Emzik braktrma sorunum var !! acil :(

ben biraktirali bir ay olucak daha yeni 19 aylikken biraktirdim büyüdükce inatlasmasi dahada cogalyiordu bir kac kere denedim ama bosunaydi en son emzigi kestim ortadan emince midesi bulandi istedikce verdim midesi bulandiriyordu elinde gezdiriyordu sonra sakladim istedikce kaka olmus bir seyler bulmaya calistim eline baska seyler veriyordum kaka olmus diye benim kizim 24 saat emzikle gezerdi yalansiz uyurken agzindan her düstügünde aglardi karanlikta emzik bul zaten sinir olurdum en azindan simdi 1 yada ii defa kalkiyor insallah bunuda zamanla atlaticaz yirtik emzigini en son elinde aldiginda cöpe at dedim pis olmus o da atii sorunca sen cöpe atin diyordum kaka pis diye simdilik masallah istemyior

benim kızımda 23 aylık bende emziği nasıl bıraktırsam diye düşünürken bugün bir adım attım ,, bugün kızımla beraber alt kattaki komşuya inerken ağzındaki meme merdiven boşluğundan düştü , aa düştü meme gitti dedim , peşinden baktı göremedi üzüldü , ondan önce indim memeyi aldım ve sakladım:))) bugün ağzı hiç kapanmadı hep ağladıı ,, ya sabır çekiyorum bol bol ,, az önce zorla uyudu ,, eline elma vermiştim onu bırakmadı yiyerek uyudu :))uzun bir gece bizi bekliyor ,, bu sefer kararlıyım inş. bıraktıracam:)) dua edin bize:)

benim kızım 27 aylık. 2 ay öncesine kadar emzik hastasıydı. hatta 3 günde bir emzik alıyorduk. hanımefendi dişleriyle resmen parçalıyordu. bıraktırmak istedim ama bi türlü bırakmıyordu. bıraktırsam kreşteki çoçuklarda görecek onların ağzından çekecek biliyorum. ama bi gün işden geldim. emziğini yine koparmış. bende aldım karabibere buladım ve verdim ağzına.hiç ağlamadı. anne meme pis olmuş yanıyo atalım bunu dedi ve bende dedim aaa kızım içine böcek gimiş pis olmuş senin dilini ısırdı demekki dedim. ve gittik pencereden aşağı attık emziğimizi. o günden sonra şükür meme demedi. ertesi gün kreşi aradım. dedim ben böyle böyle yaptım arkadaşlarının emziğini aldımı ağızlarından diye yok dediler hiç problem olmadı hiç istememiş.böylelikle kurtulduk emzik derdinden:16: ara sıra diyor anne ben meme emmiyom atıık memeyi pis olmuş ben abla oldum diyor. bende aferim kızıma diyerek onu yüreklendiriyorum memeleri bebekler emer diyorum benim kızım abla oldu diyorum.:46:

