Empati ve düşüncelerinize en azından yapıcı fikirleriniz nelerdir?

ecrinn2761

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
18
-7
1
36
Ailmeden babam haricinde kimseyle görüşmüyorum. Deseniz ortada ne var hiçbirsey kimsenin hizmetçisi olmayı kabul etmediğim icin ya da çok rahat takilmadigim için sanırım (anne baba ayrı dede büyüttü -üvey babaannenin hizmetcisiydim aslinda- ancak ünv bitince babamın yaşadığı yere geldim sonra anne de buradaydi onunla tanıştım kardeş vs ancak baktim ki rahat bir hayatlari var, düşünceleri bana ters teyze vs amca diğerleri de bosmus uzak durdum tamamiyle sildim açıkçası). Evleneli iki sene oldu (hamdolsun kendi cabamla yuvamı kurdum) ancak pek çevrem yok kaldığım apartman kayinvalidemlerin evi eski komşuları var hep kendi yasitim var o da kiracısı karşı komşum o da ayrı bir sıkıntılı (anneliğim hakkında saçma sapan örnekler verince irtibatı kopardım) konuşacak kimse yok açıkçası görümcem var bekar 50 kusur yaşlarında ancak o da bir etrafının çokluğuna dalmış havasını basıp durur bana gıcık olan etrafiyla can ciğer olur sürekli onun havasını atar onlardan bahseder iyyyyyyy yani siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız.
Şunu da belirtmek isterim ki iki sene sonrası gassallik düşünüyorum uzunca bir süredir. Ancak bebeğimden sebep bu süre iki sene o süre zarfinda uzaması lazım aşırı bağlı bana ve bazı şeylere malesef ara vermek zorunda kaldım bu da beni huzursuz ediyor açıkçası ama mecbur beklemek zorundayım (namaz, kuran vs)

Bebeğiniz kaç yaşında? Parka falan çıkarak bebekli annelerle arkadaşlık kurabilirsiniz mesele yalnız hissetmenizse

Bebeğiniz kaç yaşında? Parka falan çıkarak bebekli annelerle arkadaşlık kurabilirsiniz mesele yalnız hissetmenizse
16 aylık henüz çıkmaya başlamadım biraz havalar serin çekiniyorum çıkarmaya o benim yoldaşım onunla vakit güzel geçiyor ama bir kahve içecek bir dost arıyorsun kendine

16 aylık henüz çıkmaya başlamadım biraz havalar serin çekiniyorum çıkarmaya o benim yoldaşım onunla vakit güzel geçiyor ama bir kahve içecek bir dost arıyorsun kendine
Bence rahatlıkla parka çıkabilirsiniz artık. Biraz sıkı giydirirsiniz bişey olmaz bebeğinizin de trmiz havaya ihtiyacı var. Ya da nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama mesela benim çevremde bebek-çocuklar için oyun alanları bulunan kafeler var. Kapalı alan hem de anneler görürsünüz orda mutlaka. Bebeği bi kaç saat emanet edicek biri olsaydı kurslarda arkadaş çevresi edinmeniz için uygun bi ortam. Ama öyle bi seçenek yok. Tabii eşiniz bebeğinize bakabilecek bi durumdaysa bu da olur. İş hayatına dönseniz de meslek seçiminiz sebebiyle çok kalabalık bi ortamda çalışmayacaksınız. Şu an en mantıklı ve kolay çözüm parklar oyun alanları falan

eski konuya baktım biraz hep insanlarla sınanmışsınız zor bir hayatınız olmuş şimdi gerçekten insan istiyor musunuz etrafınızda ben yoruldum kimseyi aramıyorum kendimle daha huzurlu hissediyorum
eşinizle aranız nasıl?

Az insan, çok huzur kafası var bende de.
İnsan insana muhtaç ama cidden sağlam ilişkiler kurmak zor. İki tane dostum var onlarla paylaşıyorum her şeyi.
Sizin eskilerden yok mu kimse, üniversiteden filan

Yaz geldi parkta bahçede arkadaş edinirsiniz, sohbet muhabbet başlar

Ne yani bize uygun değiller diye annemiz kardeşlerimiz dahil herkesle iletişimi mi keseceğiz?
Nasıl korkunç bir düşünceniz var böyle?
Çocuğunuzun düşünceleri de ileride sizden çok çok farklı olabilir, görüşmeyecek misiniz?
Bana siz sorunlu gibi geldiniz. Herkes yanlış olamaz değil mi? İnsanları kendi tercihleriyle kabul etmeliyiz.
Bu kadar keskin biri nasıl gassal olabilir? Herhalde yıkayacağınız kişileri de seçeceksiniz?!

Anne dediğin annelik yapmamış ki iletişimi kesmiyim beni görmüş sonra bir kere olsun yakınlığı olmamış evlat ayırmış ben bunun nesine anne diyim..korkunç bir düşünce?? detay biomiyorsun insanları yargılayan birisin ve ben burda detayda anlatmadım ancak kimse sizin gibi bu şekil bir yorum yapmamıştir kalbiniz nasıl Allah görüyor yorum yapamiycam hakkınızda..benim çocuğum bana annelik yapmayam bir kadını neden benimsesin?? Zarari dokunan gram iyilik yapmayan kıskanç bir teyzeyi neden benimsesin bir bana konuş bakalım hadi? Benim kardeş bildiğim kuzenlerimle aramı bozan kötülük olsun diye herkesi benden uzaklaştıran lanet bir teyzeyi neden benimsesin neden??
Benim de sınavım bu belki insanların bu denli hayırsız olması insanın da hayatı günlük gülistanlık olamaz değil mi yuvası iyi olur rahatı iyi olur ancak aileden hayırsızlik görür. Ben şuan böyleyim. Ben sadece alternatif fikir istedim yargılama değildi.. Ben beni büyütün üvey babaanneyi bile o sirada kadar kötülük yaptı bana ne kadar ağır konuştu ezdi ben büyüdüm meslek sahibi oldum evlendim yine bırakmadım yine konuştum .. ne oldu dedem vefat etti ve ben bu şehirde manevi amca dediğim adamın öz amca gibi desteğinin oldugunu bilmesine rağmen bana karşı ters yaptı (amcam kanserdi ve çok kötüydü kaybettik onu) bana beni arama dedi ben bu kadınla şimdi daha nasıl görüşmeye devam edeyim.. Anneler gününde bile hediye gönderen bir insandım ben nankör olmamak için..
Ve şimdi
Siz benim olmak istediğim meslek hakkinda da yorum yapamazsınız.. orda duracaksiniz mesleğin gerektirdigi bütün vasıflara sahibim Allah'ıma hamdolsun ki vicdanlı ve merhametliyim sizin gibi kötü düşünen biri değilim..

Kalbinizin ekmegini yiyin.

Konudan bağımsız çıkarın korkmayın kışın bile çıkarın.. soğuktan hiçbir şey olmaz
Temiz hava ikinize de çok iyi gelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…