- Konu Sahibi _sekerpare_
-
İste onlar hangileri bilsek ona göre davranıcaz.Biz komisyon ödemeyelim derdinde değiliz ,kandırılmayalım yeter.Eski bir gayrimenkul danışmanı olarak güvenilir kurumsal bir firmayla çalışmanızı öneririm.Ben de o firmalardan birindeydim ve asla bilgiyi saklama ya da yalan söyleme mümkün değildi.Belli markalar var,onları tercih edin ki ne istediğinizi tam olarak anlasınlar ve yardımcı olsunlar.
Bir kaç tane var zaten ülke genelinde.Burdan isim veremiyorum reklama girmesin diye.İste onlar hangileri bilsek ona göre davranıcaz.Biz komisyon ödemeyelim derdinde değiliz ,kandırılmayalım yeter.
Çok teşekkürler.Gerçekten artık bir tanesinin boğazını sıkcam yakındır yani...Aynen anlattığınız gibi yapıyolar.Ev satin alma deneyimim olmadi ama kiralik daire ararken cinnet gecirip emlakciya saldirmisligim var.
Emlak sitelerinden daireyi begeniyorum emlakciyi ariyorum, daire elimizde gelin bakalim diyorlar ama gittigimde ne tesaduf ki az once verilmis oluyor. Elimde baska daireler var diyorlar, ne istedigimi acikca soyluyorum, 3+1 butun odalari aydinlik, arakat, 0 daire istiyorum kesinlikle kriterlerimin disinda daire gostermeyin ne sizin ne benim vaktimizi calmayin diyorum adam tamam tam istediginiz gibi diyor bi gidiyorum daire 2+1, yok en ust kat, yok bir odasi karanlik vs haftalarca ev aradik en son biri goturdu bina 30 yillik, neymis ici sifirlanmis, ben ici sifirlanmis istesem ici sifirlanmis derim 0 bina istiyorum
demem, sen bizimle dalga mi geciyorsun diye bagirdim adama ustune yururudum sinirden..
Neyse sonra emlakcilarla ayni dili konusmayi ogrendik de bulduk evi. Oncelikle kriterlerinizi acik ve net soyleyin, asla vaktimi calmayin, acelem var, sadece bir daireye bakabilirim gibi ifadeler kullanin ki sizi ev ev dolastirmasinlar. Bir daireye bakmaya gitmeden once tek tek teyit edin katini, imar durumunu, cephesini, bina yasini falan ve cok onemsediginizi belirtin, degilse hic gitmeyelim diyin mutlaka. Biraz
sert olun yoksa taleplerinizi ciddiye almiyorlar, oyalayip duruyorlar. Kolay gelsin.
İstanbul'da ev fiyatları uçtu siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. 200 bine 0 ev almak zor gibi, başka semtele yönelseniz. Birde emlakçıdan zor oluyor ya komisyon falan istiyorlar.
sahibinden com a bak hem fiyat aralığı belirliyorsun hem evleri görüyorsunİyi akşamlar arkadaşlar...Büyükşehirlerden birindeyim.200 binlik bütçeyle ev almaya çalışıyoruz.Eşimle şehrimizi altüst ettik.Emlak fiyatları uçmuş.Yeni ev almak bu bütçeyle zor görünüyor.Çok üzülüyorum çünkü bana göre az bir para değil.Emlakçılar ilanlara olmayan fiyatları yazmışlar yakına gidiyosun o fiyat değil şu fiyat diyolar.Yeni bina diye gidiyosun eski çıkıyor.Anahtar bizde diyolar gidiyosun kapı duvar evi göremiyosun .İskanı vardiyolar gidiyosun tam aksi çıkıyor.Yüksek giriş diuolar gidiyuosun bahçe kati çıkıyor.Bu liste uzar gider...Bu işi hızlandıracak daha kolay bir yol bilen var mı arkadaşlar ? Hem zaman harciyosun ,benzin yakip dağ tepe geziyosun.Sonuç sıfır .Eşimde zaten kılı kırk yarıyor.Çıldıriciimm artık.Bu yollardan geçen arkadaşlar,değerli fikirlerini esirgemezlerse sevinirim.Zira biraz sakinleştirilmeye ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?