Emzirirken antidepresan/anksiyete panik atak

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.194
333
38
Kizlar 7sene anksiyete hastasiydim.ilac kullandim surekli Sonra duzeldim, hamile kaldim,cok iyiydi hersey. 2 aylik anneyim.15 gundur ortaya çıktı tekrardan. Zaten bebegim gazlı. Birgun uyusa birgun uyumuyor. Ben uyuyamiyorum. Ve bebegimr bakarken okadar yoruluyorum. Herseyi takıntı yapıyorum. Az uyusa cok uyusa gundux uyusa endise duyuyorum,onu cok seviyorum bakarken icim gidiyor minigime. Ama anksiyeteme bagli uyksuuzluk beni mahvediyor. Senelerdir olan bisi bu bendeki uyuyamama korkusu ama gecmisti. Simdi tekrar ediyor. Doktoruma danıştım mesajla emzirirmen kullanılabilir ac diyor ama guvenemiyorum riske atamıyorum. Halim yok basim agriyor, güçlü durmaya çabalıyorum, hayatim cok guzel esim yardimci Allahtan belamimi.istiyorum diyorum kendi kendime. Ama anksiyete gelince hepsi gidiyor yasayan bilir bunu. Terapi aliyorum suan hipnoterapiyede baslayacagim. Varmi ayni durumu yaşayan?

çok kullanan okudum bu forumda,
hatta ben de danıştım
doktor zaten çok düşük doz verir
hamileyken de kullanan varmış hatta hem de baya çok.
o anksiyete maalesef her şeyim var diyerek atlatılamayabiliyor, kendinizi suçlamayın.
bebeğiniz de 2 aylık da olmuş, hamilelik de geçmiş.
şahsen ankisyete ile bebeğinize ve kendinize daha çok zarar verirsiniz diye düşünüyorum
tabi bunların hepsini doktor gözetiminde yapın. kadın doktorunuza da sorun.

Ben de anksiyete hastasıyım. Ciddi olarak sıkıntı yaşadım yaşıyorum hamilelikte. Ilac kullanamıyorum emzirme doneminde de kullanamazsin dedi doktorlar..
Eğer cidden sorun yaşarsam emziremiycem büyük ihtimalle..

Canım ben emzirmeyi de kesemiyorum sende goreceksin o o kadar guzel bir hiski. Heleki bebegin memeye duskunse. Nasil hevesle emiyor. Benim ilginc bir sekilde hamileyken olmadı. Doktoruma sordum kullanabilirsin dedi ama insan riske edemiyor. Sende nasil belirtiler oluyor? Benim uykusuzluk yapmasa eger ben katlanirim gun icinde pek olmuyor çünkü

Kadin doktorum asla izin vermez hicbirseye kzin vermiyor.. 3 gun iyi birgun kotuyum. Keske 6 aylikken falan baslasaydi durumum elkgida falan idare ederdim. Cok saol canim

aslında tipik anksiyete krizleri işte...
kalp çarpıntısı, kollarda ellerde uyuşma
uykudan sıçrayarak uyanma
ya sürekli uyuma isteği ya da uyuyamama
ağlama krizleri

1 aydır yok gerçi çoğu belirti ama ağlama isteği bitmiyor pek.
en ufak bi durumda endişe basıyor...

Ağlama istegi gebelikten olabilir canim anksiyeteye yorma onu hic

Ağlama istegi gebelikten olabilir canim anksiyeteye yorma onu hic

gebelikten öncede öyleydim. gebelikte şiddetlendi...
hele bi de düşük riski yaşayınca kafayı yemek üzereydim..
zor günlerdi..
ama evet şu anki durumunda son bir aydır gebeliğin verdiği bi durum var...

Ben de önceden ne durumdaydı bilmiyorum tedavi falan olmadım ilaç almadım ama şu an lohusalık etkisiyle mi bilmiyorum çok endişeliyim. Emzirdiğim için direniyorum ama çok çok zor.

Bende 4 yıl tedavi gördüm. Düzeldim hamile kaldım. Doğum donrası tekrar başlamıştı. Doktora gittim. Bitkisel bi ilaç verdi çok iyi geldi.

Psikiyatrist mi bitkisel ilaç verdi? Emzirirken de kullanabildin herhalde
Evet psikiyatrise gittim. Bilindik bi bitkisel ilaç verdi. Sigorta karşılamıyodu hatırladığım kadarıyla. Lohusalık dönemimde tekrar etmişti anksiyetem çok kötüydü. Sürekli ağlıyodum bebeğime bişey yapar mıyım korkusuda oluşmuştu çok beklemeden gittim.

Şimdi nasılsınız ilaca devam ediyor musunuz? İlacı bırakınca tekrar nüksettiğini duydum. Emzirirken bitkisel de olsa tereddüt ediyor insan en azından ben

Ben de önceden ne durumdaydı bilmiyorum tedavi falan olmadım ilaç almadım ama şu an lohusalık etkisiyle mi bilmiyorum çok endişeliyim. Emzirdiğim için direniyorum ama çok çok zor.
Ah canim biliyorum nekdar zor hem annelik hem bu hastalık..hayatimin en zor dönemi.

Ozelden yazarmisin cnm cok merak ettim

Şimdi nasılsınız ilaca devam ediyor musunuz? İlacı bırakınca tekrar nüksettiğini duydum. Emzirirken bitkisel de olsa tereddüt ediyor insan en azından ben
Ilaci birakinca nuksediyor evet. Geçmiyor bu hastalik 7 sene ilac kullandim. Birakinca ufak bir hayat degisikliginde ortaya çıkıyor. Kimsede anlamıyor herkes sacma buluyor korkulari

Ben kullandım ama kızım 11 aylıktı. 2 aylık bebek için kullanılabilir mı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…