Emrivakili Misafir ve Lohusalıkta evde kalabalık istememek

Ya aynen evde tek bırakamam diyip amca ve kızıyla gelmek istemesi de absürd ötesi. Dogumum hazirana denk gelecek inş yaz sıcagı evler yanıyo sürekli gecelik fln siZle mi uğrasıcam yani... valla cok anlayıssız bizim millet sonra hamileler niye stresli , lohusalar niye cıldırıyor
Özellikle evde birinin olması daha çok batıyor ilk dogumumda sinir krizleri gecrdim ikincide kimseyi istemedim bir haftada yemek yapacak halde kendine geliyor zaten insan bebek desen zaten anneye ihtiyacı var kimsenin faydası olmaz oyuzden kimseyide isteme

Özellikle evde birinin olması daha çok batıyor ilk dogumumda sinir krizleri gecrdim ikincide kimseyi istemedim bir haftada yemek yapacak halde kendine geliyor zaten insan bebek desen zaten anneye ihtiyacı var kimsenin faydası olmaz oyuzden kimseyide isteme
Evde duran kişi 1 kap yemek yapacak ve bebekle ilgili o sonsuz engin tecrübelerini kafanda bırbır edeceğine valla hiç olmasın daha iyi. Zaten bebek yatak odamda olacak ne yapacak gece gelip cocugu mu verecekler eşim yardım eder en kötü 3 güne zaten ayaklanırım inş. Her şeye karışacaklarına hiç gelmesinler daha iyi. Virüs korkumuz bir yandan zaten. Bir de gerçekten kimseye tahammül edesim kalmamış ve bu dönem mi etken bilmiyorum ama yalnız kalmak güzel geliyor insanlardan cok yoruldum

Evde duran kişi 1 kap yemek yapacak ve bebekle ilgili o sonsuz engin tecrübelerini kafanda bırbır edeceğine valla hiç olmasın daha iyi. Zaten bebek yatak odamda olacak ne yapacak gece gelip cocugu mu verecekler eşim yardım eder en kötü 3 güne zaten ayaklanırım inş. Her şeye karışacaklarına hiç gelmesinler daha iyi. Virüs korkumuz bir yandan zaten. Bir de gerçekten kimseye tahammül edesim kalmamış ve bu dönem mi etken bilmiyorum ama yalnız kalmak güzel geliyor insanlardan cok yoruldum
En güzeli yanlız geçirmek gerçekten aşılmayacak bir dönem değil olur geçer kafan rahat olur

Aynen bir dahaki gelişlerinde yatıp uzanıcam dediginiz gibi, daha önce ayıp olur hadi abartmayayım filan diyordum ama sıktılar artık. Bu evimizde teras var yazın mangal yaprız filan diyo lohusa halimle evde böyle seyler asla istemiyorum son dönemlerde gürültüye tahammül edemiyorum zaten pandemi vs derken evlere tıkıldık , evde iş zaten bitmiyorken baskalarını hiç kafam kaldırmıyor misafirden sogudum
Sık gelen kimseyi ben misafirden saymam senin yerinde olsam iş buyururum şunu yap yiyelim şunu yapamadım bir yapsan mı diye geldiğin iyi oldu şura silinecekti felan diye o zaman eminim gelmez çünkü ekmek elden su gölden gelip gider tabi

Sık gelen kimseyi ben misafirden saymam senin yerinde olsam iş buyururum şunu yap yiyelim şunu yapamadım bir yapsan mı diye geldiğin iyi oldu şura silinecekti felan diye o zaman eminim gelmez çünkü ekmek elden su gölden gelip gider tabi
Babam evime 1 kez geldi bunlar benden cıkmıyor resmen ya olacak şey değil... bir daha geldiklerinde yatmayı düşünüyorum halsizim diyip yatcam direkt anlasınlar yani benden hayır yok. Yazın da allahım güç kuvvet versin inş gerçekten istemiyorum kalmalarını

Şu an yapacağınız şey yengenizin telefonuna her aradığında cvp vermeyin. Gelmek istediğinde bir bahane bulup kabul etmeyin. Çat kapı gelen biriyse her geldiğinde kapıyı açmayın. Aranıza mesafe koymak zorundasınız. Kimse bu kadar şeye kayıtsız kalamaz illaki o da anlar istenmediğini.
Lohusayken gelmene gerek yok eşimle hallederiz, hem kalabalıkta rahat edemem hem de pandemi dönemi çok sakıncalı deyin. İhtiyaç olursa ararım deyin geçin.

