Premature Bebekler Emmeyi biberonla öğrenen premature bebeğini sütü çok bol olmadığı halde döndürmeyi başaran var m

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tirilaylom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2010
1.634
62
163
Ankara
Bebeğim 35+4 te doğdu ve 1hft Küvezdeydi. Biberonla beslediler. Eve geldiğinde sarılıktı ve sütüm azdı. Mecburen devam ettim sağıp vermeye. Ara ara meme denedim. Güçlü emiyor yutuyor fakat 40 dk sonunda bakıyorum hem o doymamış hem sonradan sağıp baktığımda çıkan miktarda pek fark yok.

Hala da durum aynı. Hem süt miktarım bol değil hem de bebeğim emse de sağdığım miktarı alamıyor. Göğsüm anca 5 saatte doluyor. Sağarak yetiyor ama böyle çok zor. Çok üzülüyorum. Belki bol sütüm olsa bu daha kolay olurdu. O da ne yapsam artmıyor:( bir oğlum daha var 3 yaşında. Nereye yeteceğimi şaşırdım.

Bana yardım edebilecek biri var mı?

Bebeğim 35+4 te doğdu ve 1hft Küvezdeydi. Biberonla beslediler. Eve geldiğinde sarılıktı ve sütüm azdı. Mecburen devam ettim sağıp vermeye. Ara ara meme denedim. Güçlü emiyor yutuyor fakat 40 dk sonunda bakıyorum hem o doymamış hem sonradan sağıp baktığımda çıkan miktarda pek fark yok.

Hala da durum aynı. Hem süt miktarım bol değil hem de bebeğim emse de sağdığım miktarı alamıyor. Göğsüm anca 5 saatte doluyor. Sağarak yetiyor ama böyle çok zor. Çok üzülüyorum. Belki bol sütüm olsa bu daha kolay olurdu. O da ne yapsam artmıyor:KK43: bir oğlum daha var 3 yaşında. Nereye yeteceğimi şaşırdım.

Bana yardım edebilecek biri var mı?
Canim sutun bol olsada cok zor alistrmk benim sutum deli gibi fiskiyrdu ama alimadi tabi bizimle birlikte bi bebek daha vardi o sadece 200 gr fazla idi benimkinden ama annesini cok guzel emiyrdu benimki simdi 5 aylik oldu hep buyunce alisir die hergun denedim ama malesef buyunce hic almiyrlr nekdr erken ugrasrsan alirsa alir benimki simdi biberonu da emmiyr malesef buna da sukur de ve cok sik sag sut ancak oyle artyr 2 3 saatte bir sag ve humana stil tea biluyrsu dur belki cok guzrl sut yapiyr

Canim sutun bol olsada cok zor alistrmk benim sutum deli gibi fiskiyrdu ama alimadi tabi bizimle birlikte bi bebek daha vardi o sadece 200 gr fazla idi benimkinden ama annesini cok guzel emiyrdu benimki simdi 5 aylik oldu hep buyunce alisir die hergun denedim ama malesef buyunce hic almiyrlr nekdr erken ugrasrsan alirsa alir benimki simdi biberonu da emmiyr malesef buna da sukur de ve cok sik sag sut ancak oyle artyr 2 3 saatte bir sag ve humana stil tea biluyrsu dur belki cok guzrl sut yapiyr
Cnm bende hiçbir şey işe yaramıyor. Neler denedim. Tek artıran delice sağmak. Onu da bir gün yapsam ikinci gün yapamıyorum. Yani sağıyorum ama düzenli olmuyor. Gece çok yorgun düşüp sadece emzirmeyi deniyorum. Ama bebeğim de uykucu hala. Az emip uyuyor. Gündüz de emiyo ama memeden doyamıyo. Birden doymak istiyo. Biberon seviyo anlıycan:(

