Emziren ve emzirmiş anneler

Benim kızım da en baştan sol göğsümü emmedi, hep sağdım fakat emziremedim. Tadına bak, farklıysa almaz dediler. Bakrim tatli değildi. 1 aylık falandı tadına baktığımda. Sağsam da tadı değişmedi. Ekşimsi bir tat olduğu için versem de emmedi. 19 aylık hala emiyor, sol göğsümü gösterip bu acı diğeri tatlı diyor. Em diyorum, acı istemem diyor. Tek memeyle bu güne geldik:))

mümkün oldukça sıcak suyla duş alıp sol gögsünüze masaj yapın süt akışı daha rahat olur. Günde 3 4 kez de aralıklarla sağıp o sütü dökün. Tadıda değişir, çogalırda inşallah zamanla. Bi süre sonra bir emzirmede sağ bir emzirmede sol diye gidersiniz böylece her iki gögüste yeterli süte ulaşır allahın izniyle. Bol bol masaj uygulayın.

Ilk aylarda sol gögsümden çok çok az geliyordu yılmadım sağdım hergün sıcak suya girdim masaj yaptım sürekli az bile gelse bebeğimi emzirmeye çalıştım zamanla talebi karşılamaya başladı.

Bu bebeler nedense hep bir memeyi daha çok seviyor. Mecbur diğerini sürekli sağacaksınız. Hiçbir pompa bebek kadar süt üretimini arttırmıyor maalesef, o yüzden günde 3-4 kez sağmak yeterli olmaz. Mümkünse 3 saatte bir sağmaya çalışın. Bi de diğer memeden gelen sütün tadı normaldi de bu mu acıydı o nasıl oluyor ya :KK53: sütün tadı yediklerinize veya regl/hamilelik durumlarına bağlı olarak değişmez mi? İlk defa duyuyorum sevilmeyen memeden gelen sütün tadının farklı olduğunu :)

Güle güle büyütün :)

Bebek sürekli ve az emiyorsa, sütü pompalamayi tercih etme. Pompa cok AZ süt cikariyor. Bir der bebek 7 aylik demissin. O aylarda süt fosur fosur gelmez, bebek emdikce, süt bebegin emme ihtiyacina göre gelir. Sen sürekli emzir bebegini, gerisini düsünme. Emerken bebek yutkunuyorsa ve Kilo alimi iyise, zaten ek gidada aliyorsa hersey yolunda demektir.

Önce o göğsünüzü sağarak boşaltın daha sonra da silikon meme uçlarından alıp onunla emzirdim. Bende aynı derdi çektim 2 doğumumda da, bende işe yaradı. Yani en azından çocuk göğsünü kavrayıp daha rahat emer.

Günde 3-4 kez sağmak yeterli gelir mi? Gerçi ona bile vakit bulmak mesele bazen. Ama yaparım tabii eskiye dönüş varsa
emzirdikten hemen sonra pompayı alın 10 dakika boyunca sağın her ikisini de sonra 5er dakika daha devam edin. Epey etkili.

Olmaz. Memede bekleyen süt bozulmaz
Sadece beklediği için sodyum oranı artar, tadı değişik olabilir ama emdikçe ya da sağdıçla normal olur tadı
Oh çok şükür. Bu mesajı yazdığımda o memeden emzirmiştim. Sonra pişman olmuştum keşke yapmasaydım diye.

Bebek sürekli ve az emiyorsa, sütü pompalamayi tercih etme. Pompa cok AZ süt cikariyor. Bir der bebek 7 aylik demissin. O aylarda süt fosur fosur gelmez, bebek emdikce, süt bebegin emme ihtiyacina göre gelir. Sen sürekli emzir bebegini, gerisini düsünme. Emerken bebek yutkunuyorsa ve Kilo alimi iyise, zaten ek gidada aliyorsa hersey yolunda demektir.
Emdiği memede yutkunuyor o kesin. Doluyken ben bile hissediyorum akışı ve şişkinliği. Ama diğerinde yutkunmuyor.

Bu bebeler nedense hep bir memeyi daha çok seviyor. Mecbur diğerini sürekli sağacaksınız. Hiçbir pompa bebek kadar süt üretimini arttırmıyor maalesef, o yüzden günde 3-4 kez sağmak yeterli olmaz. Mümkünse 3 saatte bir sağmaya çalışın. Bi de diğer memeden gelen sütün tadı normaldi de bu mu acıydı o nasıl oluyor ya :KK53: sütün tadı yediklerinize veya regl/hamilelik durumlarına bağlı olarak değişmez mi? İlk defa duyuyorum sevilmeyen memeden gelen sütün tadının farklı olduğunu :)

Güle güle büyütün :)
Valla ben de tam anlayamadım olayı. Ama yaşadığım şey bu yani. :) teşekkürler:)

Benim kızım da en baştan sol göğsümü emmedi, hep sağdım fakat emziremedim. Tadına bak, farklıysa almaz dediler. Bakrim tatli değildi. 1 aylık falandı tadına baktığımda. Sağsam da tadı değişmedi. Ekşimsi bir tat olduğu için versem de emmedi. 19 aylık hala emiyor, sol göğsümü gösterip bu acı diğeri tatlı diyor. Em diyorum, acı istemem diyor. Tek memeyle bu güne geldik:))
Açık açık söylüyor mu bir de hiç güleceğim yoktu :)))) 19 aya erişir miyim ben tek memeyle bilmiyorum zor olur kesin. Bir de sütten kesince asimetri olmaz dediler ama bana bünye meselesi gibi geliyor.

Vaktin oldukça sağ
Bebek bazen pozisyondan dolayı rahat çekemiyor
Netten emzirme pozisyonlarına bak be daha önce denemediklerini dene
Oğlum sağ göğsümü hiç almamıştı 3 ay sonra deneye deneye farklı bir pozisyonda emmeye başladı
Hiç sağmamama rağmen emdikçe süt arttı
Hala emiyor

Back
X