Belirli bir süre zaman aşımına uğradığı için temyize gider benim bildiğim kadarı ile ama en yetkili ağız ilgili olduğunuz Belediyedir..Bağlı olduğunuz Belediyeye giderik sağlıklı bilgi edinebilirsiniz..Benimde bir sorum var yanıtlarsanız sevinirim
Buradaki yerleşim yerlerinin %90 nına tapuları yoktu daha doğrusu 80 yıllarda böyle sorunlar yoktu.2002yılında afla tapular satın alındı.
Şuanda ecrimisil ihbarnamesi gelmiş durumda 1991-2002 yılına ait borç görünen yazı geldi bunu ödemek zorundamıyız bizleri kapsayan bir şeymi acaba.Bir de araştırdığım kadarıyla 10 yıllık zaman aşımı var bu tebliğ için.1991 den başladığı tarihleri tahsil edilebirmi.5 yıllık ödememe zaman aşımı varmış bunlar doğrumudur.Birde alttaki yazıyı buldum
"8.03.1984 tarihinde yürürlüğe giren 2981 sayılı İmar XE "İmar" ve Gecekondu XE "Gecekondu" Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve 6785 sayılı İmar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanunun, 22.05.1986 tarih ve 3290 sayılı Kanun ile değişik, 18. maddesinin (d) bendinde; “Bu Kanun kapsamında kalan gecekondulara, ecrimisil ve arsa kullanım bedeli tahakkuk ettirilmez ve alınmaz. Tahakkuk XE "Tahakkuk" ettirilen veya tahakkuk ettirilip tahsil edilen ecrimisiller ve arsa kullanım bedeli, arsa bedeline dönüşür,” hükmü bulunmaktadır."
ne yapmamız gerekir
Sevgiler
Ek iş olarak emlak işi yapmak yasal değil tatlım.Her işte olduğu gibi bu işte te işleyen bazı presüdürler var.Zaten gelen müşteride senin yerini görmek istiyor..Emlak işi öyle el altından yapılan bir meslek olduki zaten,bunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz bizlerde zaten..Herkez hkkını vererek yapmalı bence emlak işini..Cevapladığın için çok teşekkür ederim canım benima.s.Şeniz
Şöyle ki benim şuan bir işim var, kendi işim, ve bazen çok boş vaktim olabiliyor, acaba dedim bu işi ek iş olarak yapabilir miyim yani emlak ofisi açmak gibi bir niyetim yok. Yani bilmiyorum böyle birşey mümkün mü, yasal mı? Yani belgesi neyse alınıp ofis olmadan çalışılamaz mı?
Gayrimenkul çok ilgimi çeken bi sektör, bana önerebilceğin bi kitap var mı acaba, bu alım satım işlerini öğrenebilceğim?
Yardımlarını bekliyorum, öptüüüüm:1hug:Şeniz
Ona bakarsan çalıştığım bölgede kapıcıda emlakçılık yapıyor,abartman görevliside..Yani herkez bir şekilde işin kolayını bulmuş el altından para kazanmaya açlışıyor..Beni yanlış anlamanı istemem ama,her iş gibi bu işide hakkını vererek yapmak istiyorsan muhakkak bağımsız bir ofisin olması gerekli..
2007 senesende başka bir iş yapmak istedim ve Vergi levhası için Vergi dairesine gittiğimde bana emlak işi harici başka bir iş yapamıyacağım söylendi..Bende bu işyerini bu yüzden açamamıştım..Senin içinde aynı şey geçerli..Çok meşakatli bir iş ve insandan çok şey alıyor canım benim.
Sana önerebileceğim kitaplar dışarıda satılan bir kitap öneremiyecğim maalesef.Elimde 4 tane kitap var benim,eğitimlere gittiğimde bizlere dağıtılan kitaplar,eve gittiğimde bakar yine buradan sana yazarım canım.
Sevgiler
tşk ederim soruma yanıt verdiğin için. şu anda herşey savcılıkta ama savcılık sadece mütahiti arıyor .o da hala bulnamadı.ama hiç emlakçıdan bahsedilmiyor halbuki yapılan anlaşmada onunda imzası var şahid olarak......
Şu anlık ismi geçmiyordur ancak sözleşmede eğerki şahit olarak imzası var ise,muhakkak mahkeme esnasında onada tedbir gider ve mahkemeye çağrılır canım.
Ama dediğim gibi eğer elinizde emlakçı ile satış sözleşmeniz,yada emlakçının bu daireyi sattığını gösteren bir belge olsaydı işiniz daha da kolay olurdu.
Allah yardımcınız olsun,sevgiler.