Emlakçı sorunsalı

milka84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.024
292
198
Yaklasık 2 senedir evimi satmaya calısıyorum.Ev derken öyle pahalı bir ev değil hatta bulunduğumuz semte göre fiyatı oldukça uygun ve bakımlı bir ev.Tek kusuru yarı bodrum olması..
Sorun şu ki EMLAKCILAR ARAMASIN yazmama rağmen bugune dek yanlızca emlakcılar geldı.Aradı.Sert cıkısınca da emlakcı olduklarını gızledıler..Ne ararsanız var.
Bır bayan bır erkek evlıymıs yada akrabaymıs gıbı gelıyorlar..Emlakcılar ama saklıyorlar..Sonradan benı aradıkları telefon numaralarından bunların emlakcı oldugunu goruyorum.
Hepsı de emlakcıların portfoy derdınde..Hanı emlakcıya versen ılgılenende yok..Denedım ordan bılıyorum.

Eve bakmaya dıye geleceklerı zaman evde erkenden olmak zorunda kalıyorum
Isımı gucumu bırakıyorum vs.
Istınasız 2 yıldır bu boyle artık bıktım usandım canımdan..
Gercek alıcıya nasıl ulasıcam..Bunlardan nasıl kurtulucam.Onerısı olan var mı?

emlakçı evi kolaçan etmeye mi geliyor? Amaç almak değilse ne?
Almaksa kime satttığının ne önemi var?

ev nerede kardeş?
İnternete verdin mi ?
Emlakçılar da o şekil yapıyor zaten

emlakçı evi kolaçan etmeye mi geliyor? Amaç almak değilse ne?
Almaksa kime satttığının ne önemi var?
cesıt cesıt emlakcı gelıyor..Yanlızca bugun ıkı ayrı kısı aradı..
ellerınde evı almak ısteyen bırı oldugundan yapmıyorlar..Yanlızca portfoy olusturuyorlar kendılerıne..Elbette kıme sattıgı umrumda degıl keske oturup ugrasan bırı olsa..Eşimde bende illallah ettik neolacak hıc bılmıyorum..
Eve bakmaya dıye gelıyorlar sankı alıcı gıbı.fotograf cekıp gıdıyorlar.kendı evımın fotolarını baska ınternet sıtelerınde goruyorum bazen...Bazen de alıcı gıbı gelıp yıne,bılgı alıp gıdıyorlar..Dıyorlarkı yenı evlenıcem vs yada anneme alıcam..Bakıyorum o numara whatsup da emlakcı bılmemkım dıye gecıyor anlatabılıyor muyum?

ev nerede kardeş?
İnternete verdin mi ?
Emlakçılar da o şekil yapıyor zaten
Eve gelenler emlakcılar zaten ama emlakcıyım demıyorlar..Onune gecemıyorum demek ıstıyorum.Daha bır kısı gercek alıcı gelmedı gelenler emlakcılar hep ama EMLAKCI ARAMASIN dıye buyuk buyuk yazdıgım halde cazıp mı gelıyor nedır anlamadım bunlar gelıyorlar.

evin yarı bodrum dedim acaba satmak icin ters dubleks mi yapsan anlayamadım ben yani yarı bodrum deyince bodrumu kullanmıyomusun yada dedigim gibi yarı bodrum dublesimi bide satarkn sahibindne diye sat ayrıca hangi sehirdesin

arayıp görmek isteyenlerin numaralarına netten bakarak ( emlakçılarsa illa bir siteden çıkar ) engelleyebilirsiniz bir nebze.

boşu boşuna randevulaşmamış olursunuz.
onun dışında maalesef anlayamazsınız.

evin yarı bodrum dedim acaba satmak icin ters dubleks mi yapsan anlayamadım ben yani yarı bodrum deyince bodrumu kullanmıyomusun yada dedigim gibi yarı bodrum dublesimi bide satarkn sahibindne diye sat ayrıca hangi sehirdesin
yarı bodrum bır yanı kaldırımı goruyor camları dıger yanı dırekt buyuk camlı normal daıre ..dublex degıl...sahıbınden dıye satıyorum zaten ama adamlar emlakcı cıkıyor

Önerim şu, evi aynı anda 10 emlakçıya birden verin, aralarında dalaşa dalaşa doğal seçilim ile güçlü olan kazansın. Siz evinizi satmış olun, hem de işinizden gücünüzden olmayın.

telefon rehberımde 43 tane emlakcı kayıtlı suanda..