Babam evime 1 kez geldi bunlar benden cıkmıyor resmen ya olacak şey değil... bir daha geldiklerinde yatmayı düşünüyorum halsizim diyip yatcam direkt anlasınlar yani benden hayır yok. Yazın da allahım güç kuvvet versin inş gerçekten istemiyorum kalmalarını
Yavaş yavaş mesafe koyun araya baktınız olmuyor kestirip atın ne bu millete hizmetçi misiniz iki canlı halinizle

Selamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.

gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?
Ben cinnet geçirirdim gerçi geçirmeme gerek kalmaz zaten kimse bana bu şekil gelmez ama size tavsiyem korona oldum diyin başka çözümü yok

Selamlar Arkadaşlar,
6 aylık evliyim 4.5 aylık hamileyim. Hem hamilelik hem pandemi dönemi olması sebebiyle de eşimin tarafı değil ama benim tarafımdan özelllikle gelip gitme durumunu cok abarttıklarını düşünüyorum. Her şey de bahane bulup gelmeye oturmaya kalkıyorlar, üstüne iş bekliyorlar yemek, çay, kahve vb. Normalde çalışan biriyim pandemi nedeniyle evdeyim. Karnım az çıktığı için hamile değilmişim gibi gelip gitmelerine emrivakilere katlanamıyorum hem pandemi döneminde tedirginim.

gelen yengemin boyunca kızı olmasına rağmen hiç bişey yapmıyor, kaç yaş kücük kıza hizmet etmek vs. Beni çok sinirlendiriyor. Hamileliği hafife alıp devamlı kendi 20 yıl önceki hamileliğinden bahseden yengeme de tahammül edemiyorum. Bu dönem tek kalmaya ihtiyacım var belki de. Lohusalıkta da annem olmadığı için kendisi gelip kalmak istiyor ama maaile olarak eşi kızı vs gelmek istiyorlar hem lohusalıkta kalabalık istemiyorum hem de bilmişliklerine katlanamıyorum bi kap yemek icin de psikolojimi bozmak istemiyorum. Lohusa halimle evde yatılı o kadar kişiyi ağırlamak bana göre değil, ne önerirsiniz hem. Bu dönem hem lohusalık için nasıl bir çözüm bulabilirim?
Bu yuzden bitmıyor korona.Haklısınız sonuna kadar .Yuzlerıne soyleyın.

Selamlar Arkadaşlar,

Kanamam var düşük riskim varmış doktor istirahat verdi deyin. İlla gelirlerse bunu sebep gösterip yatın hiç kalkmayın, hizmet göremeyince gelmezler belki. Doğum için de aslında tecrübeli birinin 1 haftalık yardımı bile yeterli ama bu şekilde tüm aile değil 😬 eğer gerçekten yardıma tek olarak gelebilecek kimse yoksa maddi imkan el veriyorsa ya bi yardımcı tutun ya da bi süre dışardan yersiniz. Doğuma 1-2 ay kala kendinizi iyi hissederseniz buzluğa biraz yemek de stoklayabilirsiniz köfte, dolma, fasulye, karnıyarık, börek vs

Selamlar Arkadaşlar,

Öncelikle sürekli size gelmelerinin önünü kesmelisiniz.. Gelecekleri zaman yenge ben rahatsızım belim ağrıyor sırtım ağrıyor falan diyeceksiniz.. Yatıp dinlenmem gerekiyor misafir kabul edemiyorum uzanmam gerekiyor ayakta kalamıyorum diyeceksiniz ki hamilelikte gerçekten karnınız çıkmasa bile fazla ayakta durup eğilip kalkmak falan insanı yoruyor..Ağrı yapıyor.. Bir de yardımcı da olmuyormuş pes!!!!! Eşiniz de müsaade etmemeli böyle sizi yormalarına. Ayrıca korona diyorum başka da birşey demek istemiyorum uzun uzun. Size birşey olsa vebalini nasıl alacak bunlar ne düşüncesizlik bu.. Siz anlatırken ben nefret ettim onlardan

Doğumdan sonrası için de açık açık istemediğinizi söyleyeceksiniz bu kadar basit.. Bu arsız insanları bu kadar tepenize çıkarmaya gerek yok. Kayınvalideniz ya da kız kardeşiniz ne bileyim teyzeniz hatta görümceniz bile olabilir??? Yok mu bunlar?? Onlardan biri gelip bir süre sizinle kalabilir ve yengenize de hangisi gelecekse onu söylersiniz ve senin gelmene gerek yok dersiniz..

