Emziren ve emzirmiş anneler

girlinred

Ne mutlu Türküm diyene 🇹🇷
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2012
16.913
33.417
798
selamlar herkese. Hanımlar 7 aylık bebeğim baştan beri sol göğsümü az emdi. Ucu çıkık değildi ve gelen süt tazyikli değildi. Diğerini tercih ettiği için o göğsümde süt damla damla. Geçen gün tesadüfen baktım tadı acıydı. Hem bu tadı bertaraf etmem hem de sütümü o göğüste çoğaltmam mümkün mü? Manuel pompa aldım birkaç defa denedim 20 cc anca doldurdu

selamlar herkese. Hanımlar 7 aylık bebeğim baştan beri sol göğsümü az emdi. Ucu çıkık değildi ve gelen süt tazyikli değildi. Diğerini tercih ettiği için o göğsümde süt damla damla. Geçen gün tesadüfen baktım tadı acıydı. Hem bu tadı bertaraf etmem hem de sütümü o göğüste çoğaltmam mümkün mü? Manuel pompa aldım birkaç defa denedim 20 cc anca doldurdu
İçindeki kalmış süttür eğer ki onu emmiyorsa onu sıcak suyun altında biraz rahatlatın ağrı da yapıyordur belki sonrasında sağın daha çok gelcektir tadına bakın kötüyse iyi tat gelene kadar sağıp dökün hamile olma ihtimaliniz var mı tekrar ?

Önce sık sık sağın, sağdikca artar süt, tadı da düzelir. Arttiktan ve tadı düzeldikten sonra bol bol emzirin. Hangi taraftan çok emerse orda süt çogalir.

İçindeki kalmış süttür eğer ki onu emmiyorsa onu sıcak suyun altında biraz rahatlatın ağrı da yapıyordur belki sonrasında sağın daha çok gelcektir tadına bakın kötüyse iyi tat gelene kadar sağıp dökün hamile olma ihtimaliniz var mı tekrar ?
Bilmiyorum eski süt mü. Ağrı veya sertlik YÖK. Hamile olma ihtimalim YÖK. Tadı acımsı tuzlu ve miktarı çok çok az. Tek memede gidiyorum ve bebeğim daha 7 aylık. Bu gidişle iki yaş kadar emme ihtimali düşük. Bir de memeden kesince emzirdiğim göğsümle diğeri arasında ebat farkı kalır mı acaba??

Merhaba

Aynı sorunu bende yaşadım.
Oğlum 4,5 aylık sol mememi iki aydır sorunsuz emiyor. Iki ay boyunca hiç ağzına bile almadı.

Sütün memede kaldıkça tadının ekşidigini duymuştum. Ben her emzirmeden sonra sol tarafi da hep manuel pompayla sağdım.
Oglum saat başı emiyor.
Sağarken hic öyle çok sütüm gelmiyordu. Aynı sizinki gibi 20, en fazla 30 bazen 10 cc bile sağdığım oldu.

Yine de sütün kesilmemesi için sağmaya devam ettim. Sağı emzirip hemen solu sağıyordum. Sol mememi emmediği dönemde ebat farkı oldu tabi :) hem de baya fark edilir derecede. Ama emmeye başladıktan sonra düzeldi.

Ben sık sık sol mememi temizledim sadece suyla. Meme başını sildim. Bilmiyorum belki kokusu farklı geliyordur diye düşündüm. Açken vermeyi denedim ama daha çok reddetti çok ağladı.

Silmenin dışında keyfi yerinde oldugu, ne aç ne tok oldugu zamanlarda hep emzirmeye çalıstım. Her gün sürekli sağmanin sonucunda da ucu iyice çıktı deligi de daha çok açıldı sanki. 2 ayın sonunda sorunsuz emmeye başladı. Hâlâ sağ kadar çok gelmiyor ama bunun normal oldugunu okumustum. En azından doyuracak kadar geliyor.

Sağınca az gelmesi moralinizi bozmasın.
İnşallah en kısa sürede emmeye başlar
Sağlıkla büyütün :)

Bilmiyorum eski süt mü. Ağrı veya sertlik YÖK. Hamile olma ihtimalim YÖK. Tadı acımsı tuzlu ve miktarı çok çok az. Tek memede gidiyorum ve bebeğim daha 7 aylık. Bu gidişle iki yaş kadar emme ihtimali düşük. Bir de memeden kesince emzirdiğim göğsümle diğeri arasında ebat farkı kalır mı acaba??
Sutten kesince fark olmaz da su anda emdigi meme daha buyuk olabilir. Kendinize dert etmeyin bebek emiyorken o memeyi de alir emer sutu de arttirir. Siz o aci dediginiz sut bosalana kadar sagsaniz yeter

Sutten kesince fark olmaz da su anda emdigi meme daha buyuk olabilir. Kendinize dert etmeyin bebek emiyorken o memeyi de alir emer sutu de arttirir. Siz o aci dediginiz sut bosalana kadar sagsaniz yeter
Şu an başka boyutlarda geziyorum dünyada değilim zaten de sütten kesince ikisi eşit olsun isterim:deli:

3 saatte bir sağman gerekiyor. Elektrikli pompa kullanırsan daha iyi olur, manuelller çok yorucu ve göğsü bosaltmiyor

Bebeğin bir memeden emerken sen diğer memeni sağ. Böylelikle daha çok süt gelir .

Emzirme danışmanı ya da bebek hemşiresine de danisabilirsin

Lütfen vazgeçme. Gayret et. Düzelir inşallah. Ben de emzirirken bir sürü sorunla karşılaştım ama üstüne üstüne gidince çözülüyor vazgeçme

3 saatte bir sağman gerekiyor. Elektrikli pompa kullanırsan daha iyi olur, manuelller çok yorucu ve göğsü bosaltmiyor

Bebeğin bir memeden emerken sen diğer memeni sağ. Böylelikle daha çok süt gelir .

Emzirme danışmanı ya da bebek hemşiresine de danisabilirsin

Lütfen vazgeçme. Gayret et. Düzelir inşallah. Ben de emzirirken bir sürü sorunla karşılaştım ama üstüne üstüne gidince çözülüyor vazgeçme
Ahaaa bir memeyi emerken öbürünü sağmak çok mantıklı

Bu arada sol göğsü emmek istememesinin sebebi pozisyon olabilir. O tarafa yatak istemiyordur vs

Benim kızımda da olmuştu. Sağ göğsünü emzirirken nasıl yatiiryirsa o yönde yatır, koltuk altından geçirerek emzir. Yanı kucağında olmayacak çocuk. :)) Anlatabildim mi bilmiyorum. Benim kızımda bu yöntem ise yaramıştı emmeye başlamıştı reddettiği memeyi

Bu arada sol göğsü emmek istememesinin sebebi pozisyon olabilir. O tarafa yatak istemiyordur vs

Benim kızımda da olmuştu. Sağ göğsünü emzirirken nasıl yatiiryirsa o yönde yatır, koltuk altından geçirerek emzir. Yanı kucağında olmayacak çocuk. :)) Anlatabildim mi bilmiyorum. Benim kızımda bu yöntem ise yaramıştı emmeye başlamıştı reddettiği memeyi
Evet anladım bu da mantıklı :)

Back
X