Emme isteksizliği lütfen yardım

Ysfum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2016
7
0
1
34
Kadınlar kulübü herkese merhabalar. Hamilelik ve hamilelik sonrası çok büyük destekçim olan siz kadınlar yine sizin yardımınıza ihtiyacım var. 2 aylık oğlum var Allah cümlemizinkini bağışlasın son Zaman'larda emme isteksizliği başladı. Hatta şöyle söylesem daha doğru olur emmeyi istiyor göğsümü alıyor ama iki üç emme hareketi ile ağzından çıkarıyor sonra tekrar aranıp alıyor ağzına yine aynı şeyi tekrarlıyor. Sütüm mü az geliyor diye göğüs ucumu sıkıyorum süt gayet iyi geliyor. Acaba az geliyor ona mı kızıyor normalde mama artı anne sütü alan bir Bebek hatta Dr un demesine göre anne sütü yeterli ama ben rahat edemiyorum bu haline en Sonunda doymuyor diye kaşıkla mama veriyorum tabi düzgün emmediği için bir güzel mamayı yıyor da. Benzer şeyler yaşayanlar var mı sizce sütüm az mı geliyor bilemiyorum.

Benim oğlum da yapıyor öyle ama önce güzelce emiyor süt azalınca tutup bırakıyor ben de sıkıyorum bazen fışkırıyor ama yine de yapıyor çünkü bebek çekince hemen bitip arkası gelmiyor

Peki mama veriyor musunuz siz ?? Ben mamada verdiğim için acaba mama gelecek diye mi yapıyor diye de korkuyorum.

Evet veriyorum hatta bir ara hiç beni emmek istemedi mama içmek istedi ama atlattık çok şükür çok zor durumda kalmadıkça yani açlıktan ağlamadikca vermiyorum mama.uzun uzun emziriyorum

İşte bizimki uzun uzun emse belki doyacak ama göğüste durunca ağlıyor ayırıyorum göğüsten daha çok ağlıyor. Göğüste tutmak istediğimde kızıyor herhalde ağlıyor gibi yaparak bırakıyor tekrar alıyor anlamadım gerçekten ne yapmak istediğini benim ne çözüm bulacağımı

Biberondan mi içiyor mamasıni. Az akısli olması önemli çünkü biberondan çok geliyor memeden az gelince kızıp emmek istemiyorlar ben lansinoh momma kullanıyorum şu an.dr.browns kullandım bir ara o zaman beni emmeyi bırakıyordu zor kurtardım

Ben de ilk Zaman'lar biberon kullanıyordum ama sonra bıraktık kaşıkla veriyorum. Yani kaşıkla verdiğimden de olabilir mi acaba? Bir de sizin dediğiniz gibi süt az mı geliyor diye emzirdikten sonra sağdım iki göğüsten 30 cc ancak geldi yani az mı acaba? Bir de biberonla verince çocuğum doyduğunu anlamıyor. Siz de böyle bir şey yaşadınız mı?? Mesela kaşıkla emzirdikten sonra 40 cc ancak içerken biberonla verdim mi 60 cc den sonra bile halen ağlamaya devam ediyor

Dün akşam uyuduğu için sağdim ilk defa 90 cc süt çıktı onu içirdim bitince dediğiniz gibi ağladı.40cc mama içiyor o bitince de ağlıyor yani durmadan içebilirler diye düşünüyorum hemşire bana kaşıkla ver mamasıni seni bırakmasın dedi ama kaşıkla içmedi bebeğim sütünüz benim gibi az galiba ben de öyle 30 cc filan ancak çıkıyor.

Maalesef benim sütüm de az geliyor bugün sizin dediğiniz Dr browns un biberonunu aldım bakalım inş beni bırakmaz hem de gazı olmaz. Kaşıkla sanki daha çok gazı oluyor gibi de geldi. Hem de yavrumun uykusu oluyor kaşıkla verdiğimde uykusu falan kaçıyor.

Merhaba,
Arkadaşlar siz yine şanslısınız, benimki bir ara tamamen bırakmıştı 2 aylıkken falan... Memeye yaklaşınca direk ağlamaya başlıyordu. Durumunuzda bir gelişme oldu mu bilmiyorum, ama belki bir faydası olur diye deneyimlerimi yazayım dedim.
Öncelikle sadece biraz içip bırakıyorsa bu iyiye işaret, uzun süreli emzirmeler hem yorup, hem sıkıp ve hem de belki göğüslerinizde acıya neden olabilir, ama biberonle mama vermektense yeğlerim.
Doktorunuz sütünüzün yettiğini söylüyorsa, yani çocuğunuzun aylık gelişiminde bir kilo sorunu yoksa zaten mamaya hiç ihtiyacınız yok demektir.
Belki bebeğiniz tam acıkmadan emzirmeyi teklif ediyorsunuzdur, belirttiğiniz gibi memeyi alıp bırakması genelde bebeklerin doyduktan sonraki anneyle oynama şekline benziyor çünkü.
Biberonle beslenmeye her bebeğin tepkisi farklı oluyor, kimi alışıp memeyi bırakmaya kalkışıyor, kimi memeden hiç vazgemniyor, biberon istemiyor. Ama biberondan yoğun akış alan bebeklerin genelde emmeyi daha yorucu bulduğu ve memeyi bırakma eğiliminde oldukları fikrine katılıyorum. Çok az akış sağlayan biberonlerı tercih etmelisiniz. Ben çok az akıtan aventin 1 numarasını bulmuştum. Kaşıkla bebek beslemek ise sanırım efsane gibi bir şey. Bunu ne ben becerebildim, ne de becerebilen birini duydum.
Bebeklerde emme isteksizliğinin birçok nedeni olabiliyor. Sütte hoşlanmadığı acı bir tat alması (soğan, sarımsak, yoğun baharat gibi) biberona alışma, gaz sancısı, sütün az gelmesi, sütün fazla gelmesi....
Ben bizim ufaklığın neden bıraktığını hiç anlayamadım, sonra neden geri başladığını da anlayamadım. Ama 3,5-4. ay civarında yeniden emmeye başladı. Bu süreçte sütümü sağarak biberonla verdim, tabii sütüm azaldı, mama takviyesi de yaptım.
Emme grevi her zaman kalıcı olmayabiliyor. Hatta genellikle duyduğum kadarıyla geçici bir şey oluyor. Bu yüzden fazla üzülmeden, kendini yıpratmadan bu süreci atlatmak önemli. Malum, üzüntü de sütü azaltan bir şey.

Bu yüzden süt sağma makinesi kiraladım o biraz rahatlattı ama yazımın üzerinden hayli Zaman geçtiği için Dr dilbağı olduğunu ve emme reddini tetiklediğini söyledi ilk başta zaten güzel emiyor sanırım yoğun kısım da öyle yapıyor mecbur ben de sağıyorum ve kaşıkla veriyorum. Ama kaşıkla vermek o kadar güç ki aventin dediğiniz ürününü aldım ama vermeye korkuyorum ben de. Hatta buradan ark tavsiyesi ile de browns aldım beni daha çok bırakmaya başladı korktum açıkçası

merhaba bence kaşıkla veya biberonla vermeyin bebeğin sütü kendisinin memeden çekmesi gerekiyor. daha kolay yöntemlere alışırsa memeyi istemiyormuş ve bebek emmedikçe sütünüz azalacak. umarım çok geç kalmamışımdır.

Öncelikle kendisini emziriyorum en son olarak sağma işlemini yapıyorum. Onu kaşıkla veriyorum. Haklısınız dilbağı olmasa belki Çek'im gücü zaten zayıfmış bu yüzden

Back
X