Hastayım yatıyorum deyip kabul etmeyeceksiniz. Doğum sonrası içinde eşimle konuştuk,eşim ben sana yardımcı olurum diyor diye kestirip at.
Anneniz olmadığı ve işe yaramaz daha çok can sıkan tiplerden olduğu için bu yorumu yaptım. Eşinizin annesi yok mu ? Yada abla vs..
Ben iki doğum yaptım,doğumlarım aşırı rahattı sezeryan olmasına rağmen. Eve geçtiğim anda aslında herşeyi yapabilirdim ama yardım almadan hem bebek hem ev hem kendim asla yapamazdım. Muhtemelen psikolojim bozulurdu. En ihtiyaç duyduğum şey uykuydu,evde biri olmadan bu malesef imkansıza yakın. Sizi rahat ettirecek insanlar varsa çekinmeden yardım isteyin derim. Doğum öncesi test yaptırıp size gelip bir süre sizde kalması şartıyla..

Yenge kim ya annen degil kvden degilki idare edesin hemde lohusalikta ailecek gelmek istemeleri cok sacma bana esim yada kvdem bakicak gerek yok de musade etme hem bebek virus kapar bisey olur belli olmaz hamileligi bahane et daha misafir kabul etmiyorum doktorum kesin olarak uyadi de. Bahane cok acik sekilde diyemiyosanda kabul etme kafan rahat olur

Selamlar Arkadaşlar,

Ayy aynı benim konuma benziyor sadece surası benimde arkadasım gelmek istiyor yanıma kızıyla ben söyledim ben kimseyi istemiyorum kusura bakma eşimde kimseyi istemiyor pandemiden dolayı dedim bana diyorki aşı bulundu biter artık ben sana söylerim sonra gelirsin. Dedim valla canım istemiyorsan topu eşine at istemiyor diye

Benim ailem bu arada darlayan anne baba ayrı benim, babam zaten o tip hareketler yapmaz ama yengem sürekli bir emrivaki halinde ve ailece gelip gitmeleri epey sinir bozucu olmaya başladı
Doktora gittim,bana kızdı,bu süreçte kimseyle görüşme dedi,hamileler çok ağır atlatıyormuş covidi ,ilaçta verilmiyormuş,sizi kabul edemem deyip koyun mesafenizi
Doğum zamanı da covid var kendi başımızın çaresine bakacağız,teşekkürler deyip geri çevirin.
Yalanda değil yani,böyle bir ortamda hamile bir kadına misafirliğe gidilmez yani.
Lohusalıkta da zaten olmaz,minicik bebekle onca kişi bir arada olmaz. Gerekirse oturup kahvaltı yaparsinız,2 yumurta kırar yersiniz ama kimsenin kahrını çekmeyin,düzeniniz oturur zaten kısa sürede. Alışırsınız,bebeğiniz uyurken 1 kap yemeginizi de yaparsınız,evinizi de çeker çevirirsiniz olduğu kadarıyla. Kesinlikle şimdiden önünü kesmelisiniz.

Yahu nurtopu gibi bir sebebin var zaten:pandemi! Sonuna kadar kullan bunu.
Şimdi önünü kesmezsen lohusayken çok zorlanırsın

bu durumu eşinize söyleyin. . Yada sizin tarafınız madem daha rahat söyleyebilirsiniz aslında yrgunum diyin halsiziım diyin .. ne bileyim halden anlamayan insanlara söyleyerek belirteceksinz.. Onlarda siz ses etmeyince bu durumdan memnun oldugunuzu dusunuyor olabilirler

Doktora gittim,bana kızdı,bu süreçte kimseyle görüşme dedi,hamileler çok ağır atlatıyormuş covidi ,ilaçta verilmiyormuş,sizi kabul edemem deyip koyun mesafenizi
Doğum zamanı da covid var kendi başımızın çaresine bakacağız,teşekkürler deyip geri çevirin.
Yalanda değil yani,böyle bir ortamda hamile bir kadına misafirliğe gidilmez yani.
Lohusalıkta da zaten olmaz,minicik bebekle onca kişi bir arada olmaz. Gerekirse oturup kahvaltı yaparsinız,2 yumurta kırar yersiniz ama kimsenin kahrını çekmeyin,düzeniniz oturur zaten kısa sürede. Alışırsınız,bebeğiniz uyurken 1 kap yemeginizi de yaparsınız,evinizi de çeker çevirirsiniz olduğu kadarıyla. Kesinlikle şimdiden önünü kesmelisiniz.
Aynen bir de milleti eğleyemem, uykusuz kalacagım filan eşim de inş bu konuda dik duruş sergiler de ben de direkt söylerim doktor yasakladı vs diye

Yahu nurtopu gibi bir sebebin var zaten:pandemi! Sonuna kadar kullan bunu.
Şimdi önünü kesmezsen lohusayken çok zorlanırsın
işte varya devamlı ağlanacaksın, kötüyüm şöyleyim böyleyim diye geldiler bi kez emrivakiyle yatıya kalmaya 1 gece ses etmedim ayakta gördüler ev pırıl pırıl yemeklerim pişmis her seyim düzenli simdi önü acıldı resmen...

Back
X