emrivaki misafir cagiran es

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
esime kendimi aciklamaktan yoruldum anlamiyor anlamiyor
kafasina gore arkadaslariyla telde konusurken x gunu bize gelsenize diyor. tamam cevabini alinca benimle paylasiyor.
ya da arkadasi y gunu bize gelin diyor tamam diyor, y gununden 1 2 gun once bazen ayni gun bana haber veriyor.
iki gun once de ayni sekilde pazar arkadas gelecek dedi(ailesiyle) dun aksam da yine emrivaki bi misafirlige gittik. ben biraz hasta gibiydim gitmeyeyim dedikce israrla ikna etti. arabada tartismaya basladik.
bana misafir gelecegini ya da misafirlige gidecegimizi sadece haber veriyorsun danismiyorsun dedim.
aa bi dakka karima mi sorayim diyecegim dedi. evet diyeceksin ya da once bana su gun musait misin deyip oyle cagiracaksin dedim.
sonra biliyorum sen misafir istemiyorsun yapamiyorsun (beceremiyorsun kastiyle)
ama soz verdim simdi sen hastaysan butun yemekleri ben yaparim dedi.
demek oyle dedim. ben beceremiyorum? ben sevmiyorum o halde iptal et misafiri bundan sonra da asla misafir istemiyorum dedim.
asosyalsin de ondan dedi.
oyle mi? asosyalim demek.. bundan sonra misafirlige de gitmiyorum dedim. gidecegimiz yere vardik. inmedim aractan. once indi gitti gelecegim sandi. 3 4 dk kalkmayinca geri geldi. yok mok hik mik cocuklar bekliyor. iste sinirle dedim. ozur dilerim falan.
tamam geliyorum ama sirf insanlara ayip olmasin diye ama bugunden sonra gercekten senin dedigin gibi olacagim.yarin da iptal etme ayip olmasin ama lutfeder ben de misafir gibi katilirim. eger bi daha cagirirsan da sinemaya falan giderim evde de durmam rezil olursun dedim.
neyse misafirlikte odada kimse yokken sirnasiyor, yarin bi yemek de olsa yaparsin ya falan diyor.
bi seye ihtiyacin var mi tatli alir misin falan dalgasina sirnasmaya calisiyor.
donuste yine dedim bak sen lafi dondurmeye calisiyorsun ben blof yapmiyorum ciddiyim
bir degil iki degil biktim bu laflardan dedim.
hala adam sanki hic soylememisim gibi biraz merhamet edersin sen duramazsin beraber yapariz diyor.
geceden beri de ayni dalkavukluklar.
bugun de sen yaparsin ben yardim ederim demeye basladi. bende yumusama olmayinca da sinirli sinirli tavirlar. tripler.
sinirle karar alinmaz. ben sinirden almadim bu karari oz saygimdan aldim. sen bana saygi duymuyorsun bari kendime duyayim dedim.
tamam bugun yemekleri ben yapacagim. ne yapiyorsun yeter mi soyle mi boyle mi isime karismayacaksin(ki karisir)
evi derleyip toplayacaksin. cocuklara bakacaksin.
tamam tamam dedi
bi daha da misafir konusunu kapatacaksin deyince yine sinirle aliyorsun karar diye cekti gitti.
disarida isi varmis 1 2 saatlik lazim olan seyleri mesaj at aliyim gelirken dedi. iyice cildirdim adama soylediklerim bi kulaktan giriyor bi kulaktan cikiyor.
misafiri de misafirligi de severim aslinda ama esimin tavirlarindan biktim. herseferinde misafir oncesi psikolojimi altust ediyor. yetersiz hissettiriyor. misafir gidince de hersey cok lezzetliydi eline saglik diyor. yatili misafirimiz vardi 2 gundur arkadasi yine o gelmeden de ayni seyleri yapti. dun gitti o da daha.

ev nanay ben de yattim cay iciyorum dizi izliyorum. alisveris yapmak lazim ev duzeni lazim, yemek lazim. ama simdi kalksam hepsini yapsam ekmegine yag surecek ciddiye almayacak.
yapmasam misafire ayip.
iki arada bi derede kaldim.

Bizimki de arada çağırır bana sormadan ama yemeklere karışmam rezil olmamak için evi toplarım, ama elinden gelir bizimkinin ona güveniyor... :kızgın:

Bizimki de arada çağırır bana sormadan ama yemeklere karışmam rezil olmamak için evi toplarım, ama elinden gelir bizimkinin ona güveniyor... :kızgın:
benimkinin de elinden geliyor da. mukemmeliyetci saatlerce oturup youtube da video izleyecek millete begendirmek icin. simdi zamani yok o yuzden telas yapti.

