Bizim ailede caylar bittikce gelinler doldurur, yani hic beklenilmez bile emir/rica gelmesinin, son yudumunu alip masaya koyduklari anda o bardak alinir önlerinde, ister kendi evinde ol ister kaynananda ol, bu yüzden o konuda söyletmeden yap diyecegim sana.
Ama diger yönden seni cok iyi anliyorum, söyleme tarzindan cok rahatsiz olmusun, hic birde tesekkür falanda yok, belliki seni yildirmaya yapiyor.
Zamanla sende agirligini koymayi ögrenirsin, senden kücükler olunca onlara söylersin sende, hadi cocugum girgirla surayi falan diye.
Yemek konusuna gelince herkes baska yaptigi icin kaynanani memnun etmek zor olsa gerek...sahsen ben kendi anneme bile sinirlenirim benle mutfaga girince sunu getir, bunu götür, bu böyle olmaz, aaaaaaa kizim bu böyle yapilmaz, hep böyle yapiyorum desemde yok yok asla olmaz vs kücücük seyler icin dirdirdir devam eder, buda kendi annem oldugu halde bozulurum cogu zaman belli etmemeye calisirim.
Ama gecenlerde akrabalarda varken ve yine öyle yapinca "Iyiki kaynanam degilsin annemsin anne, yoksa biz senle hic gecinemezdik, simdiden senin gelinlere aciyorum" dedim, daha erkek kardeslerim evlenmedigi icin.
Allah sabir versin bizim gelinlere simdiden, cekecek cileleri varmis, annem tövbe degismez : )