Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Daha önce de benzer konulara yazdım simdi yazmanın sebebi ise sadece dertlesmek...oğlum bir hafta sonra 4 aylık olacak.1,5 aydır emmesi için mücadele ediyorum ve Yoruldum...iki ay deli gibi emen ayda 1200 gr alan bir bebekken önce azalan emmesi simdi bitme noktasına geldi...burada yazılanları önerileri ezberledim ve kimden ne duyduysam demedim.pes etme dediler inat et dediler aç bırak dediler yaptim...sonuçta açlıktan ağlayan ama yine de emmeyen etmediği için huzursuz ve uyumayan bir bebekle kalakaldim...her gün biraz daha küstüm hayata kendime hatta bebeğime...doktora goturmedim mi elbet götürdüm tahliller vs...sahip kaşıkla ver dediler denedim...kaşıkla içmeyi ya bebek beceremediği ya da ben..sürekli benzine kaçtı boğulma tehlikesi yaşadı...o doktorlarin öcü ilan ettiği biberonla verdim nazla oyunla şarkıyla biraz biraz icirdim...sütüm de var fazlasıyla ama içen bir bebeğim yok..sütümün tadına baktım ne var da icmiyo diye ama normal anne sütü iste önceki zamanlarla ayni tat...geçici bir durum her çocuk yapar dediler nasıl bir geçici durumsa 1,5 aydır geçmiyor..mama aldım bugünde onu denedim içti biraz da olsa...bunları yazarken gözlerim doluyor..2 yaşına kadar emzirecektim mama 6 aya kadar vermeyecektim...hayaller hayaller...bazen birşeyler istediğiniz gibi olmuyo...herkes birşey söylüyor her kafadan bir ses çıkıyor ve siz kim nereye çekse gidecek kadar çaresiz oluyorsunuz yani çocuk insanin belini büküyor...yapmam dediğin ne varsa yapar oluyorsun..dediğim gibi bunlari sadece rahatlamak için yazıyorum olmadı ben beceremedim pes ettim...Her sabaha ağlayarak uyanıyorum...her yeni gün benim için ağlayan. İnat eden beni reddeden bir bebekle mücadele demek..hatta açlıktan karni guruldadigi halde annesini emmeyen...benim için annelik emzirmek demek oldu oyleki 1,5 aydır gecem gündüzüm bu konuyu araştırmak mücadele etmek ve denemekle geçti...bir sut makinesi gibi görür oldum kendimi...annelik sadece emzirmek mi dersiniz...yada emzirmeyen anneler yarım anne mi..ben bugünlerde kendimi yarim ve eksik hissediyorum...bu duyguyla yasamak beni bitiriyor...
Belki biraz benimle ayni sorunları yaşıyorsunuz galiba benimde bebeğim 5 aylık bu zaman kadar sürekli emzrdim sıfır mamayla buraya kadar geldik basimda aman kızım biberon verme memenin unutur diyen bir sürü büyüğüm, aptallık yapıp onları dinleyen ve iki gündür sütü çok çok az olan ben ,biberona alistirmagim için şimdide almayan aptamil milupa sma bütün mamaları denedigim halde hiçbirini sevmeyen ac ac uyuyan bir oğlum var ne yapacağını şaşırdım valla sunu anladım bir bebek annesini emse bile günde en azından bir defa biberon vereceksin anneye alışan bebek emzik bile tutmuyo sıkıntı ya valla bilmiyorum....
Ve ayrıca yazmayı unutmusum annelik sadece emzirmek değil bence zaten elimizden geleni yapıyoruz emziremedigimiz zaman canımız sıkılıp uzuluyoruz bu duygular bile anneligin bir parçası onlar Allah in izni ile yanimizdalar ve bir şekilde buyuyecekler ama sadece sutumuzle değil sevgimizle sefkatimizle ..