Böylelerine el iyisi denir.
El için eşini, canını bu kadar yıpratanlara hayret ediyorum..
Benim ablam öyledir.
Her sene senede 3-5 bunun kavgası yaşanır :S
Allah yardım etsin. Değişmez bunlar.
tam cuk oturdu.
el iyisi aynen oyle
misafire canini verecek adam ya.
arkadasinin valizini hazirladi falan.
10 yildir bizim valizlere el surmuslugu yoktur :D

Elalem yüzünden kalbinizi kırıyor, yok asosyalmişsiniz, beceriksizmişsiniz falan sonrada misafir günü yaklaşınca sırnaşıp işi yine size yaptırmaya çalışıyor?! Onca laftan sonra sizde yapmaya meyillisiniz? Ben olsam misafirin geleceği gün herşey hazır diyip, hiçbirşeyi hazırlamadan, çocukları alıp çıkardım içerden. Otursun misafirleriyle.

Elalem yüzünden kalbinizi kırıyor, yok asosyalmişsiniz, beceriksizmişsiniz falan sonrada misafir günü yaklaşınca sırnaşıp işi yine size yaptırmaya çalışıyor?! Onca laftan sonra sizde yapmaya meyillisiniz? Ben olsam misafirin geleceği gün herşey hazır diyip, hiçbirşeyi hazırlamadan, çocukları alıp çıkardım içerden. Otursun misafirleriyle.
gelen kisilere ayip olmasin diye
ufff iste yapmam gereken o ama yapamiyorum.
gelecek adamin karisi iyi kotu benim de arkadasim.
anne babasini her gordugumde bize gelin diye davet ettim falan. simdi oyle yaparsam cok ayip olacak.

gelen kisilere ayip olmasin diye
ufff iste yapmam gereken o ama yapamiyorum.
gelecek adamin karisi iyi kotu benim de arkadasim.
anne babasini her gordugumde bize gelin diye davet ettim falan. simdi oyle yaparsam cok ayip olacak.
Bunu bir defa olsun yapmalısınız ki, eşiniz hatasını anlasın. Bırakın o misafire durumu açıklasın..

Bence söylediklerinizin arkasında durun yoksa eşiniz söyler söyler sonra da bir iki sirinlikle sizi ikna eder.
sirinlikle ikna edemedi simdi tavir yapiyor. kesinlikle bundan sonrasi icin arkasinda duracagim. haa ilelebet misafirlik yok demek degil yoksa kendime de eziyet olur :) ama bana danismadan olanlari asla kabul etmeyecegim. tabii esime soylemedim boyle.
bugun icin ne yapayim?

Nolur yapmayın, hiç bir işe elinizi sürmeyin.
Evinizi de toplamayın.
Siz evinizin hanımısınız size sormayıp kime soracakmış???
Yapsın bakalım ne yapabilecek.
Yoksa eşiniz bu huyundan asla vazgeçmez.

bunu yaparsam hem evi toplamis olacagim hem yemekleri bana kakalar diye korkuyorum :KK53:
Marketten köz patlıcan biber alın. Onları sarımsak ve zeytinyağı ile kavurun üstüne yoğurt dökün. Salata yapın. Mercimek çorbası ya da kremalı mantar çorbası çabuk oluyor. Gül böreği Sarın hızla. Fırına sulu yemek atın. Pilav yaparsınız bide yetmez mi

Marketten köz patlıcan biber alın. Onları sarımsak ve zeytinyağı ile kavurun üstüne yoğurt dökün. Salata yapın. Mercimek çorbası ya da kremalı mantar çorbası çabuk oluyor. Gül böreği Sarın hızla. Fırına sulu yemek atın. Pilav yaparsınız bide yetmez mi
sorum yemek yapamamak yetistirememek degil ki.

Valla evden cikar gider bi kafede kahve içer yaninada bi pasta soyler keyif yaparim. Gitmedende adamin kirli donlarini salona atarim gelen misafire ayip olsun utansin. Misafirde sonradan bu ne hal filan derse benim haberim yok ki bana soran olmadi der cikarim işin icinden.
kendimi rezil etmis olurum oyle ya.
neyse
esimle konustum tekrar. yemekleri yapacak.
ben sadece salata ve soguk meze yapacagim.
evi de supurup silecek.
bi daha misafir cagirmayacak.

sorum yemek yapamamak yetistirememek degil ki.

kendimi rezil etmis olurum oyle ya.
neyse
esimle konustum tekrar. yemekleri yapacak.
ben sadece salata ve soguk meze yapacagim.
evi de supurup silecek.
bi daha misafir cagirmayacak.
Bu bile çok. Adamın sanki kölesi var karşısında. Ben olsam acil işim çıktı der giderdim. Misafirlere de ne derse desin.

