• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren Anneler

Çok iyi anlıyorum önce azaltman gerekiyor. Meme istediğinde dikkatini dağıt ve emzirme aralıklarını aç. Muhtemelen sorunun gündüzden çok gece emmesinde benim gibi 😢 23 ay olacak hala gece boyu memede ben artık imdat diye bağırmak istiyorum bu aydaki bir bebek 10 kere meme istiyor bazı geceler. Minimum 4-5.. birden bıraktırmak psikolojik açıdan iyi değil diyorlar yine de bu yöntemle bıraktırmak istiyorsan eczanede sütün çekilmesi için hap oluyormuş. Onu sorabilirsin. Yavaş yavaş bıraktırırsan zaten süt de aynı oranda azalacaktır mastit ihtimali pek olmaz bu durumda da dolapta beklettiğin beyaz lahana yaprağını göğsünde bekletebilirsin. Bir de taze naneyi göğüs uçlarına koymak sütün çekilmesini sağlıyormuş. Bizim süreç nasıl olacak bilmiyorum 2 buçuk yaş gibi kesmeyi düşünüyorum ben. Aslında kendisi ne zaman bırakmak isterse o zaman bıraksın istiyordum ama kreş vs başlayacağı için zor olur o dönem emmesi
Ne kadar dikkatini dağıtıp gündüzleri kısıtlamaya çalışsamda ağlama krizlerine giriyor artık pes ediyorum çok ağlayınca 😭😭

Anne sütü bagisikligi güçlendirir diye birsey yok. O halde mama alan çoçuklar sürekli hasta olurdu. Yani mikrop "aa bu çoçuk anne sütü aliyor, nayyiir" diye demiyor. Sen bu süreçte çoçugunu disaraya götürmezsen, parkta oynamazsa, yada çoçuk sürekli elleri yere temas edip, agzina almaz ise,.. tabiki sonuçlar farkli olur.

Benim nezdimde bir çoçugun en çok uykuya ihtiyaci var. Cocuk 6 aylik olduktan sonra bir düzene girmesi lazim yavas yavas. 1 yasinda uyku saati belli olmali. Uykuda ancak çoçuk yasadigi seylere anlam veriri. Zekasini ilerletir. 1 yasindan sonra zaten anne sütü, ilk bastaki gibi yararli degil. Gereklide degil.

Niye çoçuk ilk basta süt aliyor? Cünkü baska gidalari sindiremiyor. Mecburen vitaminini sütten aliyor. Ancak 6 aydan sonra, hele 1 yasindan sonra çogu gidalari yiyebiliyor, sindirebiliyor. Gidalardada çok vitamin var, meyvade, sebzede.

Yani bu anne sütü diretmeyi anlamiyorum. Keske uyku diretilseydi daha çok. Birçok çoçuk için iyi olurdu. Birçok evlilikte daha rayina otururdu. Uykusuzluk evliligin üzerinede büyük bir etkisi var çünkü.
Bende aynı şekilde düşünüyorum evliliğe tabikide etkisi çok fazla anne babaninda birbirine zaman ayırması lazim

Emzirdiğim 25 ay süresince hiç ilaç kullanmadı kızım,antibiyotikle anne sütünü bırakınca tanıştı. Bağışıklık sistemi için bile oğlumu en az 24 ay emziricem canım hatta gücüm yeterse üç yaşına kadar bile düşünüyorum,kızım da kış dönemi her ay acildeydik ve her seferinde eşimle keşke emzirme sürecine devam etseydik dedik.

Oğlum da ayrıca inek sütü ve yumurta alerjisi var,diyet usülü besleniyor o yüzden oğlum da daha uzun emzirecem inş. Bu arada iştahsızlık anne sütüyle alakalı değil kızım hem yer hem de üstüne cila niyetine emerdi 😅 iştahsız diye anne sütünden de mahrum ederseniz gelişim sürecini iyice ketlemiş olursunuz benden söylemesi.
Oğlumu yaklaşık 3 yaşına kadar emzirdim ben de, bıraktıktan 1 ay sonra ilk antibiyotiğini kullandı.
Bunu da 3 sene emziririm inşallah diyorum ama insanlar delirmişim gibi bakıyorlar.

Anne sütü bagisikligi güçlendirir diye birsey yok. O halde mama alan çoçuklar sürekli hasta olurdu. Yani mikrop "aa bu çoçuk anne sütü aliyor, nayyiir" diye demiyor. Sen bu süreçte çoçugunu disaraya götürmezsen, parkta oynamazsa, yada çoçuk sürekli elleri yere temas edip, agzina almaz ise,.. tabiki sonuçlar farkli olur.