Sen de biberon vermediğin için sıkıntıya girdin desene...oysaki doktorların dediğini yapmışsın...ama ilerleyen dönemlerde sıkıntı işte... Kasıkla yada sırınga ile vermen gerekecek ki bu da çok zahmetli bi durum...evet öyle böyle büyüyecekler ama en önemlisi sevgiyle büyümeleri..benimki emzik doğduğu gün tuttu o yüzden de biberon tutmakta zorlanmıyo..doktora göre de ben yanlış yaptım emzik vererek biberon vererek...oysaki bebekler fabrikasyon değil tek tip olsun..genelleme yapılmamalı...umarım bebeğiniz biberon tutar yoksa beslenmesi biraz zahmetli olur sizin için...benim oğlum aptamil içti dün tadını yadırgamadı anne sütü alan bebekler mama sevmez derler ama bizimki içti yani bebekten bebeğe değişiyo işte...siz de Bebelac deneyin eğer denemediyseniz çok kişiden duymuştum diğerlerini sevmedi bunu yedi diye..
Bebelac ta denedim yukarıya bebelac yazacagima milupa yazmisim bilmiyorum sıkıntı aslında susadiginda biberonla su verdim bi defa çok güzel emdi sanırım benim ki mamaları sevmiyor birde hipp var onun tadı farklimi acaba bilemiyorum nişasta gibi şeyler erkenmi mamayla pişirip biberonla versem sağlık ocağına sorduğumda öyle onermislerdi ama tereddutluyum
Bebelac en tadı şekerli olanmis sanırım o yüzden seviyo bebekler diye duymuştum pirinç unu suyla muhallebi yapıp içine biraz pekmez ve iki kaşık aptamille yapilan bi tarif duymuştum senin bebegin ay olarak yiyebilir bunu bence sen yine de Daniş doktoruna mama sevmiyor sa bunu dene bir ay sonra falan kaşık maması denerssin golden goat diye keçi sütü maması var bide onu dene kullananlar çok memnun ben birkaç ay sonra deneyecegim onu..
bence kendini uzme artık bende 4 ay oldu dogum yapalı ve 20 gun emdı bıraktı her gelen yok anne sutu soyle faydalı boyle faydalı sanki ben bilmiyorum bilerek vermiyorum o kadar zor gunler kı kaynanam bile memesıne tutturmaya calıstı dusun ve sırf bu yuzden her gun aglarım bugun bile agladım bıde sımdı her goren emiyormu dıye sordukca gogusundekı sut sızlamaya baslar kendını uzme ıns baska cocugun olursa o emer ben kendımı boyle teselli edıyorum oylede buyuyorlar boylede saglıklı olsun canları sag olsun gerisi bos sağlıcakla kal
ne kadar iyi anlıyorum sizi...bende üstün bir mücadeleyle 6 ayı tamamaladım.ama şuan yok denecek kadr az emiyor ve ek gıda ve mama yiyor.ilk 3 ay çok az mama yedi ve sonraki aylarda artık engel olmadım ve o ne idtiyorsa onu yaptım.çünkü birgün aniden boğazında bir aft çıktı ve hiçbir şey yiyemez oldu.ve bende o dönemde öyle çok üzüldüm ki ve yesinde ne isterse onu yesin aç kalmasından daha iyi diyerek yakasını bıraktım.her gün emmme yüzünden ağlattı beni.sanırım olmayınca olmuyor.ama şunu bil yavruna verebileceğin tek şey onu emzirmek değil.şu an küçük olduğu için tek görevin onu beslemek sanıyorsun.ama kısa sürede anlayacksın ki onun senin en çok sevgine ilgine ve sakinliğine ihtiyacı var.bugunler geçecek ve geri gelmeyecek tadını çıkarmakta fayda var..
