emzik hakkında görüşleriniz..

durubahhar

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
23
0
16
İstanbul
anneleeerrr.. ben emzik sevmeyenlerdenim.. kızım 3 ayını doldurdu ve herşeyi emmek istiyor.. kucağımızdayken bize dönükse omuz öne dönükse eğilip kollarımız; uyurken dilini, elini bazen alt dudağını; üstündekini de artık eliyle toplayıp ağzına alıyor.. uyurken dilini emme sesi çıkarıyor.. ufff ama ben sevmiyorum ve sağlıklı bulmuyorum.. kandırmaca gibi gelmesi bi yana ben kızımın gülücüklerini sesini her an duymak istiyorum.. çok neşeli ve güler yüzlü bir bebek çok şükür.. hepinizin de fikirlerini bekliyorum.. sizce emzik kullanmak mı doğru kullanmamak mı.. sebepleriyle yazarsanız sevinirim.. ve kimler kullanıyor kimler kullanmıyor az çok yorumlarınızdan sizi tanıdığım için bana da fikir olur

Emzigi kullanmak istememenin sebebi ne acaba? Parmagini emiyor mu? Parmagini emmesindense emzik kullanmasi daha dogru,benim oglum
1 haftaliktan itibaren emzik kullaniyor ha parmaginida emiyor o ayri ilk kesfettiginde daha s1k parmagini emiyordu ama simdi o kadar degil.cocuktan cocuga fark eder illaki benim oglumun emme istegi coktu.anlattiklarina gore senin kizininda oyle.onlar icin emmek bize gore nefes almak gibi bisey bana gore.

Dogum cantasinda mutlak olmali bebeklerin emme refleksini calistiriyor ayrica sonraki donemde oyalayici oluyor

benim 4 aylık oğlum doğduğundan beri sorunsuz emiyor emzik kullanmamın nedeni ben tek başına büyütüyorum eminim biçoğumuz öyle emzik bi anneye yarı yardımcı bence çevremde tepkide aldım emzik konusunda destekleyende odu sana yardımı olur alıştır kızım diyenler bende verdim oda hazırmış zaten emmeye

Dogdugundan beri emzik kullaniyorum 3 bucuk aylik kizim ve emzik kullanmasaydim ne yapardim diye dusunuyorum buyuk kolaylik .. agzina betiyorum yatagina koyuyorum eme eme uyuyor
ozellikle yalniz olanlar mutlaka emzige alistirmali ben olumsuz bi yonunu gormedim gorenide duymdim

Ben oglumdada bu bebegimdede insallah nuk kaucuk damakli kullanmayi dusunuyorum

kızım da emzik kullanıyo ama ben en kısa zamanda bıraktırmayı düşünüyorum. çünkü çok emdiği zamanlarda memeyi reddediyo. bu aralar sadece uykusu geldiğinde veriyorum, uyumasına yardımcı oluyo. ama uykuya daldı diyip ağzından alırsam hemen uyanıp emzik istiyo. o yüzden uykuda sürekli ağzında.

benim oğlum da 1 yaşında. doğduğundan beri emzik kullanıyor ve bence emzik çok gerekli bir şey...evdeyken oyun oynadığı sırada ağzına vermiyorum ama dışarıda oynadığı zaman eline geçen herşeyi ağzına sokmaya çalışıyor..emziği ağzında olduğu zaman ağzına birşey koyamadığı için içim rahat oluyor... aynı zamanda susturmak için de çok işe yarıyor..çocuklar ağladığında insan ne yapacağını şaşırıyor...emziği ağzına verince sustuğu için onunla konuşabiliyorum böylece daha çabuk sakinleşiyor...bence emzik zararlı değil aksine tam bir kurtarıcı.........ASLINDA benim derdim oğlumun emziklerini çok çabuk koparması 15 günde bir bir emzik çöpe gidiyor hatta bazen daha kısa zamanda atıyoruz çöpe...bu konuda banada bir çözüm söyleyen olursa çok sevinirim....şimdiden teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…