esime kendimi aciklamaktan yoruldum anlamiyor anlamiyor
kafasina gore arkadaslariyla telde konusurken x gunu bize gelsenize diyor. tamam cevabini alinca benimle paylasiyor.
ya da arkadasi y gunu bize gelin diyor tamam diyor, y gununden 1 2 gun once bazen ayni gun bana haber veriyor.
iki gun once de ayni sekilde pazar arkadas gelecek dedi(ailesiyle) dun aksam da yine emrivaki bi misafirlige gittik. ben biraz hasta gibiydim gitmeyeyim dedikce israrla ikna etti. arabada tartismaya basladik.
bana misafir gelecegini ya da misafirlige gidecegimizi sadece haber veriyorsun danismiyorsun dedim.
aa bi dakka karima mi sorayim diyecegim dedi. evet diyeceksin ya da once bana su gun musait misin deyip oyle cagiracaksin dedim.
sonra biliyorum sen misafir istemiyorsun yapamiyorsun (beceremiyorsun kastiyle)
ama soz verdim simdi sen hastaysan butun yemekleri ben yaparim dedi.
demek oyle dedim. ben beceremiyorum? ben sevmiyorum o halde iptal et misafiri bundan sonra da asla misafir istemiyorum dedim.
asosyalsin de ondan dedi.
oyle mi? asosyalim demek.. bundan sonra misafirlige de gitmiyorum dedim. gidecegimiz yere vardik. inmedim aractan. once indi gitti gelecegim sandi. 3 4 dk kalkmayinca geri geldi. yok mok hik mik cocuklar bekliyor. iste sinirle dedim. ozur dilerim falan.
tamam geliyorum ama sirf insanlara ayip olmasin diye ama bugunden sonra gercekten senin dedigin gibi olacagim.yarin da iptal etme ayip olmasin ama lutfeder ben de misafir gibi katilirim. eger bi daha cagirirsan da sinemaya falan giderim evde de durmam rezil olursun dedim.
neyse misafirlikte odada kimse yokken sirnasiyor, yarin bi yemek de olsa yaparsin ya falan diyor.
bi seye ihtiyacin var mi tatli alir misin falan dalgasina sirnasmaya calisiyor.
donuste yine dedim bak sen lafi dondurmeye calisiyorsun ben blof yapmiyorum ciddiyim
bir degil iki degil biktim bu laflardan dedim.
hala adam sanki hic soylememisim gibi biraz merhamet edersin sen duramazsin beraber yapariz diyor.
geceden beri de ayni dalkavukluklar.
bugun de sen yaparsin ben yardim ederim demeye basladi. bende yumusama olmayinca da sinirli sinirli tavirlar. tripler.
sinirle karar alinmaz. ben sinirden almadim bu karari oz saygimdan aldim. sen bana saygi duymuyorsun bari kendime duyayim dedim.
tamam bugun yemekleri ben yapacagim. ne yapiyorsun yeter mi soyle mi boyle mi isime karismayacaksin(ki karisir)
evi derleyip toplayacaksin. cocuklara bakacaksin.
tamam tamam dedi
bi daha da misafir konusunu kapatacaksin deyince yine sinirle aliyorsun karar diye cekti gitti.
disarida isi varmis 1 2 saatlik lazim olan seyleri mesaj at aliyim gelirken dedi. iyice cildirdim adama soylediklerim bi kulaktan giriyor bi kulaktan cikiyor.
misafiri de misafirligi de severim aslinda ama esimin tavirlarindan biktim. herseferinde misafir oncesi psikolojimi altust ediyor. yetersiz hissettiriyor. misafir gidince de hersey cok lezzetliydi eline saglik diyor. yatili misafirimiz vardi 2 gundur arkadasi yine o gelmeden de ayni seyleri yapti. dun gitti o da daha.

ev nanay ben de yattim cay iciyorum dizi izliyorum. alisveris yapmak lazim ev duzeni lazim, yemek lazim. ama simdi kalksam hepsini yapsam ekmegine yag surecek ciddiye almayacak.
yapmasam misafire ayip.
iki arada bi derede kaldim.

Kesinlikle haklısınız. Eşim kim olursa olsun bana sormadan plan yapmaz. Ben de hoşlanmam. Bir de bu kadar sık gidip gelmekten hoşlanmam. Evde Başbaşa kalmayı özlüyor insan. Ya da ayağını uzatıp tembellik yapmayı. Bence konuşmalarınız işe yarar. Bir iki kere daha tavrınızı koydunuz mu eskisi gibi olmaz gibi geliyor.

Valla arkadasim yapiyorsunuz da ondan bu adamlar boyle.
Esim bana sormadan misacir cagirsa, hic kizmam, ama ee ne yiyoruz derim, nereden basliyorsun temizlige derim, hatta ben cocuklari parka gotureyim de sana ayak bavi olmasinlar derim:) , asla kendimi paralamayacagimi bilir ve bana sormadan birini davet etmez.

Back
X