftü olan akrabam bu sistemin şüpheli olduğunu ve verilen fetvaların sağlam olmadığını söylemişti eğer sizde yüzde yüz helal olsun şüpheli haram olana girişmeyelim diyorsanız hiç bulaşmayın derim.Ben 15 yıllık evliyim hala kiralarda sürünüyorum,önce bende heves etmiştim eminevime ama şüpheli olduğunu duyunca geri adım attım:KK66:
Güvenilir mi diye soruyorsanız eğer bence güvenli bir firma onuda söylemeden geçmiyeyim dedim:-)

Islamda fetva olmaz zira ulema sınıfı yok

Allah ile kul arasına kimse giremez

O yorumu yapanın doğru yorum yaptığı ne malum

Bir de faizi peşin alıp hizmet bedeli deyince ya da kara katılma deyince etkisi değişmiyor

Banka hizmet vermiyor mu sizce banka çalışanları maaş almıyor mu

Zenginlerin fakirleri sömürmesi engellensin diye getirilen yasaklar kişilerin çıkarına göre esnetiliveriyor

Konu sahibi amaç araba almak ise biriktir al paranın yettiğini al 80 binlik değil 30 binlik arabaya bin

Araba kredisinin faizi de arabaya erken kavuşmanın bedelinize bence

Hani kışın palto 500 tl idir alırsan hemen giyersin baharda 250 tl olur ama kışın giyememiş olursun geç kavuşursun

Bir de kredi kartı vs de kullanmamak lazım zira onda da para işletiliyor faizden bu kadar kaçınılıyorsa

eminevim geçmişi olan bir firma, bu tarz sistemlere normalde pek güvenmesem de, bu firma bana güven veriyor.
bir çok yerde resmi ofisleri var ve uzun yıllardır hizmet veriyorlar.
sitelerinde güncel bilgileri paylaşıyorlar.

ev için çok uzun yıllar taksite girilecekse belki zor olabilir ancak araba için uygun bir sistem gibi.
para biriktiremeyen kişiler için düşünülebilecek bir sistem.

ama para biriktirenler için, bence en güzeli nakit parayla çalışmaktır her zaman.

Patronum bu sistemden araba aldı. Şimdi de ev alacak. Güvenilir olduğunu düşünüyor ben bilmiyorum.

eminevim peşinatlı sistemle 130.000 tl değerindeki konut için 20.000 tl peşinat yatırıldı.daha sonra 100.000 tl lik bi ev bulduk diyelim 130.000 tl yi 100.000 tl ye çekebiliyormuyuz? bilgisi olan varsa ya da peşinatla ev alan varsa yazarsanız sevinirim...

bankadan kredi çekmeyin buradan alın ne alacaksınız diye fetva mı vermiş diyanet
yok artık dini ne işlere alet ediyorlar :KK70::KK70:

konu sahibi bence güvenmeyin en iyisi kendin para biriktirip ben böyle dolambaclı beklemeli sistemlerin güvenilir olduğunu düşünmüyorum

Arkadaşım ev alacak bu sistemle. 2,5 yıl önce 130.000 için anlaşmış.
O zaman için bu parayla iyi ev alınırdı fakat şimdi parası pul oldu tekrar kredi çekmesi gerek.
Bana mantıklı gelmiyor. Mesela iyi bir fırsat bulsan paranı hemen alamıyorsun.

bankadan kredi çekmeyin buradan alın ne alacaksınız diye fetva mı vermiş diyanet
yok artık dini ne işlere alet ediyorlar :KK70::KK70:

konu sahibi bence güvenmeyin en iyisi kendin para biriktirip ben böyle dolambaclı beklemeli sistemlerin güvenilir olduğunu düşünmüyorum
Diyanetin Fetvasına göre ilk ev ve araba kredi ile alınırmış.Lakin bile bile krediye girmek, faize girmek olur mu ki?
Benim kalbim mutmain olmadığı için bankaya hiç bulaşmadık.Kartımız da yok.Evet kiradayım da:)
Ama en azından biliyorum ki Rabbim nasip ederse olacak etmezse olmayacak.Dünya malı bu gün var yarın yok.

Islamda fetva olmaz zira ulema sınıfı yok

Allah ile kul arasına kimse giremez

O yorumu yapanın doğru yorum yaptığı ne malum

Bir de faizi peşin alıp hizmet bedeli deyince ya da kara katılma deyince etkisi değişmiyor

Banka hizmet vermiyor mu sizce banka çalışanları maaş almıyor mu

Zenginlerin fakirleri sömürmesi engellensin diye getirilen yasaklar kişilerin çıkarına göre esnetiliveriyor

Konu sahibi amaç araba almak ise biriktir al paranın yettiğini al 80 binlik değil 30 binlik arabaya bin

Araba kredisinin faizi de arabaya erken kavuşmanın bedelinize bence

Hani kışın palto 500 tl idir alırsan hemen giyersin baharda 250 tl olur ama kışın giyememiş olursun geç kavuşursun

Bir de kredi kartı vs de kullanmamak lazım zira onda da para işletiliyor faizden bu kadar kaçınılıyorsa
:KK9::KK9::KK9:

X