Bebek Beslenmesi Emzik sorunu lutfen tecrübeli anneler yardım :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mun3mun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2016
71
31
3
40
Merhaba 33 günlük bi bebegim var ve sürekli memede kalmak istiyor. Ve ben artık tükenmeye başladım :( bunu üzülerek söylüyorum vücudum dayanmıyor artık emzik kullanmak istiyorum ama karar veremedim chicconun kauçuk modeli Hakkı'nda ne düşünüyorsunuz emziğe Nasıl alıştırırım bana neler tavsiye edersiniz. Birde bebegim son bi kac gündür sürekli çıkarmaya başladı doktor cok emdiği icin reflü olmustur Dedi. ama bilemiyorum lohusa psikolojisi zaten kendimi kotu hissediyorum tecrübeli anneler Nasıl atlatırım bu durumu bebegim reflü mu oldu acaba kac saatte bi emzirmeliydim hangi emziği kullanabilirim ;(

Suavinex die emzik var. Yenidoğan icin. Eczanelerde var. Cok kolay kabul etti kizim.

merhaba canım. Benim bebeğimde 2 buçuk aylık emziğe alıştırmak zor oldu. Öncelikle pes etmemelisin. Kauçuk modeli sadece bebeğin diş çıkardığı vakit yada diş çıkarmaya yakın zamanda kullanmalısın. Silikon emzik kullanman gerekiyor hem anne göğsü arasında geçiş yapman kolay hem steril etmesi daha basit. Ben philips avent emzik kullanıyorum. Hem bebeğin damak yapısını bozmaz hem de anne göğsüne en yakın emzik markası. ben 2 haftada alıştırdım emzik kullanımı. Bebeğin ağzından atabilir diliyle geri itebilir ama pes etme :)

merhaba canım. Benim bebeğimde 2 buçuk aylık emziğe alıştırmak zor oldu. Öncelikle pes etmemelisin. Kauçuk modeli sadece bebeğin diş çıkardığı vakit yada diş çıkarmaya yakın zamanda kullanmalısın. Silikon emzik kullanman gerekiyor hem anne göğsü arasında geçiş yapman kolay hem steril etmesi daha basit. Ben philips avent emzik kullanıyorum. Hem bebeğin damak yapısını bozmaz hem de anne göğsüne en yakın emzik markası. ben 2 haftada alıştırdım emzik kullanımı. Bebeğin ağzından atabilir diliyle geri itebilir ama pes etme :)
Sürekli veriyorum geri itiyor :( Çok yorgunum belki alsa emziği o da bende biraz rahatlayacağız tekrar tekrar vermemiyim alır mı dersin ?

benim kızımda ilk ay almadı, aynı sizin anlattığınız gibi oldu. 3 çeşit emzik almıştık en sonunda wee baby nin damaklı emziğini aldı. coppuk coppuk emmese de bazen kurtarıcı oluyor:)

Phılıps aventın emziklerini aldık gaz yapmayan onları aldı gaz sorunumuzda vardı cunku sizinkinin gaz sorunu olablirmi acaba

Aventin e bebeke gidin sorun ikili satiliyor gaz tapmayan derseniz anlarlar

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 1.888
Bide sut makinesi alin bence gaz yapmayan dr browns alin tavsiye ederim iki saatte bir emzirseniz daha iyi dr bize oyke demisti yok sindirilmis sindirilmemis yemek karisirmis gaz yaparmis emzik olarak philips emzikleri i deneyin otekiler koku uapior bi sure sonra

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    3 KB · Görüntüleme: 1.290
Bence de avent in 6 delikli emziklerini deneyebilirsiniz. Gaz problemi yapmadığı gibi bebeginizin ortodontik yapısına da zarar vermiyor. Ama emziği kabul etmeyen bebek etmiyor. Ben sizi cok iyi anlıyorum. Bebeginizin memede kalma süresi gün geçtikçe kısalacak. Ben sling öneriyorum size. Baba sling wrap sling hangisi olursa hangisi kolayıniza gelirs. Ben 3 aylıkken almıştım ve sonra daha erken almadığıma çok pişman oldum. Bu ilk günler bebeğiniz hep sizinle adeta yapışık gezdigi için sizi bıraz da olsa özgür klacaktir. Hem uykuya geçişi kolaylaştırır. Hem gaz sıkıntısına iyi gelir. Hem de emzirirken daha rahat edersiniz. Yine de emzik konusunda avent den şaşmayın derim. 6 noktalı ya da soothie alabilirsiniz. Soothieler biraz ağır geliyor bebek kolaylıkla tutamıyor ama anne memesine benzer yapısıyla da iştahla emiyor. Deneyebilirsiniz.

biz 3 tane emzik denedik, chicco nun tam kauçuk emziğini tuttu kauçuk emzikleri daha kolay tutar diye biliyorum ama ilk seferlerde ucuna biraz çilek reçeline batırmıştık ilk seferde iştahla tuttu.