Bal böceklerim❤️
Kayıtlı Üye
Bende sizinle aynı durumdaym zar zor altı ay dolmuştu ve hasta olup bıraktı zaten çok inat bir kızım vardı istemediğinde asla almıyordu şimdi tamamen bitti yirmi gündür sütümü sağıyorum ama çok zor böyle sürekli vakit olmuyor sağmaya yeterince anne sütü almıyor kilo almıyor artk herkes eleştirir oldu bu çocuk niye böyle zayıf diye ek gıda vermeye başlayayım dedim neler yedirmedm yine sonuç aynı artk bende akışına bıraktım
bende aynı şeyleri yaşadım arkadaşlar.ekimde doğum yaptım bebeğim 30 gün sonunda bir sabah sebepsiz yere emmeyi bıraktı.denemedğim yol kalmadı,o kadar çok üzüldüm ki,hiçbirşey yiyemedim günlerce ve sütüm gitti.oysaki çok sütüm vardı.4 ay ağlamaktan helak oldum.şimdi bebeğim 5 aylık,çok kızıyorum kendime,neden bu kadar üzüldüm ki diye.sağlıklı ya daha ne istiyorum.aslında bizi asıl üzen çevre baskısı.bende isterim bebeğim anne sütüyle büyüsün ama napıyım olmayınca olmuyor.şimdi artık hiç üzülmüyorum,tadını çıkarıyorum bebeğimin.Rabbim ona uzun ömür versin.sizde öyle düşünün ve üzülmeyin lütfen.bir daha bebeğimiz olduğunda emziririz inşallah,o da emmese dünyanın sonu değil inanın.
Bu konuyu okuyunca kendimi buldum tam anlamiyla.10 aylik oglum dogdugundan beri emme sorunu uykusuz geceler ememdigi icin aglamalar o agladi ben agladim ve halaa da oyle devam ediyoruz.ilk 1.5 ay tutamadi memeyi artik emzirmicem biberonla beslicem diyip pes ediyodum ama her firsatta tekrar deniyordum vazgecemedim emzirmekten.10 aylik sure içerisinde emmeyi cilginca redetmeler daha neler neler.ama sonunda anladimki huyu böyle anlamama ragmen hala red ettiginde uzuluyorum.yani bu annelik ic gudusu yapacak birsey yok.ama tek pismanligim biraz memeye alistiktan sonra biberon vermeliydim.suan ne biberon ne emzik almiyor.sutte yeterli degil gunduz besliyorum ek gidayla ama gece surekli uyanmalar.denemedigim ama kalmadi.tecrubelerim sonunda anladigim tek sey bebekle alakali hersey.hem emen hem mama yiyen biberon alan bebekler var.bizim bebekler zor demekki.napalim allah kolaylik versin bizlere.
Daha önce de benzer konulara yazdım simdi yazmanın sebebi ise sadece dertlesmek...oğlum bir hafta sonra 4 aylık olacak.1,5 aydır emmesi için mücadele ediyorum ve Yoruldum...iki ay deli gibi emen ayda 1200 gr alan bir bebekken önce azalan emmesi simdi bitme noktasına geldi...burada yazılanları önerileri ezberledim ve kimden ne duyduysam demedim.pes etme dediler inat et dediler aç bırak dediler yaptim...sonuçta açlıktan ağlayan ama yine de emmeyen etmediği için huzursuz ve uyumayan bir bebekle kalakaldim...her gün biraz daha küstüm hayata kendime hatta bebeğime...doktora goturmedim mi elbet götürdüm tahliller vs...sahip kaşıkla ver dediler denedim...kaşıkla içmeyi ya bebek beceremediği ya da ben..sürekli benzine kaçtı boğulma tehlikesi yaşadı...o doktorlarin öcü ilan ettiği biberonla verdim nazla oyunla şarkıyla biraz biraz icirdim...sütüm de var fazlasıyla ama içen bir bebeğim yok..sütümün tadına baktım ne var da icmiyo diye ama normal anne sütü iste önceki zamanlarla ayni tat...geçici bir durum her çocuk yapar dediler nasıl bir geçici durumsa 1,5 aydır geçmiyor..mama aldım bugünde onu denedim içti biraz da olsa...bunları yazarken gözlerim doluyor..2 yaşına kadar emzirecektim mama 6 aya kadar vermeyecektim...hayaller hayaller...bazen birşeyler istediğiniz gibi olmuyo...herkes birşey söylüyor her kafadan bir ses çıkıyor ve siz kim nereye çekse gidecek kadar çaresiz oluyorsunuz yani çocuk insanin belini büküyor...yapmam dediğin ne varsa yapar oluyorsun..dediğim gibi bunlari sadece rahatlamak için yazıyorum olmadı ben beceremedim pes ettim...Her sabaha ağlayarak uyanıyorum...her yeni gün benim için ağlayan. İnat eden beni reddeden bir bebekle mücadele demek..hatta açlıktan karni guruldadigi halde annesini emmeyen...benim için annelik emzirmek demek oldu oyleki 1,5 aydır gecem gündüzüm bu konuyu araştırmak mücadele etmek ve denemekle geçti...bir sut makinesi gibi görür oldum kendimi...annelik sadece emzirmek mi dersiniz...yada emzirmeyen anneler yarım anne mi..ben bugünlerde kendimi yarim ve eksik hissediyorum...bu duyguyla yasamak beni bitiriyor...