Emlakçı sizin evinizi sizin bilginiz dışında mı fotograflayıp koyuyor portföyüne iyide sizden kuruş alamayacakken ne amacla yapsın ki, sözlesme yok aranızda, hayrina mı satacak?
Bu iste bir gariplik var ama anlamlandıramadım.
Sizin yerinizde olsam evimin fotografını gördüğüm yerdeki numarayı arar hesap sorarım, emlakcıyla çalışmak istemiyorsam.

telefon rehberımde 43 tane emlakcı kayıtlı suanda..

maşallah

yok hani sizi aradıklarında, randevulaşmadan önce netten bir bakın, emlakçıysa hiç randevulaşmayın. neticede sitelerde no.ları kayıtlı, çıkar..
önceden önlem almış olursunuz.

sordum hesap ama tek kısı degıl kı..bırı bakırkoyde bırı bahcelıevlerde emlakcıda resımlerı var. evım zeytınburnunda..ne alaka bu adamlarda onu da anlıyorum cunku bu adamlar daha once alıcı gıbı eve geldıler..
Ayrıca ılanı koydugum ınternet sıtsındekı fotolarıda kullananlar var..
baska bır arkadasımdan portfoy olusturarak prım aldıklarını duydum calıstıkalrı ofısten..belkı bu faydası vardır onlara da bılemıyorum kı

Arayın ciddi ciddi genel müdürlügünuze şikayet edeceğim deyin, sanırım franchise alınmış bilinen emlakçılar bahsettiginiz. Kaldırirlar ama portfoyle pirim alamazlar diye düşünüyorum hemde satmadan.

aslında dubleks mıs satılabilir ama peki istediginiz fiyat nedir acaba fazla mı geliyo

Yanı ben bır ev satmanın bu kadar zor oldugunu bılmıyordum..Tum ıs hayatım ,tatıl planlarım,bır suru sey ıkı yıldır duzene sokamadım..Bekarlık hayatımda hep kıracıydık cok da bıldıgım konular degıl..
Bırı kaldırdı ılanımı ama daha dolu emlakcı var dedıgım gıbı sadece bugun ıkı ayrı yerden arandım.Her bırının de emlakcı olup olmadıgını cozmek zor.
Belkı bır onerı veren olabılır dıye dusunerek yazmak ıstedım BDV 'ye..

aslında dubleks mıs satılabilir ama peki istediginiz fiyat nedir acaba fazla mı geliyo
dublex degıl yarı bodrum..yanı camları fılan normal daıre gıbı kucucuk camlar depo gıbı bır yer degıl..yanlızca gırıs katın altında oldugundan YARI bodrum dıye gecıyor

Ben bu konuya bir açıklık getiriyim :) uzun süredir emlakçılarla bir hayli haşır neşir oldum.

Durum şu; ben nette araştırma yapıyorum ev çok güzel , geniş , fiyatı makul. Arıyorum gelin gösterelim diyorlar. Gidiyruz. Arıyorlar güyaa ev sahibini hep kapalı yada evde yokmuş, müsait değilmiş oluyor. Ama bize başka evler gösterebileceklerini söylüyorlar
Bizde her dafasında bunu yiyoruz bi güzel. Çünkü insana unutturuyorlar , başka evler gösterirken. O uygun ve geniş evler yerine, pahalı ve küçücük evler görüp, hayal kırıklığına uğrayıp, tıpış tıpğış geliyorsun evine.

Sonuç itibari ile ev o emlakçıda değil . İnsanları ofise davet edip, başka evler gösteriyorlar. Bende alıcı olarak bu konudan muzdaribim.

Bence guvendiginiz bir emlakciyla anlasin ve o da afisini assin.. afisi goren diger emlakci aramaz.. etik degil.. birde anlasma yapin kendi aranizda boylece sikintiniz kalmaz hemde eviniz satilir..

hersey mı bu kadar cılkı cıkartılır bu memlekette yahu...araba alıyoruz ıkıncı el...ınternettekı araba degıl araba ozellıklerı asla yazanla bır degıl...sahıbınden yazar komısyoncu cıkar galerıcı cıkar..kazasız derler pert cıkar..
cıdden herseyden ınsanın mıdesını kaldırıyorlar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…