Sürekli veriyorum geri itiyor :KK43: Çok yorgunum belki alsa emziği o da bende biraz rahatlayacağız tekrar tekrar vermemiyim alır mı dersin ?

benim bebegimde surekli memede kaliyodu emzigide geri itiyordu . acken once emzigi verdim 15 snye kadar emdiktn sonra ckrttim her emme oncesinde yaparken alisti suan cok rahatim. uyuduktannsonra hemenn uyancak gibi oldugunda veriyorum emiyo uyuyo.

benim bebegimde surekli memede kaliyodu emzigide geri itiyordu . acken once emzigi verdim 15 snye kadar emdiktn sonra ckrttim her emme oncesinde yaparken alisti suan cok rahatim. uyuduktannsonra hemenn uyancak gibi oldugunda veriyorum emiyo uyuyo.
Deneyeceğim bugun itibari ile saolun

Bebeginizin durumunu merak ettim alistirabildinizmi emzige memede kalma istegi hepimizin sorunu ya sukur ben alistirdim emzige ama aventin emzigi kuuck geliyo sanirim dusuyo emerken agzindan

Merhaba 33 günlük bi bebegim var ve sürekli memede kalmak istiyor. Ve ben artık tükenmeye başladım :KK43: bunu üzülerek söylüyorum vücudum dayanmıyor artık emzik kullanmak istiyorum ama karar veremedim chicconun kauçuk modeli Hakkı'nda ne düşünüyorsunuz emziğe Nasıl alıştırırım bana neler tavsiye edersiniz. Birde bebegim son bi kac gündür sürekli çıkarmaya başladı doktor cok emdiği icin reflü olmustur Dedi. ama bilemiyorum lohusa psikolojisi zaten kendimi kotu hissediyorum tecrübeli anneler Nasıl atlatırım bu durumu bebegim reflü mu oldu acaba kac saatte bi emzirmeliydim hangi emziği kullanabilirim ;(
Canım bebeklerde büyüme atakları var ve bu dönemlerde sürekli emme,sürekli uyuma, aşırı huysuzluk vs şeyler görülebilir. Bu yoğun emme isteği anneyi yorsada meme sürekli uyarıldığı içim süt yapımı artacak :KK51:
İlk oğlum emzik almadı,parmak emdi :( bu seferkinde baya uğraş verdim emzik alsın diye. Avent aldım hiç tutamadı sürekli attı ağzından sonra chicco kauçuk damaklı emzik aldım onu avent e göre daha iyi tuttu.
Çoğu Bebek Bebek reflüsü olabilir. Bu durum Zaman ilerledikçe azalarak kaybolabilir. Emzirirken ve yatırırken hafif meyilli bir şekilde yatırmak gazını güzel çıkarmak baya fayda sağlıyor.
Her konuda sakin kalmak en işinize yarayacak şey :KK51:

Ben avent soothşe kullanıyorum verir vermez sorunsuz aldı. Biraz araştırmıştım almadan önce anne memesine en yakın emzik diyorlar. Biraz ağır kızım hala kendi kendine tam tutamıyor. Alt tarafında bir çıkıntı var ben de orayı kıyafetine (yelek vs yakasına) sıkıştırıyorum sorun olmuyor.

Benim 4 aylik oglumda ayni wee nin emzigini almadi.degistirdim nuk un kaucuk uclusunu aldim onuds emmiyo sevinsekmi uzulsek mi bilemiyorum illa meme olcak illa orda uyuycak.alistiranlar nasi beceriyor bunu bi sirri puf noktasi varmi ben en son sekerli suya batirip vermeyi demedim tadi bittikten sonra resmen agzindan firlatiyor :)

Back
X