Benim nezdimde bir çoçugun en çok uykuya ihtiyaci var. Cocuk 6 aylik olduktan sonra bir düzene girmesi lazim yavas yavas. 1 yasinda uyku saati belli olmali. Uykuda ancak çoçuk yasadigi seylere anlam veriri. Zekasini ilerletir. 1 yasindan sonra zaten anne sütü, ilk bastaki gibi yararli degil. Gereklide degil.

Niye çoçuk ilk basta süt aliyor? Cünkü baska gidalari sindiremiyor. Mecburen vitaminini sütten aliyor. Ancak 6 aydan sonra, hele 1 yasindan sonra çogu gidalari yiyebiliyor, sindirebiliyor. Gidalardada çok vitamin var, meyvade, sebzede.

Yani bu anne sütü diretmeyi anlamiyorum. Keske uyku diretilseydi daha çok. Birçok çoçuk için iyi olurdu. Birçok evlilikte daha rayina otururdu. Uykusuzluk evliligin üzerinede büyük bir etkisi var çünkü.

Anne sütünün bağışıklığa etkisini nasıl yok sayarsınız hem de bu kadar net şekilde çok şaşkınım. Bunu destekleyen bi makale ya da bilimsel kaynağınız varsa görmek/okumak isterim.
Oğlumu yaklaşık 3 yaşına kadar emzirdim ben de, bıraktıktan 1 ay sonra ilk antibiyotiğini kullandı.
Bunu da 3 sene emziririm inşallah diyorum ama insanlar delirmişim gibi bakıyorlar.

Boşver velet senin meme senin istediğin kadar emzir 😍 Allah bağışlasın

Anne sütünün bağışıklığa etkisini nasıl yok sayarsınız hem de bu kadar net şekilde çok şaşkınım. Bunu destekleyen bi makale ya da bilimsel kaynağınız varsa görmek/okumak isterim.

Boşver velet senin meme senin istediğin kadar emzir 😍 Allah bağışlasın

Evet kolostrum (çoçugun ilk dogdugunda gelen süt, rengi bile farkli oluyor) çok etkilidir. Bagisikligini ciddi anlamda güçlendirir ancak bu güclendirme 12inci aydan sonra devam ettiginin bilimsel tespiti yok bildigim kadari ile cünkü bu konuda çok az arastirmalar var.

Inglizcen var ise, istersen su linki oku

Merhaba ,
Kestiğinizde güzel güzel sıcak baskı ile masaj yaparak belirli süre kendinizi rahatlatarak zamanla sonlandırabilirsiniz.
Her hangi bir sorun yaşamazsınız

2 yaşla ilgili çekingeleriniz için videoyu izleyebilirsiniz. Kulaktan dolma bilgiler bu konuda çok yaygın. İnsanın özünde emzirmek var. 2 yaştan sonra oral dönem bitsin anal dönem başlasın diye bir durum yok. Kızım 27 ayı bitirdi emziriyorum, tuvalet eğitimi baskım olmadı ama kendisi bir haftadır bezini çıkarmak istedi ve çıkardık. Her şeyin doğada bir zamanı var unutmayın. Süt faydasız bir şey olsa 2 yaştan sonra gelmeye devam etmezdi. Emzirmek istemiyorsanız emzirmeyin ama emzirmeyi de karalamayın!

Burayı bence bu kadar yanlıs bılgılerle doldurmayın arkadaslar bılmedıgınız konularda ahkam kesmeyın en az 2 yıl anne sütü diye bütün dünya bagırıyor emzırmenın hıc bır zararı yok 2 yasından sonra devam etmenınde aynı sekılde anne sütü 1 yasından sonra yada ıkı yasından sonra içeriğini hafifletmiyor bunlar nasıl sacma yanlıs seyler bıraz arastırın lütfen pedogojik açıdanda aynı sekılde ayrılma donemı 4 yasa kadar dır bunu unutmayın

Anne sütü dünyadakı en mucizevi besın altın degerınde benım kızımda 32 aylık hala emzırıyorum anne sütü çocugu hastalıklara karsı koruyor bagısıklıgını guclendırıyor anne sütünde bebegının ıhtıyacına göre antikor üretiyor hem bedenı nı hemde ruhunu rahatlatıyor🤲🏻

Keşke benim minik kızımda emse 😟 erken doğdu ve kuvezde biberona alıştı ne yapsam ne kadar uğraşsam da memeyi tutturamadim.. 4 buçuk aylık oldu hala sagarak veriyorum beni çok zorluyor sağmak nerdeyse bütün günüm süt sagmakla makinenin parçalarını biberonlari sterilize etmekle geçiyor.. kesildiği yere kadar sağıp vermeye devam edeceğim İnşallah..

Back
X