Cnm benim kızimda 10 gün yoğun bakımda kaldı dolayısıyla biberon alınca etmedi ama devamli sagdim birde bol su ve yeşillik. Arada gece kalkınca uyku sersemiyken memeyi verdim ama 6 ay biberonla beslendi. 6 aydan sonra ek gıdaya geçince memeyi almaya başladı ve 25 aya kadar emdi. Az sabır ve devamlı sagmaya calis

Cnm bende hiçbir şey işe yaramıyor. Neler denedim. Tek artıran delice sağmak. Onu da bir gün yapsam ikinci gün yapamıyorum. Yani sağıyorum ama düzenli olmuyor. Gece çok yorgun düşüp sadece emzirmeyi deniyorum. Ama bebeğim de uykucu hala. Az emip uyuyor. Gündüz de emiyo ama memeden doyamıyo. Birden doymak istiyo. Biberon seviyo anlıycan:KK43:
Bi uste yazan arkadasa bak oda nedio her bebek farkli sanirim ama meme vermekten sakin vazgecme benimde bi arkadasim 4. aYlik olunca 2 cocugu emmeye baslamis dedigim gibi sagmaktan da denemektende vazgecme sut olayi sikinti tomrisin emzirme notlari var nette bi bak istersen ama bebisi ac birakma sakin bana herkes ac birak 1 haftada alisir dedi bende doktora sordum sakin ac birakma dedi sekerleri cabuk dusuyor ve zeka geriligi oluyormus sagma iside sabir gercekten ben cok zorlandim ama hala sagiyorum 5 aydir sagiyorum ama hersey bebisler icin napalim sut geldikce devam durmak yok :KK20: sagima devam

Bi uste yazan arkadasa bak oda nedio her bebek farkli sanirim ama meme vermekten sakin vazgecme benimde bi arkadasim 4. aYlik olunca 2 cocugu emmeye baslamis dedigim gibi sagmaktan da denemektende vazgecme sut olayi sikinti tomrisin emzirme notlari var nette bi bak istersen ama bebisi ac birakma sakin bana herkes ac birak 1 haftada alisir dedi bende doktora sordum sakin ac birakma dedi sekerleri cabuk dusuyor ve zeka geriligi oluyormus sagma iside sabir gercekten ben cok zorlandim ama hala sagiyorum 5 aydir sagiyorum ama hersey bebisler icin napalim sut geldikce devam durmak yok :KK20: sagima devam
Canim benim bebegim de 35+2 haftalik doğdu. Bir hafta biberonla beslendi. Ben gebelik zehirlenmesi geçirmiştim bu yuzden bende hafta yogun bakımda kaldım yani Bebeğimi hiç emzireNedim. Hastaneden çıktığımda denemedigim kalmadı sutum yok denecek kadar azdır. Hergün bikmadan ısrarla emzirmeye çalıştım bi ara pompalayla sağıp verdim ama inan basolacak gibi değil ısrarla emzir. Yavaş yavaş pompayi bırak. Zamanla o memeye memede ona alisacak. Stres yapma sakin üzülme.

Canim benim bebegim de 35+2 haftalik doğdu. Bir hafta biberonla beslendi. Ben gebelik zehirlenmesi geçirmiştim bu yuzden bende hafta yogun bakımda kaldım yani Bebeğimi hiç emzireNedim. Hastaneden çıktığımda denemedigim kalmadı sutum yok denecek kadar azdır. Hergün bikmadan ısrarla emzirmeye çalıştım bi ara pompalayla sağıp verdim ama inan basolacak gibi değil ısrarla emzir. Yavaş yavaş pompayi bırak. Zamanla o memeye memede ona alisacak. Stres yapma sakin üzülme.
Yok canim keske alissa ama malesef memeyi tuttugu gibi cigligi basyor artik ben memeyi gectim biberonu tutsa raziyim malesef biberonuda reddediyr gecen ay sadece 200 300 gr kdr aldi kasik manasina basladim 5 aylik olduk artk ek gidaya da basladim yapcak bise yok

Back
X