MERHABA BENDE EMZİK BIRAKMA HİKAYEMİ ANLATMAK İSTİYORUM. 2 HAFTADIR TUVALET EĞİTİMİNE BAŞLADIK OĞLUMLA 30 AYLIK ŞUANDA. SONUNDA ÇİŞ İŞİNİ HALLETTİK. SIRADA EMZİK VARDI. NE YAPACAĞIMI NASIL YAPACAĞIMI BİLEMİYORDUM. DÜN ANNE ÇİŞ DEDİ HEMEN TUVALETE KOŞTUK, SEVİNÇLE LAYLAYLOM ÇİŞE OTURDU. YAPARKEN Bİ ARA BAĞIRARAK ŞARKI SÖYLELEYİM DERKEN EMZİK ELİNDEN TUVELETE DÜŞTÜ(TUVALETE DERKEN FAYANSA). EYVAHH EMZİK KAKA OLDU PİS OLDU ACI OLDU DEDİK. O EMMEEEMMM DİYE AĞLADI. SEN ATTIN EMZİK PİS OLDU DEDİM HEMEN EMZİĞİ ALIP YIKADI KIZ KARDEŞİM ÜSTÜNE DE YEŞİL ACI SÜS BİBERİNİ SÜRDÜ O KARMAŞADA EMZağzını acıttın İĞİ VERDİ ÖNCE İĞRENEREK BAKTI ALIP ALMAMAKTA TEREDDÜT ETTİ KAKA OLDU DEDİK Ya yine de ağzına aldı almasıyla çekmesi bir oldu. anne emme acımış ağzım acımış dedi öptürdü emziği de fırlatıp attı. bende hemn pis emzik kötü emzik oğlumun ağzını acıttın al sana git çöpe pis emme falan dedim atayımmı çöpe dedim at anne dedi attık. o gün bir kaç kez aklına geldi geveledi ama nedense cesaret edip soramadı. uyumakta zorlandı ama gece biraz içine onu ve keloğlanı katıp kendi derlemem masallar anlattım sonra o uydurup anlattı en sonunda da yorgunluktan uyudu. bugünde hiç sormadı ama bi anda yedek emziği buldu (onu unutmuştuk!) hemen ağzına alacaktı ki dur o acı ağzını acıtır falan dedim teyzesi kaptığı gibi süs biberi turşusu sürdü. o o ara ağladı emmemi aldı vermiyooo diye getir teyzesi oğlum emmek istiyor dedim ha tamam o zaman al dedi teyzesi, o da eline aldı ama cesaret edemedi emmeye anne at çöpe dedi bu ağzımı acıtır dedi ben yine pis emme diye diye emziğe kıza kıza çöpe attım. unutacağına inanıyorum. çünkü onu unutmaktan taşımaktan biz yorulduk. aklı emziğin dışardan satın alınan bir şey olduğuna ermeden bırakmamız lazımdı iyi denk geldi ;)

Iki yas mi!? Cok gec kalinmamis mi? Kizim bu hafta 5 aylik oldu ve ben emzigi biraktirmaya baslayacagim tarihi ve nasil bir yontem uygulamam gerektigini dusunmeye basladim. 6. Ayindan sonra o emzigi agzinda gormek istemiyorum. 2 yas inanilmaz gec bir donem. O bilincli cocuklari 2 senelik aliskanlikladan bir gunde vaz gecirmeye calisiyorsunuz. E normal oyle davranmalari.

Son düzenleme:
uzmanların görüşüne göre 2-4 yaş arası emzik bırakma dönemirdir
oğlum 20 aylık ve çalışmlara başladım ama ben emziği unutturmak istedikçe o daha çok üztüne düşüyor
tv ye daldığında gizlice ağzından alıp sakladım ve artık o otururken bile elini ağzına kapıyor almayayım diye :D
uzmanlar yavaş yavaş diyor
emziğe kıl dola dediler yaptım ıyy dedi kılı çıkarttı emziği geri aldı :D
ŞİMDİLİK BEKLEMEDEYİM TAKTİK BİLEN VARSA YAZSIN :26:

Benim kızım da 19 aylık. Sadece uyurken emzik emiyor. Yazın bıraktırmak istiyorum. Nasıl uyuyacak bilmiyorum.

Benim oğlumda sadece uyurken emiyordu emziğini, bıraktığımız ilk gece sabah 5e kadar uyuyamadı yavrum. Ama pes etmemek gerekir çünkü aynı acı durumu tekrar tekrar ona da kendine de yaşatmış olursun.

ben oğluma bıraktırdım emziği ucunu kestim eline verdim emmeye çalıştı olmadı biraz kızdı sonra sen artık büyüdün emersen küçük kalırsın büyüyemezsin dedim gurur yaptı istiyo ama vermeyince üstelemiyo bugün bir hafta oldu oğlum 2 buçuk yaşında

Back
X