selamlar herkese. Hanımlar 7 aylık bebeğim baştan beri sol göğsümü az emdi. Ucu çıkık değildi ve gelen süt tazyikli değildi. Diğerini tercih ettiği için o göğsümde süt damla damla. Geçen gün tesadüfen baktım tadı acıydı. Hem bu tadı bertaraf etmem hem de sütümü o göğüste çoğaltmam mümkün mü? Manuel pompa aldım birkaç defa denedim 20 cc anca doldurdu
Merhaba
Aynı sorunu bende yaşadım.
Oğlum 4,5 aylık sol mememi iki aydır sorunsuz emiyor. Iki ay boyunca hiç ağzına bile almadı.
Sütün memede kaldıkça tadının ekşidigini duymuştum. Ben her emzirmeden sonra sol tarafi da hep manuel pompayla sağdım.
Oglum saat başı emiyor.
Sağarken hic öyle çok sütüm gelmiyordu. Aynı sizinki gibi 20, en fazla 30 bazen 10 cc bile sağdığım oldu.
Yine de sütün kesilmemesi için sağmaya devam ettim. Sağı emzirip hemen solu sağıyordum. Sol mememi emmediği dönemde ebat farkı oldu tabi :) hem de baya fark edilir derecede. Ama emmeye başladıktan sonra düzeldi.
Ben sık sık sol mememi temizledim sadece suyla. Meme başını sildim. Bilmiyorum belki kokusu farklı geliyordur diye düşündüm. Açken vermeyi denedim ama daha çok reddetti çok ağladı.
Silmenin dışında keyfi yerinde oldugu, ne aç ne tok oldugu zamanlarda hep emzirmeye çalıstım. Her gün sürekli sağmanin sonucunda da ucu iyice çıktı deligi de daha çok açıldı sanki. 2 ayın sonunda sorunsuz emmeye başladı. Hâlâ sağ kadar çok gelmiyor ama bunun normal oldugunu okumustum. En azından doyuracak kadar geliyor.
Sağınca az gelmesi moralinizi bozmasın.
İnşallah en kısa sürede emmeye başlar
Sağlıkla büyütün :)