Bir cozum.buldunuz mu bebegim ilk gunden beri emmiyor. 38 gün hala emmiyor lutfen cevap verin
17.09.2017💕🧿💕25.10.2022
Kayıtlı Üye
Bir cozum.buldunuz mu bebegim ilk gunden beri emmiyor. 38 gün hala emmiyor lutfen cevap verin
canını sıkma bir sekil de büyüyecek 6 ayim ağlamakla geçti hala sıkıntı yaşıyorum 5 ay sağarak besledim zar zor emmeyince emmiyor üzülme bugünlerde geçecek elinden geleni yap bırak sonra inatlastikca hic olmuyor
canını sıkma bir sekil de büyüyecek 6 ayim ağlamakla geçti hala sıkıntı yaşıyorum 5 ay sağarak besledim zar zor emmeyince emmiyor üzülme bugünlerde geçecek elinden geleni yap bırak sonra inatlastikca hic olmuyor
Sütüm kesilecek diye korkuyorum sağıp veriyorum o aglarken durmuyorken sagamiyorim. Meme harici herseyi emiyor memeyi görür gormez çığlığı basiyor. Beni sevmeyecek annesi olduğumu bilmeyecek diye cok korkuyorum.bir yolu yokmudur
17.09.2017💕🧿💕25.10.2022
Kayıtlı Üye
Sütüm kesilecek diye korkuyorum sağıp veriyorum o aglarken durmuyorken sagamiyorim. Meme harici herseyi emiyor memeyi görür gormez çığlığı basiyor. Beni sevmeyecek annesi olduğumu bilmeyecek diye cok korkuyorum.bir yolu yokmudur
kelin ilacı olsa kendi kafasına sürerdi ben de sen gibi çare aradım ama yok yok deli oldum divane gezdim 5 ay zar zor sağdım aynı sen gibi sut mama idare ein sagamadığım zaman çok oldu zaten sağarken azaliyo bi sure sonra ama sen hep ayni saatlerde sağarsan bebek emoto gibi kesilmez ha diyince de kesilmiyo canım korkma 10 ay oldu hala sıksam ucundan 1 damla da olsa gelir inşallah emer ama benim ki emmedi biberon verdim basta o hataydı sonra aç kalmasın dedim sağarak yine biberon verdim bu böyle gitti emmedi sonra biberon da çekmedi acayip bi piskoloji oluyo seni çok iyi anlıyorum emin ol belki 1000 mislini çektim üzüntü sinir sitres inşallah sen emzirirsin
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Merhabalar. Bebeğiniz şimdi emiyor mu
Merhabalar. Bebeğiniz şimdi emiyor mu
Cok şükür yeni yeni tutmaya basladi. Resmen luks hayatmis 70.gününde tuttu. Her emzirmemde yüreğim agzimda red edecek yine almayacak diye. Gercekten cok büyük kolaylıklikmis. Rabbim herkese nasip etsin.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Cok şükür yeni yeni tutmaya basladi. Resmen luks hayatmis 70.gününde tuttu. Her emzirmemde yüreğim agzimda red edecek yine almayacak diye. Gercekten cok büyük kolaylıklikmis. Rabbim herkese nasip etsin.
Benimde bebeğim 60 günlük oda yeni yenj emmeye başladı şükür ama kabız oluyor